-
תגובה: סופה מתחממת
אכן נשמע על פניו כמו תערובת ענייה.
נעזוב לצורך הדיון את עניין הוונטה החשמלית ונניח שמשאבת המים החדשה היא המתאימה לסופה (כיוון סיבוב הפוך מאשר לסיקס למשל) ושהרצועה מורכבת נכון (מסלול ומתיחה).
אין צורך לבנות מעגל עוקף חיישן MAP - ניתוק שלו יכניס את המחשב למוד חירום\Default וייתן אינדיקציה האם זה הכיוון.
לא ענית בעניין המפלג שכתב לישי - האם מישהו נגע בו לאחרונה? האם בורג הריתוק שלו מהודק על פחית ה-Y? אני מציע להוציא את כולו כיחידה, להוריד כובע ולבחון שלמות מפלג, חיישן, ופיניון (שלמות והעדר חופשים), ולהרכיב אותו חזרה לפי הספר כדי לסגור לחלוטין את הגזרה המאד-משמעותית הזו.
-
לדעתי בדיקות מהקל לכבד.
כמו שכתבתי וגם שמיל כתב - בדיקת חיישן MAP
בדיקת לחץ דלק (ווסת לא תקין/ משאבה חלשה). עם שעון על החליל.
בדיקת תזמון המתה.
אלו הדברים הקלים שיתנו לנו כיוון.
לא להתייאש. זו תקלה קלה בסופו של דבר לפי דעתי. רק לא קל למצוא אותה.
שים לב כמה חשוב לראות את כל התמונה. השקעת מרץ בתיקון מערכת קירור שמן הסתם היתה תקינה, בעוד הבעיה כפי שנראה עם הסימפטומים המצטברים היא בכלל תערובת עניה (בסבירות גבוהה) או תזמון לא נכון.
אסף.
-
חברים, לא לכולם יש שעון לבדיקת לחץ דלק ולעוד פחות יש אקדח הצתה.
גם לא כולם יודעים לבנות מעגל אלקטרוני.
כנסו לנעליו של פות"ש, שאלו את עצמכם האם הוא יכול לקחת את העצות ולפתוח מכסה מנוע בעצמו - ולבצע.
החוכמה היא להגדיר "מהקל אל הכבד" עבור מי שאין לו אמצעים שנכנה אותם 'מקצועיים'.
אני רק תוהה איפה "המכונאי המקצוען" כהגדרת פות"ש בכל הסיפור, מעבר להחלפת ממיר.
אז אולי לכל הפחות יש לו את האמצעים לבדיקה...?
-
למרות שכולם מציעים לבדוק את מערכת ההצתה, הייתי מוודא שמערכת הקירור תקינה.
אביגדור
-
מערכת קירור לא תקינה, תגרום לרתיחה של מי הקירור, זה לא יגרום לטמפרטורת גזים גבוה.
נמרוד
-
אביגדור ושמיל תודה על תגובותיכם...[emoji106]
אביגדור את הדברים שציינת באמת בדקתי כבר ולגבי התקלות, בדקתי עם הסוו יצ.... וגם עם מחשב
שמיל, ראשית אשמח לעשות את הבדיקות שביקשת כי גם אני משום מה שמתי עין על החיישן מאפ
דבר שני, לדעתך עניין של תערובת והצתה יכולים לגרום להתחממות מנוע ?
3 אני מסתדר עם אלקטרוניקה, א בשביל מה לבנות את מה שכתבת? ב ׳ עם הסבר קצת יותר מפורט על הבנייה יעזור לי..
4 מתחיל בעבודה תוך כדי בניית הסוכה, העדכן בהמשך, תודה רבה ושנה מתוקה !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
התשובה היא "כן".
שים לב שלא ענית לי על שום שאלה ששאלתי.
1. בדוק לי בבקשה את מתח ה-5V במצב עבודה של האוטו. בנסיעה, לא רק בעמידה. למיטב זכרוני זו הרגל האמצעית בקונקטור של החיישן.
2. החלף חיישן MAP. לא הרבה יודעים, אבל הוא אחראי לאיכות התערובת. חיישן דפוק לא יניע וחיישן דפוק חלקית (או הצמה שלו) עשוי לגרום בעיות. צמה דפוקה שמורידה מתח, תגרום להורדת איכות התערובת.
3. עד כמה אתה מבין באלקטרוניקה ובבנייה אלקטרונית? מסוגל לבנות ולחבר מעגל שעוקף את ה-MAP ומאפשר העשרת והורדת תערובת. במעגל טרניסטור, נגד משתנה, וולטמטר ומפסק 2 מצבים ON-ON.
4. מתי נוקו/שופצו/הוחלפו מזרקים?
5. מי ומתי כיוון/החליף טיימינג? האם הסתכלת מכיוון הקארטר (מפורק) אל גלגלי השיניים של הטיימינג וראית מה מצב השיניים?
זה המעגל, והוא מעשיר תערובת או מוריד אותה, אבל אין טעם לבנות לפני שענית.
קובץ מצורף 111002
הוא כבר עושה עוד כמה דברים כמו מדידת מתח המוצא ומדידת המתח הקבוע, מאפשר חזרה למתח המקור (שאותו לא מדדת...).