תגובה: טיולי שטח -תום עידן???
הבאת דוגמה מצויינת מעולם האופנועים.
ולכן לפחות אני הפסקתי כבר לפני 15 שנה להתחרע בדיונות בימי שישי.
ויש דרכים לעלות במשלט בנחת ובניחותא בלי להרעיש ולחרב ולפרפר
ואפשר להאט למהירות הליכה ליד נופשים והולכי רגל או רוכבי אופניים, כדי לא לאבק אותם.
ואפשר להוריד לסל"ד סרק כשחולפים ליד רוכבי סוסים, כדי לא להבהיל את הסוס פן יזדקף על האחוריות שלו ויזרוק את הרוכב.
לאסוף את הלכלוך שהשארת זה לא קשה מדי.
ממש לא מוכרחים לשמוע מוסיקה בדציבלים פסיכיים. אם אני לא טועה היתה בזמנו הצעת חוק להגבלת דציבלים של מוסיקה המושמעת מכלי רכב ברשות הרבים. זה לא כל כך עבד והקקופוניה נמשכת.
יש דרכים להתחשב בזולת ויש דרכים לשמור על דרך ארץ. גם כשנוהגים בכלי שכל מהותו וייעודו זה לנסוע מהר (ותו"כ לעשות רעש אימים), מה שאני קורא "בעל חתימה גבוהה". הבעיה אף פעם לא בכלי אלא במשתמש שלו. הכלי הוא רק גולם. זה הנהג שלו שצריך להתנהג בדרך ארץ. וכאן הבעיה.
כל הדרך-ארץ הזו לא תבוא פתאום או כי אתה או אני ביקשנו בג'יפולוג.
דרך ארץ היא תוצאה של חינוך וחינוך לוקח זמן. במדינה שאין בה חינוך, גדלים דורות אבודים שכבר אי אפשר להכניס להם דרך-ארץ אלא דרך הכיס או הגבלת החופש האישי. בינתים לא נעשה דבר בעניין הזה כי כל נסיון לטפל בבעיית ההתנהגות הבהמית של כל מיני פרחחים נתקל בטענות "התנשאות", "גזענות" ו"קיפוח". אז בינתיים הפרימאטים ממשיכים להשתולל. במועדון, במגרש כדורגל, ברחוב. והיי - גם בכביש, איפה שכל זה עולה גם בדם. וגם בשטח.
מקווה בשבילך שכשתעיר לאחד מקופי האדם, הוא רק יחייך ולא ייגש אליך עם סכין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
בדיוק!
ולא רק שיפה בחוץ. המדבר שקט, מדהים וכמעט אין רכבים שמסתובבים בין הרגליים...
חבל על ההכללה הקיצונית וההשתלחות משולחת הרסן. יש בשטח טיפוסים שאינם ידידי הסביבה ובעלי קודי חשיבה והתנהגות בלתי נסבלים, אבל תמצא אותם גם ברחוב, על הכבישים וכד'. מכאן ועד ביטויי שנאה?! כבר היו כאן חילופי דברים בין קשים עם גלישות אישיות בין "שבטי" הג'יפאים. בואו נרגיע.
ככלל- ממליץ לשתות כוס מים קרים לפני שטורפים דרך המקלדת.
להתראות בנגב המרגיע.
יובל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואפשר להאט למהירות הליכה ליד נופשים והולכי רגל או רוכבי אופניים, כדי לא לאבק אותם.
ואפשר להוריד לסל"ד סרק כשחולפים ליד רוכבי סוסים, כדי לא להבהיל את הסוס פן יזדקף על האחוריות שלו ויזרוק את הרוכב.
+1,אני תמיד נוהג כך. גם הם יצאו לטייל ולא לאכול פודרה, גזי פליטה ורעש.
גם לעשות שלום עם היד ולחייך לא מזיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
בדיוק!
ולא רק שיפה בחוץ. המדבר שקט, מדהים וכמעט אין רכבים שמסתובבים בין הרגליים...
״ והתחלנו את שירנו , מההתחלה !. ״
בדיוק מזה התחיל השרשור , מזה שהמדבר ריק, שקט.
יאללה , אנחנו המיעוט ה״מתורבת״ יותר ושם אנחנו פוגשים בבונים שהם יותר רעשנים
כל תקופה מסויימת ישנם שינויים , ואם יש גם עכשיו שינו כזה שיש פחות בבונים במדבר - הרווח כולו שלנו.
אני בעיקר חוויתי בזמן האחרון ״מטיילים״ חפונים בג׳יפ מודרני סגור וממוזג שחלפו על פני המסלול כרוח סערה ,
איזה כיף להם , הם סיימו ת׳מסלול בצ׳יק והגיעו הביתה מוקדם. ;)
פעם כבר היה על זה דיון, כמו שקורה לגבי הרבה נושאים כואבים... אף פעם אין יותר מידי דיונים, לגביהם.
וגם אז הסכמתי עם דרור - שלב החינוך די עבר, אצל רוב הבבונים (וכן - אני מתנשא. אני יותר טוב מכל הצ'חצ'חים האלה ולא מתבייש ולא מתרץ - הרבה יותר טוב.).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
...
לפני 16 שנה גרתי בארה"ב , קניתי אופנוע ספורט ויצאתי לרכיבה בכביש ראשי , אחרי שעקפתי את כולם בין המסלולים והרגשתי מינימום רוכב מירוצים , עצר לידי רוכב אופנוע ברמזור , הסתכל עלי במבט סולד ואמר לי "שאני רואה אופנוענים כמוך אני מתבייש שאני אופנוען" ,המשפט הזה הציק לי אכל אותי מבפנים , את הנסיון הזה אני לוקח לשטח ,בכל פעם שאני רואה גיפ או טרקטורון שעושים שטויות אני מעיר לו בעדינות ועם חיוך , מנסה לגרום לו להתבייש במה שהוא עשה ולא להתגאות, תנסו את זה במקום להיות טפלונים שמתלוננים כל היום.
בהצלחה
הדוגמא שלך היא דוגמא מצויינת - והדגשתי את ההבדל בינך לבין הבבונים/צ'חצ'חים/ערסים. לך זה הציק! אכל אותך מבפנים!
אותם זה לא!
ויפה אמר דרור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
מקווה בשבילך שכשתעיר לאחד מקופי האדם, הוא רק יחייך ולא ייגש אליך עם סכין.
אני בכלל לא מעיר להם. מנסה לתפוש מהם מרחק. לא מנסה לחנך.
לא בגלל שאני מפחד מהם, גדלתי ברמלה ואופי העבודה שלי(לפני הפנסיה) לא ממש איפשר לי להתחמק מהם.. בלשון המעטה - אני לא .
פשוט לא שווה לי העימות והאפשרות שאפגע פיזית (אני ושותפי לטיול) תוך כדי נסיון לחנך...
מזכיר לי את הנאום של "הנשיא השחור הראשון של האומה הנהדרת בתבל" (= הכושי הדביל) בכנס למניעת טרור, שהתקיים בניו יורק.
לרגע (לשמונה שנים..) הוא התבלבל בין לוחמה בטרור לבין עבודה סוציאלית, ל"מאותגרי תרבות".
אתה צודק - אין צחליף לחינוך, בראייה הכוללת.. האסטרטגית.
אבל עכשיו יש בעייה "בועטת". צריך לפתור אותה מיד.. ברמה הטקטית... חינוך פה לא יעבוד. הם כבר "מחונכים".. אבל הפוך.
חבורות של צ'וחים שלא רואים אף אחד ממטר ולא מבינים בכלל מה לא בסדר במה שהם עושים - איך אתה רוצה שמה שאתה אומר "יאכל אותם מבפנים"?
ולכל "יפי הנפש"...
כולם מכלילים.
ככה זה בחיים.
ותמיד יש מיעוט שסובל בגלל ההכללה (ואם הוא הרוב, הוא בד"כ כ"כ שקט... שלא "רואים" אותו כרוב).
כל אחד עבר איזשהו שלב של "התחרעות על דיונה" או "פתיחת ציר בדרך לכיבוש מכשול" או כל דבר אחר...
אבל מתישהו זה עבר לנו.. לרובינו... מתישהו זה "אכל אותנו מבפנים" ש..ככה זה לא ממש טוב.
וזה מה שעושה אותנו (אותי) טוב יותר מהבבונים.
וזה מה שעושה את המשפט "אני מתבייש שאני אופנוען/ג'יפאי" כל כך פוגע בנו ו... מיותר אצלם - למעט, לפעמים, טריגר לדקור את מי שמתבייש/מעיר..
אבל אפשר גם לגלגל עיניים לשמיים (בצדק - אני לא מעביר ביקורת.. גם אני כך.. למעט הבעת דיעה בשיחת הסלון הנוכחית) ופשוט לצאת לטייל.. ולקוות שלא ניתקל בבבון/נים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ואם נחזור לעניין העיקרי אז כן, דברים משתנים.
יש המון "רכבי שטח" על הכביש אבל הרבה פחות רכבי שטח אמיתיים, בוודאי בשטח.
רואים עוד פחות רכבי שטח במקומות היותר מרוחקים שמצריכים השקעה - בזמן, בדלק היקר, ביכולות הניווט.
גם הבבונים המתוארים בתכל'ס לא באים הרבה לטיולי מדבר ארוכים, כי עבורם זה סיוט לוגיסטי: שיירות של טנדרים פולסייז + עגלות שצריך להחנות במקום בטוח, יכולת סחיבת ציוד מוגבלת של הכלים וכו'. זה מונע מרובם לרדת למדבר ספונטנית בתדירות גבוהה ליותר מיום אחד.
זה משאיר בשאר הזמן את המדבר נקי ושקט בד"כ והאמת היא שזה נפלא.
נכון, אבל בגלל הבבונים האלה, שמידי פעם "סוטים קצת יותר פנימה"... סוגרים לנו (המתנשאים) גם את המקומות שהם לא מגיעים אליהם, בד"כ...
קצת הגזמתם: דקירות , מכות , עימות למה ?
עם קצת חוש הומור וגישה אפשר להנות כמעט מכל סוג של מפגש בשטח , אל תקחו את זה רחוק מדי.
אם לקרוא למי שלא משדר בגל שלכם (בבונים , צחצחים , ערסים) עושה לכם טוב , אז תמשיכו ותהנו הרי זו המטרה :-)
רק לכל המסכימים כאן , יכול להיות שמשהוא מהשרשור יפגוש אותכם בשטח ויחשוב שגם אתם בבונים , הרי כל הכינויים האלו בעצם נותנים למתנשאים להרגיש טוב , והכל יחסי , גם אתם בבונים של מתנשא ברמה גבוהה יותר :-)
עופר.
בבון זה כמו אורגזמה - אי אפשר לתאר/להסביר. אם היה/תהיה לך - תדע לזהות.
לפי מה שאתה אומר "אם לקרוא למי שלא משדר בגל שלכם (בבונים , צחצחים , ערסים) עושה לכם טוב , אז תמשיכו ותהנו הרי זו המטרה :-)"
ו"כול להיות שמשהוא מהשרשור יפגוש אותכם בשטח ויחשוב שגם אתם בבונים , הרי כל הכינויים האלו בעצם נותנים למתנשאים להרגיש טוב , והכל יחסי , גם אתם בבונים..."
נראה לי שיש לך מזל ועדיין לא היתה לך אורג... סליחה.. סטיתי...
עדיין לא פגשת בבון.
כשתפגוש - תזהה ו... תבין על מה מדובר.
וחוש הומור.. זה לא משהו שמתקשר אצלי עם בבונים/צ'חצ'חים/ערסים.
ואני(ועוד כמה שאני מכיר פה), באופן פרטני, לא בבון ואין סיכוי שמישהו פה יחשוב שאני בבון ולא משנה כמה מתנשא הוא.
בציבור "הרחב"... המצב שונה - בעיניהם כולנו בבונים וזה בגלל... כמה בבונים.
מצטער - פוסט בשירשור הלא נכון..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בעיני הציבור "הרחב"... כולנו בבונים וזה בגלל... כמה בבונים.
חזק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יובל48
האמת, נכון.
מי באמת התחיל את העניין הזה עם "בבונים"?
אני חושב שדודו טופז צדק... איןן לי מושג מה מקור השם ומה הפירוש שלו אבל "צ'חצ'חים" נשמע לי מה-זה-מתאים... ואין שום קשר למוצא עדתי.
"ערס", עדיין נשמע לי עברייני ברמה הפלילית... לא ממש קשור לתרבות (הכרתי כמה עבריינים... ללקק את האצבעות כמה שהם בסדר.. בלי ציניות).
"צ'חצ'ח" מתאים בול לתרבות שמתוארת ע"י דרור (וכולם מכירים).
העניין הוא, כמו שחברי היקר בועז מזכיר לי כל יום... בהקשר אחר, שאנחנו ה"לא צ'חצ'חים".. נמצאים במיעוט, שמתווכח בינו לבין עצמו.
הצ'חצ'חים הם הרוב ולכן, בהגדרה של בועז (הנכונה, לצערי), הם צודקים.
נקודה.
והם גם מתרבים - הרבה יותר קל להיות צ'חצ'ח מאשר "לא צ'חצ'ח".
ה"לא צ'חצ'ח", כל הזמן חושב "קדימה" ומנסה להיות "בסדר" עם הסביבה/טבע והשכנים וה..צ'חצ'חים (לא לפגוע בכבודם חו"ח... "לחנך בטוב"... "להבין מאיפה הם באים")...
הצ'חצ'ח עושה מה בראש שלו.. ולכן הוא מסתדר יפה מאוד עם כל הצ'חצ'ים האחרים...
בערך כמו מה שאמרו פעם על הנהגים האיטלקים (שעוברים באדום וחותכים ונוהגים כאילו אין חוקים) - כשאתה עובר באדום, תמיד תחשוב שגם אחיך, בנתיב החוצה, גם הוא עובר האדום.
ואין כ"כ הרבה תאונות... מסתדרים. לא מטיפים "אל תעבור באדום!"... מזהירים ש"כולם עוברים באדום"...
בחברה שבה כולם בבונים... סליחה.. בחברה שבה כולם (הרוב) צ'חצ'חים - אין בעיות!
עכשיו תגידו שהם לא צודקים...
בתור אחד שרוכב על אופני הרים, אופנועי שטח ועכשיו עושה צעדים ראשונים בעולם ה4X4
כל קבוצה חושבת שהיא יותר טובה\צודקת\הייתה קודם\פתחה את השביל, ושהאחר הוא נבל\פושע\בבון
מצחיק אותי לרכב על אופניים עם אנשים ולשמוע אותם מטנפים על רוכבי אופנועים ומתארים איך היו פוגעים בהם אם רק יכלו (כל עוד הם לא יודעים שאני גם נושם שמן 2 פעימות להנאתי), וגם אופנוענים שמתפארים איך פתחו גז על רוכבי אופניים
עדיף להנות ממה שיש לפני שהירוקים\קבלנים\פקידים ייקחו את השטח וינצלו אותו לעשיית עוד כסף או להשקטת המצפון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
agabay
בתור אחד שרוכב על אופני הרים, אופנועי שטח ועכשיו עושה צעדים ראשונים בעולם ה4X4
כל קבוצה חושבת שהיא יותר טובה\צודקת\הייתה קודם\פתחה את השביל, ושהאחר הוא נבל\פושע\בבון
מצחיק אותי לרכב על אופניים עם אנשים ולשמוע אותם מטנפים על רוכבי אופנועים ומתארים איך היו פוגעים בהם אם רק יכלו (כל עוד הם לא יודעים שאני גם נושם שמן 2 פעימות להנאתי), וגם אופנוענים שמתפארים איך פתחו גז על רוכבי אופניים
עדיף להנות ממה שיש לפני שהירוקים\קבלנים\פקידים ייקחו את השטח וינצלו אותו לעשיית עוד כסף או להשקטת המצפון
אתה רואה - כל האחרים בבונים!
אני מבטיח לך, שלא תשמע פה שמישהו "פתח גז" על רוכבי אופניים וטיילי רגל.
האופנוענים והאופניים... חיות אדם! בושה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואם נחזור לעניין העיקרי אז כן, דברים משתנים.
יש המון "רכבי שטח" על הכביש אבל הרבה פחות רכבי שטח אמיתיים, בוודאי בשטח.
רואים עוד פחות רכבי שטח במקומות היותר מרוחקים שמצריכים השקעה - בזמן, בדלק היקר, ביכולות הניווט.
גם הבבונים המתוארים בתכל'ס לא באים הרבה לטיולי מדבר ארוכים, כי עבורם זה סיוט לוגיסטי: שיירות של טנדרים פולסייז + עגלות שצריך להחנות במקום בטוח, יכולת סחיבת ציוד מוגבלת של הכלים וכו'. זה מונע מרובם לרדת למדבר ספונטנית בתדירות גבוהה ליותר מיום אחד.
זה משאיר בשאר הזמן את המדבר נקי ושקט בד"כ והאמת היא שזה נפלא.
הסייפא היא החשובה ,
בשאר הזמן שזה רוב הזמן המדבר חזר אלינו החברה הוותיקים שנהנים מהטיול לשם טיול מהחברותא
וגם במעלה על הדרך .
העולם משתנה לטוב ולרע ועכשיו לפחות בנקודת המבט הצרה שלי ושל שותפים לדרך פה משתנה לטובתינו
זה לטובתנו רק באופן זמני.
בשלב מסוים יוציאו אותנו מהשטח לאלתר, מכוחם של חוקים צבועים להגנת סביבה כאלה ואחרים.
כי כל מיני צדקנים עם יותר מדי השפעה וכוח עדיין תולים במנוע שריפה פנימית שמסובב ארבעה צמיגי שטח, את צרות כל העולם, אשתו ואחותו הצולעת.
בשורה התחתונה, מתישהו ייאסר על רכב מנועי לנוע בשטח בכלל. כמובן למעט צבא ומשטרה וכמובן גורמי פיקוח כגון רט"ג, ומין הסתם, כמקובל בדמוקטטורות בולשביקיות בהן כולם שווים אבל יש כאלה ששווים יותר כי הם מקושרים - כל מיני חברות ועסקים וכו' שלהם יהיה מותר עם אישור חתום כי הם ידאגו להעביר מדי פעם מעטפה שמנמנה מתחת לשולחן לידיים הנכונות שמחזיקות בחותמת הנכונה.
וכל היתר?.... ברגל, על אופניים, על סוסים. כמובן רק בשבילים מוסדרים וככל הנראה גם בתשלום.
זו לא שאלה של "אם" אלא רק של "מתי".
זה לא יקרה מיד אלא בצורת סיפוח זוחל ולמי שלא הבין למה אני מתכוון, זה כבר התחיל עם כל מיני שבילים שנסגרו ללא תאריך פתיחה נראה לעין תחת תירוצים והסברים הגיוניים לחלוטין כמו "שיקום בתי גידול" וכו'. מי תקע לידיכם שאחרי ה"שיקום" יפתחו לכם שוב את השביל?.... אפילו לדעתי זה רק הגיוני שאחרי שבית גידול מסוים שוקם לאחר הרס מסיבי, לא יפתחו את השביל לגלגלים שישחיתו אותו שוב.
אז בינתיים תהנו ממה שיש, כל עוד אתם יכולים. ותתנהגו כמו בני אדם מתורבתים, כדי לדחות את רוע הגזירה ככל שאפשר.