יש מצב שחזרו?
ראיתי בוודאות כאלו חדשים לגמרי על טנדר לפני כחדשיים.
Printable View
דרור הדופן "ניפתחה" בנחל סדום.... ודווקא הסט הזה של BF לא טייל קשה בשנה הזאת, בין היתר עשה את עשוש וורדית.
ב 10k הראשונים כבר ראיתי התפרקות ואת הלבן בדפנות שנאמר לי שזה שום דבר...
על ה"קרע" בדופן הפנצ׳רמעכר טען שעליתי על בזנט... לא הבחנתי בכאלה בנחל סדום...
לכן העפעתי אותם והחלפתי סט בלי לדבר יותר מידי.
אני ממליץ על סטים שהיו לי, לא כאלה שלא.
דורון לדעתי זה מלאי שנישאר בפנצ׳ריות...
גם אותי מאוד מעניין אם ואיפה אפשר להשיג טויו טריים. והכוונה לצמיג טרי, לא כזה ששכב שנתיים-שלוש במחסן.
למי שרואה רכב עם טויו שנראים חדשים, שיעשה טובה ויציץ על קוד תאריך הייצור....
המשלוח האחרון של טויו mt הוא מ 2015 ורוב המידות לא זמינות כיום. אין צפי לחידוש מלאי
אתמול בדרך לארוחת ערב החג אצל אחותי בירושלים, הג'יפ התחיל לשייט כמו שיכור, עד כדי כך שחששתי להמשיך לנהוג ועצרתי בצד.
"לשמחתי" - "רק" פנצ'ר. נפתח לי חתך קטנטן בחיבור בין הסוליה לדופן של גלגל אחורי שמאלי על כביש 443 בעליה קצת לפני מודיעין.
הג'יפ יצא מדעתו כי ככה זה עם נעילה אחורית אוטומטית. אם גלגל אחד מאבד אויר - האוטו לא רוצה לנסוע ישר.
החלפת גלגל זריזה זה לא סוף העולם. אבל זה כן מבאס לטנף את הידיים בזמן שלובשים בגדי חג, הילדים באוטו והמשפחה מחכה....
הספייר שלי הוא טויו MT שנשאר מהסט הגיבור הקודם ורק אחרי 20 דקות, כשחזרנו לכביש, נזכרתי שאני אוהב את טויו MT לא רק בגלל עמידותו המרשימה ואחיזתו העקשנית בשטח, אלא גם ובעיקר כי הוא הצמיג הכי גדול בשוק במידה הרשמית שלו. הפרש הקוטר בינו לבין צמיגי ה-31' בקוטר הסטנדרטי שיש לי על הג'יפ מספיק משמעותי כדי שהג'יפ יתקשה לנסוע ישר....
סט של אכילס XMT בן שנה וחודש ו-22K ק"מ בערך. "חרא של צמיג"?.... רחוק מזה. הם עבדו בתנאים לא הגיוניים ונתנו אחלה עבודה, אבל כנראה שההתעללות הכריעה את הצמיג הזה ספציפית, שכבר עשה לי בעיות בעבר. ספג כמה פנצ'רים, הדופן שלו נראית כאילו רוטשה בסכינים. אין מה לעשות, טיולי הטרשים בשומרון גבו ממנו מחיר כבד.
ועכשיו מה עושים. פגיעה בין דופן לסוליה = צמיג שהולך לזבל. אין ברירה אלא לרכוש זוג אכילס XMT חדש ולשים אותם מאחור. בג'יפ נעול אוטומטית מאחור, הבלאי בצמיגים האחוריים גדול משמעותית מזה שבקדמיים. אם נשים זוג חדש מאחור, בעוד שנה-שנה וקצת הפער בבלאי בינם לבין הקדמיים כבר יהיה קטן בהרבה עד לא קיים.
אז נמשיך להתגלגל קדימה על האכילס ולחכות להזדמנות לחזור לצמיגים מליגת העל.
ועכשיו לשאלת תם:
מסתובבים אצלי מגזיני 4X4 אירופאיים. ומסתבר שאצל הקולגות שלנו שם, מאוד מקובל להשתמש בצמיגים מחודשים. ואפשר לראות כלים ששופרו בעשרות אלפי אירו, כולל רכבי מירוץ טהורים ויקרים, שנועלים צמיגים מחודשים/ממוחזרים/השד יודע איך לקרוא להם, שנראים מרשימים מאוד וכמובן זולים משמעותית מכל צמיג חדש, למעט אולי סיניים עלומי שם. באירועי הראלי בבלקן שסיקרתי בעבר, שמתי לב לכמה מהכלים היותר דומיננטיים במירוצים הללו שנסעו על צמיגים מחודשים ולא סבלו מפנצ'רים או תקלות-צמיגים יוצאות דופן כלשהן, בוודאי לא יותר מהכלים שנסעו על צמיגים חדשים מהיצרן.
אני יודע שבישראל כל נושא חידוש הצמיגים לא תפס. יש למישהו מה לספר על זה?
מרגיז ביותר!
ב BF MT זה לא היה קורה:p חחחחחח
דרור אתם עושים טיולי עבירות קשים, אז האקילס כנראה באמת גיבור ששרד את זה, להבדיל מה BF שטייל בארץ בשבילים המטיולים ע"י כולם עד שהתקלף מכל כיוון וניפתח.
לגבי הנושא של ההתקלפויות, מתחילת השרשור התחלתי לפקוח עין על נושא ההתקלפות ושמתי לב שזה קורה בהמון. המווון צמיגים. לא ראיתי דפוס של חברה ספציפית אלא חברות שונות שהמשותף לכולם הוא נושא הכיתוב הלבן.
(אגב, לאו דווקא על רכבים שעושים שטח. גם השתפשפות על אבן מדרכה תמימה בעת חניה עושה את העבודה).