חוזר: עזרים לנסיעה אחורה - חיישן קירבה או מצלמה?
ברק,
הסמיילי נועד להביע שאני מתלוצץ .... אני לא באמת נוסע אחורה עד שאני שומע בום ...
ואני אכן גם נורא מפחד לדרוס מישהו ולכן משתדל מאוד מאוד לחנות ככה שתחילת נסיעה הבאה שלי תהיה קדימה.
לגבי האוטו של אלי, זה אכן פועל ברברס, אבל בשטח כשאתה לא נעול צריך הילוך אחורי מידי פעם וזה מצפצף בכל רברס, גם כשאתה עומד ומחכה שיכוונו אותך.
יתכן שזה לא מכוייל נכון, אני לא מוציא את זה מכלל אפשרות. אבל מכיוון שהפגוש הוא מקורי ולא היתה תאונה לאוטו, אני הנחתי האופן טיבעי שזה או רגיש מידי, או שזה קולט את האבנים שמחזירות את מה שזה משדר גם כשזה לא ממש במצב נסיעה או במרחק המתאים לציפצוף.
ובכל מקרה, לי אין כזה. אני רק ראיתי אצל אחרים.
אני בכל מקרה הולך לשים לזה סוויץ' שיפסיק את זה על פי דרישה, מכיוון שיש פעמים שבהן אני מחנה את הרכב בלילה, עם אור רוורס דולק כדי להאיר לי משהו, ולא הייתי רוצה שהאתרעה תנג'ז.
גם אני נוסע בהיילקס ולי יש פתרון קצת שונה.
ראשית, יש לי ארגז שקוף, עם חלונות כהים ככה שאני לא כל כך רואה אחורה מהראי אמצע, בייחוד ביום (יש השתקפויות בין חלון הקבינה לחלון הארגז).
בקיצור, התקנתי שני פנסים אל הארגז למעלה שמאירים אחורה, די נמוך כדי לשפר את הראות בלילה לאחור וגם כדי שלא יפספו אותי.
שנית, הרכבתי צופר לרוורס, כמו של משאית\ עם הרעש הבלתי נסבל הזה ומתג בתוך הקבינה, שאני יכול לנטרל אותו. בעיקרון, כשאני מכניס לרוורס הוא מצפצף ושכולם יזוזו. אני לא בונה על זה אבל לפחות לא יאשימו אותי שלא הזהרתי. בלילה כשאני חוזר בשעות לא סבירות אני מכבה אותו כדי שהשכנים לא יחשבו שהגיע המשאית חלב של תנובה.
נועם.
ציטוט:
כשאני מכניס לרוורס הוא מצפצף ושכולם יזוזו
גם הפורדפוקוסים יזוזו? ;-)
כבר ביקשתי מנדב לבוא להתקין לי מערכת. דיווחים בהמשך.
חנן
מאוד מעניינת אותי ההתקנה בפגושי מתכת.......
מצפה בכיליון לדיווחים
סיכמתי עם נדב לפני שבוע שהוא בא להתקין אצלי, והוא עוד לא הגיע להתקין עד עכשיו, ולכן התקנתי השבת מערכת עלומת שם, בעלת ארבעה חיישנים, שנקנתה ב280 ש"ח בחנות לחשמל רכב באיזור המסגר.
עוד קצת מוקדם מכדי לתת דו"ח מקיף, אבל בינתיים אני יכול לומר שכשהחיישנים הוכנסו לפגוש המתכת עד הסוף המערכת צפצפה ללא הפסקה. הוצאתי את כל החיישנים כ8-10 מ"מ מחוץ לפגוש ואז המערכת התחילה לתפקד.
המערכת לא מזהה גופים אשר אין בהם משטחים שפונים ישירות אליה. היא צריכה שהקרן תפגע במשהו שנמצא מול החיישן ומחזיר את הקרן ישירות אל החיישן. זה אומר שכשאני עושה רוורס ב45 מעלות לכיוון של צפרדע זבל המערכת לא מזהה את הצפרדע. זה לא רק בעייה אצלי, כי ראיתי את זה בהוראות ההתקנה וההפעלה של מערכת אחרת. הם מצהירים על הבעייה הזו במפורש.
ברוורס אל מכוניות ואל עמודים, המערכת מתפקדת יפה מאוד, ובהחלט עוזרת לחנות בצורה מדויקת מאוד. אני מקבל דיווח מהמערכת מכשהטנדר במרחק של 1.5-2 מטר מהרכב שמאחורי ועד שהטנדר במרחק 30 ס"מ ממנו. אז המערכת עוברת לצפצוף רציף, ולא ניתן לקבל מידע נוסף עם התקרבות נוספת. יש צג שמראה את המרחק בקוואנטות של 10 ס"מ (כאמור, עם מינימום של 30 ס"מ) , ויש צפצוף שהתדר שלו הולך וגדל ככל שמתקרבים.
למערכת יש מתג ווליום על היחידה שיושבת בקבינה מול הנהג, ולכן אין בעייה להשתיק אותה כשהיא מציקה.
המערכת הגיעה עם מסור כוס מצוין שעבר ללא קושי את הברזל של הפגוש, משהו כמו 4 מ"מ .
כרגע, בגלל שהחיישנים בולטים כ10 מ"מ מהפגוש, הם די פגיעים. יכול להיות שאני אקיף אותם בחתיכה קצרה של צינור פלסטיק בקוטר של כ40 מ"מ. צריך לראות אם זה לא יפריע לחיישנים לעבוד.
ורק נשאר לראות איך זה יעבוד אחרי השלולית הראשונה...
זו תמונה שנדב שלח לי מניסוי שהוא עשה במע' שהוא משווק:
http://up-il.net/uploads/9007f64b7b.jpg
יוצא לי המון להתקין את החרא הזה ואני לא סתם קורא לזה כך תאמינו לי ,
גם לי יש כאלו ברכב וזה עובד אבל זה מצפצף הרבה סתם וזה רגיש לתנאים הסביבתיים
כבר קרה לי לא פעם שחיישן ציפצף סתם וניקוי שלו עם לחץ אוויר פתר את הבעיה .
תמיד זה נחמד שיש מערכת כזו הבעיה היא לשמור על תקינותה .
חנן תתחדש.
אם ניקוי של החיישן זה מה שצריך בשביל לשמור את המע' במצב תקין, אני קונה אותה בעיניים עצומות.
ימים יגידו, ואני אעדכן אם יהיו התפתחויות.
עדכון לאחר חודשיים וחצי: המערכת עובדת יפה , עוזרת מאוד בחניות, גם לאחר שהחיישנים טבלו בבוץ ובמים, שטיפה קלילה שלהם החזירה את המערכת לתפקוד מלא.
אני ממליץ. חד-משמעית. אם יש לכם יותר כסף, אז אולי עדיפה המערכת של המצלמה והמסך, לא ניסיתי, אבל מערכת החיישנים היא ברכה אמיתית לרכב גדול, ואולי גם לכל רכב.
תרכיבו. זה אחד הדברים הכי יעילים שהוספתי לרכב.
המערכת של המצלמה נראה לי מוגזם יקר ומיותר ( מנסיון )
המערכת של גלאי מרחק \ ציפצוף בהתאם למרחק . עובד יפה . ( מנסיון )
לאחרונה יש התקנות של מערכות כאלה גם בפגוש הקידמי .
לאחר כמה שנים בהם אנחנו נתקלים ונותנים שרות למערכות האלה לדעתי הבעיה העיקרית היא מיקום החישנים ותחזוקה לאורך זמן .
התפקוד טוב הרעיון מעולה . ההתקנה אוי ההתקנה המקומית !:twisted:
מכאן יהיו כל הצרות וכבר יש צרות ;)
לדעתי זה הולך להיות סיפור כמו כל ההתקנות המקומיות מקור לצרות בעיות והוצעת כספים .
איציק
איציק אני מסכים איתך בצער
בכל אוטו שהחזקתי בשנים האחרונות התחלתי בכך שסילקתי קילומטרים של חוטים מיותרים.
כל מני גישורים שעקפו את המערכת האזעקה הקודמת ונעשו בצורה רשלנית. פחד להיתקע בגלל טימטום כזה.
כמובן שהסיור נועד להכיר את האויב שמותקן כעת כדי לעקוף אותו במידת הצורך.
ככלל דיבוריות וכו אני מתקין לבד כדי שלא "יתלבשו" לי על כל מני חוטים בלי לדעת על מה.
בכתבה שפירסמו על הסטטיסטיקה של שגריר היתה בשנים שהאימובליזרים לא היו מקוריים היה ממוצע גבוה של מכוניות חדשות מושבתות.............
למרות שאני מסכים לגבי האזעקות, האימובילייזרים וכו' (גם אני נתקעתי שעתיים בחושך מעל מעלה זיק כשהאימובילייזר שבק רגע לאחר העלייה, ואבוי לבושה, זאביק גרר אותי למטה לעין זיק עם מנוע דומם. בבוקר כבר התגברתי על התקלה יותר בקלות) אני לא חושב שזה רלוונטי לדיון הנוכחי.
280 ש"ח. מאיפה שלא תסתכלו על זה לא ניתן להסתבך עם זה, בהוצאות, או בטיפולים.
חנן
איזו מערכת קנית והיכן ?
תודה
ציטוט:
התקנתי השבת מערכת עלומת שם, בעלת ארבעה חיישנים, שנקנתה ב280 ש"ח בחנות לחשמל רכב באיזור המסגר.
אני לא זוכר את שם החנות, ולמע' לא היה שם.
אחרי כמעט שנה עם המערכת על ההיילקס היא עדיין עובדת טוב. מים ובוץ לא הרשימו אותה לרעה, וגם לא שטיפות בגרניק.
הייתי צריך עכשיו להתקין אביזר כנ"ל למשאית של העסק החדש שלי, ולאחר התלבטות קצרה וחיפוש בEBAY החלטתי ללכת על מצלמה ומסך. העלות כולל משלוח יצאה כ400 ש"ח. המצלמה הותקנה בחלק האחורי של הארגז, בחלק הגבוה ביותר שלו, כשהיא מכוונת אנכית כלפי מטה. התוצאה טובה. יש ראות מלאה של כל החלק האחורי של המשאית וכשני מטרים מאחוריו. אין שום בעייה להעריך מרחקים, וניתן להגיע עם המשאית בבטחה עד מרחק של סנטימטרים ספורים מרכב שחונה מאחוריך. בלילה (יש לדים של אינפרא אדום) הראות קצת פחות טובה, אבל עדיין ברמה סבירה. היתרון ביחס לחיישנים הוא שמהרגע הראשון אתה רואה בדיוק מה קורה, ולא נוסע אחורה בתקווה שהחיישנים יזהו את המכשול, מה שכמו שהוסבר קודם, לא תמיד קורה. זה נותן הרבה יותר בטחון בנסיעה. להערכתי ברכב שהוא לא משאית, עם שאיפה כלשהי לאסטטיקה, ולפעמים גם עם גלגל ספייר שמפריע, ההתקנה וההחלטה על המיקום יהיו מסובכות יותר, ויכול להיות שכאן דווקא יש יתרון לחיישנים.
1 קבצים מצורפים
מישהו ניסה להתקין מערכת חיישנים בדיפנדר?
מאחר ולא מזמן כמעט רמסתי הונדה סיוויק ברברס, אני מחפש פתרון לרברסים.
נראה לי שלא יהיה פשוט להתקין חיישנים רגילים אצלי ( פגוש ברזל על הפגוש המקורי - כמו בתמונה המצורפת).
חנן, אפשר לקבל קישור למערכת מסך+מצלמה ב-400 ש"ח? זה יותר זול ממה שראיתי שעולים החיישנים בארץ
תודה
גלעד
הנה הקישור:
גם אצלי בהיילקס החיישנים מותקנים על פגוש ברזל.
בדיפנדר עדיפה לך מצלמה. הפגוש גבוה מדי (יותר מרוב המכוניות). לחלופין, אתה יכול להתקין מראה בגובה החלק העליון של הכלוב, מוטה ב45 מעלות, ככה שעם המראה שמסתכלת אחורה, אתה רואה את המראה האחורית ואת מה שמאחורי האוטו.
אסף.