הכול נכון ברנרד...
רק שישחררו את היבוא לכל החלקים ואז מי יקנה מהם
Printable View
הכול נכון ברנרד...
רק שישחררו את היבוא לכל החלקים ואז מי יקנה מהם
ברנרד, בדיוק כמו שבועז כתב.
תנסה להביא רפידות בלמים מחו"ל, אתה הופך לאויב המדינה באותו רגע. לא חשוב שאם תלך למוסך "א.א. אני דופק אותך" ישים לך רפידות הזבל של הזבל, מהמיץ, אבל להביא לבד, את אותו זבל מסריח, אתה לא יכול.
אז אתה בידיים אל היבואן, זו הדיוק הסיבה למה רפידות בלמים בארץ עולים כפול מבחו"ל, כולל משלוח! אבל אתה לא יכול לעשות כלום בעניין.
(ברור שאתה יכול, אצלי יש ברקסים משופרים, כולל רפידות שכבר מחזיקות 50,000 ק"מ והן בחצי, אבל לא כולם יכולים לעשות מה שעשיתי במחיר מגוחך)
ולפחות היית יכול להשיג בארץ משהו שעוצר...
כזכור לך אני לקחתי במזוודה דוג דיסקים וסט קומפלט של רפידות אחרי שנואשתי מהחרא שמוכרים בארץ ולא עוצר.
כבר לא מדבר על הכסף
בארץ? נראה לך? הבאתי במזוודה זוג דיסקים מחורצים ומחוררים, בתוספת רפידות מקוריות של מופאר והחלפתי גם את שמן הברקס ל Dot 5.
הבהמה עוצרת הרבה יותר טוב ממה שמהנדסי ג'יפ חשבו שאפשרי, לא חשוב שתרמתי לבטיחות שלי, של המשפחה ושל הסובבים, אבל אם הייתי מנסה לעשות במקומותינו הייתי משלם ערימה או המשלוח היה נעצר במכס.
זו דוגמא מצויינת איך אפשר לעבוד ביחד עם סמל"ת, הדיסקים המקוריים של מופאר ידועים כבעייתים ומפתחים עיוות מחום, יש תחליפים הרבה יותר טובים, אם ירצו יביאו ובמחיר סביר כולם ירוויחו.
זה לא העניין,
במקום ללכת סחור סחור
אם סמלת תבין ששוק חלפי מותג jeep מפוספס אצלם, המלאים יושבים על המדפים יותר ממלאי פיאט וסובארו, כיוון שמחיר המחירון של החלקים גבוהה מדי, וציבור הצרכנים מתוחכם ויודע להביא גם לבד, אז אולי יחליטו לחתוך קצת באחוזי הרווח ולהחזיר את אותו ציבור אליהם, כיוון שלא ישתלם להביא מחול.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
כבעליו הטרי יחסית של ג'יפ, פניתי למפיצים המוכרים כדי לרכוש כמה חלפים ונבהלתי מפערי המחיר. סט משולשים מקורי לליברטי עובר את רף 2000 השקלים בלי למצמץ. דווקא כבעלים של ג'יפ, אני עד עכשיו המום מגודלו הכמעט אינסופי של היצע החלפים, מקוריים, OEM, מה שרק רוצים. בחלק ניתן גם להתמקח, להשתתף במכרז וכו. לקנות מקורי אצל היבואן זו בפירוש התאבדות כלכלית.
דווקא הציפיות שלי ספציפית מסמל"ת הן (לפחות עדיין) גבוהות.
יש שם קשרים די יפים עם מועדוני האלפא והאבארת' שלכל הדעות בעלי כח קטן יותר ממועדון JEEP אם נתאחד.
צריך רק לוודא שהם לא מפספסים את זה.. ומפגש כזה באמת יכול להיות מועיל
כל התגובות, כולל של בועז ואילן, רק ממחישות ש.. יש פתרונות.
כל התירוצים/יתרונות, שאנחנו למעשה משפרים את (בטיחות) הרכב, לא רלוונטיים... בערך כמו החלפת בולמים/קפיצים לטובים יותר,בהגבהות. יש חוק (בלי להיכנס לסיבות שבגללן נחקק) ו.. זהו.
יש אלטרנטיבות למלחמה בטחנות הרוח.. למה להילחם?
אבל זה רק אני.. כנראה.
ברנרד,
כדי להילחם בתחנות הרוח אנו עושים דברים שהאמריקאי הממוצע לא היה מעלה בדעתו לעשות (לא נפרט מסיבות מובנות).
לא היה עדיף שיהיה יבואן נורמלי שיעשה כסף ביושר ויתמוך בבעלי הרכב ולא יעשוק אותם?
הרעיון להיפגש איתם הוא טוב ומתגלגל, נראה לאן יוביל.
ברור שעדיף, רק שאתה/אנחנו והיבואן/הם, רואים את הדברים קצת אחרת.
אחרת = הן מבחינת המטרות (רווח) והן מבחינת האחריות (שימוש בחלפים "תחליפיים", שהוא חייב לקחת עליהם אחריות, אם הוא משווק/מוכר) וכנ"ל מול תנאי המכרז/חוזה שלו עם JEEP - אולי בכלל אסור לו למכור תחליפים..
הרעיון להיפגש ולהתדבר הוא תמיד טוב. תמיד.
לפעמים ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר ממה שצפינו/ציפינו... במקרה הזה אני קצת סקפטי אבל בהחלט שווה נסיון.
אני רק אומר שפה אין מה "להילחם".
לגבי מחירים - נו.. טוף... ישראל.. מה חדש. תראה כמה הדלק עולה לנו וכמה עולה פה...
ודרור הסביר את זה יפה ונכון, לדעתי... עד הקטע הקונספירטיבי של האינטרס הממשלתי בלהקשות על האזרח.
בכל מקרה, גם אם ההסדר הטוב ביותר וההנחות הגדולות ביותר והשיווק הישיר לאזרח (ופה נכנס גם עניין המחויבות כלפי המוסכים, לא למכור ל"סתם אזרח" במחיר ש"שובר אותם"..), לא תקבל מחירים של ארה"ב ולא תקבל אישורים להתקין כל מיני דברים "משופרים" (כמו צלחות מאווררות, מיצרן חליפי שלא "עבר תקינה").
דרך אגב - גם פה, מחיר של חלק "מקורי" הוא הרבה הרבה יותר יקר מחליפי ואפילו חליפי משופר (בלי מרכאות).
לא שמתי לב והתקינו לי באקספדישן צלחות של מוטוקראפט (יענו פורד), הכי פשוטות. עלה לי פי 3 (!!) מצלחות משופרות ומאווררות. ולא עבדו עלי. יש קבלה מסוכן החלפים ולמוסך לא היה משנה אם הייתי מביא לו את הצלחות בעצמי...
הקופון הקטנטן שהוא גזר במחיר החלף, בכלל לא היה מהווה אצלו שיקול.
בינתיים יצא טוב מהשרשור הזה, קבוצות האינדיאנים משתפות פעולה ומקדמות פגישה עם סמל"ת, נראה טוב.
אז יש פתרונות אחרים.
אבל ברור שנוח יותר לקנות בארץ.
כתבתי קודם שיש מכוניות שעבורן המחירים בארץ נמוכים מאיביי. לפז׳ו למשל, הפסקתי לנסות להזמין מחו״ל - יש תחרות על הפצת ומכירת חלקים מקוריים ולכן בחנויות החלפים הגדולות המחירים נמוכים מאיביי עם ולעתים בלי משלוח אפילו. אצל היבואן... המחירים גבוהים משמעותית. אף אחד לא רונה ממנו.
יכול להיות שכשתיכנסו לעומק העניינים תגלו שיש חנויות חלפים שימכרו חלקים במחירים הוגנים. לכן כתבתי ששווה לבדוק. נראה לי שהגבינה זזה קצת, ובעלי הג׳יפים יצטרכו קצת לחפש וקצת לחכות שהמפיצים יבינו את העולם של בעלי הג׳יפים שבניגוד לבעלי מכוניות אחרות דווקא כן יודעים ולא פוחדים להביא מחול. ויעזור אם תגיעו אליהם ותבררו את המחיר ותראו להם כמה עולה באיביי.
על יבואני רכב אין מה לסמוך שיהיו זולים מהחנויות. אין להם שום סיבה.
אסף.
מופאר זה לא "מוצר" מדבקה של קרייזלר? חברות אחרות מייצרות עבורן את החלקים.
וואו, בפורום אמריקאי היית מקבל עכשיו תגובות נאצה :D
מופאר זה מקדש, זה שם, זה מותג, זה אלוהים לאנשים.... איך אפשר להגיד על זה מדבקה. (ברור שיצרנים אחרים מייצרים גם)
אז הנה דוגמא איך זה מדבקה - הבהמות צריכות שמן הגה כוח מיוחד, כזה שיש רק למופאר שכולל נוזל סיכוך ועומד בתקנים מפה עד בכלל של קרייזלר, שכמות האזהרות מה יקרה לך אם תשתמש בשמן אחר, גרועה מהאזהרות על קופסת סיגריות, שסביר להניח שיש גם מבחן טעימות לשמן הזה לבדוק עפיצות.... אז מה עשו במעשירי תנועה, לקחו 300 ש"ח על מיכל....
אז מה עשינו אנחנו, הלכנו ל UMI וקנינו שמן תואם של GM, מיוצר על ידי AC Delco, שכולל נוזל סיכוך ועובד יופי, עומד בכל תקני GM שסביר להניח שטוב גם לבהמות ועלה 80 ש"ח למיכל.
אז מה עשו UMI, התחילו להחתים אותנו על ערימת מסמכים שהם לא לוקחים אחריות על זה שאנחנו קונים אצלהם לקרייזלר, בכל קניה.
אז אתם מבינים אם מה אנחנו מתמודדים?
אילן,
רק אצל יבואני רכב אפשר למצוא את השמן הזה?
זה מתחיל להשמע כמו השמן של ה 247 שבסופו של דבר התגלה כשמן הידראולי רגיל למדי בתעשיית הטרקטורים.
אני מבין את הרצון לרכוש מ"מקור מוסמך" אבל אני מאמין בלא לקנות ממי שלא רוצה למכור...
+.. המון.
ואת זה מתעקשים לא להבין בארץ - לא רוצה למכור לי? אני אכריח/אשכנע אותך!!!
יאללה!! שילכו קיביני..
לא רוצים למכור לי - לא צריך!
כשאין אלטרנטיבות (כמו בטסטים, בו-ע-ז..) זה סיפור אחר לגמרי.
אבל כשיש אלטרנטיבות והן זמינות ונגישות ואפילו זולות יותר, בד"כ - למה צריך לשכנע ולהתחנף ולהתחנן ולהסביר "כמה אני בעצם חשוב לך"... למה להיות כ"עני בפתח"???
במיוחד שאפילו את התפקיד הזה, שבו אתה בעצם העני בפתח, הופכים בארץ למלחמה - אומרים לך "לא רוצים למכור לך"... איזו מלחמה אתה הולך לנהל???
ואני מסייג.
אם הם, סמל"ת, לא מודעים לכל מה שאילן אומר ולא לקחו בחשבון את הנתונים הרלוונטיים ל-"למה כן כדאי להם למכור ישירות לצרכן/לאינדיאני" - זה סיפור אחר לגמרי.
כן יש מקום להתדברות ולשיכנוע וכו'. ולכן אמרתי שלדבר תמיד כדאי - לא ישר להילחם.. לדבר. לברר מה הסיבות ולנסות להציג נקודות אחרות ולשכנע.
אילן.
מה המצב במקרה הזה?
"לא רוצים למכור לך" או "וואללה?!?!? יש כאלה שרוצים לקנות ישירות מאיתנו... אפשר לחשוב על זה..."
ברנרד,
קל לך, אתה נכנס לאוריילי או נאפא נותן מקט או שתקבל מופאר או מוצר זהה (אמרנו מדבקה) רק תבחר.
כאן אין לך אפשרות, המדינה חסמה, דאגה למקורבים, תקרא לזה איך שאתה רוצה...
או שתקנה ביבואן או שתקנה זבל, לא תואם, אצל אחרים. לכן אנחנו מקמבנים, לכן אנחנו בידיים של סמל"ת והם לא חייבים לנו כלום.
אבל אנחנו מתוחכמים, חוסכים אלפי ש"ח לחברים בקבוצות, נמשיך וננצח הסוף.