תגובה: זהירות ..... השטאזי הישראלי מגייס אזרחים
נמרוד
אני מסכים עם רוב מה שאתה כותב חוץ מההיצמדות שלך לסטטיסטיקה ארצית והפקת מסקנות ממנה.
תסכים איתי בוודאי שגם אם אתחיל לעבוד מחר בבאר שבע והנסוע שלי יהיה 42,300 ק"מ בשנה (מהבית לעבודה וחזרה בלבד) רמת הסיכון שלי, שלא לדבר על החוויה הסוביקטיבית שלי, תהיה שונה לחלוטין מ... נניח.. מישהו שגר בהרצליה ועובד בדרום ת"א.
אני דוגמא קיצונית, הסכנה הגדולה ביותר שאני מתמודד איתה היא הירדמות על ההגה (ברצינות), אבל הכוונה ברורה.
הנתונים על אשמת נהג הם שטות גמורה. במדינת ישראל אין דבר כזה תשתית לקויה בדוחות ובסטטיסטיקה
כי המשטרה לא טוענת לעולם שיש בעית תשתית.
לפני כמה שנים נזירה עשתה תאונה ונהרגו כמה נזירות שהיו איתה ברכב. היא הואשמה בנהיגה רשלנית
וגם נמצאה אשמה.
אותו קבלן שהשאיר בלוק בטון (של עמוד תאורה זמני) במקום שהוא ליקוי בטיחותי לא הואשם והגורם
היה אשמת נהג.
כיכרות עם טעות תשתיתית, כבישים דפוקים שגרמו לתאונה, מחסור ותאורה לא נכנסים לסטטיסטיקה.
אם בכל העולם יש עשרות אחוזים של תאונות בגלל תשתיות, תקלות רכב וכו' ובישראל מדברים על
פחות מ 10% זה אומר שמישהו מחשב לא נכון (במקרה הטוב).
כרגיל, המדינה לא אשמה, התשתיות נפלאות ומי שתכנן הוא גאון. מדינת ישראל זה גן עדן לנהגים
זה האזרח שלא יודע לנהוג.
אתה לא תאמין, אבל מה שכתבת בציניות זה אכן המצב.
בנאדם צריך שיהיה לו קצת שכל ישר והוא מוכרח להפנים שנהיגה זו אחריות כבדה, ושמטעויות בנהיגה מתים. אשכרה מתים. ואי אפשר להאשים כל הזמן את האחרים.
אני אולי האחרון שיגיד מילה טובה על המדינה הזאת בכלל ועל הממשלה הזאת בפרט, אבל יש אמת והיא חייבת להיאמר - מצב התשתיות בישראל מעולם לא היה טוב יותר והוא הולך ומשתפר מרגע לרגע ותקצר היריעה מלפרט. רוב המכוניות על הכבישים הן מודרניות/חדשות ובטוחות. מתי לאחרונה קרתה תאונה בגלל תקלה טכנית? אם אני לא טועה, רק תאונת ה-8 הרוגים ליד טבריה בגלל מצערת שנתפסה ונהג דפוק שלא ידע מה לעשות במקרה כזה, ואת זה גם אלף ניידות של משרד התחבורע לא היו יכולות למנוע.
נרצחים כאן בכבישים 400 איש בשנה פלוס-מינוס. למרות שהכבישים הרבה יותר טובים ולמרות שהמכוניות כל כך הרבה יותר טובות ובטוחות. כי כן, יש יותר מכוניות ויותר צפיפות בלהבלהבלה אבל מכונית מודרנית היא כל כך קלה לנהיגה! ועדיין הרוב המוחלט של אווילי הכביש שמסביב בכלל לא שולט בה.
הנזירה שאיבדה שליטה בכביש ישר לחלוטין והתפוצצה על בטונדה - תסלח לי, מה התאונה הזאת אם לא גורם אנושי?... שום דבר בעולם לא אמור לגרום לך לסטות מהכביש. אתה עייף? תעצור ולך לישון. מזל שעכשיו קיץ, כי בחורף מאשימים גם את מזג האוויר...
חברים, התנאים מסביב נתונים - גשם, שמש, שלג, חם, קר, יבש, חלק, הכביש הוא נתון. יכול להיות שהוא לא מושלם. זה מה יש. כל השאר בידיכם.
ומה על צפיפות?
כמות המכוניות לקמ כביש עמוסה בהרבה מרוב הקונקורנטים ולזה יש משמעות על הסיכון
דרור,
התשתיות בארץ עברו שיפור גדול מאוד בשנים האחרונות, וכן, איכות הכבישים טובה מאוד.
יש לי מדד, יוצא לי להיות בלא מעט מדינות בשנים האחרונות (בממוצע שבוע בחודש וחצי). עדיין,
לא יכול להיות שבמדינות אחרות (כולל מדינות אירופאיות עם תשתיות טובות מאוד, ובשביל הטיענון
נגיד שפחות טובות מישראל), מדברים על פי 2/3/4 יותר בעיות תשתית. זה לא מסתדר סטטיסטית.
זה נראה כמו זה שפשוט לא חוקרים פה באמת תאונות (וזה הרי ידוע) ובגלל זה לא מבינים מה באמת
צריך לשפר ברמה של מקום התאונה עצמו ובמקומות אחרים דומים (שנבנו או יבנו).
אם הבטונדה הזו לא הייתה שם, אז לא בטוח שהייתה תאונה, סביר להניח שהן לא היו נהרגות,
היא הייתה סוטה מהמסלול, הנזק היה יותר קטן. אותו קבלן פושע היה צריך לחטוף גם הוא בכל מקרה.
יש מלא דוגמאות, כולל לי, על בנייה של כיכר, שהכביש היה מלא בחול ושאריות חצץ, שדה ראייה מוגבל
מחסור בסימון של שינויים בתנועה, עבודות בכביש וכו ועמוד תאורה במיקום לא נכון שהסתיים במפגש
של הרכב עם עמוד התאורה. אחרי התאונה, הכביש סומן, הוספו שלטים, עמוד התאורה הוזז לתוך הכיכר
(במקום להיות על אי התנועה לפניה) ועוד. אז אני לא הנהג הכי טוב, אבל אפשר להגיד שטוב יותר מהממוצע.
נהגתי במהירות המותרת (בהתחלה חשבתי שיותר ממנה, אבל שבדקתי את השילוט, מסתבר שהייתי דווקא בסדר)
הכרתי את הכביש ונקודות התורפה שלו, רק שמאחר ולא נסעתי בו שבועיים הופתעתי עם כיכר חדשה,
לא גמורה, לא סלחנית, עם שגיאה תכנונית (מהנדס אזרחי אמר לי) ובמקום שפשוט מפתיע אותך (וקרו שם
מסתבר תאונות לפני ואחרי ולא אחת).
נכון, יש שיפור, הנהגים פה לא יודעים לנהוג (כי לא מלמדים אותם לנהוג אלא לעבור טסט), אבל עדיין,
במקום ללמוד (המדינה), מאשימים את זה שלא באמת יכול להתמודד מול המערכת.
מקום שיש בו יותר מתאונה אחת זה מקום שלא תוכנן כראוי, אני מבטיח לך שאם יספרו כל תאונה שנייה
במקום קבוע (ובוא נוריד חציה ברמזור אדום) בתור בעיית תשתית, המספרים ישתנו דרמטית.
המכוניות פה מעולות ברובן המכריע ..
הכבישים פה הרבה יותר טובים מהרבה מדינות שיוצא לי לנהוג בהן לאחרונה ( קצת יותר מידי )
רק האדיבות והסבלנות פה לא קיימות.
לעמוד דקות ארוכות אחרי רכב שהנהג/ת בו מתעסקים עם הסלולרי כשהירוק כבר עוד שניה נגמר .. ואף אחד לא עוקף בין העצים / מצפצף / מתעצבן ....
זה משהו שאני מתרגל אליו מהר כל פעם מחדש .. ונדהם לגלות את חוסר הסבלנות פה כל פעם מחדש ...
זה הכל חינוך .. 100%.
* לא כולל רוסיה, שם ברדק :) אבל קל לישראלים להסתדר .. חחח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
זה הכל חינוך .. 100%.
מסכים לחלוטין וזה גם מה שמדאיג....
אני כל יום נתקל בנהגים שמסכנים את חיי ואת חיי הנהגים האחרים - הייתי שמח לתעד אותם ולשלוח למשטרה - למרות שאני לא באמת בטוח שהם יעשו משהו בנידון.
אתם קוראים לזה מלשינון - אני קורה לזה - הצלת חיים. כל פעם שאני רואה מישהו עוקף במסלול שמאלי שלישי שלא באמת קיים, או עובר באדום מלא בלי להתבייש.. אני מתרגז מחדש.
דיברו פה על אופנועים - אלה הכי גרועים - חותכים אותי מימין ומשמאל כמו חבורת מופרעים במצרים (ומי שביקר במצרים יודע על מה אני כותב..)
ולבחור שכתב שאולי הוא לא נתקל בזה כי הוא בצפון - אין יותר צפון מהמקום בו אני נוהג כל יום, ממטולה ועד טבריה, כל יום בלי יוצא מן הכלל אני נתקל בעבריינים הטפשים האלה. אולי אני אתקין מצלמה רק כדי להראות לכם על מה מדובר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
דרור,
התשתיות בארץ עברו שיפור גדול מאוד בשנים האחרונות, וכן, איכות הכבישים טובה מאוד.
יש לי מדד, יוצא לי להיות בלא מעט מדינות בשנים האחרונות (בממוצע שבוע בחודש וחצי). עדיין,
לא יכול להיות שבמדינות אחרות (כולל מדינות אירופאיות עם תשתיות טובות מאוד, ובשביל הטיענון
נגיד שפחות טובות מישראל), מדברים על פי 2/3/4 יותר בעיות תשתית. זה לא מסתדר סטטיסטית.
זה נראה כמו זה שפשוט לא חוקרים פה באמת תאונות (וזה הרי ידוע) ובגלל זה לא מבינים מה באמת
צריך לשפר ברמה של מקום התאונה עצמו ובמקומות אחרים דומים (שנבנו או יבנו).
אם הבטונדה הזו לא הייתה שם, אז לא בטוח שהייתה תאונה, סביר להניח שהן לא היו נהרגות,
היא הייתה סוטה מהמסלול, הנזק היה יותר קטן. אותו קבלן פושע היה צריך לחטוף גם הוא בכל מקרה.
יש מלא דוגמאות, כולל לי, על בנייה של כיכר, שהכביש היה מלא בחול ושאריות חצץ, שדה ראייה מוגבל
מחסור בסימון של שינויים בתנועה, עבודות בכביש וכו ועמוד תאורה במיקום לא נכון שהסתיים במפגש
של הרכב עם עמוד התאורה. אחרי התאונה, הכביש סומן, הוספו שלטים, עמוד התאורה הוזז לתוך הכיכר
(במקום להיות על אי התנועה לפניה) ועוד. אז אני לא הנהג הכי טוב, אבל אפשר להגיד שטוב יותר מהממוצע.
נהגתי במהירות המותרת (בהתחלה חשבתי שיותר ממנה, אבל שבדקתי את השילוט, מסתבר שהייתי דווקא בסדר)
הכרתי את הכביש ונקודות התורפה שלו, רק שמאחר ולא נסעתי בו שבועיים הופתעתי עם כיכר חדשה,
לא גמורה, לא סלחנית, עם שגיאה תכנונית (מהנדס אזרחי אמר לי) ובמקום שפשוט מפתיע אותך (וקרו שם
מסתבר תאונות לפני ואחרי ולא אחת).
נכון, יש שיפור, הנהגים פה לא יודעים לנהוג (כי לא מלמדים אותם לנהוג אלא לעבור טסט), אבל עדיין,
במקום ללמוד (המדינה), מאשימים את זה שלא באמת יכול להתמודד מול המערכת.
מקום שיש בו יותר מתאונה אחת זה מקום שלא תוכנן כראוי, אני מבטיח לך שאם יספרו כל תאונה שנייה
במקום קבוע (ובוא נוריד חציה ברמזור אדום) בתור בעיית תשתית, המספרים ישתנו דרמטית.
הכל יכול להסתדר, כי הסטנדרטים שונים. מה שאצלנו נחשב לכביש מעולה, אצלם נחשב לדפוק. מצד שני, ואני נוהג בחו"ל המון ולהבדיל - נוהג מהר ולעתים על הקצה, מה שקורה בכבישים אצלנו בשנים האחרונות הוא לא פחות ממדהים. אני באמת האחרון שיסנגר על ישראל כץ ועל מפלגת הבאסטונרים שלו, אבל השר הזה נותן עבודה ורואים את זה.
לא מעט כבישים במערב ומרכז אירופה, במדינות מתקדמות תחבורתית כמו גרמניה, צרפת, איטליה, ספרד ועוד ועוד, היו נחשבים אצלנו ל"כביש אדום" לפי הסטנדרטים החדשים. גם הסטטיסטיקות בסופו של דבר ממקמות אותנו אי שם באמצע. לא חריגים לרעה או לטובה. ובכל זאת נדמה שכאן שדה קרב. וזה בגלל הבריונות, חוסר הנימוס, חוסר הסובלנות והסבלנות ונהיגה גרועה. אשכרה גרועה, מהסוג שכמותה לא תראה בשום מקום שקורא לעצמו "מערבי". זה משהו שרואים בעינים כשיוצאים לכביש. שם לא תראה הדחפויות וחיתוכים. שם לא יעקפו אותך בקו לבן. שם לא תראה זחלנים וחולמים שחוסמים נתיב שמאלי ואמצעי על 60-70 קמ"ש בכביש מהיר. שם לא תראה את מתנחלי הנתיב השמאלי שחותכים פתאום כדי לפנות ימינה. כל מה שאצלנו הוא סטנדרטי ומקובל וכבר לא מתעצבנים ממנו, כי זה כל כך נפוץ. אותו כביש מתפתל ללא שוליים מהסוג שנפוץ בדרום-צרפת או באלפים בשווייץ ואיטליה, אם היה כמוהו אצלנו, היה גובה עשרות הרוגים בשנה. כי כאן נוהגים ממש גרוע. אבל ממש-ממש גרוע.
אחד הדברים שאני הכי אני אוהב - חוכמה בדיעבד. "אם הבטונדה לא היתה שם" ו"אם הסיבוב היה פחות חד" ו"אם לא היה יורד גשם ומציף את הכביש". טענות כאלה זה סוג של בריחה מאחריות. ובדיוק בגלל התכונה היהודית הזאת שלנו - הבריחה הזו מאחריות - בישראל אסור להגביה את הג'יפ ולשנות לו מידת צמיגים. כי אנחנו מתנערים מכל אחריות ורואים בשלטון וברשויות אחראים בלעדיים, ואז אנחנו עוד באים בטענות למה השלטון והרשויות לא לוקחים צ'אנס ועסוקים בכסת"ח. אם תסלח לי? זה מגוחך.
כשאתה נוהג, אתה לוקח אחריות. מצב הכביש עלול להשתנות. עלולים להיות בו סיבובים. עלול לרדת גשם. עלול להיות חצץ באמצע סיבוב. עלולות גם להיות תקלות ברכב. בכביש שעבודות הפיתוח סביבו לא הסתיימו, עלולות להיות בטונדות בשוליים, בורות, עמודי חשמל ותאורה זמניים ועוד ועוד הפתעות. אתה כנהג אמור להיות מוכן לכל אלה ולנהוג בהתאם. יותר בעירנות, יותר בזהירות. אולי גם יותר לאט. בכביש יש המון הפתעות, אבל לך אין את הפריבילגיה להיות מופתע. אין דבר כזה "הופתעתי". זה לא מתקבל. זה לא שתקעו לך בכוונה בור לרוחב כביש 6 כדי להכשיל אותך והתפוצצת לתוכו ב-140 קמ"ש.
תאונת הנזירות התרחשה בכביש הבקעה. בקטע כביש ישר, רחב ופתוח עם שדה ראיה מצוין. המהירות המותרת בו - 90 קמ"ש, אינה גבוהה. ובכל זאת הנזירה המוכשרת הצליחה לאבד שליטה על רכב מודרני שככל הנראה גם היה תקין לגמרי (ניסאן נוט) באותו קטע ישר. ירדה מהכביש והתפוצצה על אותה בטונדה שהושארה שם. באותה מידה זה היה יכול להיות סלע גדול. מצוק, עמוד מתח גבוה או תחנת דלק. ואז למי היית בא בטענות?... התאונה הזו קרתה כי הגברת הזו היתה נהגת מחורבנת. אמנם החזיקה ברשיון נהיגה, אבל בתכל'ס לא באמת ידעה לנהוג. נקודה. סוף. אין דבר כזה לסטות סתם ככה מהכביש. זה כי מאבדים עירנות, נרדמים, מדברים בטמבלפון, עסוקים במשהו אחר, רק לא בנהיגה. אז מתים מזה.
כנ"ל תאונת 8 ההרוגים בירידות לטבריה. איזו חגיגה תקשורתית. כותרות באדום ושחור. הצהרות לוחמניות של המשטרה ומשרד התחבורע. את מי לא חיפשו שם?.... את יצרן הרכב ביפן, את מכון הרישוי שהמיצובישי גרנדיס האומללה עברה בו טסט, את הכביש, את מזג האוויר. את צפיפות האוויר ואת אחוז החנקן בו.... קרובי משפחתו ההמומים של הנהג סיפרו כל הזמן איזה נהג טוב הוא היה.
שמעתי את זה וחשבתי לעצמי - זיבי נהג טוב. האיש נהרג עם כל משפחתו, אסון נורא. זכרונו לברכה, אז עכשיו מספרים לנו רק דברים בשבחו. אבל אחרי שהדמעות יבשו ואפשר לחזור לשגרה ולעובדות, מבינים שנהג טוב ואחראי הוא לא היה. הוא דחס לאוטו שלו שני נוסעים מעבר למותר. ילדים שלו. לא חגורים. ביודעין. לעזאזל - זה כבר לא נהג טוב. והעיקר - קרתה לו תקלה פשוטה יחסית - ומצערת נתפסת זו תקלה פשוטה - והוא לא ידע להתמודד איתה. לאורך יותר מ-8 ק"מ של אימה, הוא הספיק להתקשר למשטרה, לשרוף את הבלמים, להתפלל לאלוהים, רק להסיט את ידית ההילוכים מ-D ל-N הוא לא חשב.
זה לא נהג טוב. זה נהג מחורבן. וחבל שכדי להבין עד כמה הוא היה מחורבן, הוא ועוד שבעה בני משפחתו, כולל ילדים, היו צריכים למות. הוא בעיני מייצג של נהיגה ישראלית. זחוחה, גרועה, אפאתית, לא אחראית.
מצב הכבישים, מזג האוויר וכו', הוא נתון. מותר האדם הוא יכולתו להתמודד עם מצבים משתנים. יכולתו המופלאה ללמוד. נהיגה נכונה ובטוחה זה משהו נרכש, לומדים את זה. אבל קודם כל צריך לרצות ללמוד וצריך נכונות לקחת אחריות. המפתח הוא חינוך, כיבוד הזולת, גם בכביש, ואז גם לקיחת אחריות על מעשינו.
בבקשה
עוד פרי באושים של מערכות החינוך והמשפט בישראל.
אם היה מרמה את מס-הכנסה בכמה שקלים כבר היו מכניסים אותו בפנים.
אבל להיתפס נוהג בלי רשיון שלוש פעמים, זה בסדר. "כי יש לו 16 אחים ואבא שלו נפטר ועוד מעט מתגייס לצבא אז יעשה שם רשיון". איזה צבא ייקח אותו בכלל.
באמת שרשור הזוי :-)
החל מהוצאת קיטור כללית על מצב התחבורה ומערכת אכיפת החוק, ועד התלהמות נגד משהו שאפילו לא טורחים לקרוא ולהבין למה מתנגדים.
כמעט הייתי אומר, על ראש הגנב בוער הכובע.... מה אתם קופצים? אתם הבנתם במה מדובר???
מדובר באפליקציה יעודית לטלפון, אתה לא מצלם מה שבא לך מתי שבא לך.
הטלפון מקובע על החלון ומצלם כל הזמן! אתה חושב שראית עברה, אתה אומר בכל רם פקודה, והטלפון שולח, לבד את הסרטון עם מספיק זמן לפני ואחרי (אני אפילו לא יודע כמה זמן).
עכשיו, מישהו במשטרה צריך לראות את מבול הסרטונים האלו, ולהחליט האם התמונה מספיקה להרשעה או לא.
הנהג שהטלפון שלו צילם, לא יכול להוסיף פרשנות או דברי רקע, אין לו שום תפקיד מעבר לעובדה שהרכב שלו "סוחב" את המצלמה, והוא החליט שהארוע שווה בדיקה.
אני נוסע כבר כמה שנים עם מצלמת דש-בורד ומזמן כבר התפללתי לנוהל שבו אני אוכל לשלוח סרטון למשטרה ולסגור עניין (והם עדיין לא שם. זה הרבה יותר מסובך, צריך לאמת את מקוריות הסרטון).
אם השכן שלכם, הולך להירשם למיזם הזה, להתקין את האפליקציה הזו, לקנות מתקן לחלון, להתקין את הטלפון, ולהתחיל לנסוע אחריכם, יומם ולילה, עד שהוא תופס אותכם בעבירה שתגרום למשטרה לכתוב לכם דו"ח....... כנראה שבאמת עצבנתם אותו :-)
אני לא בקיא בפרטים הטכנים, אבל זו נראת לי יוזמה מצויינת, שתרגיע פה כמה בריונים \ פרועים\ סתם נהגים גרועים.
דרך אגב, אני מסכים עם הערות קודמות לגבי האלימות של הכותרת.