מה זה "זהו הרכב עומד"? תחליף ווסת.
Printable View
שלמה, אתה יכול להגדיר מה אתה מחפש בתור רכב שטח, כמו שמקובל לנסח בפורום המתחילים?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
זיוו טען שהוא יכול לזהות תקלות מראש ולמנוע אותן. אני ציינתי שלדעתי, בטרופר למשל תקלת הווסת היא תקלה שקשה מאוד למנוע אותה מראש וגורמת להשבתת הרכב.
אולי לא הובנתי. כוונתי בתקלה משביתה היא תקלה שגורמת לכך שאי אפשר לנסוע. במידה ווסת כזה כושל בשטח אתה בבעיה..
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
מה שאני טוען כבר המון המון זמן - הדיסקברי הוא הדיל הכי-הכי של עלות תועלת.
וכנראה שזה מתחיל להראות "בשוק"...
הכי פחות השקעה על מנת להפוך אותו לרכב עבירות רציני ביותר (ולטיולים "רגילים", כולל כל המעלות, בכלל לא צריך כמעט לעשות דבר), פשוט וזול לתחזוקה (פשטות מכנית (ואת ה"ממוחשבים" המעטים שיש, ניתן להסב ל"מכאני") ומחירי חלפים), מתאים לבודד/זוג/משפחה בלי שום התאמות, כל/רוב התקלות כבר סודרו/נלמדו... מה צריך יותר?
באמת עצוב שגם החלון הזה, של אופציה זולה/שפוייה לרכב שטח נוח מתחילה להיות יקרה ..
הסוואה - נגד גניבה.
אני אנסה להסביר מה זיו אומר :-)
1- יש טרופרים שהחליפו להם מנוע קומפלט! לי למשל יש טרופר עם מנוע שעשה פחות מ60K.
2- רכב שמיועד לטיולים בלבד, עושה מעט קילומטרים, ובקיצור, במקרה שלי, המנוע לא יגיע לעולם ל 100K.
3- מעבר לבעיית המזרקים המקורית, מה הסיכוי לכשל כמו סתימה של חישן (במנוע שעשה פחות מ 100K)?!
4- לגבי בעיית המזרקים, יש כאלו שמציעים לפתוח כל 40K ולהחליף אטמים, על זה אמרתי שאני מעדיף לא לפתוח, ואני מאמין שאם יתחיל להתפתח כשל (דליפה ), אני אגלה את זה בזמן ולא אגיע לנזק במנוע.
5- ברכב שמיועד לטיולים בלבד, אין בעיה להשבית את הרכב (בניגוד להבנה שלך שאמרתי שניתן למנוע השבתה של הרכב).
נמרוד לשאלתך
נוסע לרוב לבד עם כלבה גדולה ( הולכת על ארבע כן...)
הרכב יהיה רכב שלישי במשפחה ומיועד לטיולים בלבד- נסועה שנתית מועטה מאד להערכתי לא יותר מארבעת אלפים ק״מ.
רמת עבירות עד בינוני - נניח עשוש לכל היותר.
מבחינתי אפשרות שינה בתוך הרכב חובה.
גיר לא משנה עם העדפה לאוטומטי.
חייב נוחות נסיעה ומיזוג איכותי.
הכי חשוב תקציב מוגבל 30,000₪ עד מקסימום 40,000₪ (הארבעים ייאלץ אותי לקצת כסח ויישור הדורים עם זוגתי) התקציב אמור לכסות גם יישור קו ושיפצור/ איבזור הרכב לצרכיי יחידת איחסון/ מיטה ומיכל מים עם משאבה.
בנתונים האלו לא משנה לי אם זה דיזל או בנזין, לא פוסל גם קצרים אם אפשר להתארגן בהם לשינת יחיד ואפילו אם זה יכלול פירוק שורת המושבים השנייה.
לא מתחבר לטנדרים.
זה לא דיון על טרופר אבל...
קודם כל ווסת לחץ שמן גבוה או בקיצור של שמו מהספר -RPCV- לא "נידפק" ברגע אחד, יש תופעות לפני, וגם אם הוא כן ניתפס כמו שאתה טוען יש מה לעשות- או שתיקח אחד ספייר בארגז כלים, או שתחזיק כלים ברכב ואם ניתקעת בשטח זה סיפור של רבע שעה לפרק אותו לנקות ולהחזיר, זה "מחייה" אותו לתקופה קצרה לפעמים.
1. 60k ? החליפו ביו אם איי? בתקופת האחריות עוד כשהיו מחליפים מנועים על ימין ושמאל בלי חשבון המנוע היה מגיע ערום, עושים העברות מהישן לחדש של הכל, אז אל תהיה בטוח לגבי כלום.
3.הכל יכול להיות, תלוי מי מטפל, איך, באילו חלקים.
4. הבעיה לא במזרקים, מי שאומר להחליף אטמים כל 40k לא יודע על מה מדובר.
הכשל או התקלה העיקרית היא באטמי שרוולים שגורם לערבוב בין סוחלר לנוזל קירור, אתה תריח את זה מיד שזה יקרה, נזק למנוע? כמעט ולא יקרה, כן יקרה לצנרת, רדיאטור וכו' אם לא תתפוס מוקדם.
שלמה בתקציב של כ-35k לדעתי אין הרבה מציאות.
יש טרופר בנזין בלוח פה, אין לי שום קשר אליו ולא מכיר אותו, תא המטען בטרופר קצר הוא בין הגדולים בקטגוריה אם לא הכי גדול.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...90%D7%95%D7%93
המודעה שנדב הפנה אותך נראית מעניינת מאד בהתחשב בדרישות שלך - אין לי מושג אם בקצר אפשר לישון - אבל מכל בחינה אחרת ובעיקר מחיר. הייתי הולך לבדוק אותו.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
למיטב זכרוני, כאשר היה לי טרופר קצר, השתעשתי ברעיון של קיפול מלא של המושב האחורי, קיפול משענת המושב הימני הקדמי קדימה כדי לאפשר שינה (ליחיד) ברכב - משענת המושב הקדמי לא מקפלת קדימה מספיק. חלופה שניה - הזזת המושב הימני הקדמי קדימה עד הסוף והשכבת המשענת לאחור כדי לייצר מקום לשינה - לא נוצר משטח ישר.
בשני הניסויים הנ"ל, יכול להיות שבעזרת "תותב" כלשהו המתלבש על המושב הקדמי כשהו מקופל ומאפשר הנחת מזרון עליו ועל המושב האחורי ותא המטען - זה היה אפשרי.
מבחינת האורך - זהו אכן ה-SUV הקצר הארוך ביותר, מרווח למדי בתא המטען גם למימדים של פות"ש.
שלמה רגיל מהדיסקו לפרק את המושב הימני החוצה מהאוטו בלילה.
מה שחשוב זה האורך מתא הכפפות לדלת האחורי.
אם לא יספיק אפשר לשים לו כרית בתא כפפות [emoji6]
כמו שבועז אמר, מה שחשוב הוא האורך הכולל מהדלת האחורית ועד לתא הכפפות.
בכל מקרה בכוונתי לפרק המושבים האחוריים בין אם זה יהיה קצר ובין אם זה יהיה ארוך.
בקצר אם יש אפשרות להשכיב את הכיסא הימני אין בעיה להניח עליו פלטה שתהווה משטח שינה ישר לאורך כל הרכב.