מה היה שם?
לא מצליח למצוא משהו רלוונטי בגוגל.
Printable View
ברור.
אבל אם נכניס מספרים
.
(שברור שהם לא מבוססים, והם פרי דמיוני הקודח, ולכן הם רלוונטיים לי בלבד. אני לא מנסה לשכנע אף אחד לא לשים חגורה. אני עונה ליואב ששאל אותי: "למה?")
.
אם נגיד שהסיכוי שלי להגיע בשלום לגיל 80 הוא 70%, אני מוכן שהוא יהיה 69.99% תמורת הנסיעה ללא חגורה בשטח.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
בנוסף, מה שמקומם/משעשע אותי, זה שליואב אין בעייה עם הרכיבה שלי על אופנוע, זו שתוריד לי את הסיכויים הנ"ל, ל60%.
מגיבים אחרים, בו זמנית עם ההטפה לחגירה בשטח, דחסו עשרות שנים פיח לריאות שלהם, והגדילו את סיכויי התמותה המוקדמת שלהם במאות אחוזים, לא בשברי אחוזים.
אז אני אומר שוב: איזונים, ושכל אחד יחליט לעצמו על נקודת האיזון הנכונה בעיניו, כולל הלא-חוגרים, האופנוענים, השמנים והמעשנים.
בסוף נמות, כולנו, כולל אלו שלא נמנים על האוכלוסיות הנ"ל.
לפי מה שאני שמעתי, הבחור נפצע קשה ופונה במסוק לבי"ח, שם נפטר אחרי כמה ימים. כאמור - זה מ הששמעתי וקשה לי לומר "הלוואי ואני טועה" כי לפעמים נדמה שעדיף להתפגר מאשר להישאר משותק, לאכול דרך צינורית וליפול לנטל על הילדים לשארית החיים.
יש כמה סרטונים מההתהפכות הזאת, בחלקם רואים בבירור איך הוא עף דרך החלון והלנדקרוזר מוחץ אותו.
חנן, מה יש לך להתקומם נגד מה שיואב כתב? הוא מתייחס רק לחגורת בטיחות בשטח. נמרוד לקח את זה לכיוון של פגיעה בחופש הפרט (שזו הסיבה שבחלק ממדינות ארה"ב לא חובה לחבוש קסדה בזמן רכיבה על אופנוע....) ואתה לוקח את זה לכיוון של השוואה לסיכונים נוספים שאתה/אנחנו לוקח/ים ושאין להם שום קשר לאותה חגורה, למעט הסיכון/סיכוי למות מוקדם יותר ממה שתוכנן לנו ע"י ההוא שיושב למעלה.
אין "נורמטיבי" או "לא נורמטיבי". הטנדר והאופנוע שלך והג'יפ שלי והלנדקרוזר מתל רכש - כולם "נורמטיביים".
אבל יש כללים. חלקם מבוססים על עובדות וחלקם סתם על החלטות והנחתות שרירותיות מלמעלה. הכי קל לפטור את חובת החגירה כ"חובה לחגור, כך כתוב בחוק וזהו". אבל להבדיל מאכיפת מהירות למשל, שעליה אפשר להתווכח עד קץ כל הדורות, כאן זה ברור לכולנו וגם הוכח באינספור ניסויים, שלעומת אופנועים, בהם מוטב לרוכב להתעופף מהם רחוק ככל האפשר,כשמדובר במכוניות, מוטב להישאר בתוך הרכב המתגלגל ולא להיזרק מתוכו. ועל כן החגורה מצילה חיים וברוב המקרים, אי חגירה תיגמר רע. והדוגמאות שהבאנו - חמך במשאית, אותו חבר שהתהפך עם ג'יפ ואם תרצה גם התאונה המפורסמת בכביש גולני-טבריה עם המיצובישי גרנדיס שאיבדה בלמים וילדה אחת לא חגורה עפה ממנה - הן בשוליים של השוליים. לא מייצגות כלום.
ותאמין לי, להפסיק לעשן אחרי כמעט 30 שנות שעבוד לסיגריות, זה הרבה יותר קשה מלהקליק אבזם.
אני מתעב מושבע של אנלוגיות, אז ארכך את האנלוגיה בבדיחה:
הנמלה הולכת בשדה עם פיל ואומרת לו: "תראה כמה אבק אנחנו עושים" .
לא-חוגר-בכל-מצב ויואב נוסעים/רוכבים בשביל, והלא-חוגר אומר ליואב: "אנחנו לוקחים על עצמנו סיכון מטורף" .
אז איפה היית שם את הגבול בין "תפגע בעצמך כמה שאתה רוצה" לבין 1984 ?
חנן, אני מסכים עם הגישה של "ניהלתי סיכונים וזו ההחלטה שלי " (כולל הסיכון לדו"ח) אני חושב שהטענות שלך לגבי ניהול הסיכונים מוטעות.
פעם אופנוענים היו אומרים "בשטח רק טמבל אחד יכול להרוג אותך" , היום זה כבר לא נכון, ברוב הזמן שיש לנו לטייל השטח רווי ברכבים, וחלקם טסים.
אני מכיר חבר באתר שהשאיל ג'ימיני לסיבוב בפרדסים, נסע באמת לאט ומעבר לסיבוב עט עליו RZR. למיטב זיכרוני שני הרכבים טוטללוסט. לנוסעים שלום.
בשדות מישוריים, חרושים, אתה יכול להיות כמעט בטוח שאין אף אחד באזור שיכול להיכנס בך.
בכל שאר הזמן אני חושב שאתה טועה בחישוב.
אגב, אני לחלוטין מסכים עם ניהול הסיכונים מול כיף: אני נוסע ברכב מיושן כדיילי, לוקח בו את ביתי לגן כל יום ובסופ"שים מטיילים איתו בכל הארץ.
אגב לצערי, אישתי יושבת באמצע עם חגורת שתי נקודות....
אם הזכרת את נושא הקסדות כהשוואה,
כמו שאמרו, נוסע שעף באוטו מסכן את כל יושביו.
טיפש בלי קסדה מסכן רק את עצמו.
אני חושב שלהיפך, לתת לאנשים לרכב בלי קסדה רק יתן לאבולוציה לעשות את שלה...
מכיוון שזה ברור לכולנו, שחגורה משפרת בטיחות, כמו גם מגיני חזה (צבי צב), מגיני ברכיים (לא בכדי יצרני הרכב הוסיפו בשנים האחרונות את כרית האוויר לברכיים) ואולי גם מגפי מוטוקרוס, בתוך האוטו, נראה שהדברים מתחילים לחזור על עצמם, ולכן לי הדיון הזה הספיק.
אני אשאר משוכנע שהסיבה שחלקכם החלטתם להיעצר דווקא בשלב חגורת הבטיחות, בתוך רצף אמצעי הבטיחות הקיימים, היא בגלל שככה החוק אומר.
הסיבה היא ״תועלת שולית״. התועלת השולית של חגורת הבטיחות אדירה וזה מוכח. התועלת השולית של מיגון אישי בתוך מכונית היא קטנה בנסיעה יומיומית. התועל השולית של אותו מיגון היא עצומה על מסלול בתחרות.
גם בלי לקרוא לזה בשם אני חושב שזה השיקול החשוב. לכן אתה רוכב עם קסדה שתועלתה השולית גדולה אבל לא מגזים עם אביזרי מיגון אישי שתועלתם השולית קטנה.
ובמקרה... החוק מכיר בזה.
אסף.
נזכרתי במדבקה שראיתי על איזה דיפנדר (בתרגום חופשי):
אין כריות אויר, אנחנו מתים כמו גברים.....
שכל אחד יעשה את הבחירות שלו וישא בתוצאות.
טחנתם את המח.
כמעט כמו וויכוח של גברים איך לעשות קפה שחור במילואים או איך לטפל בבשר.
אף אחד לא הוסיף שום דבר שמישהו אחר לא ידע, ואף אחד לא ישנה את דעתו... אבל אתם ממשיכים.
שאני אשדרג את האינטרנט ל 100מגה???. :-(
לעניות דעתי זה וויכוח הרבה יותר עקרוני ופלוסופי.
מבחינת חוקי הפיסיקה והזהירות אין כאן ויכוח.
חגורת בטיחות לרוב משפרת בהרבה את הסיכויים מלהיפגע מתאונה.
במצבים מסוימים היא עלולה לגרום דווקא פגיעה ולא מצילה, אבל מצבים אלו הם המיעוט.
מבחינת האם יש לחייב נהגים להשתמש בחגורת הבטיחות, כאן כבר הדיון הופך לפלוסופי.
בתרבות האמרקאית, כל עוד אתה לא פוגע באחר אלא רק בעצמך, הכל אפשרי.
בארץ לרוב נהוג הפוך, הכול אסור חוץ ממה שהוחלט שמותר.
שוב אלו רק השקפות עולם, תמיד יש חריגות ואנומליות של החיים האמתיים.
אישית אם היתי יכול לבחור, היתי בוחר בהשקפת העולם האמרקאית.
אי חגירה חגורת בטיחות... זו הטעות הגדולה בהתהפכות הטרגית בסרטון הנ"ל ?! אתם רציניים ??
לא, אבל כנראה שהיא הייתה מחפה על כל הטעויות האחרות.(במיוחד בהתחשב במודל הרכב)
לא תמיד, לא במכל מקרה, אבל מקרה הזה כן.
בבטיחות יש פעולות מניעה ויש פעולות הגנה.
לדעת לנהוג זו פעולת מניעה, לנסוע לאט/בהתאמה זו פעולת מניעה, לתת גז ברוורס/להפנות הגה נכון/כל פעולה חכמה אחרת זו מניעה.
לשים חגורה/קסדה/רתמה זו הגנה למקרה שלא מנעת.
אגב גם לנסוע ברכב מודרני זו הגנה.
הסרטון הזה, מחריד ככל שיהיה, לא ישכנע את אבירי ה It's a free country.
צריך להיות ממש אבל ממש אופטימי ו/או חסר נסיון בשביל לא לחגור לפני עליה קשה כזו.
הבעיה היא לא מקומות כאלה אלא במקומות בהם הלא צפוי מכיש אותך פתאום, אותך ואת המשפחה שנמצאת באוטו.
דוגמה נוספת שקפצה לי לראש: טויוטה LC שנפל לחריץ בשביל מאלמוג דרומה לפני כמה שנים (עלו פה תמונות מהחילוץ).
הנהג מכר שלי ושמעתי את הסיפור ממקור ראשון: נהג מנוסה ובוגר, אוטו מלא (כולל ההורים של אישתו, כן?..), היסח דעת של שניה והופ האוטו גולש לחריץ ומתהפך על הגג.
כולם היו חגורים, אפס פציעות.
בחיים, צפוי שמשיתשהו הבלתי צפוי יקרה.
כבר יצא לי יותר מפעם אחת לפגוש את הבלתי צפוי הזה!
כבר למעלה מ- 10 שנים שאני נוסע חגור בשטח (פעם לא חגרתי...), ואני בכלל לא שם לב לחגורה.
אבירי הit's not a free country יכולים להגיע למסקנה מאד הגיונית מאותו סרטון:
למה להסתפק בלחייב לחגור, כשאפשר למנוע את הסכנה בכלל על ידי איסור לבצע דברים מסוכנים כמו למשל לטפס על הגבעה הספציפית הזאת, או בשטח בכלל. בשביל להגיע ממקום למקום יש כבישים, לא?