-
-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
...
תקראו בנתיים את הנוהל שלהם לאישור אב הטיפוס ותבינו שזה מורכב.
שם לדעתי קבור הכלב.
איך אתה מוצא את התפל, להתעסק/להתעמק בו - מה זה בכלל מעניין אותך? יש נוהל לייצרנים/יבואנים/מתקינים/מאשרים, שקוף לך. אותך מעניינת התוצאה הסופית - למי ללכת וכמה יעלה והאם יאשר לך.
מה איכפת לך איך הוציאו את כל האישורים, לספק לך מה שאתה צריך?
ולגבי מה שאמרו לך (לא אגיד מי.. אני לא העזתי להגיד אבל אם כבר אמרו..) - איך החמישה סמ' הנוספים שמאשרים, נוגעים לך (ןעוד יותר, מה מעניין אותך איפה קבור הכלב ומה הלוקש?)?
אותך ואת הרבה אחרים, כבר הוציאו אל מחוץ לחוק בלי שום אפשרות להתגונן... בפרקטיקה.. לגמרי בפרקטיקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל כתבתי במפורש שאני כן מכליל.
......רק כדי שברנרד לא יחשוב שזה אישי.
אסף.
אמר קורליאונה (מייקל או ויטו - לא זוכר..) - הכל אישי!
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
אם יפרשו את סעיף 12 כפי שהיינו רוצים אני חושב שמדובר על תוצאה יוצאת מהכלל עבור רובנו.
-
נגיד..
להרבה מאוד קיטים של RE יש טיפל'ה יותר מחמישה סמ' הגבהה - ורק שלא יתחילו להגיד ש-"2 זה בעצם יותר מחמשת הסמ' המותרים.
אבל אולי יפתרו את זה בזוטות של דברים..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם יפרשו את סעיף 12 כפי שהיינו רוצים אני חושב שמדובר על תוצאה יוצאת מהכלל עבור רובנו.
שוב אתה מתייחס לדברים "לא לך"?
ועוד למכתב הסבר ולא לנוהל ואיך צריך לפרש אותו... שתהיה לי בריא.
-
ברנרד... הבוחנים והמהנדסים כאן עובדים בשיטה המטרית. התקנות הן בכלל אירופאיות.
והרוביקון אקספרס הוא מאמריקה. ובשיטה האינצ׳ית (כן, נמרוד. עוד פעם העניין הזה). אז אולי זה לא חל.
אסף.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ברנרד... הבוחנים והמהנדסים כאן עובדים בשיטה המטרית. התקנות הן בכלל אירופאיות.
והרוביקון אקספרס הוא מאמריקה. ובשיטה האינצ׳ית (כן, נמרוד. עוד פעם העניין הזה). אז אולי זה לא חל.
אסף.
נו.. ומה אמרתי?
חכה.. עוד יתעורר האידיוט התורן שיעלה על 8 הממ' האלה = כמעטעוד סמ' שלם.. כבר היו כותבים בתקנה עד 60 ממ' וזהו, אבל למה שמישהו ילך לקראת האזרח?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
ברור.
"אישור אוטומטי" זה השם האמצעי של משרד התחבורה בישראל..
-
ומה קורה עם צמיגים?
קיט הגבהה מחייב גם הגדלה של צמיגים, אפילו משיקולי בטיחות - איפה זה נכנס?
-
כאילו ש 2 אינץ זה באמת 2 אינץ...
זה שם מסחרי ל״בערך#״
טוב בקיצר, אין לנו שום מושג והכול סתם קישקושים בנתיים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
ומה קורה עם צמיגים?
קיט הגבהה מחייב גם הגדלה של צמיגים, אפילו משיקולי בטיחות - איפה זה נכנס?
היה בטיוטה הראשונה וירד.
מי שיעקוב אחרי הפרסומים שקיבלו תהודה של הטיוטות - יצליח אולי להבין מדוע זה ירד.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
היה בטיוטה הראשונה וירד.
מי שיעקוב אחרי הפרסומים שקיבלו תהודה של הטיוטות - יצליח אולי להבין מדוע זה ירד.
אסף.
קיט הגבהה של 50 מ"מ + צמיגים קצת גדולים יותר - ייתנו הגבהה של 60-70 מ"מ..
ומי בכלל יאשר את מידת הצמיגים שמתאימים לקיט? הסדנה? היבואן?
הרי ללא שינוי מידה אין טעם בקיט הגבהה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
klam
הרי ללא שינוי מידה אין טעם בקיט הגבהה..
ואללה... את האמת הזאת קיבלת אישית במעמד הר סיני?
-
אתם מקשקשים את עצמכם לריק.
אף אחד לא באמת יודע מה הולך לקרות.
במיוחד כל מי שנוסע על קפיצי עלים שיוצרו בישראל.
הרי אין לזה TUV. זה תוצרת ישראל ונמכר רק בישראל.
לחלק גדול מהקיטים האלה, כולל הטובים והמוצלחים, אין שום "תיק מוצר".
כי הרוב המוחלט של הקיטים הללו יוצרו ע"י זה קפיצאים ותיקים, בעלי נסיון, שמתקנים ומייצרים קפיצים לפי דרישה ספציפית. מה תיק מוצר מה, מה זה פה, גרמניה?... TUV? ...ליצרן גדול אחד יש תיקי מוצר כשהוא מייצר עבור הצבא קפיצים סטנדרטיים במאסות. אבל כשבא אליו ג'יפאי שרוצה קפיץ שיהיה כך וכך וכך, משהו ספציפי לאוטו שלו בלבד, נראה לכם שעשו לו תיקי מוצר?....
והמוצר מעולה. בחיי. משמש בהצלחה שנים רבות. וכמובן יש בעיות בטסטים, שנפתרות בדרכים המקובלות במדינה רקובה ומופקרת ששחיתות ושוחד הם לחם-חוקה, הכל מלשכות רוה"מ והשרים ועד לכוך המעופש של אחרון הפקידונים. ככה זה כאן.
ונחזור לקפיצים. צריך אישור. ואם היצרן, מסיבותיו הוא, לא רוצה לחתום ולאשר. כי אין תיק מוצר או סתם כי לא בא לו?... הרי אי אפשר להכריח אותו, נכון?.... עכשיו מה יעשה בעל הרכב?.... קפיצים סטנדרטיים לא באים בחשבון, כי זה לא עובר, בגלל שהבוחן במכון בודק לפי העין ומחפש להכשיל והוא יגיד "מוגבה, למה לא רשום ברשיון"?.... וישלח את בעל הרכב להגביה (.....)
ואם רוצים אישור "רסמי" לאותו ג'יפ שכבר מוגבה על הקפיצים האלה 15 שנים בהצלחה וללא תקלות או בעיות - צריך לזרוק לפח קפיצים טובים ולקנות חדשים?.... כרגיל, בשורה התחתונה זה רק כסף? בצע כסף?..... כמה זה לא מפתיע.
אז כמו שכתבתי לנמרוד בפרטי - אם זה טוב או לא כל התקנות החדשות האלה, אל תנתקו קשרים עם המאכער שלכם. אתם עוד תזדקקו לו והרבה.
אז אני חושש ששום דבר לא בדיוק לטובה. עברו 11 שנים מאז שמרחו אתכם והונו אתכם עם חוק הספורט המוטורי והאמת היא שלי אין טענות כי אני ראיתי את זה קורה והזהרתי ואתם מיאנתם להקשיב. אבל מפליא ומדהים שאתם עוד לא הפנמתם שמדינת ישראל לא מחפשת שום דרך להיטיב אתכם. רק להיפך - להקשות, לסבך, לשדוד מכם כספים. אז כמה נפלא שמדינת ישראל "מכירה בעובדה שאפשר להגביה ג'יפים". כי באותה מידה מדינת ישראל גם מכירה בספורט מוטורי. יצא לכם משהו מזה? יש ספורט?...........................:confus ed:
נכון, אני לא אעזוב את הדוגמה המשומשת עד זרא הזאת שמייצגת כל כך טוב את תרבות השקר והזילזול של השלטון הרע הזה באזרחיו.
אני מאוד מקווה שנוכל להגיד תודה גדולה אם בעניין הזה דברים לא ישתנו. ואל תשכחו גם שטסט זה לא רק הגבהה. יש עוד מספיק סעיפים שיכשילו אתכם בגללם, ואם זה לא מספיק, אז כל מי שחי במציאות הישראלית היומיומית עם ג'יפ (ולא אחד שהג'יפ שלו נמצא בבנייה שמי יודע מתי תסתיים), יודע טוב שהטסטים זו באמת בעיה, אבל לא בדיוק הכי בוערת. טסטים זה באמת כסף קטן לעומת ניידות משרד התחבורע ופגיעתן הרעה.
קדימה, תשתלחו בפולניה ובפולנים כי ככה זה כשאין תשובות לעניין. מין פראפראזה על חוק גודווין.
אני מקבל את זה באהבה כמו תמיד.
-
אני לו יודע דרור אם אתה עצוב או שמח.
עצוב כי אתה חושב שיהיה קשה יותר או שמח כי אתה מרגיש שצדקת [emoji6]
ואם בטעות תתבדה, האם תהיה שמח או עצוב?
-
אני האחרון לשמוח כי צדקתי. בחיי.
דעותיי על מדינת ישראל ידועות.
אני לא מאמין לפקידון ממשלתי גם אם יבטיח לי שמחר השמש תזרח.
כל מי ומה שסמל מדינת ישראל מתנוסס עליו מעליו מתועב בעיני.
אני מאמין באמת ובתמים שהשלטון כאן יעשה ככל שביכולתו לרדוף ולשדוד את אזרחיו ולהקשות על חייהם.
קורים כאן במדינת ישראל דברים מטורפים. הגבהות של ג'יפים זה מה שמעניין אותנו?....
אבל זו עובדה - אני צדקתי.
צדקתי ב-2006, ואתם מודים בזה רק היום.
עוד מוקדם לצאת בהכרזות, אבל אני כנראה צודק גם היום. אבל כמו שדברים מתנהלים כאן, אתם תודו בזה רק בשנת 2028.
מה זה יעזור לי, כי עם בעיות הלב שלי מי יודע אם אחיה עד אז כדי להינות מלראות אתכם מתפתלים.
-
כמה שאתה צודק דרור, הרבה רעש בשרשורים האלה כתמיד, דברי חוכמה שלך.
התקנות באות אך ורק להטיב עם מישהו או בעלי הסדנאות שקיבלו כוח לדחוף לנו ערכות זבל שלהם אחרת לא יחתמו לנו בחיים, או בעלי מכוני הרישוי שעכשיו יהיה להם דרך רשמית להתעמר בנו. ברור שמישהו יעשה מזה כסף, כתבת בול: "רק להיפך - להקשות, לסבך, לשדוד מכם כספים. כאזרחים ישראלים בכלל וכג'יפאים בפרט, האויב המר והגרוע שלכם זו המדינה שלכם."
יקום מכון X עם מעכר Y, המכון יעשה כסף, המעכר גם, לנו יהיה ברישיון שורה מטופשת שאין לה שום משמעות.
וכתבו נכון מה עם צמיגים? ויש עוד ברשימה: מה עם מנתקים למוט מייצב, מה עם משולשים עליונים בצבע אדום, מה עם ספייסרים ומה עם עוד ועוד ועוד....
כל מי שלומד כלכלה, שיעור ראשון, יודע שהמחוקק לא יכול להתערב בשוק חופשי (ניסו את זה - ברה"מ נכשלה), כן שיפורי רכב שטח זה שוק חופשי מלא מוצרים, מי אמר שמתקין X ידע בשבילי מה הקיט הכי טוב להגבהה? אני יודע שאין לו מושג, הקיט הראשון שדחפה לי סדנה, לא נציין מי..., היה זבל מדרגה א' א'... שלא נדבר על המיגון המחורבן שלהם, בולמים נוזלים וקפיצים שוקעים.
אני רוצה קפיצי X עם בולמי Y ועוד רכיבים שונים ומשונים, מהיכן אני יודע מה אני רוצה? מניסיון של טובים ממני שעשו וניסו ומסדנאות בארה"ב שמוכרות את הטוב ביותר במחירים אסטרונומיים שתקן של מדינה ביבשת אחרת מעניין אותם כשלג אשתקד...
תמימות לחשוב שבטיחות היא בראש התקנה הזו, זה רק כסף ושלמונים שדוחפים תקנות מטופשות שברור שאין ביכולת הציבור לעמוד בהן.
-
בטיחות זה הדבר האחרון שמעניין מישהו במשרד התחבורע.
הנה לכם אתגר - אני רוצה שתביאו לי מקרה אחד ויחיד של תאונת ג'יפ עם נפגעים, שהסיבה שנגרמה היתה בגלל שג'יפ היה מוגבה ו/או "משופר".
ואל תביאו לי כל מיני תמונות של ג'יפים הפוכים בשטח. כי כולנו יודעים כמה קל להתהפך גם עם רכב סטנדרטי שלא מוגבה במילימטר. לצערי אני נוכח בלא מעט התהפכויות.
אני מבטיח לכם ש:
מתהפכים כי לא יודעים לנהוג.
מתהפכים כי עושים טעויות ושגיאות בנהיגה ובשיקול הדעת.
מכונות, כל סוגי המכונות, אלה שנוסעות, אלה שיורות, אלה שמרימות מטענים, כל מכונה שהיא - לעולם לא אשמות בתאונות, רק בני אדם. בגלל זילזול וחוסר מיומנות.
אבל פקידוני המשרד הממשלתי המיותר הזה נתפסו להגבהה כמוצאי שלל רב.
כאילו הגבהת ג'יפים היא הבעיה במרכז היקום.
כי השתרשה כאן החמדנות ותאוות הבצע ומי שהתחיל בזה כבר לפני שלושים וארבעים שנה אלה מכוני הרישוי שבידיהם כוח להשחית.
במדינה שחוקיה רבים מספור ומלהכיל, מין הסתם ישלטו השחיתות והריקבון. בידיו של כל פקידון זוטר היכולת והכוח לחרוץ גורלות.
טסט לאוטו, מי שישמע. ואם לא עברת, יש פתרון בצורת מאכער. והמאכער אינו עצמאי בשטח. הוא פועל כרצונו וללא חשש, מפני שהשלטון דואג לו ולפרנסתו. מספק לו עבודה בשפע. זה לא רק במכו ןהרישוי אלא גם במסדרונות העיריה שלכם ובמשרדו של מנכל המשרד הממשלתי. שום דבר לא זז בלי מאכער. יש מקומות בהם הפקיד בעצמו מפנה אתכם למאכער על מנת שעניינכם יוסדר במהירות וביעילות.
ומהצד השני ישנם גם בעלי האינטרס והממון, במיוחד אלה שעושים עסקים ענפים עם מדינת ישראל, הם יכולים לנווט כאן את הדברים על פי רצונם.
הנהלים החדשים בהחלט טובים להם, ליבואנים, שיהיו בריאים. הם הולכים לעשות מזה כסף. מהאישורים, ממכירת קיטים עם TUV, ממה לא.
האם זה טוב גם לנו? מסופקני. מאוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לו יודע דרור אם אתה עצוב או שמח.
עצוב כי אתה חושב שיהיה קשה יותר או שמח כי אתה מרגיש שצדקת [emoji6]
ואם בטעות תתבדה, האם תהיה שמח או עצוב?
איזו אמירה מיסכנה ועלובה - אם דרור צדק, אז הוא שמח שנדפקנו?
היה עצוב לו אם היה טועה והחיים היו קלים יותר?
הכל תגיד על מנת להסיט את תשומת הלב מהחוטיני...
אבל אל דאגה, אסף סיפק לך עוד גושפנקא לחכות.. משום שלפי אסף, האבק עדיין לא שקע.
לבד מכל תיאוריות הקונספירציה, אני עדיין עם דרור - שום דבר טוב לא יצא מפה. ממש כלום.
מי שוקנה את זה, שלמעשה הכירו בצורך/רצון להגביה רכבי שטח, לא ממש קורא את מה שכתוב - "עד 50 ממ'"!!!
הרשו לנו להוציא אלפי שקלים על טווח טעות/מהלך של רכב עמוס... תודה רבה באמת.
- טווח המהלך, שלא ממש משפיע על... כלום ועוד טרחו לתקנן זאת בבדיקות שונות - אתם קולטים שיש אישור להתקין ספייסר של 5 סמ'.. וצריך לשם כך רשיון.
- ואסור לשנות את הבלמים = כל מהלך/הגבהה עדיין נמצאת בגבולות הטולרנסים של יצרני הרכב.. במקור!ועדיין צריך רשיון.
- אני מתאר לעצמי שקיט שכולל הגדלת צמיגים (ללא טיפול בבלמים!!!) ועומד בתקנות, יקבל אישור - עכשיו תחשבו מה ההגדלה הזו אומרת, אם הכל עומד בנתונים המקוריים של בדיקות היצרן - כלום!!! ועל זה צריך רשיון.
- ואני חוזר - 50 ממ'. לא 51 ולא # ולא נעליים. 50 ממ' (בועז)... מילימטרים.. גם לא 58 ממ' ולא 59, שיכלול מליון מקומות אחרי נקודה של.. "2.
- ומי שיש לו קיט מחברה מוכרת ומאושרת אבל הוא של "2.5?
- ומי שקנה את ה"קיט" של ההוא (שואישמו.. שכחתי) שאסף חלקים מכל מיני חברות ומכר בחבילה טובה אחת.. לפני כמה שנים.
- ואף אחד לא ענה מה בדיוק מודדים = בעין.
- ולעקוף ולתחמן ול.."הסתדר" תמיד יהיו כאלה שיוכלו - בביקור שלי לפני כחודשיים, ראיתי כמה רנגלרים מוגבהים "יפה" ועוד כל מיני אחרים עם גלגלים שבטוח לא זכו לאישור וגם ל"עין" שלי היה ברור שזה מוגבה הרבה יותר מחמישה סמ'.
אז מה - זה אומר שהכל נשאר אותו הדבר? שזה טוב?
דרור צדק.
אמרתי את זה מהיום הראשון ובדרך עוד כמה פעמים ואני אומר את זה גם עכשיו.
צדק לגמרי - בניסוח ציורי ובתיבול קונספירטיבי ובקיצוניות כמעט אנרכיסטית... בצורה מעניינת ומושכת - אבל צדק לחלוטין (והוא בכלל לא משפטן) - ואני לא רואה כל שמחה בזה ולא רואה בזה נצחון ובטח שלא אחייך כשהסרטון של בועז מתרוצץ בחוטיני, יעבור את עשרים הצפיות ביוטיוב (רק המחשבה על כך מעבירה בי צמרמורת... ולא טובה).
מזל שיש לי ריינג', שלא רואים שהוא יכול "לגדול"...
מה יגידו לי בטסט "תנפח!" - "אין לנפח. ככה זה.. זה המקסימום"
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
כן כן ... צדק
ג׳יפוקליפסה עאלק.
גם בתרחיש הכי קיצוני עכשיו נשארנו באותה נקודה.
הענף חי וקיים ואפילו האוטו הגוסס שלך עבר שני טסטים בלי טובות ובלי שמגיע לו. לא?
לא תצליח להטביע את האמת בערימת מילים.
אם היית גבר היית כבר מזמן על חוטיני