תגובה: פורסטר 15 ידני - האם מישהו פה נהג על פורסטר ידני?
שמע פיל, אני מעולם לא טענתי שזה לא כיף לאנוס רכבים ולהיות האנדרדוג. זו הסיבה שבתור נהג חדש טיילתי לאורכה ולרוחבה של הארץ עם פרייבט. וזו הסיבה שהשתתפתי בזמנו עם הסמו בראלי חוצה ישראל. וזו הסיבה שיש את הגרוטראלים למיניהם.
אבל לטעון שרכבים האלו מותאמים למשימה זה לטמון את הראש בחול...
ברור שאפשר. וזה אפילו די כיף. אבל זה רחוק מלהיות נכון, ואז אתה מאשים את רשיון הרכב בפנצ'ר...
לקחת רכב בלי low ועם צמיגים נמוכים לאבו טריפה (ובטח למסלולים ''קצת'' יותר מאתגרים) זה לאנוס את האוטו. מסלולים שרכב שטח אמיתי בולע אותם כאילו היו נסיעה לסופר.
ושוב, זה בסדר לעשות את זה. אבל זו טעות להניח שזה הדבר הנכון לוגית.
זה הדבר הנכון לך רגשית ולכן זה גם הדבר הנכון לך אבסולוטית. אבל הגיוני זה לא.
החלטת כבר מה הרכב הבא שלך...?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
החלטתי לא להכנס לזה ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
מסכים חד משמעית. לא טענתי שזה לא מתאים למי שזה מה שהוא רוצה.
אבל אי אפשר לטעון שהרכבים האלו (פורסטר לצורך הדיון) עוברים הכל בסבבה עם מתאימים את הנהיגה. ואת הצמיגים. ואת הרשיון....
אין בעיה לטייל עם פורסטר ביחד עם רכבים קשוחים. כל עוד תמיד מתחשבים בהם, ותמיד דואגים למספיק תולעים או צמיגים ספייר. ובונים על משיכה קלה במקרה וצריך. ולא נוסעים בסבבה/בספונטניות לנקרות, או לפרצים עליון, או לגבי צין, או לעוד לא מעט מסלולים שהם קלאסיקות. ובאותה נשימה לטעון שרכבים עוברים הכל בסבבה.
מי שבוחר רכב כזה הוא אחד משלוש:
1. מי שרוצה לטייל בשבילי קק"ל.
2. מי שהוא נהג טוב ומנוסה ומוכן להתפשר על מה שכתבתי למעלה לטובת... (מה בעצם?)
3. מי שהוא פריק של הדגם ונהנה מהאנדרדוגיות שכתבתי למעלה.
או כולם ביחד...
אבל שוב, אי אפשר לטעון שהרכבים האלו עוברים הכל בסבבה. זה לא נכון וזו הטעיה.
לא היה לי סובארו אבל עם מה שיש לי כן נסעתי בספונטניות ראוייה לגנאי למקומות שהס מלהזכירם.
גיא.
א. כנראה שדאסטר זה לא פורסטר (ראה מה שדרור כתב)
ב. גם אתה תיארת את החוויה השלילית שלך עם דאסטר בנזין באבו טריפה.
לעלות מהר ועם תנופה במסלול לא קשה (קל...) עד כדי מוות צפוי לצמיגים העדינים זה לטייל בפחד. שזה מבחינתי לאנוס את הרכב.
מי שזה מתאים לו סבבה. זה באמת בסדר. אבל זו הטעיה לכתוב שזה עובר הכל בסבבה.
דאסטר בנזין נחות חד משמעית מהדיזל.
את זה רשמתי קודם. גם הסובארו לעניות דעתי .. אבל זה מצפיה על רכבים של אחרים. לי אישית היה פעם בי4 ומעולם לא טיילתי איתו. וסה הנסיון היחיד שלי עם סובארו.
וזאת הסיבה שאני לא יכול לתת דיעה על זה.
אגב, דוגמה אחרת...
אחד החברים מטייל איתנו מדי פעם עם דיסקו 4 עם צמיגי הנייר שלו.
למיטב זיכרוני, לא היה טיול אמיתי שלא נגמר עם אירוע צמיגים כזה או אחר שהצריך אילתורים ויצירתיות כדי להמשיך לטייל או לחזור הביתה. גם עד כדי סכנה של לנסוע עם צמיג לא תקין על הכביש חזרה הביתה.
וזה לא אידאלי. בלשון המעטה.
להבדיל מהדוגמאות שבדיון הנל, הרכב הזה אם רק יטפלו לו בצמיגים יתן בראש לרוב הג'יפים הגיבורים שמטיילים איתו מכל הבחינות האפשריות. נוחות ועבירות.
נקודת תורפה אחת שממחישה היטב את הנחיתות של הרכבים שבדיון ביחס לרכבי שטח אמיתיים שמתבטאת בהרבה יותר מנקודת תורפה אחת.
יודעים מה, עזבו את הצמיגים או הגובה, טפלו בתיבת ההעברה ו''רק'' שימו low לרכב. זה יפצה כבר על כל השאר...
קח צ'ירוקי ורק תעשה אותו חסכוני
קח ל'ר ורק תעשה אותו אמין
קח סופה ורק תעשה אותה נוחה
קח היילקס ורק תעשה אותו מהיר
קח סמוראי ורק תעשה בו מקום
...
הבנת את הכוונה ?
זה האוטו. זה מה יש ..
עונה לחלק מהאנשים לצרכים ולחלק אחר לא עונה.
ברור. אין ויכוח.
יחד עם זאת, מעולם לא טענתי שבסמוראי יש מקום.
זה העניין...
עימרי למשל טוען שיש ;)
זה ויכוח עקר ...
עובדה היא שיש רכבים שאינם קונצנזוס ... ויחד עם זאת נסעו לשם וחזרו לכאן. בלי גרירה .. בלי נזקים .. בלי השתוללות .. בלי כתרים .. רק עם כיף ..
אז מה ? .. אז אין קונצנזוס .. so what ?
מבטיח לך שהפיל יהנה מהסובארו שלו .. אפילו שהיא לא רכב שטח אליבא ד'חכמי הג'יפולוג ...
ואגב זה .... אם סובארו זה לא רכב שטח .. למה יש לו פורום ?... בג'יפולוג .... !? ...
בעוד שלדאסטר האימתנית ... אין ?
(חחממ ... רמז .. )
;)
הכיף הסוביקטיבי של כל אחד הוא לא העניין. אין על זה וויכוח...
אני פשוט מתנגד לקביעה שפורסטר (לצורך הדיון) עובר הכל בסבבה, אם רק מתאימים את הנהיגה, או הצמיגים או הרשיון....
הוא לא עובר הכל בסבבה. הוא מסוגל לעבור ב- 90% (נניח) מהשבילים בארץ. חלקם בקלות, חלקם בזהירות יתרה (מאוד). וחלקם עם פוטנציאל נזקים אמיתי, מוחשי ומיותר. (צמיג שהולך באבו טריפה כתוצאה מנהיגה אגרסיבית של חוסר ברירה זה נזק מיותר מבחינתי). על זה אין ברירה אלא להסכים. ואם על זה אנחנו לא מסכימים, כנראה שזה בגלל שמי שטוען את זה או שעוד לא התנסה מספיק או שהוא מאוהב אהבה עיוורת במותג (או שניהם).
וכל זה כמובן בסדר גמור, כל עוד זה נכתב בקונטקס הנכון.
אני לא טענתי את זה :) ... אז אין לי חוסר הסכמה איתך.
אפשר גם להגיד שמי שמספקים לו אותם 90٪ מסלולים .. מבחינתו האוטו 100٪ מתאים לו ... :) ואז הוא עובד את אותם 100٪ שמתאימים לנהג בסבבה ...
ואבו טריפה ההוא היה יכול להגמר בלי צמיג קרוע אם הנהג היה לוקח חצי מ'מ ימינה ..
עובדתית אני לא קרעתי עד היום צמיג טפו טפו .. ונסעתי ... גם באבו טריפה ...
כנראה היה נקרע צמיג מתי שהו .. אבל ראיתי גם צמיגי 31 נקרעים בשטח .. אז .. הכל בעיני המתבונן
אני חושב שבשביל להמחיש ולמצות את המשמעות של לטייל עם הכלים האלו במסלולים קלאסיים (לא עבירות פרופר) אין מנוס מלבצע מבחן השוואתי. דאסטר דיזל משופר קלות, דאסטר בנזין, פורסטר אוטו' משופר קלות פורסטר ידני ולקבוצת ביקורת נניח סמוראי וטנדר ויגו.
המסלול צריך לעבור בקלאסיקות, נניח מוחרקה/דרך נוף כרמל/נחל מהר''ל. או נחל דישון וציר המוסכים בגולן.
מסלולים הכוללים דרכים מהירות/משובשות עם קטעים ומעברים טכניים בעבירות שלא יותר מבינונית. ולקינוח גם אולי כמה מעברים טכניים יותר בחורשן כדי לבחון התמודדות הכלים עם מעברים הכרחיים נקודתיים.
נמרוד, גיא, פיל... זרקו תאריך!
אני חושב שזו כתבה מתבקשת לג'יפולוג. לא ככה?
קניתי.
בדיוק הכנתי משל עם סטייקים ומרפסת מול חצר בשביל להדגים לך :) ...
חצר. אין בכלל וויכוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חצר. אין בכלל וויכוח.
נן וההוא שגר בעיר בדירה לא מגיע לו סטייק ?
ואם זה לא על מנגל מפואר אז זה לא נקרא סטייק ??
עזוב גיא. תביא איתך סטייקים ומנגל למבחן ונבדוק את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני חושב שבשביל להמחיש ולמצות את המשמעות של לטייל עם הכלים האלו במסלולים קלאסיים (לא עבירות פרופר) אין מנוס מלבצע מבחן השוואתי. דאסטר דיזל משופר קלות, דאסטר בנזין, פורסטר אוטו' משופר קלות פורסטר ידני ולקבוצת ביקורת נניח סמוראי וטנדר ויגו.
המסלול צריך לעבור בקלאסיקות, נניח מוחרקה/דרך נוף כרמל/נחל מהר''ל. או נחל דישון וציר המוסכים בגולן.
מסלולים הכוללים דרכים מהירות/משובשות עם קטעים ומעברים טכניים בעבירות שלא יותר מבינונית. ולקינוח גם אולי כמה מעברים טכניים יותר בחורשן כדי לבחון התמודדות הכלים עם מעברים הכרחיים נקודתיים.
נמרוד, גיא, פיל... זרקו תאריך!
אני חושב שזו כתבה מתבקשת לג'יפולוג. לא ככה?
עליתי את המוחרקה עם פורסטר דור 3 לפני כמה שנים. הגיע עד למעלה אבל היה נזק. לא מומלץ. גם עם רכב עם הילוך כח לפני שבועיים זה לא לגמרי קליל.
גם בציר המוסכים במעבר מים עם הבולדרים שצפונית לפאג'ר הקטן יכול להיות בעייתי לפורסטר.
לא סתם הצעתי את המקומות האלו, שנחשבים מסלולים קלאסים ומהנים לנהיגה.
ולצורך הדיון, את המוחרקה עלו דימקסים סטנדרטים עד העצם עם נהגים סטנדרטים ולא סיימו עם שום נזק.
דימקס זה טנדר עם שלדת סולם, סרן חי והילוך כח. אי אפשר להשוות בכלל לג'יפון כמו פורסטר או xv.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk