תגובה: Article: היכונו: 1.1.2017, הוראות הרישוי החדשות להגבהת ג'יפים
זכור לי שהיו אנשים שסיפרו שבדקו והורידו אותם על כך שברשיון כתוב כננת X כשבפועל יש Y.
זה פתח לבעיה חדשה. נגיד שברשיון כתוב גובה X על ידי קיט Y ונניח שבוחן כזה או אחר חושב שבפועל זה לא מה שמורכב למרות שכן. מה הלאה?
Article: היכונו: 1.1.2017, הוראות הרישוי החדשות להגבהת ג'יפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
זכור לי שהיו אנשים שסיפרו שבדקו והורידו אותם על כך שברשיון כתוב כננת X כשבפועל יש Y.
אצלי בדקו כמה פעמים את הכננת, בביקורות בכביש.
מה שעניין הוא שהיא רשומה ברשיון.
גאון אחד הגדיל ובדק אם משקל המשיכה זהה בין הכננת לרישום.
ד״א על הכננת עצמה אין שום רישום לזהות היצרן.
מניח שפעם היה, והמדבקה דהתה/נפלה מתישהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
זה פתח לבעיה חדשה. נגיד שברשיון כתוב גובה X על ידי קיט Y ונניח שבוחן כזה או אחר חושב שבפועל זה לא מה שמורכב למרות שכן. מה הלאה?
אותי הורידו על מספר לא נכון בכננת ... עם הדיסקו. אבל זה היה מזמן.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
הבוחנים בכבישים יורידו אתכם מהכביש על כל דבר. רק ככה הם מראים "יעילות" לכן זו לא דוגמא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברנרד
...
הכל נכון.. גם מה שאומר בועז (איך אני? חבר טוב?) וגם מה שאומר דורון וכל מי שגורס - "נסתדר. תמיד מסתדרים בסוף".
כולם מסתדרים - זו בכלל לא הנקודה.
איך שהכל התחיל (מדרור) והאפוקליפסה שנחזתה היא שיהיה הרבה (הרבה!!) יותר קשה לחיות עם 4X4.
וזה בדיוק מה שקרה/קורה - יש מהפיכה.
אתם מורידים הכל לרמה של "מה יהיה איתי, מחר, עם הרכב הפרטי שלי.." וכולם אומרים "אני עם הגבהה מינורית (אם בכלל) ומקסימום.. אשלם למאכער וזהו.
אתם מתעלמים מהחוק/תקנות שהשתנה ואיתו הגישה של הרדות, שתפקידה לפקח.. עליכם.
העניין הוא שעכשיו הרבה יותר קל לרשות לפקח = להזיק/להציק/להטריד.. את כולם. לא רק אלה שמשתינים מהמקפצה (ואני לא מסכים עם ההגדרה הזו.. ד"א).
לדוגמא - אם בעבר מישהו יכל לשקול, במידה כזו או אחרת של ודאות לנצח, לצאת למלחמה על זכויותיו - הדלת הזו, בפועל, נסגרה בפניו.
וכשלרשות קל יותר לפקח (=גם זול יותר), היא מתחילה ל"ממש את ההשקעה" - ראה מספר דוחות מהירות...
התקנות החדשות האלה מאפשרות קלות יתר בהורדה מהכביש והמאבק בשרירותיות יהיה קשה יותר ואני צופה שמספר ה"הורדות" והדוחות (גם אם לא היתה הורדה) יגדל משמעותית (צופה... והלוואי שאתבדה).
ולכל אלה שבונים על כך שתשלום נוסף יפתור להם את הבעיות..
בערך כמו הצמיגים (שפעם היה קל מאוד, בעבור אי אילו זוזים, להכניס לרשיון), שכבר לא ניתן (כמעט) לרשום ברשיון וגם אז, בוחן/פקח/שוטר "חצי חשדן" יכול לעשות לך צרות צרורות...
וכך גם עם הכננות/פגושי הברזל (ואם מישהו יחפש - דיברתי/כתבתי כבר על ההבדל ברישום כננת לעומת קיט הגבהה)...
ואם מישהו יזכור (אם אני זוכר נכון )-:.. הגיל) את "וו הגרירה הורסטילי" שהוצא מהתקנות..
כל אחד גיבור וחכם ומתחכם וציני עד... שזה קורה לו.
ועכשיו, פשוט, הסיכוי שיקרה לו הוא גדול הרבה יותר.
ואני בכלל לא נכנס לנושא של "מה קורה אם הגבהות קיימות" והביטחון הנאיבי שהרשות חייבת למצוא לו פתרון... היא לא.
ויותר מזה - אני מהמר שכל רצון טוב של הרשות, לפתרון שכזה, יפעל נגדנו - אם בנושא של עלות "בדיקת עמידה בתקנות החדשות" ואם בתקופת מעבר לתיקון/הנמכה (ותהה העלות של האזרח ככל שתהה) שאחריה יחולטו כלי רכב "מסוכנים".
ואין בכך פגיעה בקניין - יש תקנות רלוונטיות, תהיה תקופת מעבר (לעמידה בתקנות) ואחריה - בעייה שלך.. או שתלך לבג"צ/בית משפט מנהלי (ופה אני מסכים עם נמרוד - כמה כבר הולכים למאבק משפטי מול הרשות? מעטים/עשירים).
אני מסכים לחלוטין עם דרור, עוד לפני שהחל "למתן את תגובותיו" - יש פה מהפיכה והיא לא לטובתינו.
חבל מאוד שהרוב לא רואים את זה כך ומתעוררים רק כשמאוחר מידי (מי זוכר שאמרו פה "לא יעזו לתקן תקנות שהציבור לא יכול לעמוד בהן"... הנה תקננו) וגם אז מבטלים ב"יעלה קצת יותר ו..ישאר אותו הדבר".
נקבע שמותר להגביה... רק 5 סמ' ורק ברישום ברשיון (ומי שרוצה להוריד מהרשיון.. מה אז? וגם על זה כבר דובר ..).
5 סמ'!!!!
כל היתר אסור - פשוט.
ועכשיו זה רשמי ולא נתון לפרשנות/ויכוח/ויתורים.
וזה בכלל לא תאורטי.
ואני יכול גם לצפות שזו רק ההתחלה - אלה רק ("רק") תקנות לייצור ואישור ייצור ושיווק של ערכות הגבהה.
תקנות אכיפה זה משהו אחר לגמרי ואני צופה שהן יתוקננו בהמשך השנה(כולל מה קורה/יקרה עם "הגבהות קיימות"), לאחר שייצבר נסיון מול כאלה שיאבקו באכיפה.
וגם הקנסות יגדלו בהתאם.
אבל בסופו של דבר זה רק.. כסף.
ו-4X4 זה רק תחביב... אפשר גם בלי.
ואפשר גם בלי הגבהות... כמו חנן וכמו נמרוד וכמו בועז (מקסימום הגבהה מינורית, שמבטלים בעזרת כמה שקי מלט) וכמו עוד כמה שאין להם שום בעייה עם תקנות הגבהות, שבכלל לא רלוונטיות לגביהם.
הכל בסדר ברני, סך הכל פרשנויות שונות למשהו שאנחנו משפיעים עליו בערך כמו על מזג אויר. יש כנראה מגמת "התחממות גלובלית", אני מרגיש את זה כמוך. למה זה קרה? לא מעניין אותי אישית. אבל כמו עם שינויי מזג אוויר - האדם הוא יצור שלומד להתאים את עצמו לסביבה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הכל בסדר ברני, סך הכל פרשנויות שונות למשהו שאנחנו משפיעים עליו בערך כמו על מזג אויר. יש כנראה מגמת "התחממות גלובלית", אני מרגיש את זה כמוך. למה זה קרה? לא מעניין אותי אישית. אבל כמו עם שינויי מזג אוויר - האדם הוא יצור שלומד להתאים את עצמו לסביבה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
[emoji106]
וגם הקודמת שלך בנושא זה היתה מצויינת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
בדקתי ברשיון הרכב החדש, ואין איזכור לתוצרת הכננת ברישיון.
רשום משקל המשיכה בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רשום משקל המשיכה בלבד.
אצלי רשום וורן 8500.. בפועל יש אוויר במקום כננת.
Article: היכונו: 1.1.2017, הוראות הרישוי החדשות להגבהת ג'יפים
כתוב כננת מסוג ״מעבק״, במשקל משיכה ..״
מישהו מבין מה זה ״מעבק״?
בפועל יש warn, אז זה גם לא הקלדה באותיות עבריות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רשום משקל המשיכה בלבד.
אם אתה זוכר, בשירשור המקורי, לפני שהושתקתי בשל מסירת ידיעות לאוייב בזמן מלחמה, אמרתי שציון סוג/דגם ההגבהה ברשיון, ייצור בעיות שציון קיום כננת לא יוצר...
אבל כלום לא השתנה, אליבא ד'... כלמיני אנשים.