-
תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
חיים ידידי אולי יש ספר טיפולים ואחזקה באנגלית לדיסקברי.אצלי בסופה בנויה מערכת לחץ אויר אם מיכל שעובדת על מדחס מזגן והלחץ הנבנה בא ממלא צמיג ב1.5 (31.10.5)הרבה יותר מהר מכל הקומפרסורים הקטנים והידניים.ניתן להפעיל איתו מכשירים פנאומטיים שחוזקם הרבה יותר גדול מהחשמליים אם כבל וגם על בסיס סוללה.החיסרון היחיד שנתקלתי בו הוא שהגיפ חייב להיות מונע אחרת הלחץ נגמר מהר דבר שני זה שהמדחס מוריד כח מהמנוע גם כשהמערכת לא מופעלת.
-
-
התאריך ניראה טוב,במיוחד אם זה יטריח פחות את החברים.
אם כן אז תאריך ההשקה יהיה ב-29.09.08 יחד עם האירוע שנמרוד ציין אותו.
וזה במידה ואם אין התנגדות מצד המארגנים או שאתבקש לעשות אירוע ניפרד.
זה המקום להביע מחאות.
לגבי מדחס האוויר- זה שמותקן אצלי הוא באיכות מיוחדת שתפקידו המקורי היה למלא אוויר בכריות של רכב יוקרה גרמני.
הפעלת כלים פנאומטיים בשטח אינה מעשית לגבי היום לאחר שחדלתי לפרק את כל הרכבים שצה''ל השאיר בשטח.אין שום ''כלכליות'' בלקחת כלים יקרים מאוד וכבדים בכדי לתקן רכב בשטח.הגעתי למסקנה שאולי אסתפק במיכל קטן של עד 10 ליטר לצורך ניקוי באוויר פינות ברכב או את פילטר האוויר. וגם הוא יהיה מאוד קל במשקלו.
מחר אני מכין את הרכב לטיול לאזור זיקים ונחל שיקמה. יש שם כל טוב הארץ - ענבי בר,תאנים בשלות, סברס בשפע,ואולי גם מילונים או אבטיחים בעל.
בטוח שיהיה כייף - אם לא אתקע.מה שלא קרה לי הרבה מדי זמן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
האמת מר רכס היקר, מה שאני עשיתי, אולי בגלל שאני לא מכונאי מהולל, זה פשוט הדפסתי את כל הספר והוא שוכב אצלי (דיפנדר אומנם, הספר יותר דק) בתא יעודי מתחת לספסל הנוסעים, אם קורה משהו יש לי איך להתחיל לעבוד.
מומלץ, כמובן שיש שם פרקים לא רלוונטיים (במיוחד אליך) כמו פחחות או מכשירי חשמל (שהוצאת) אז הם לא חייבים להיות ברכב
מניסיון עם הספר של הדיפנדר מדובר בחומר קריאה מאוד נוח ומאוד מסודר ברגע שמתרגלים אליו.
תודה,וויסקי ג"ק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
אין איזה מכשיר שיודע להתחבר לכמה רגשים במקביל ולתת אזהרה כשאחד מהם עובר תחום מוגדר?
תבדוק בגוגל
The Little Black Box engine monitoring system
רעיון נחמד שאולי אפשר לשכלל
-
תיקון - המפגש המתוכנן עם ההשקה יהיה ב-26.09.08 יום שישי בשבוע.
-
כמו שציפיתי ,והיות ומזמן לא ניתקעתי,אז זה קרה היום בדיוק כשיצאתי מהשטח.
במטר הראשון כשעליתי על הכביש מהשביל הצפוני של קיבוץ יד-מרדכי שמעתי את הצליפה האופיינית של השתחררות הרצועה.מיד כשנדלקה מנורת המצבר הערכתי שהרצועה נקרעה. קצת התפלאתי היות והיא חדשה - אבל קורה.ובאמת כשיצאתי מהרכב ראיתי אותה מבצבצת מלמטה,ונירגעתי.לאחר פתיחת המנוע מצאתי את הפאן-קלאצ' שרוע בתחתית התא והבחנתי בציר המשאבת מים שהוא שבור.
וכאן העסק מסתבך.
פיניתי את החלקים המיותרים לתא המטען והחלטתי שאסע חצי קילומטר לתחנת הדלק של יד מרדכי כשאני מסתמך על שלל השעונים לגבי חום המערכות. בלי רצועה אין ברקסים ואין הגה - כמעט.עזוב אלטרנטור ומזגן. הגעתי בקלות לרחבה הריקה והתחלתי בסידרת טלפונים לגרר, אבל עשרה ענו לי שהם לא עובדים בשבת.
דיברתי עם הנשמה של הלנדרוברים- אלי שחר שאמר לי לשלוח מישהו לקבל משאבה. שלחתי את הבן שלי ותוך שעתיים היתה לי ביד משאבה עם כל הכלים הנחוצים שאלי שלח איתו כולל 3 ברגים לחיבור הפולי למשאבה היות ולא יכולתי בשטח לשחרר אותם מהפאן קלאצ' שנפל.
שעה של עבודה והמנוע חזר לחיים חדשים.
אין מה להגיד - גם הפעם האלומיניום לא איכזב - וניתקע כמצופה.
-
חיים יש לך כשרון אחד מאד חשוב שהופך אותך לבעל לנדרובר טבעי - אתה יודע להתקע במקומות נוחים - צל, אספרסו ... :)
לגבי ההשקה במפגש - בוודאי! אני רק מציע הפעם להביא את האוטו מראש על גרר, לך תדע איזה נזק יגרם לו מההלם של בקבוק שמפניה על הפגוש.
-
חיים כדאי לך לבדוק טוב טוב למה הציר נשבר.
ממה שהבנתי המשאבה היא חדשה, ולכן אין סיבה הגיונית שתשבר.
אני חושד בגודל הרצועה!
בזמנו כאשר קניתי את הדיסקו שהיה לי (לפני שש שנים) חודש אחרי שקניתי נשברה לי משאבת הגה הכוח.
לאחר בירור קצר התברר שכחודשים לפני כן החליפו רצועת מנוע - במוסך מורשה לנדרובר.
מתברר שלא שמו לב והכניסו רצועה המתאימה לרכב שנת 97 (היו מספר הבדלים מנוריים במעבר משנה 95 ל 96)
רצועה זו קטנה בשני סנטמטרים מזו שהיתה מתאימה לי ( אותו מנוע TDI300 אבל משנת 94 )
המותחן הוא אוטומטי, ומי שהרכיב לא טרח לבדוק את המתיחות של הרצועה. התוצאה שבר משאבת הגה הכוח.
לא מוכרת לי השיטה בבנזין אבל להערכתי היא באותו סיגנון כמו הדיזל...
לכן בדוק טוב מה הרצועה המתאימה ומה מתיחות הרצועה!
ואגב בדוק גם את כול שאר המכלולים המשנים לראות אם הם לא סבלו מתראומה של רצועה מתוחה מדי.
-
נמרוד, אתה מסוגל להצחיק אותי, חבל על הזמן.........
מוני - וואלה ,לא חשבתי שגם בזה המהנדסים של ל.ר. יכולים להיות דפוקים. אבל ציר המשאבה היה שבור בחציו כבר הרבה זמן. יש שבר טרי ויש שבר עתיק.
אבל אבדוק.
דרך אגב משאבה חדשה לא חליפית בערך אלפיה. לא זול. החלופית מאנגליה עולה חצי - כדאי?? היא שווה את הכסף??
-
1.מזל טוב על שבירת הציר.....
2. אני עובד כבר חצי שנה ו 7000 קילומטר על המשאבה החליפית,בנתיים אין בעיות,למרות שמשהעלית את הנושא אני שוקל לקחת איתי את הקודמת כספייר....
קח בחשבון שהמשאבה שאני משתמש בה היא משאבה של דיסקברי שהחלפתי לה את המתאם לפולי מדיסקברי לדיפנדר בנזין,בגלל שלי עדיין יש רצועות V.
איתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
מוני - וואלה ,לא חשבתי שגם בזה המהנדסים של ל.ר. יכולים להיות דפוקים. אבל ציר המשאבה היה שבור בחציו כבר הרבה זמן. יש שבר טרי ויש שבר עתיק.
אני מאמין שאתה לא היית רציני כשכתבת את המשפט הנ"ל.
אבל אם בכל זאת היית רציני, אז מה אשמים המהנדסים של ל.ר כשמשתמש ברכב שלהם מחליט שיותר חשוב לעשות באוטו דיסקוטק של מחוונים, כשהוא יודע שיש חלק מהותי שבקרוב יקרוס.
למה מהותי את השואל ?!
עזוב את המים שיהיו בחום הנכון לתה צמחים, תסתכל על מה שרשמת בעצמך- אין הגה ואין בלמים!!!
חלילה היית מגלה זאת על כביש מהיר ....(טפו טפו טפו ...שום בצל...מלח מים....).
אבל אני בטוח שצחקת ולא היית רציני אז, אנא, שכח את מה שכתבתי, אבל אם תשמע על מישהוא שאכן חושב בכיוון
תזכר באמור לעייל( ובכל הידוע לנו על טיפול מונע ..)ותוכל לספר לו מה לא לעשות..
משאבת מים חשמלית ממכונת כביסה , אחלה חוש הומור חיים:)
כמו שנימרוד אמר , אולי עדיף לבוא על גרר.... כך הכל יעבוד במעמד .
יישר כח .
-
סוף סוף יש אישור פורמלי למה שידענו כולנו.
לנדרובר הגיעה למקום הראשון מתוך עשרות רכבים בכמות התקלות שנמצאו ברכבים שלה בני עד שלוש שנים.
מקום אחרון כמעט עם אפס תקלות נבחרה הלקסוס ואחריה טויוטה. מרצדס וב.אם.דבליו אי-שם באמצע ,ופולקסוואגן חוברת ללנדרובר באיכות גרועה.
אז הינה הסיבה למשאבה התקולה.
המחיר שקיבלתי מג'קי יותר זול ב-5% מינוביץ.
מתי אעשה את כל התיקון באופן יסודי - לאלוהים פתרונים.
-
מחר תגיע המשאבה החליפית החדשה,ועד יום שישי היא תורכב ברכב. מהשבורה, ומזאת שקניתי מאלי אעשה אחת טובה מאוד על ידי החלפת חלקים בינהם ,והיא תהיה רזרבית ברכב.
ככל שיש יותר תקלות ברכב אני לומד עליו יותר ומרגיש בו יותר בטחון.
-
עם המשאבה הרזרבית קיבלתי מאלי גם בית פילטר אוויר מעולה במקום השבור שהיה לי.
העברתי אותו במחלקת השיפוץ והוא עכשו ממש חדש.באותה הזדמנות ניקיתי את פילטר האוויר ואני מצפה לנשימה טובה יותר של המנוע.גם בפילטר הזה שיניתי את מיקום פתח כניסת האוויר והעברתי אותו לצד המנוע היות והמצבר השני מפריע ליניקת האוויר.
מיכל הדלק הרזרווי קיבל היום ברז חדש ,ועכשו יהיה הרבה יותר נח להוציא ממנו את הדלק.
בצד השני של מיכל הדלק אני עומד להכניס מיכל גז של 4 ק''ג המשמש את מרכיבי המזגנים לריתוך.מהבלון יצאו שני צינורות,אחד לפינת הקפה והשני למטבח הבישול. ככה אפטר מבלוני הגז שאני חייב לשאת בתא המטען'שהם גם יקרים מאוד. בלון אחד קטן לגיבוי יספק אותי לחלוטין.
זו תהיה העבודה הקרובה.
בינתיים אני אשפץ את משאבת המים ואעשה מהשתיים משאבה אחת טובה,כך שיותר לא אתקע בגלל משאבה שחסרה במחסן.
את מיכל מי-העיבוי אני עומק לייצר מאלומיניום במקום מפלסטיק,שלדברי אלי לא עומד בלחצים ונסדק בחיבור בין שני החצאים.
אני עומד לייצר 5 יחידות כאלה עבור שנינו ,לאחר השלמת התיכנון הממוחשב.אם מישהו רוצה להזמין עבורו מיכל כזה הוא מוזמן לעשות זאת בה''פ. המחיר בערך 500 ש''ח והאספקה בעוד חודש בלי נדר והתחייבות.
-
אז מה היה לנו שם? מיכל דלק נוסף, בלוני גז, מים רותחים...
חיים זה לא דיסקו זו פצצה על גלגלים...
-
פצצה, אבל נוסע.
מחר אני מתכנן את נחל צין. עם הוואז לא הרגשתי הבדל בין כביש לבין השטחים הטכניים שבנחל,נראה מה הדבר הזה יודע לעשות.
מישהו היה שם לאחרונה?? הרי במדינה הזו אתה מסובב את הראש לשבוע ואיזה סמי עופר עושה לך מחצבה חדשה באמצע שמורת טבע.
את כל המשפחה הזו צריך להגלות לסיביר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
הרי במדינה הזו אתה מסובב את הראש לשבוע ואיזה סמי עופר עושה לך מחצבה חדשה באמצע שמורת טבע.
את כל המשפחה הזו צריך להגלות לסיביר.
1+
you can say that again.....
-
חזרתי היום מצליחה של נחל צין בין מעלה עקרבים למכתש הקטן.
זה מסע לא קל עבור יום אחד שכולל ירידה מרעננה וחזרה באותו יום. גם לכיס זה לא עושה טוב.
הבשורה הטובה היא שהמפעלים שבמעלה הנחל הפסיקו להזרים את הטינופת שלהם והמים מהמעיינות ממש צלולים.אמנם הקרקע ספוגה עדיין בצבעי הצהוב /ירוק של הגופרית אך אני מניח שבמשך הזמן גם הקרקע תישטף.
התאכזבתי מעט מכך שלא פגשתי את הציפורים שרציתי לראות ובכלל ,כמותן בנחל ניראית לי מעטה למקום עם הרבה מים בלב ישימון מדברי. צריך להיות פעם נוספת בכדי לוודא שזו לא תופעה.
השטח המאוד קשה בנקודות מסוימות לאורך הנחל הוכיחו לי, גם במדרגות סלע המאוד גבוהות, שמיכל המים האחורי החדש ומיכל הדלק שמבצבץ מעט מלמטה ,לא ניפגעו כלל בכל המצבים הקיצוניים שהרכב נאלץ להתמודד איתן וזווית הנטישה אמנם לא ניפגעה.
על כביש 6 בדרך חזרה ,נסעתי לפני חנן (''הקוסם''.....)-שחזר מנחל חורשה- ,שזיהה קפיצות/רעידות קבועות של הסרן האחורי ברכב,מבלי שאני ארגיש זאת בהגה או בהתנהגות הרכב. השבוע אכניס את הכלי למוסך מקסיקו בנתניה כדי שזלמן יבדוק אותו.בעיני הוא הגורו לכל הקשור בתשתית הרכב.
שעוני החום חוזרים ומוכיחים לי כמה הם חשובים,במיוחד כשבחוץ החום מגיע ל-45 מעלות וכל העליות האימתניות לפניך.
היות ועדיין לא ייצרתי כונס אוויר מאלומיניום לפאן-קלאצ' ,ואין לי את המקורי,אני מקווה להוריד בעזרתו את החום בעשר מעלות- לפי דבר אלי שחר.זה ממש נושא דחוף,ביום כזה. למישהו יש נסיון עם התוצאה מהתקנתו??
לפי מה שיש עוד לעשות על הרכב ,אני מאוד אהיה עסוק לפחות עוד שנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
הבשורה הטובה היא שהמפעלים שבמעלה הנחל הפסיקו להזרים את הטינופת שלהם והמים מהמעיינות ממש צלולים.
אתה בטוח!? הייתי שם לפני חודשיים בערך, והיה צהוב מתמיד!
הלוואי...
-
חזרתי מטיול בשטח בכל האזור שבין בית-שמש לצומת נחשון היות והיום היתה שם תחרות שהשתתפו בה חברים שלי.תא השטח הזה ממש מדהים ביופיו ,מה עוד שעשינו ביקור בקברות צדיקים והיינו אצל שמשון שלנו - זה מהתנ''ך.
כשראיתי את הל.ר. של שי מדברת בא לי לסלק את כל הפלסטיקים של הדש-בורד ולהשאיר אותו ערום לחלוטין. זה ממש מדליק. וזה כולל את הפלסטיקים של הגיר עם התיבה.
מחר יש לי מעט זמן פנוי,ותמיד זה כייף לפרק פלסטיקים.
ניראה אם יהיה לי את הכייף הזה מחר.
-
חיים נראה לי שהיה לך יותר כיף ומעניין לקנות גוש אלומיניום ענק ולחצוב ממנו לנדרובר לא?
-
בינתיים ,עם כל ההתנגדויות מסביבי ,עוד אין בי מספיק נחישות לפרק את הכל שבסביבת הנהג.רק המריבות שיהיו לי עם כולם ,עושות לי פירפורים בבטן.
בינתיים אני חייב להחליף את כל הבושינגים באוטו ,היות והרעשים מלמטה ממש מפחידים בכל עליה על במפר.ניראה איך לעשות את זה השבוע.
-
השבוע החלטתי להוסיף בלון גז במשקל קרוב ל-5 ק''ג. במפעל מצאתי 3 בלונים של חמצן עמידים ללחץ פי 3 מבלוני גז בייתיים. היות והבלונים האלה צרים וארוכים - קוטר 14 ס''מ ובגובה 60 ס''מ - הבלון התורן נכנס בדיור בקשת הפינתית של המרכב מאחור.ממש סמוך לפינת הקפה.רכשתי את כל המתאמים הנדרשים ובשבוע הבא כבר אוכל להכין קפה ובישולים ממיכל גדול בלי הצורך לקחת הרבה מיכלים של 400 גרם.
מתחת למרכב יש מקום מעולה להכניס בלון רזרבי ,כך שאני מסודר עם גז לפחות לחצי שנה של טיולים.
הכנתי צינור מעבר של גז ,תיקני לחלוטין להעברת גז מהבלון הביתי ישירות לבלונים החדשים,כך שאוכל למלא בעצמי את הבלונים הריקים.
ברור שעכשו יבואו כל התגובות הרגילות על חוסר אחריות ועל סיכוני התפוצצות ועל ועל ועל ...... תרגעו - כל ההוראות והחוקים בנושא הם תוצאת דרישות של חברות הענק לשעבד אותכם בכל צעד לקנות אצלהם את הסחורות שהם מתעשרות מהן,ואני רואה את זה בוועדות התקינה שאני מחובר להן.
אז תגובות עיניניות יתקבלו ברצון.
-
אני מקווה שאני מגיב לעניין :p
תגיד, הרעיון הוא להכניס גז בלחץ יותר גבוה או שהעמידות של המיכל היא כמעין "מקדם בטיחות"?
מה עם כניסה לחניונים מקורים (אני יודע שזה שטויות במיץ, אבל מבחינת החוק) או שהרכב לא מיועד להיכנס אליהם?
5 ק"ג מספיק לחצי שנה או שאתה מרכיב כמה מיכלים, אם כן במקביל, בטור?
וסתם המלצה, אפשר לקחת צינור גז גמיש ארוך ולבשל גם רחוק מהרכב אם רוצים (למשל להכין ליד כולם קפה כשרוצים להמשיך לדבר עם כולם תוך כדי הכנת הקפה), אני בטוח שאתה כבר תחשוב על דרך לעשות את זה טוב יותר.
whisky
-
אני לא מבין בזה כלום אבל אני חייב לשאול:
חיים, במקרה של תאונה, נגיד משאית שנכנסת בך מאחורה (או סתם איזו מכונית משפתחתית עם ילדים בדרך לטיול) מה הסיכוי שהדבר הזה יתחיל לדלוף להם לתוך הרכב וייתפוצץ? האם יש איזה הבדל בטיחותי בין זה לבין מערכת להנעה על גז במכוניות אחרות?
האם הבלון פתוח אך ורק בזמן השימוש בו או שיש גז בלחץ במערכת הצינורות בכל רגע נתון?
השאלות הן כמובן רק מתוך חוסק הידע שלי ולא במטרה להעביר ביקורת חו"ח!
-
הבלונים האלה משמשים במקור לחמצן ,ולכן הם עם דופן ממש עבה והייצור נעשה במשיכה עמוקה ללא ריתוך כמו בבלונים רגילים של גז בישול.
כמות הגז כאן ממש קטנה וברכב יש בלון אחד בלבד והשני - הרזרבי נמצא מתחת למרכב.
בהעברת גז ממיכל בישול למיכל של החמצן אין שום אפשרות להעלות את הלחץ מעבר ללחץ שבמיכל המתספק,לכן העמידות של בלון החמצן הינה לשם בטיחות בלבד,מעבר לעובדה שהוא בנוי נכון מבחינת הפרופורציות שלו לאחסנה ברכב.
המרחק התיקני של בלון גז מתחילת הפגוש הינו 25 ס''מ ובמקרה הזה יש 35 ס''מ.
מבחינה בטיחותית מיכל בנזין מסוכן פי כמה ממיכל גז מהרבה מאוד סיבות,ובמיוחד מהעובדה שהגז מאוד נדיף ואילו בנזין שמתלקח משחרר את כל האנרגיה שלו בתוך הרכב.
עובדתית - בלונים של גז לעיתים מאוד רחוקות גורמים נזק בתאונה לעומת שריפת מכונית מבנזין שמתרחשת לעיתים קרובות.
באם משאית תיפגע בי מאחור הסיכוי שמיכל הדלק הפלסטי שברכב שלי המכיל 90 ליטר בנזין יהיה הסיבה הנכונה להתאידות הרכב ומן הסתם יחד איתי.
-
יונתן, חיים בסך הכל מתאר בדרכו הציורית בלון עם צינור וכלב גז, כמו שאני בטוח שסחבת ברכב שלך עשרות פעמים כשליווית טיולים רגליים, כמו של כל מדריך טיולים מסודר, כמו שזרוק בארגז של כל נ.נ. רס"פ בצבא. לא פצצת מימן איראנית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא פצצת מימן איראנית.
אמא'לה!!!
אני מדמיין עכשיו את חיים רכס מסתובב לו במדבר חמוש בעוזי ו..."פצצת מימן איראנית". הוא לא מחכה לשמוע ססמה...
חיים, אתה עלול עוד להתחיל מלחמת עולם שלישית מבלי להתכוון. :)
אה, בעצם זה בלון וכלב גז רגיל. טוב נו, חיים- תמשיך לתאר הכל בדרכך הציורית. אני מבטיח לעמוד בצד ולהינות... :D
-
השבוע מתוכנן טיול פרווה היות והבושינגים אמורים להיות מוחלפים אצל ארז רק בסוף השבוע והדפיקות שנשמעות מתחת לאוטו ממש חזקות ועלולות לדפוק משהו רציני.
השבוע גם מתוכנן להוסיף מצלמת טלוויזיה שתורכב בתוך הגריל הקדמי, כך שסוף סוף אוכל לראות לאן אני יכול להניח את הגלגל בעליות ובירידות המסולעות שיוצא לי לבקר בהן.המצלמות האלה מיועדות לנסיעה לאחור ואני משנה מעט את ייעודן. מכסה המנוע,או יותר נכון מגרש הכדורגל שנוסע משום מה תמיד לפני, מסתיר כל דבר למרחק של 20 מטר ותמיד גורם לי לנוסטלגיות רוסיות כשאני נזכר בוואז.
החלום שלי ,לבנות על מרכב רוסי מערכת של טויוטה כבר לא יוגשם בגילגול הזה.