הסיבה שכתבתי קודם לא להיכנס לתיקון- כי אין לדעת מראש מה הנזקים ההיקפיים - לבית הסרן/ מיסבים/ ספינדל וכן הלאה. לפרק כדי לגלות סדק סביב מיסב הפיניון... איזה באסה.
אסף.
Printable View
הסיבה שכתבתי קודם לא להיכנס לתיקון- כי אין לדעת מראש מה הנזקים ההיקפיים - לבית הסרן/ מיסבים/ ספינדל וכן הלאה. לפרק כדי לגלות סדק סביב מיסב הפיניון... איזה באסה.
אסף.
אם אתה הולך למוסך, תן לו להשיג סרן משומש תקין, סט קורונה פיניון חדשים, ולבצע התקנה קומפלט ועם אחריות.
אני מעריך שאף מוסך לא ירצה לתקן את הסרן הנוכחי. הנזק גדול מאד. אף לא חלק פנימי בו שמיש - הקייס, הסטליטים, הקורונה פיניון, מיסבים (עם נזק כזה לא הייתי מעז להשתמש בהם שוב). כל רמז לכיוון קורונה פיניון מקוריים אבד (שימסים). ציריה אחת כבר שבורה.
זה יהיה יקר מאד. לא אתפלא אם יגיע ל7-8 אלף שקלים (סרן משומש + קורונה פיניון חדשים + ערכת התקנה + עבודה + רווח).
אפשרות נוספת היא לשפץ בעצמך - יש פה באתר הרבה חברים שעושים את זה, זה לוקח זמן, דורש כלים ומקום, ורצון ללמוד ולעשות בידיים. האם זה רלוונטי מבחינתך?
אפשרות שלישית אגב, אם רוצים להחזיר את הג'יפ כמה שיותר מהר לנסיעה ואתה מוכן לוותר על יחס העברה הלא מקורי שיש לך - ללכת למוסך, לבקש להחליף את שני הסרנים לסרני סופה משומשים עם יחס העברה מקורי. זה הכי פחות עבודה, בהפרש גדול. והמוסך יכול לקחת בתמורה את הסרן האחורי שלך שאמור להיות תקין, ועם יחס העברה משופר - אלא אם איכות ההתקנה מאחורה דומה לפשע שבוצע מקדימה...
זה נכון אבל האמת היא שהוא חטף עכשיו זבנג רציני עם התיקון הזה ולדעתי עדיף כבר לשפץ יסודי אצל בעל מקצוע שעושה עבודות טובות ומוכחות ושיהיה לו שקט. כי גם אם הוא מביא סרן מפירוק אי אפשר לדעת בוודאות מה המצב שלו. לדעתי מאחר וגם את הסרן החדש הוא יצטרך לפרק לגורמים, עדיף לו כבר להישאר עם הישן, בהנחה שהנזק לא גדול ממה שנתגלה, ולשפץ אותו ביסודיות.
מילת המפתח היא ״בהנחה״. וכמו שאומרים אצלנו
Assumption is mother of all fuckups.
אסף.
להביא סרן מפירוק ולהתקין בו יחסי העברה חדשים בלי מיסבים חדשים - טמטום, ובעל מקצוע רציני לא יתן שום אחריות על כזה דבר.
אז חשבון זריז -
סרן מפירוק: 2000-2500 ש"ח, סט יחסי העברה 1500 ש"ח, סט מיסבים חדש סביב ה700 ש"ח, התקנת יחסי העברה 1500 ש"ח, פירוק והרכבה של הסרן הישן והחדש אל האוטו - 600 ש"ח לכל הפחות.
סה"כ בין 6300 ל 6800 ש"ח.
תיקון הקיים:
סט מיסבים 700 ש"ח, סט קורונה פיניון 1500 ש"ח, התקנת יחסי העברה 1500 ש"ח, קייס מפירוק 300 ש"ח, סטליטים מפירוק 300 ש"ח, ציריה מפירוק 500-700 ש"ח נניח.
סה"כ - סביב ה5000 ש"ח או 5500 ש"ח אם קונים ציריה חדשה ולא מפירוק.
האופציה הזולה מה2 ברורה חד משמעית, עם תוצאה זהה לחלוטין.
נגיד שנזק גדול מידי זה שכל ההאוזינג התעוות ואז באמת שזה חסר טעם לתקן.
הרי יחסי העברה+מיסבים+קייס הוא קונה בכל מקרה.
ציריה, הוא צריך נגיד צד אחד קומפלט.
וכמובן לבדוק טוב טוב את כל המכלולים של הסרן כמו הנאבות לראות שאין נזק.
העניין הוא שלדעתי מאחר שבכל מקרה צריך לפרק ולבדוק את כל המכלולים=סרן ערום כמעט לגמרי - אז שווה כבר לשפץ ולהחליף בחדש דנדש ללא ק"מ עליו כי כמו שכתבתי, גם סרן משיפוץ לא ברור מה קורה איתו.
אני הייתי פותח סרן אחורי למען השקט הנפשי, כדי לוודא שלא מחכה לך הפתעה נוספת בקנה. קריסה של סרן נוסף אחרי סיום שיפוץ כ"כ גדול יכולה להביא למפח נפש, לחור עמוק בכיס ואפילו אצל אנשים מסוימים לבריחה מהתחום עם הרבה טעם רע בפה. כל מי שנמצא בענייני ג'יפים מספיק זמן מכיר מישהו כזה....
אתה כבר אצל ארנון בפרדס חנה, כנראה המוסך הכי מתאים לזה בסביבה שלך, שם עוד כמה גרושים על בדיקת הסרן האחורי, כיוון, חופשים ושלמות. אחרי ההתקנה החובבנית שקיבלת, זו בדיקה שתיתן לך לישון יותר טוב בלילה
קובי
לאחר ביקור במוסך, הנה הנתונים: יחס העברה 10:41 והסרן אכן דנה 30, הציריות שלמות לחלוטין למעט הצלב של הקצרה יותר, שהוא מה שנשבר. סרן משומש אני יכול להביא בזול, השאלה מי מוכר יחסי העברה כאלה בארץ? הכוונה לתת למוסך מקצועי שיתקין בסרן את היחסי העברה ואולי גם מיסבים, ואת הסרן, המוסך שהג'יפ נמצא בו כרגע יתקין.
Sent from my SM-G9208 using Tapatalk
http://www.ebay.com/itm/Dana-30-Reve...9RbI4O&vxp=mtr
להוסיף master install kit
http://www.ebay.com/itm/G2-Axle-and-...xXX3AV&vxp=mtr
בארץ - ינוביץ:
https://www.jeepland.co.il/product/2...A4%D7%94-41-10
לדעתי טיפשי לקנות סרן חדש כשכל מה שאתה צריך זה ציריה קטנה שאתה יכול להביא מחול. אפילו כבר לשדרג לכרומולי. הרי בית סטליטים תצטרך בכל מקרה וקיט שיפוץ ומיסבים בכל מקרה. זו ההזדמנות שלך לשפץ את הסרן כמו שצריך.
אני לא צריך ציריה, אני צריך צלב, בית סטליטים, פיניונים וקורונה, להלן תמונות מרגעים אלו לאחר פירוק הדיפ' (הציריות שלמות לגמרי למעט צלב אחד שנשבר) קובץ מצורף 110219קובץ מצורף 110220קובץ מצורף 110221
Sent from my SM-G9208 using Tapatalk
חשבתי שנגזרה לך ציריה. צלב עולה גרושים. אין לי חלקים של סופה אז לא יכול לעזור עם בית סטליטים מה גם שאתה צריך אחד שמותאם ליחסי העברה.
טוב בהצלחה. אני לא מבין איך זה יכול להיות אבל שיהיה.
עם סרן חדש אתה מקבל שתי ציריות ספייר,נאבות,קאליפרים, בנוסף לחלקים שהיית צריך לקנות בכל מקרה, בד״כ זה אכן משתלם.
חברים סליחה שאני 'מתפרץ' - אף מפרק חלקים ידוע מהתחום לא מספיק טמבל כדי למכור סרן קומפלט במחיר שנקבע, כאשר רק זוג ציריות משומשות לבד יעלו קרוב לשתי אלפיות, אז זוג נאבות, מכללי בלמים והאוזינג עם דיפ' יעלו עוד 500???
זה פשוט לא נכון, אלא אם נפלת על מודעה מקרית של חבר הפורום שמעוניין להיפטר.
מחיר של סרן ברוטו יעלה הרבה יותר.
אבל זו בכלל לא הנקודה במקרה הזה.
בארי - אם תתעקש לזרוק כסף ללא סיבה אף אחד לא יעצור אותך. אין שום צורך להחליף סרן לפי המתואר עד כה.
אוכל להציע לך עזרה חברית - העמס את הסרן וחלקיו ובוא אלי, אוכל לסייע לך לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר. אם תרצה.
גיתאי
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
דורון, אתה משליך ממה שאתה מכיר לטויוטות על סופות, וזה מטעה ומבלבל את הבחור, ושוב - פשוט לא נכון.
תפסיקו לשגע אותו אם אתם לא מכירים את הדינמיקה הספציפית לסוג הג'יפ הספציפי, ואת המכניקה הספציפית. הבנאדם מסכן, כבר מוכן לקפוץ ראש להוצאות מיותרות...
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
אני משליך מהגיון מסחרי נטו אליו התייחסת.
קצת קשה לי לקבל שסוחר חלפים ינהג בצורה שונה כלפי מכלולים בעלי פוטנציאל רווח זהה בעת מכירה כחלקים או כמכלול.
בזמנו, חבר עם בעיה דומה בסרן אחורי של KJ, הסתייע ביריב קלר-בלוך, שסייע בצורה מדהימה למישהו שהוא כלל לא הכיר עד אותו הרגע, וחסך לבחור אלפי שקלים ביחס להצעות מוסך שונות שהציעו לאותו חבר עד שדיבר עם יריב.