אני מכיר רנגלרים עם 35" שנוסעים על דנה 30 ללא כל נזק אבל הנהג זהיר מאוד.
לדעתי 33" עדייו לא הרף העליון וגם אם כן או יש לך רגל כבדה, החלפת הציריות הקדמיות לכרומולי תעשה את העבודה.
Printable View
אני מכיר רנגלרים עם 35" שנוסעים על דנה 30 ללא כל נזק אבל הנהג זהיר מאוד.
לדעתי 33" עדייו לא הרף העליון וגם אם כן או יש לך רגל כבדה, החלפת הציריות הקדמיות לכרומולי תעשה את העבודה.
אני חושב שהציריות הגיעו כרומולי עם הג'יפ מהבעלים הקודם :)
לגבי קיטים של לוקרים לדנה 30, מצאתי שניים:
הראשון של Alloy USA:
http://www.ebay.com/itm/Jeep-Wrangler-Yj-87-95-Dana-30-Manual-Locking-Hub-Conversion-X-12198-/351190626076?hash=item51c497af1c:g:E0IAA OSwcu5UNEEr&vxp=mtr
השני של Yukon:
http://www.ebay.com/itm/Yukon-Gear-Spin-Free-Locking-Hub-Conversion-Kit-Dana-30-27-Spline-5-x-4-5-/301753963203?hash=item4641f012c3:g:arQAA OSw8gVX7r1Q&vxp=mtr
מישהו מכיר את הקיטים הספציפיים האלו (או קיטים אחרים שלא מצאתי בעצמי ומומלצים) ?
ועוד שאלה גסה: מישהו מכיר לוקרים אוטומטיים שמתאימים לזה ?
כתבתי לך שאצלי מותקן ה YUKON ??!!
לגבי ALLOY, הותקן אצל חבר עם ג'יפ דומה לשלי לפני כשבוע. לדעתי לא מצדיק את המחיר הגבוה גם בשל היותו מותג סיני וגם מגיע עם ציריות פנימיות שסתם מייקרות את התענוג.
למיטב ידעתי ולאחר מחקר מעמיק, אין קיטים נוספים שמתאימים לסט-אפ שלך.
אתה עושה את כל החיזוק הזה, כדי בסוף להרכיב רכיב שברירי כמו לוקר אוטומטי? אם כבר הסבה ללוקרים- אז עד הסוף...
קובי
אמרו לי את אותו הדבר גם לגבי הויטארה בזמנו, והתשובה מבחינתי ברורה: אני מעדיף שיידפק לי לוקר מאשר כל דבר אחר במערכות ההנעה, לא מתבייש להחזיק לוקר ספייר קבוע ברכב (מן הסתם יגיעו ידניים בקיט שיוכלו לשמש כספייר נאות).
בויטארה, אגב, הצלחתי לשבור ציריה גם עם לוקר אוטומטי בלי שייגרם ללוקר נזק. הפעם היחידה שנדפק לי לוקר אוטומטי היתה כשהברגים שמחברים אותו למקומו השתחררו ...
וחוצמזה, המטרה היא לא חיזוק אלא שחרור ההנעה הקדמית כשהיא לא בשימוש.
אתה מכיר לוקר אוטומטי מתאים ?
נדב אני לא מצליח להבין לאיפה אתה חותר.
אם אתה רוצה לוודא שנקודת הכשל שלך היא בקצוות, קנה לוקרים מניגריה ואני מבטיח לך אחלה נקודת כשל שבעולם. קנה סטוק.
סוגיית "נקודת הכשל", ככל שהיא חשובה - היא עדיין הטפל; אל תהפוך אותה לעיקר.
לוקרים הם שיפור מצויין, קנה לוקרים ידניים טובים וזרוק מאחורה אחד ספייר. אני לא רואה שום תועלת בלוקרים אוטומטיים חוץ מתקלות.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
לוקר אוטומטי זה נוח, במיוחד למצבים שאתה מגשר מפה-לשם בלי לתכנן שילוב של הנעה קדמית ופתאום נקלע למצב שבכל זאת מצריך אותה. ועכשיו לך תרד בבוץ למשל. עניין של נוחות.
זה הסידור שהתאים לי בויטארה ואני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד גם פה (אם כי התסריט הזה יהיה פחות נפוץ בצ'רוקי)
ולא, אני לא מתכוון לחפש בכוונה לוקר מעפן. ואם לא אמצא לוקר אוטומטי מתאים כנראה אעדיף לוקרים ידניים על פני המצב הנוכחי.
אז אולי אני חושב קצת אחרת מהעדר, ואולי קצת משוגע לפעמים, אז מה - לא תעזרו לי ? :)
ראיתי למשל את הלוקרים האלו (שהמכרז שלהם נגמר עוד 3 שעות ...), אבל אין לי מושג אם הם יתאימו ... איך אני מוצא לוקרים מתאימים ?
נדב אתה מתפזר.
שכח את הויטארה. אין שום קשר ושום רלוונטיות.
אופיר כתב לך את האפשרויות - יש שני קיטים (היה פעם גם קיט של וורן) - כולם אותו דבר בגדול, 1250+ דולר לפני משלוחה. אין קיצורי דרך. אין לוקרים אוטומטיים לג'יפ אמיתי. זה לא ויטארה כאמור...
לטעמי זו השקעה כבדה מדי בשביל הפיצ'ר של לוקרים, אבל אם זה מה שאתה רוצה זה המחיר. אם אתה רוצה לחזק באמת דנה 30, הוצאה יותר נכונה של כסף תהיה על קיט של ציריות 30 שיניים + נעילת דיפרנציאל 30 שיניים לדנה 30 - דטרויט או ARB - מה קוראים super 30.
נמרוד, הוא לא רוצה לחזק. הוא כתב שהוא רוצה לייצר נקודה חלשה יותר מהנקודה החלשה הקיימת. משונה קצת בעיני אבל זו המשמעות של ״פיוז״, מושג שחשבתי ששייך בהקשר של סרנים רק ללנדרוברים שמתוכננים ובנויים לא מספיק טוב.
וחוץ מזה גם עם כל רשימת הקניות נשארת עם קורונה שברוורס כשהמשקל על הסרן יכולה לאבד כמה שיניים ולהיראות כמו פה של ילדה בכיתה גימל.
וזה קורה באמת. עם או בלי פיוז כי הקורונה רואה את כל הטון וחצי שיושבים על הסרן והלוקרים רואים כל אחד רק חצי מזה אם לשני הצדדים יש אחיזה.
אסף.
לא לגמרי מדוייק ...
המטרה הראשונית היתה להוסיף לוקרים כדי לשחרר את ההנעה הקדמית בנסיעה מנהלתית (ואולי גם באי-אלו תסריטי זוועות אחרים)
מכיוון שהקיטים האלו יקרים מאוד, עלתה השאלה האם שווה להשקיע כל כך הרבה כסף בסרן שהוא חלש יחסית וכנראה גבולי, ומה האופציות שעומדות בפני...
מכל המלל בשרשור הזה, עוד לא ממש הבנתי איך נראית סקלת החוזקים שבין דנה 30 רגיל - דנה 30 פיניון גבוה - דנה 44 רגיל - דנה 44 פיניון גבוה, ובעיקר כמה משמעותי הפער שבין הסרן הנוכחי שלי לדנה 44 שאפשר להשיג במחיר שפוי ...
בכל מקרה, אני מעדיף שהחולייה החלשה תהיה יחסית זולה וקלה להחלפה בשטח. לוקר זה לא בעייה להחליף, צלב קצת יותר מורכב אבל אפשרי, ציריות או קורונה/פיניון הם לא חלקים שהייתי שש להחליף ...
סליחה על החפירות, אני פשוט מעדיף לתכנן באופן יסודי לפני שאני מוציא את השקל הראשון ...
חוץ מקורונה-פיניון, כל השאר זה שטויות להחליף בשטח.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
דנה 30 / דנה 35 הם סרן של טון ורבע. דנה 44 הוא סרן של 2 טון.
זה היחס פחות או יותר....
אסף.
הצ'רוקי שוקל עכשיו שניים ורבע טון, עם ציוד סטנדרטי.
אם אני מבין נכון, הסרן גבולי למדי ...
מרענן קצת את השרשור...
עדיין הייתי רוצה לקבל חוות דעת על הפער בין דנה 30 פיניון גבוה לדנה 44 קדמי רגיל.
קראתי קצת על הקיט של יוקון, הוא מיועד לצלבים של 30 מ"מ, מה שייקר את העסק בעוד כ- $500 (שם) על ציריות פנימיות.
הסרן הנוכחי נעול עם בולסטר. האם מכלול הדיפרנציאל הנעול מספיק חסון לשם שינוי כזה ?
בולסטר נעילה מצויינת. חזקה ואמינה.
חבל שלא משווקת עוד.
מרענן וחוזר על השאלה האחרונה (שלא נענתה):
האם עדיף לי להשאר עם הסרן הקיים (דנה 30 reverse cut) או לעבור לדנה 44 קדמי רגיל (בהתאמות שמבוצעות בארץ) ?
לצורך המיקוד אפשר לצאת מנקודת הנחה שיש לי מי שיבצע את ההסבה של הסרן באיכות עבודה טובה)
שוב, ברור לי שעדיף דנה 44 Reverse cut אבל לא מסתובבים כאלו בארץ וגם להביא מחו"ל יהיה יקר מאוד, מחוץ למסגרת התקציב.
השיקולים שאני רואה הם חוזק הסרן עצמו וזווית העבודה של הדרייבשאפט הקדמי, אם יש שיקולים נוספים, ספרו לי :)