תגובה: אהלן מחפש יעוץ לקנית ג׳יפ שיתאים לצרכים ולמחיר
אביב,
יש הנחיות יצרן. אתה יכול שלא לנהוג לפיהם - זכותך המלאה, רק צריך להיזהר שמי שאינו בקיא יקח את דבריך כהמלצה לנהוג בניגוד להנחיות.
אני מניח שמהנדסי הרכב שבאתר ידעו טוב ממני להסביר מדוע שמן איכותי שעומד ברכב שאינו נוסע דורש החלפה כל פרק זמן (למרות שאינו נוסע), אני מניח שניתן להסביר מדוע גם רכיבים נוספים הנבדקים בעת טיפול תקופתי ומוחלפים במידת הצורך - צריכים בדיקה ואולי החלפה כזו גם אם הרכב לא נוסע.
טבלאות שגרת הטיפולים ותחזוקת הרכב מציינות במפורש מה נדרש לעשות בכל טיפול שכזה ולמרות ששמות הטיפולים בנויים ממרחק הנסיעה, מוגדר גם פרק זמן (חצי שנה) מירבי בין טיפול לטיפול. כך שבהחלט ייתכן לעשות טיפול 100,000 כאשר הרכב עבר רק 70,000 קמ למשל.
נו אז בטבלה שנדב העאלה . רשום שבמנוע 4jx1 מחליפים שמן כל 10,000 ק"מ או 12 חודשים.
אני מפספס משהו?
Sent from my SM-J7108 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
נו אז בטבלה שנדב העאלה . רשום שבמנוע 4jx1 מחליפים שמן כל 10,000 ק"מ או 12 חודשים.
אני מפספס משהו?
Sent from my SM-J7108 using Tapatalk
כן, תקרא מה כתבתי.
גם השמן שהיצרן המליץ בהתחלה ולפי הספר הוא 15w40, רק אחרי שעלו על התקלות במזרקים והחליפו לשמן 5w40 סינטטי מלא התקלות ירדו ביותר מ 90%.
מנסיון אישי .. טראנו יכול להיות פתרון נפלא .. כמעט ואין מחלות. מד זרימת אויר ... עד כמה שזכור לי .... וזהו :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
טראנו אחלה רכב, היה לי גם כזה, כמעט בלי מחלות, אבל בהשוואה לנסיעה של הטרופר וליכולות הטרופר לוקח בגדול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
טראנו אחלה רכב, היה לי גם כזה, כמעט בלי מחלות, אבל בהשוואה לנסיעה של הטרופר וליכולות הטרופר לוקח בגדול.
מסכים .. יחד עם זאת לפי מה שמבקש בעל השאלה ... הוא לא מחפש לטחון סלעים ...
אני למדתי להבדיל בין רכב לטיולים ורכב לשעשועים .. זה לא תמיד אותו אוטו.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
טוב חברים כמו שזה נראה אני ואישתי מקובעים כבחירה ראשונה על טרופר.
תודה על היעוץ ודברי החוכמה..
ברשותכם, אם יש לכם עצות לתת לנו על, מה בדיוק לבדוק ולחפש כשאנחנו הולכים לראות רכב ואיך אולי ניתן יהיה גם לזהות דברים שיש לחשוש מהם, כמו שנאמר אין אין חכם כבעל נסיון.
מודים לכם מאוד
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
רשמתי לך, תגובה 24+תחפור טוב בפורום איסוזו כולל ההודעות הנעוצות.
בהצלחה.
היי חברים חזרתי...
אז יצאתי לסיבוב בעולם המידע וכבר התבלבלתי מכל המידע על דיזל ובנזין.
מה עדיף?
דיזל או בנזין
בגדול אין ספק שבנזין שוטה יותר מהדיזל אבל מצד שני יש טענות שחלקים לבנזין עולים כמעט חצי מהדיזל אם לא יותר.
וגם שמרחק הטיפולים עצמו הוא כמעט פי שניים לטובת הבנזין.
אז השאלה היא האם בכמות הנסועה שאני עתיד לנהוג ברכב. יכול להיות שכבר עדיף לי בנזין?
האם יתכן שבטווח הארוך מבחינת עלות דווקא הבנזין ישתלם לי יותר?
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי בזה מעט סדר. קצת בילבלו. אותי
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בתגובות הראשונות המלצנו לך על בנזין...
"שותה" יותר דלק זה די ברור, אבל 5k בשנה לפי מה שציינת זה עדיין רחוק מלהצדיק אחזקה של דיזל.
שים לב בפורום איסוזו לטרופר בנזין נקודת תורפה הוא הגיר האוטומטי(לא קיים ידני בארץ), יש הרבה מידע בפורום.
מעבר לזה מנוע אמין מאוד, v6 לא מסובך לתחזוקה בכלל.
בכל זאת הערה - מצאי טרופר בנזין יהיה כחמישית (הערכה אישית לא מגובה בנתונים, סתם מהתבוננות סביבי) מהדיזל, כלומר תיתקל בהרבה יותר דיזלים.
לכן, אל תפסול בצורה גורפת דיזל...
Sent from my LG-H960 using Tapatalk