תגובה: שביל אדום נחל שורק - אסור לנסיעה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הרשמת אותי בעז.
תגובה קצרה וממוקדת שלא תורמת אפילו מזיקה לדיון ובנוסף מכילה פוליטיקה ואלימות. סחתיין.
אסף.
קטעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
חמור מה הוא קופייץ? אם לא היית רץ לספר לחבר'ה לא היו יודעים שהתכוונתי בדיוק אליך.
וברצינות,
מה שאתה אומר על טיבם של עובדי הרשות והרשויות בכלל, נוגע לתהייה רחבה יותר שלי;
איך הגענו למצב שבו המדינה, כיישות שלטונית, אוכלת את אזרחיה, חקלאיה, חייליה, משרתיה ובעצם אין כמעט ניצול אחד מפגיעתה הרעה (חוץ מפרקליטות ושופטים בערבון לא מוגבל) - וזאת כאשר כל, או לפחות רוב, אנשי המנגנון הם אנשים טובים וישרים שאינם מעוניינים לנגוע בזבוב?
למה ליהודים התפלק יותר מאשר לרוב המדינות הנאורות?
מתאומר ברנרד?
למה, משום שככה אנחנו חיים.
כמו שבועז ציין בפוסט אחר (בציטוט חופשי) - אנחנו אוכלים כל חרא שמגישים לנו ו..."מסתדרים", במקום לתת בראש למי שצריך, כשצריך וכשאפשר.
כשאתה עושה את זה מספיק פעמים, מי ש"אחראי" (כל אחד בתורו) כבר לומד שהוא לא צריך "להפעיל את הראש" אלא לפעול בפופוליסטיות ובפטרנליזם זולים ואם טעה.. לא נורא - "הם אוכלים הכל.. ומסתדרים".
כל אחד עושה כטוב בעיניו, גם אם זה אומר שהוא חורג מסמכותו - מי יתן לו בראש ואיזה "ביקורת" יש עליו, אם ... "מסתדרים"?
סיגלנו לעצמנו ציניות מטופשת, אם בעקבות נסיונות כושלים בעבר ואם בשל חוסר יכולת להתאחד ולהשקיע במה שחשוב לנו, ולמעשה הפקרנו את יכולתינו להשפיע.
זה בגדול, לדעתי, מה שמפריד בנינו לבין יתר העמים.
ולעניין המסלולים - עניין של פוליטיקה ויחסי ציבור.
וכבר נאמר פה בעבר, בשירשורים אחרים - אנחנו משוייכים לציבור מוקצה ומזיק לסביבה.
אין שום סיבה "ללכת לקראתינו" ואין ממש על מה להתדבר. סגירת מקומות לכניסת מזיקים, הרבה יותר טובה ויעילה לסביבה, מאשר לאפשר להם לחרב מקומות מוסכמים.
אופניים והולכי רגל (ואפילו אופנועים) הם יותר נסבלים ונוחים לסביבה ולדעת הקהל... בלי מנגלים ובלי ליכלוך ובלי קוליסים ובלי אוהלים ומדורות בלילה ובלי מוזיקה שמפחידה את הצרצרים.
אוהבים את הטבע ורוצים לטייל בו? - לכו ברגל.
הרבה יותר פשוט למכור רעיון כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הרשמת אותי בעז.
תגובה קצרה וממוקדת שלא תורמת אפילו מזיקה לדיון ובנוסף מכילה פוליטיקה ואלימות. סחתיין.
אסף.
אם הבנת את זה כפוליטיקה ואלימות אז למה אתה לא מוחק?!
מבחינתי זה היה בהומור
אני לא חושב שבמדינות אחרות, במערב, המצב בהכרח טוב יותר.
אני בטוח שגם באירופה ואמריקה יש אנשים שמרגישים וחושבים כמוך לגבי המדינה והאזרחים שלהם. אני מאמין באמונה שלמה שכוח משחית. אני גם מאמין שאותם מקבלי החלטות בטוחים במאה אחוז בצדקת מעשיהם.
אני גם חושב שבתקופה הזו סולידריות זו מלה גסה ולכן קשה מאוד להביא לשינוי מתוך העם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
קטעים.
למה, משום שככה אנחנו חיים.
כמו שבועז ציין בפוסט אחר (בציטוט חופשי) - אנחנו אוכלים כל חרא שמגישים לנו ו..."מסתדרים", במקום לתת בראש למי שצריך, כשצריך וכשאפשר.
כשאתה עושה את זה מספיק פעמים, מי ש"אחראי" (כל אחד בתורו) כבר לומד שהוא לא צריך "להפעיל את הראש" אלא לפעול בפופוליסטיות ובפטרנליזם זולים ואם טעה.. לא נורא - "הם אוכלים הכל.. ומסתדרים".
כל אחד עושה כטוב בעיניו, גם אם זה אומר שהוא חורג מסמכותו - מי יתן לו בראש ואיזה "ביקורת" יש עליו, אם ... "מסתדרים"?
סיגלנו לעצמנו ציניות מטופשת, אם בעקבות נסיונות כושלים בעבר ואם בשל חוסר יכולת להתאחד ולהשקיע במה שחשוב לנו, ולמעשה הפקרנו את יכולתינו להשפיע.
זה בגדול, לדעתי, מה שמפריד בנינו לבין יתר העמים.
ולעניין המסלולים - עניין של פוליטיקה ויחסי ציבור.
וכבר נאמר פה בעבר, בשירשורים אחרים - אנחנו משוייכים לציבור מוקצה ומזיק לסביבה.
אין שום סיבה "ללכת לקראתינו" ואין ממש על מה להתדבר. סגירת מקומות לכניסת מזיקים, הרבה יותר טובה ויעילה לסביבה, מאשר לאפשר להם לחרב מקומות מוסכמים.
אופניים והולכי רגל (ואפילו אופנועים) הם יותר נסבלים ונוחים לסביבה ולדעת הקהל... בלי מנגלים ובלי ליכלוך ובלי קוליסים ובלי אוהלים ומדורות בלילה ובלי מוזיקה שמפחידה את הצרצרים.
אוהבים את הטבע ורוצים לטייל בו? - לכו ברגל.
הרבה יותר פשוט למכור רעיון כזה.
תכלס, התפיסה הרווחת ( במיוחד בארופה) היא זו שהיצגת.
טיילו ברגל.
פספסת כאן כתבה על מפגש הסוזוקים בנורווגיה שם מתואר מצב רע מאשר אצלנו לגבי נסיעה בשטח...
המגמה ברורה ולא נשנה אצל מחבקי העצים את הדיעה על קהילת רכבי השטח - במיוחד כאשר חלק לא מבוטל
מהאוכלוסיה הזו רומס טבע.
מול הדו גלגליים יש להם בעית אכיפה ולכן הם חיבים לתת להם גם גזר ולא רק מקל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
טיילו ברגל.
היום תקבל דו"ח בדיוק כמו כל אחד, אם יראו אותך הולך ברגל מחוץ לשביל מסומן, אולי תהנה מקצת חסד נקודתי אבל המגמה ברורה.
זה התחיל בהחלטה כי תנועת רכב מותרת רק על שביל מסומן בסימון שבילים, (פעם היה מותר לנוע על שבילים שמופיעים בשטח ובמפה- אחלה סידור), אח"כ איסור תנועה של אופניים בשבילי רגל, ועכשיו, גם ברגל תחטוף דו"ח אם ירדת מהסימון שבילים.
אלא אם אתה חוג מטיילים שאיכשהו קיבלת אישור מרט"ג, שגם מלווה אותך, לחנות בתחומי שמורה מחוץ לחניוני לילה מאושרים, ומאפשרת לך להדליק אש, ולסדר לוגיסטיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
טיילו ברגל.פספסת כאן כתבה על מפגש הסוזוקים בנורווגיה שם מתואר מצב רע מאשר אצלנו לגבי נסיעה בשטח...
המגמה ברורה ולא נשנה אצל מחבקי העצים את הדיעה על קהילת רכבי השטח - במיוחד כאשר חלק לא מבוטל
מהאוכלוסיה הזו רומס טבע.
מול הדו גלגליים יש להם בעית אכיפה ולכן הם חיבים לתת להם גם גזר ולא רק מקל
זו מגמה מתפשטת. איך דרור תאר פעם את ה-4X4 בגרמניה - מקומות סגורים ומתוחמים ל"ספורט".
גם בארה"ב זה די כך (במיוחד בחוף המזרחי) אבל מסיבות שונות לגמרי - מדובר באדמות פרטיות ברובן. בפארקים המוכרזים, אסור לרדת מהדרך (ולרוב היא סלולה) ואש מותר להדליק רק במקומות המיועדים (ויש כאלה הרבה).
במערב הדברים שונים משום שיש הרבה שטחים שלא בבעלות פרטית ויש הרבב יותר שטח.
ואני מבין שבאוסטרליה "הפקר"... המקום כל כך גדול שאתה יכול לעשות מה שבא לך - אבל הם מנומסים כאלה... אני מתאר לעצמי ששומרים על מנטרה "מה שמגיע איתך לשטח, עוזב איתך מהשטח"... לא משאירים הררי זבל וגורמים לדעת קהל נגדם.
אבל זו אכן המגמה.
ההבדל ביננו אליהם, בגדול, הוא ששם (חוץ מאוסטרליה, אני חושב) יש קונצנזוס שכך, פחות או יותר, הדברים אמורים להיות - 4X4 זה לספורט ולא לטיול, כפי שאנחנו מגדירים ורואים אותו.
ולא ניתן להתעלם, כפי שאמרת, שחלק לא מבוטל חומס וכו'.
והגישה של "אנחלנו נגד הרשות", בכל מקרה ושמי שמלשין דינו כדין מוסר (לדוגמא טישטוש מספרי הרכב ופרטי הנהגים בתמונות ומקרים שהם מצולמים כוונדליסטים.. גם פה) מאחדת את כולנו, בעיני הציבור, כשייכים לאותו מסדר של בבונים.
ואז קל מאוד להצר את צעדינו בשטח ולזכות בהכרה שהדבר נכון וראוי והכרחי.
והאכיפה נגד אופנועים...
זה רק בעיניך. ברגע שיחליטו שהאופנועים מהווים בעייה שיש לטפל בה או לא ניתן להתעלם ממנה, יעשו את זה בלי בעייה בכלל.
כבר אמרתי לך, לפקח לא איכפת למי הוא נותן דו"ח... ואם הוא יצטרך עזרה, גם המשטרה תתגייס - כל הכלים קיימים וזה רק עניין של תיעדוף.
כמו שמידי פעם, בד"כ אחרי שמשהו עולה לכותרות, נערכים מבצעי אכיפה בקיבוצים ובמושבים ונגד טרקטורונים...
אתה פשוט שומע הרבה פחות על "בבונים" רוכבים על שניים - הם לא מהווים בעייה גדולה מידי.
אז כל זמן שהם "בסדר", למה שלא ידברו איתם או "יתנו להם גזר"?
אני לא חושב שלמישהו ברשות שמורות הטבע יש בעייה עם ג'יפים (וגם משופרים)- הם דווקא מאוד אוהבבים אותם, במיוחד כשצריך לערוך סיורים לאיתור מציתים ומניעת הצתות ולמשטרה עוזרים בחיפושים וחילוצים למיניהם... הם פשוט לא רוצים שהם, הג'יפים, יסעו ב"טבע" אם זה לא מקרה חרום.. שהם מכריזים עליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
...
פספסת כאן כתבה על מפגש הסוזוקים בנורווגיה שם מתואר מצב רע מאשר אצלנו לגבי נסיעה בשטח...
...
ודרך אגב.
למה אתה חושב שפיספסתי?
והמצב גרוע רק בעיני מי שרוצה לנסוע בכל מקום... לרוב האזרחים זה מצב בכלל לא גרוע.. לא שם ולא כאן.
איך אתה נוהג לומר לי (בפרטי ופה) - אתה במיעוט.
ומיכה.
הכוח משחית, רק כשאתה בצד שמתנגד למה ש"הכוח" עושה... שאחרת "הכוח" עושה מה שצריך/שנכון לעשות והוא בכלל לא מושחת.
שביל אדום נחל שורק - אסור לנסיעה
אם אני במיעוט הרי שאני מייד זועק על עושק המיעוט.
וביותר רצינות לפני שאסף מתרגז עלי שוב-
אם זה האינטרס הציבורי המוסכם על ידי הרוב הרי שעלינו לקבל אותו גם אם זה כרוך בכאב לב גדול עבורנו.
הציבור מוזמן לטייל בשומרון בנופי בראשית
שם אשויות הטבע עוד לא מגבילות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם אני במיעוט הרי שאני מייד זועק על עושק המיעוט.
וביותר רצינות לפני שאסף מתרגז עלי שוב-
אם זה האינטרס הציבורי המוסכם על ידי הרוב הרי שעלינו לקבל אותו גם אם זה כרוך בכאב לב גדול עבורנו.
הציבור מוזמן לטייל בשומרון בנופי בראשית
שם אשויות הטבע עוד לא מגבילות
הנה.. שוב חוסר הרצון להבין מהי דמוקרטיה...
בועז - דמוקרטיה זה לא (רק) "הרוב קובע".
ואם זה כ"כ מוסכם שצריך לקבל את זה, בשביל מה הדיסק הנטען?
זה, דרך אגב, עוד הבדל בנינו לבין ארה"ב (למשל) - שם (פה.. בגולה), זכויות האזרח/הפרט מעוגנות בחוקה, שהיא מעל החוק. על מנת לפגוע בזכויות (כמו למשל חופש התנועה... גם בשטח/בטבע) צריך הרבה יותר מאשר "ככה בא לי וזה גם פופולרי" של איזה ראש רשות.
המדינה/רשות לא יכולה לעשות מה שבא לה (גם אם היא מאמינה שזה מה שטוב ונכון לעשות), בלי קשר באיזה מיעוט חסר משמעות היא פוגעת.
לא מקבלים כל חרא שמטילים ו..מסתדרים.
הנה - ספגו יותר מידי חצץ מהשחרחר הגאון (רוב ה"הישגים" שלו היו בעקבות צו נשיאותי ולא חקיקה) ונתנו לכולם בראש.
וגם לבלונדינית הארית נתנו בראש, על זה שהיא מכריחה אותם להיות "הומנים" ותראו איך היא מדברת עכשיו...
רק אצלינו מקבלים בראש ו.. זהו בעצם. מקבלים בראש.
שביל אדום נחל שורק - אסור לנסיעה
אתה לא באמת חושב שיש לי אומי פרפר ודיסק באוטו, נכון?
פה גם בלי חוקה יש מספיק מיעוטים שעומדים ומצפצפים על החוק תוך שהם מתריסים משהו בסגנון
I know my rights!
אני לא משפטן אבל אם תהיה לנו חוקה כנראה לא נוכל לגרש מתנחלים מביתם ולא לעצור ערבים עם צו מנהלתי?
( ** שמתי איזון לשני הצדדים ואין כוונה פוליטית אלא דוגמא משפטית )
אם אני מבין נכון אז לא מקרי שאין לנו חוקה .
מצד שני יש לנו חוקי יסוד שאמורים לאזן קצת את המצב, לא?
וחזרה לעצם העניין
מדובר כאמור במגמה עולמית בגישה לטבע כמו שמקובל בעת הזו לקבל משפחות חד מיניות.
מוצא חן או לא, זו האווירה ובלתי אפשרי לשחות נגד הזרם
אתם מקדישים יותר זמן אחד לשני מאשר לבני זוג שלכם... וזה דיי משעשע. חוץ ממודעות מכירה כמות שרשורים שאין בהם וויכוח של שתיכן עומד על 0 :-)
לא הבנתי את הקשירה של זוגות חד מניים לאיסור כניסה לשביל זה או אחר... האחד לא משנה שום אספקט בחיי והשני כן.
איזו סטיה מהנושא....
לגופו של עניין,
אחרי המון בירורים כמעט בכל טלפון אפשרי, הגעתי למי שלהבנתי היתה אמורה להיות אחראית על האזור.
אמרה אין שום סגירה הנחל פתוח, שאלתי שלוש פעמים והסברתי למה (יש לי את השיחה מוקלטת.)
הגעתי בשבת (9 כלים) וגילינו שהשער סגור !!! נעול !!
היו ילדים מתבגרים בקבוצה ולכן לא נכון היה לבצע מעקף לשער הנעול (חינוכית, לא מעשית).
אין לתאר את מפח הנפש.
ניסינו להתקשר לכל מקום אפשרי, אבל כלום...
אפילו החברה שאחראיים על חיות פצועות בשטח, רק מקבלים דיווח וביום ראשון יוצאים לשטח לטפל במה שנשאר (אם) מהחיה הפצועה.
חלם, עצבים ועוד הרבה דברים שאפילו המקלדת לא יכולה לסבול.
סובבתי את כולם ועשינו את נחל כסלון,
כמובן שבסוף היה טיול נחמד מאוד, אבל..
חייב לציין שזו ממש הרגשה מתסכלת.
אז היום תצלצל אליה .. ותגיד לה שיש לך אותה מוקלטת שאין חסימה ותמונה של שער נעול ואתה הולך עם זה לבג'צ ... מעניין מה היא תענה לך ...
מצד שני, למתבגרים שלי אני מסביר שלפעמים צריך ללכת בין הטיפות .. כי ככה המערכת פועלת.... לא שאני טוען שצריך לעשות או לא לעשות משהו ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
באסה.... מסתבר שאם יש שלט שמתריע על סגירה
ויש שער מוכן לסגירה ואין בג"צ בנושא,תהיה סגירה.
'תהייה' .. בזמן עתיד ...
גיא, את השיחה יש לי מוקלטת, לא כי תכננתי ללכת לבג"צ.
פשוט הטלפון ה"חכם" שלי מקליט את כל השיחות.
אם אתווכח איתה ואהפוך שולחנות, השער לא יפתח בדיאבד.
אני לא חושב שיש מה לעשות עם זה כרגע ואני לא מהאנשים שילכו לעשות בלאגן, אבל רציתי קצת לפרוק את התסכול ולהזהיר את שאר החברים כאן באתר שידעו שהוא סגור למרות הטענה שיסגר רק בינואר.
גם אני מסביר למתבגרים על הטיפות ומה שבינהן, אבל לעבור במעקף לשער שם גם לי היה קשה (מנטלית).
לכן לא בוצע הפעם.
אוקי ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
גם אני מסביר למתבגרים על הטיפות ומה שבינהן, אבל לעבור במעקף לשער שם גם לי היה קשה (מנטלית).
לכן לא בוצע הפעם.
אני ממש מקווה שהלך הרוח הזה מגיע ונקרא ע"י מישהו עם עוד קצת קומן סנס שם ברט"ג.
תראו לאן הגישה הזו מובילה את הציבור-
חוסר אמון מוחלט, לא רק החלטות אלא גם בהתנהלות (אחד אומר א' השני אומר ב'). שמוליק, אם היית חברת טיולים שמתחייבת ללקוח האירוע הזה היה יכול לעלות לך עשרות אלפי שקלים!
ואז הציבור פשוט מרגיש שזה בסדר לקחת את החוק לידיים. לפעמים.
איך אפשר שלא?
לא מגיע לרט"ג שאנשים טובים (ותמימים?) יעבדו שם, כמו חלק מהפקחים שאני מכיר אישית.
ולמרות התגובה הנ"ל, תהייה- יכול להיות שהשביל נסגר בגלל בעיות בטיחות הקשורות לגל השרפות האחרון? שואל ברצינות מכיוון שאני לא מכיר את הנזק שהן עשו/לא עשו באזור.
רשות שסוגרת חלקים מהמדינה .. צריכה להיות מחוייבת או לשים שם פקח 24/7 שיסביר וימנע כניסה. או לפרסם בכל צורת תקשורת סבירה על מנת שלציבור תהיה הזדמנות סבירה (במובן המשפטי) ללמוד שהמעבר נסגר. אמורה להיות גם דרך לבקרה שהציבור יוכל להגיש התנגדות.
אמורה, זו אשתו של הדג ההוא, אמור?