תגובה: תופעת הפרונט המתמוטט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
האם שיטות ההגבהה בארץ, זהות לשיטות המקובלות בעולם (לגבי הדגמים האלו)?
ברגע שאנחנו מדברים על המעטפת, האם השיטה המקובלת בארץ, אכן גם מקובלת בעולם.
בגלל כל מני סיבות (חלקן של ראש קשה,,, וחלקן אוביקטיביות, מיסוי ושוק קטן), בהרבה מקרים האשם הוא הוא בכלל בתת תרבות שהתפתחה פה בארץ.
יכול להיות שבכלל אין בעיה להגביה, אבל פשוט לא כך? או שיש חלק מסויים (בולג'וינט?) שצריך להחליף?
אני מניח, במידה גדולה של וודאות, שערכות ההגבהה שמוכרים כאן דומות/זהות למה שתרכוש ותתקין בכל מקום אחר בעולם. אנחנו אולי עם הספר, אבל את הגלגל לא אנחנו המצאנו.
אני בהחלט מאמין שלא חסרים כאלה ששילמו עשרות אלפים מעל למחירון על האוטו ועוד עשרות אלפים על השיפורים, אבל מתקמצנים על בולג'וינט מקורי.
בולג'וינט במכלול מתלה קדמי IFS הוא חלק שלא אוהב הגבהות ומשחקים.
אבל מה? להבדיל משנורקל, פגוש מתכת, כננת, צמיגי שטח מלא ברבריים, ג'נטים קרביים, בולמים צבעוניים וכו', בולג'וינט הוא חלק לא סקסי.
כשבולג'וינט מורכב במקומו, לא רואים אותו. לא יודעים ממנו. עד שבמקרה הטוב מגיע הזמן להחליף אותו ומגלים שהמקורי יקר בהרבה - מקורי ותחליפי ייראו מאוד דומים לעיניו של מי שלא מבין. הפער במחיר גדול ומי שלא מבין את ההשלכות עלול להתפתות לתחליפי.
במקרה הרע הוא קורס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
ברנרד, יש לך תיעוד של מתלים קדמיים של 120 שקרסו ללא שום שינוי? תזכיר אותם, please do. עד אז אין פה כלום פרט לפופוליזם והפרחת דעות לאויר. כשל הנדסי לא בודקים על סמך תמונה אחת של רכב אחד שלא ידוע עליו כלום. אולי בכלל התקינו בודי של טויוטה על שלדה של מיצובישי? עובדתית זה כרגע סביר בדיוק כמו "תופעה מושתקת". לאף אחת מהן אין סימוכין כלל.
לגבי שאר התגובה שלך... אין לי הרבה מה להגיד, רק שעם כל הצער שבדבר, (ותכף יבוא דרור ויאשים אותי בתסמונת שטוקהולם), אחרי משפטים כמו "אם הוא מיוצר ללא מרווחים סבירים לשינויים, היצרן אשם", אני אומר תודה כל בוקר כדאני עולה לכביש על כך שאי אפשר לשנות את מיקום המאפרה בארץ העם היהודי, כי אחרת כל סיאט איביזה הייתה נוסעת על צמיגי ענק עם בלמים ש"אמורים לספו
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
צדיקים - מלאכתם נעשית בידי אחרים או איך אומרים פה:
אם הוא נראה כמו ברווז(צולע) ומגעגע כמו ברווז(צולע) ו..צולע כמו ברווז(צולע), זה כנראה... אובמה...
חבר'ה,
לא שיש לי עניין במלחמה המיותרת הזאת שאתם מנהלים אבל זה אתר מקצועי בעיני אז לפחות תטרחו לקרוא את הפוסטים ששירשרו כאן.
באף אחד מהם לא מוזכר מתלה שקרס. בכולם מדובר על החלפת בולג'וינטים כתוצאה מבלאי סביר בשימוש או פגיעה בגומיות שהובילה לחלודה.
גם אני החלפתי לפני חודש ארבעה בולגוינטים בשומו שמיים....... דיסקברי.
המעניין בקישורים, אם כבר, הוא שלפי החברה לא ניתן להחליף את העליון וצריך להחליף את הזרוע. למרות זאת, מסתובבים המון קיטים של בולגוינט עליון (שאמור להכנס בפרס). וכן, הרבה ג'יפאים מדווחים שהחליפו.
אולי מכאן מתחילות הבעיות....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
חבר'ה,
לא שיש לי עניין במלחמה המיותרת הזאת שאתם מנהלים אבל זה אתר מקצועי בעיני אז לפחות תטרחו לקרוא את הפוסטים ששירשרו כאן.
באף אחד מהם לא מוזכר מתלה שקרס. בכולם מדובר על החלפת בולג'וינטים כתוצאה מבלאי סביר בשימוש או פגיעה בגומיות שהובילה לחלודה.
גם אני החלפתי לפני חודש ארבעה בולגוינטים בשומו שמיים....... דיסקברי.
המעניין בקישורים, אם כבר, הוא שלפי החברה לא ניתן להחליף את העליון וצריך להחליף את הזרוע. למרות זאת, מסתובבים המון קיטים של בולגוינט עליון (שאמור להכנס בפרס). וכן, הרבה ג'יפאים מדווחים שהחליפו.
אולי מכאן מתחילות הבעיות....
קוראים. למה לא קוראים? קוראים ומבינים/מפרשים משהו אחר, ממה אתה מבין.
ממה שאני מבין, יש בעייתיות מסוימת בכל נושא המתלה הקדמי, מעבר להחלפה שיגרתית של המייסב.
משהו שמצריך תשומת לב מיוחדת והמחייב החלפה, אחרת המתלה קורס.
וכל ה"מלחמה המיותרת,, היא לא על מציאת כשלים או פריטים שמצריכים "תשומת לב מיוחדת" אלא על הטענה שהמוצר/מותר/חברה הזו אמינים באופן יוצא מהכלל.
ברור שיש בעיות בכל חברה/רכב - אבל כשאתה טוען לכתר של "טוב יותר מכולם" (וכשאכן שכנעת את כולם/הרוב/מיעוט רדיקלי והם נושאים את לפיד האמינות הבלתי רגילה של המותג, עבור החברה), אתה יכול לצפות לריקושטים.
ובכלל.
ךא מדובר במלחמה ובטח לא מיותרת.
מדובר בדיון אובייקטיבי לחלוטין, שמטרתו להראות ולהוכיח שהטענות והדעה של "החסידים" (שמתעקשים למצב עצמם כ"אין לי שום דבר בעד או נגד המותג.. אני פשוט אומר את האמתף, לפי העובדות שלא ניתן לערער) הן.. שטותיות לחלוטין ואין להן שום בסיס מוצק, מלבד יחסי ציבור מתוחכמים.:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא ברנרד,
המטרה היא לא עוד שרשור שילשול אלא להבין האם ב-120 יש תופעה או לא.
כן... נגיד.
מתברר שלכל אחד יש מטרה אחרת בדיון הזה...
אסף.
לא נראה לי שהעובדות מענינות מי מהמתווכחים כפי שהם לא ענינו בזמן הוויכוח על הפראדו אשר נגמר רק כאשר היבואן נאלץ להכיר בתקלה.
הויכוח פה הוא המשך של האנדרואיד אייפון רק בשינוי המותגים.
אגב, שמעתי מכמה מכרים שיש קריאה במגזר הערבי למוטט את המחירונים של משאיות וולוו ומכוניות טויוטה על ידי הפסקת הביקוש.
מסקרן אם הם יתגברו על היצר האוטומטי
נדב, אסף,
יש לכם מושג על החלק היחסי של טויוטות לעומת רכבי 4x4 אחרים?
אין ספק שמה שאתם מתארים נראה כבעיה, אבל כדי להבין את החומרה צריך להבין גם את הסטטיסטיקה.
דרך אגב, אחרי שני טיולים בחג האחרון, לדעתי טויוטות עוברות את ה 30% מכלל הרכבים כולם!
וכן, הרכב היחידי שראיתי תקוע בשטח היה...
טויוטה עם בעיית ציריה קידמית.
אני ראיתי דיסקו עם מכסה מנוע פתוח :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב, אסף,
יש לכם מושג על החלק היחסי של טויוטות לעומת רכבי 4x4 אחרים?
אין ספק שמה שאתם מתארים נראה כבעיה, אבל כדי להבין את החומרה צריך להבין גם את הסטטיסטיקה.
דרך אגב, אחרי שני טיולים בחג האחרון, לדעתי טויוטות עוברות את ה 30% מכלל הרכבים כולם!
וכן, הרכב היחידי שראיתי תקוע בשטח היה...
טויוטה עם בעיית ציריה קידמית.
וואללה גם אני נדהמתי מכמות הלנד קרוזר גם בכביש, עמוסים לטיול,
וגם בשטח.לא זכור לי דבר כזה בעבר,אולי החגים,כביש 10 או השד
יודע מה הוציא אותם למרחבים.
לא מסובך להבין מדוע, המבחר הצטמצם מאוד בשנים האחרונות בעיקר ללנדקרוזר ופאגרו ( שגם ממנו רואים כמויות יפות בשטח), דיסקברי 4 זו קטגוריה אחרת, ומה נותר? רקסטון? פאטפיינדר( עדיין משווק בכלל ? )
כי במשך שנים הם מכרו בין 1000 ל 2000 כלים בשנה, הרבה יותר מכל אחד אחר. ועכשיו הם מגיעים ליד השלישית והרביעית שלהם והופכים לרכבי טיולים.
אגב. מאוד הפתיע אותי שמהכלים הזולים יותר ראיתי המון טרופרים. ממש אחוז גדול.
אסף.
טרופר הוא כלי מדהים.
כל עוד המנוע לא מתחיל לעשות שטויות, זה רכב זול ( בגלל סיפורי המנוע), עם יכולות בסיסית טובות מאוד.
נסעתי השבוע בציר מאתגר , אחרי פקח בדימקס וצמיגי BF, וחיים רכס בטויוטה שלו, הטרופר עבר את הציר יותר בקלות.
אם זה חציית ערוצונים ( זוויות גישה ונטישה) ואם זו עליה חדה על דשדשת שהפקח בכלל היסס אם אפשר לעבור.
תוסיף מרחב פנים, נוחות נסיעה וחוסן מכלולים, ותקבל רכב טיולים משובח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נסעתי השבוע בציר מאתגר , אחרי פקח בדימקס וצמיגי BF, וחיים רכס בטויוטה שלו
זה נשמע לי סיפור מעניין ששווה שרשור בפני עצמו...
זה אכן היה סיפור מעניין, #39 פה, יש רמז :-)
ואני ראיתי בחג הזה הרבה מאוד ג'יפונים בשטח.
XV ופורסטר לעשרותיהם, דאצ'יה כמובן - אפילו אמיץ אחד בלקסוס RX....
Outback, rav4, tiugan ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk