ושוב אני מדגיש, הטענה שלי מתייחסת לרכבים מעוטי מנוע שתוספת של כל כמה סיבובי מנוע בדקה היא קריטית.
Printable View
ושוב אני מדגיש, הטענה שלי מתייחסת לרכבים מעוטי מנוע שתוספת של כל כמה סיבובי מנוע בדקה היא קריטית.
אני חולק על הקביעה הזו. בחול לעתים זו הדרך היחידה לייצר תנועה.
אמנם זו גישה אחרת, אבל אני בטוח שהחברה בקישור הזה לא מסכימים עם הקביעה הזו. https://m.youtube.com/watch?v=MhjkDEvV3OM
ואתה משווה את הדבר הזה שצף על פני החול .. או המיים .. עם סמוראי או היילקס או הדאסטר ?
;)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
את היכולות של הסמוראי בחול אני מכיר נהדר ומאמין בכנות שהצלחתי למצות אותם. עם 6psi ונעילה אוטו' נוסע יפה מאוד. ובשביל לרדת כמו כדורגל מפונצ'ר הייתי צריך לעלות קודם...
לגבי הפרפור-
הקביעה שלכם עומדת בסתירה גמורה לעובדה שרכב חזק יותר נוסע טוב יותר בחול . הרי אחיזה אין גם לרכב חלש ואם נותנים הרבה גז גם הוא מפרפר... בסופה למשל, כשמדביקים את הדוושה היא מטפסת כמו גדולה כל הדרך לראש הדיונה, והיא עושה את זה יפה וחזק יותר מכל רכב אחר. בפרפור.
דורון, אתה הרי יודע יותר טוב מכולנו שבחול מושג האחיזה לא קיים ובמקומו מדברים על ציפה. ולכן זה דומה יותר ללנסוע על מים מאשר לנסוע על אספלט...
דורון, מה שהם מתכוונים הוא שהשיפוע החריף גורם לסלד לרדת מתחת לסף המומנט היעיל ואז הסמוראי המסכן עוצר. אם זה היה רכב קטן וקל יותר זה היה הרגע להחלקת מצמד קטנה שתרים את הסלד. אבל כאן זה ייגמר במצמד שרוף. ואז דווקא הגלגלים המחליקים באחיזה חלקית עשויים להיות כמו אותה החלקת מצמד.
עשויים.
ועשויים גם להיות מה שיגמור את שאריות התנופה וישאיר אותך במקום.
ולכן במקרה הזה הורדת אויר ונעילה יהיו ברוב המקרים יעילים יותר. הורדת אויר כדי ליצור פחות לחץ קרקע וכתוצאה מזה גם להקטין את ההתנגדות וגם לשכך את הקפצוצים של הגלגלים - שני הדברים כדי לנצל טוב יותר את המומנט וזה כמו להקטין את השיפוע.
ונעילה (נעילות) זה כדי שגם אבדן אחיזה חלקי ורגעי לא יעצור את המומנטום - לא יגרום להפסקת הציפה- לא יגרום לעלייה בהתנגדות לגלגול ואובדן סלד והספק ועצרנו במקום.
כל זה על חול...
בבוץ זה יותר פשוט. נועלים. הילוך שני. גז ברצפה עד שעפה בוכנה. מה, לא?
אסף.
הפרפור אגב, לא בהכרח אומר שאתה חודר לעומק החול. אתה מייצר חיכוך וכל עוד אתה בתנועה אתה גורם לכמויות החול שאתה מעיף בעצמה אחורה לדחוף אותך קדימה בדיוק באותו כוח...
הייתי שמח אגב לקרוא את דעתו של אסף בדיון הזה.
הבנתי את כוותנו מההתחלה.
זה לא שבהיילקס אטמוספרי עמוס יש יתירות כוח טובה יותר בדיונות, אולי אף פחות.
ועדיין, עם הורדה מאסיבית של אויר, LOW בשני-שלישי, ונעילה, בשבילים תחוחים במיוחד של אמצע הקיץ, אפשר לייצר תנועה קדימה במקומות בהם ללא נעילה הרכב לא זז ואם לא עוצרים, גם שוקע.
- - - Updated - - -
כמויות של חול עד כדי יצירת דחף קדימה.. עם סמוראי.. בטח.
אתה באמת מאמין לזה?
עכשיו אתה מערבב כמה דברים ומוציא את דברי מהקשרם...
נתתי את הדוגמה של סופה ומכוניות חזקות שמפרפרות בעוצמה. ובלי קשר לסוג הרכב, החול שעף אחורה מפעיל בדיוק את אותה אנרגיה קדימה על הרכב...
אני חושב שהדיון די מיצא את עצמו והטענות הובנו.
אגב, בדיונות תלולות ורכות, אין מצב בסמוראי עמוס לשלישי low. גם שני זה כשיש רוח גבית...
תלוי איזה low...
כשהחברים מתכננים טיול בוץ או משחקים בדיונות, אני ישר נועל. בטח נועל. את עצמי...בבית.
דיונות אני עוד מבין אם הייתי מחזיק רכב עמוס בחוות סוסים אחת או שתיים...אבל אני לא. אז לא!
בוץ אני אפילו לא מצליח להבין מה הקטע...אני הופך עולמות ונכנס לכל מיני רזולוציות הזויות כדי לשפר אחיזה/לשמר מגע עם הקרקע והכל בהנחה מאוד פשוטה שכלי רכב מכל סוג שהוא בנויים על העיקרון של העברת הכוח לקרקע באמצעות כוח החיכוך. בבוץ בהגדרה אין קרקע שתחזיק את הכוח הזה מה שאומר החלקה. בהגדרה! אז מה הקטע? מה זה מעניין להיכנס למצבים ידועים מראש ובאופן בלתי נמנע להיתקע במקום, לשקוע ולפרפר למוות...שלא לדבר על כל הטינופת של הבוץ שנכנסת וממלא כל חלקה טובה ברכב. זה בערך כמו לנסות לכתוב עם עט על זכוכית או לטפס על עמוד משומן...
אז הנה...עוד אופציה איך לנהוג בבוץ ודיונות חול.
טל.
יש בזה כיף מסויים .. להיות באובדן שליטה :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk