תגובה: בניית קמין (אח) עצים מדוד שמש ישן - עכשיו תורי!
עבודה יפה!
1. מיד לאחר ההדלקה, ועד שהארובה תתחיל להתחמם עלול לחדור עשן לבית. למנוע את זה כדאי בעת ההדלקה לסגור את הפתח מאחור.
2. הפלטה שחוצצת בין תא הבערה לארובה מקטינה בריחת חום דרך הארובה. עם הזמן יצטבר לכלוך בארובה ויפול על הפלטה - כדאי שתהייה אפשרות לשלוף אותה לטובת ניקוי.
3. מאוד חשוב להוסיף בארובה קלפטה לצמצום כמות העשן הנפלטת. עוזר לשלוט העוצמת האש, צמצום בריחת חום לאטמוספירה וניצול טוב יותר של העצים.
4. ממליץ להוסיף מגש חיצוני מתחת לדלת - האפר יצטבר שם ולא על הרצפה.
איך אני מתגעגע לימים שבניתי מדודים כל מיני דברים עם הפסיכי החבר לשעבר
והיום יש לי זוג דודים שאני שומר ליום טוב שאוכל לבנות מהם משהו וכל הזמן
יש לי רעיונות אבל כל דבר בזמנו
התנור שלי גם כן עשוי מדוד שמש:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1401313426
הדלת בהיקף אינה אטומה כלל, וגם הוספתי בה חורים על מנת לאפשר הכנסת אוויר לצורך שיפור הבעירה.
ביציאה לארובה יש "מגוף" (קלפה\ דמפר) ידני אשר מאפשר שליטה על בריחת החום דרך הארובה, המצב היחיד בו תהיה זרימת עשן הביתה הוא כאשר המגוף סגור לגמרי, וזה מצב שלא יכול לקרות כי הוא בנוי בצורה כזו שהוא לא סוגר את כל פתח הצינור.
לרוב, בזמן בעירה, המגוף סגור בזוית 45 מעלות.
9 קבצים מצורפים
נגררתי חזק. רציתי לבנות קמין פשוט, מהיר וזול והלכתי על כל הפיצ'רים שרק אפשר.
זה התחיל מדלת עם חלונית זכוכית. ראיתי קמין אצל חבר עם זכוכית ולא הצלחתי להתאפק. אז רכשתי זכוכית (276 ש"ח) מחוסמת. זה סיבך מאוד את בניית הדלת. חיתוכים עגולים, השחזות ובעיקר הרבה זמן. בין הזכוכית למסגרת הדלת השתמשתי בסרט בידוד אסבסט כפי שהמלצתם.
קובץ מצורף 113340 קובץ מצורף 113341
בנוסף יש בחלק העליון יש תא אפייה. היעוד המקורי הוא תא אפייה לפיצה עם אבן, טאבון שכזה. אבל אז פגשתי חבר אחר, שף חובב ששלח אותי לראות טכניקות בישול על גושי ברזל רותחים. קניתי פלטת ברזל 5 מ"מ לחלק העליון של הפלאנצ'ה. הטאבון הופך לפלאנצ'ה כשמורידים את האבן. בשביל למנוע מהשמן של הפלאנצ'ה לטפטף על כל התנור, הוספתי גובל מסביב להיקף ועשיתי לו מרזב קטן בצד עם מתקן לתליית מיכל איסוף לשמן ושאריות מהפלאנצ'ה. לא הייתי חכם מספיק כדי לבדוק שזה יצא אטום ואחרי הרצה ראשונה היו נזילות של שמן בכמה נקודות. מאמין שזה יתמלא בג'יפה עם הזמן ויסתם :)
קובץ מצורף 113346
אחרי שסיימתי את הבנייה הפעלתי את התנור להרצה ראשונה על אש חזקה. זה מסריח ופולט רעלים מכל מיני חומרי איטום וצבע שנשרפים. מומלץ להדליק, לזרוק כמה עצים ולעוף משם עד שהריח נגמר.
קובץ מצורף 113342
אחרי זה הסרתי את כל שאריות הצבע והחלודה מהתנור, ניקיתי טוב עם מסיר שומנים חזק וצבעתי עם בלאקי של יעקובי. השתמשתי באקדח צבע והתוצאה טובה. כמו שציין Zagi מומלץ להדליק את הקמין על אש בינונית לאחר הצביעה. זה כתוב גם בהוראות השימוש. הם אומרים שחייבים להפעיל את התנור על חום בינוני ב-24 השעות הראשונות לאחר הצביעה.
מה שעוד כתוב על הקופסא זה שהצבע לא מתאים לשימוש חוץ במקום שאין בו מחסה. מה שאומר שכנראה הוא לא עמיד למים או ל UV. כך או כך הקמין אצלי במרפסת ואני מניח שלא יעבור הרבה זמן עד שאצטרך לחדש את הצבע.
קובץ מצורף 113344 קובץ מצורף 113348
המון תודה ל Zagi ולמי שהתייחס כאן בשרשור לשאלות. למרות שזה לקח הרבה יותר זמן ממה שתכננתי זה היה פרויקט מהנה.
בעיקר שהחבר-שף הגיע ביום שהבאתי את הקמין עם דגים לבחון את הקמין.
התנור עובד מצויין ולא יוצא עשן מהחריצים בדלת. יש חומרים לסרטון אבל בטח יקח לי זמן עד שאגיע לזה.
קובץ מצורף 113345קובץ מצורף 113347
יפה מאוד, אבל הרגל לא מתאימה לדעתי
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נראה פצצה! ישר למגזין עיצוב הבית.
פגז!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
יפיפה!!!
אבל ממש.
אבל כמו שאמרו - תחליף הרגל. לדבר כזה יפה, מגיעה רגל קצת יותר... מושקעת.
כל הכבוד.
הרגל נותנת את כל הצורה. היא גם שוברת וגם משלימה. ריבועית עם גובה.
בקיצור, לדעתי מאוד יפה :)
יפה מאוד ... ( לגבי הרגל , על טעם ועל .... )
הייתי ממליץ להוסיף קלאפה לארובה , תהיה לך שליטה טובה יותר בחום למאכלים שונים וגם כשהתנור משמש לחימום .
בניית קמין (אח) עצים מדוד שמש ישן - עכשיו תורי!
לגמרי טעם וריח.
קלאפה לארובה בtodo list לחורף הבא :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
im_ri
נגררתי חזק. רציתי לבנות קמין פשוט, מהיר וזול והלכתי על כל הפיצ'רים שרק אפשר.
זה התחיל מדלת עם חלונית זכוכית. ראיתי קמין אצל חבר עם זכוכית ולא הצלחתי להתאפק. אז רכשתי זכוכית (276 ש"ח) מחוסמת. זה סיבך מאוד את בניית הדלת. חיתוכים עגולים, השחזות ובעיקר הרבה זמן. בין הזכוכית למסגרת הדלת השתמשתי בסרט בידוד אסבסט כפי שהמלצתם.
קובץ מצורף 113340 קובץ מצורף 113341
בנוסף יש בחלק העליון יש תא אפייה. היעוד המקורי הוא תא אפייה לפיצה עם אבן, טאבון שכזה. אבל אז פגשתי חבר אחר, שף חובב ששלח אותי לראות טכניקות בישול על גושי ברזל רותחים. קניתי פלטת ברזל 5 מ"מ לחלק העליון של הפלאנצ'ה. הטאבון הופך לפלאנצ'ה כשמורידים את האבן. בשביל למנוע מהשמן של הפלאנצ'ה לטפטף על כל התנור, הוספתי גובל מסביב להיקף ועשיתי לו מרזב קטן בצד עם מתקן לתליית מיכל איסוף לשמן ושאריות מהפלאנצ'ה. לא הייתי חכם מספיק כדי לבדוק שזה יצא אטום ואחרי הרצה ראשונה היו נזילות של שמן בכמה נקודות. מאמין שזה יתמלא בג'יפה עם הזמן ויסתם :)
קובץ מצורף 113346
אחרי שסיימתי את הבנייה הפעלתי את התנור להרצה ראשונה על אש חזקה. זה מסריח ופולט רעלים מכל מיני חומרי איטום וצבע שנשרפים. מומלץ להדליק, לזרוק כמה עצים ולעוף משם עד שהריח נגמר.
קובץ מצורף 113342
אחרי זה הסרתי את כל שאריות הצבע והחלודה מהתנור, ניקיתי טוב עם מסיר שומנים חזק וצבעתי עם בלאקי של יעקובי. השתמשתי באקדח צבע והתוצאה טובה. כמו שציין Zagi מומלץ להדליק את הקמין על אש בינונית לאחר הצביעה. זה כתוב גם בהוראות השימוש. הם אומרים שחייבים להפעיל את התנור על חום בינוני ב-24 השעות הראשונות לאחר הצביעה.
מה שעוד כתוב על הקופסא זה שהצבע לא מתאים לשימוש חוץ במקום שאין בו מחסה. מה שאומר שכנראה הוא לא עמיד למים או ל UV. כך או כך הקמין אצלי במרפסת ואני מניח שלא יעבור הרבה זמן עד שאצטרך לחדש את הצבע.
קובץ מצורף 113344 קובץ מצורף 113348
המון תודה ל Zagi ולמי שהתייחס כאן בשרשור לשאלות. למרות שזה לקח הרבה יותר זמן ממה שתכננתי זה היה פרויקט מהנה.
בעיקר שהחבר-שף הגיע ביום שהבאתי את הקמין עם דגים לבחון את הקמין.
התנור עובד מצויין ולא יוצא עשן מהחריצים בדלת. יש חומרים לסרטון אבל בטח יקח לי זמן עד שאגיע לזה.
קובץ מצורף 113345קובץ מצורף 113347
יפה מאוד ,שפו על ההשקעה והירידה לפרטים. תהנו ממנו שנים רבות.
כמה זמן בסה"כ לקח לבנות אותו?
נראה לי שהתקשקשתי סביב זה 3 ימים. אם יודעים מה רוצים לעשות מראש זה הרבה יותר פשוט. גם השתמשתי בהרבה שאריות ברזל שדרשו פתרונות מקוריים. אם קונים מראש מה שצריך זה יותר קל.
לקח קצת זמן.. אבל בסוף הגעתי גם לערוך סרטון קצר מפרוייקט הקמין.
https://www.youtube.com/watch?v=AYTOQAiJcH0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
את הכל אתה יכול להשיג בארץ (חבל אסבסט , דבק חום ) ...
מי מוכר חבל אסבסט בארץ ?
אזור מגורים שלי פ"ת
מקפיץ את השרשור קצת.
האם מיכל לחץ יכול להתאים לפרוייקט כזה?
חושב שמיכל לחץ עובי דופן הוא יותר קטן מדוד שמש ולכן אני שואל.
מיכל לחץ של קומפרסור יותר עבה. { לפחות זה שאני חתכתי } אם לזה התכוונת.
יותר לכיוון מיכל התפשטות של מים/אויר בסגנון הזה.
אגב, אם אני לא טועה מדובר על מיכל של כ25 ל' האם יתאים למשימה ויהיה אפקטיבי?.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6eff2fc721.jpg
יש לכם הערכה מה עובי הדופן של המיכל והאם נפחו, גודלו, החומר ממנו עשוי מתאים לפרוייקט מהסוג הזה?