נכתב במקור על ידי
yaibinder
תודה לכל המגיבים, רכשתי סאנגיונג אקטיון, אפרט כאן כל הרכב עצמו ועל ה"חוויות" שעברנו בינתיים, לטובת מתלבטים תפרנים שכמוני. אולי יסייע למישהו.
לא ננעלתי על סוג רכב מסוים, הקצתי 60 אלף שקלים כולל ישור קו, והתחלתי לחפש סוזוקי גרנד ויטארה, וסאנגיונגים למיניהם, כאשר לא רציתי לרדת לרכב מתחת גיל 10 או ללא ESP (נוסע עם ילדים קטנים), ואלו היו תנאי הסף לבסוף.
שלמה, אין לי בעיה עם רכבים שאין להם שוק, וברור לי שבכל מקרה אפסיד במכירתם - כל עוד אני גם נהנה מהקנייה שלהם בזול.
לבסוף, מצאתי סאנגיונג אקטיון שמור להפליא, מודל 2008 עם 91 אלף ק"מ, יד 2, מטופל במוסך מורשה (לא מרכזי אמנם) ועם הסטוריית טיפולים.
היו לו שתי בעיות מבדיקה - נורת צ'ק אנג'ין דולקת, שזה מחשיד, ותקלה בכריות האויר. כמו כן, מועד הטסט התקרב.
המוכר רצה 37 אלף, כולל העברת טסט על חשבונו.
לאחר מיקוח סוכם על 31 אלף, כולל הטסט ותיקון שתי הבעיות שלמעלה.
סוכם כי הוא מתקן על חשבונו את שני הליקויים ומביא לי קבלה ואחריות על התיקון של המוסך בו הוא טיפל (מוסך אופיר בירושלים, למכירים. אני לא מכיר, אבל כלל הטיפולים וההיסטוריה של הרכב שם).
הבעיות היו חיישן למדא, וחיישן כריות אויר. שניהם הוחלפו על חשבון המוכר לפני המכירה.
כמו כן, המוכר התחייב להעביר לי טסט, ונאלץ להחליף 4 צמיגים לשם כך (שם 4 סינים, אבל לפחות צמיגי שטח), וכן החליף גומיות שיצרו חופש בהגה. על חשבונו.
מה שלמדתי, שתיקון, ולו קל ביותר לרכב הזה (חיישן למדא וחיישן כ"א), וכן גומיות לארבעת הגלגלים, דורש אשפוז של הרכב לפחות ליום, כיון שנדרש להזמין חלקים מהיבואן, וזה מגיע לירושלים אחרי יום או יומיים.
חסרון, אבל אני יכול לחיות עם השבתה מדי פעם.
לקחתי את הרכב למוסך שלי, שם מיגנתי אותו מיגון גחון שנבנה בהתאמה אישית, והוחלפו שמנים ובוצע טיפול ליישור קו. פילטרים הוחלפו, וצינור בלוי בטרנספר הוחלף. רכשתי את השמן המומלץ לתיבת הBTR - של קסטרול, 120 ש"ח לליטר, נכנסו לי כמעט 7 ליטר.
סה"כ ההוצאה כולל השמן והמיגון 3100.
נשאר לי להגביה, אני עדיין מתלבט איפה וכיצד לעשות זאת - אשמח להכוונה מכם.
אני חושב שלמרות שהוא (באמת באמת, ממש ממש) מכוער, הקנייה במחיר הזה הייתה משתלמת עבורי.
עכשיו לגבי טיולים וצריכת דלק - הופתעתי.
1. הופתעתי מנוחות הנסיעה בכביש. כן, בכביש. רוב הנסיעות שלי לעבודה הן עדיין בכביש. הרכב מגיב מהר, מאיץ, ונוח מאד. אמנם הסטנדרט נוחות בכביש שלי נמוך (ג'ימני, מאזדה 2), אבל עדיין - הפתעה נעימה.
2. צריכת הדלק - נסעתי לא מעט בחג הזה, וחיברתי אנג'י כדי למדוד צריכת דלק. נסיעה ממודיעין לצפון השומרון (יער ריחן, מומלץ. מקום ריק ויפהפה), על כביש 6, וקצת שבילים ביער וחזרה - צריכה של 1 ל...9.5.
נסיעה לעבודה - אפרת לירושלים, 1 ל6-8, תלוי בפקקים ובמהירות.
נסיעה מירושלים למודיעין, בירידה, מהירות ממוצעת של 104 קמ"ש, 1 ל11. לכל הסקפטים, צילמתי את מסך האנג'י. גם אני הייתי בהלם.
ישנן נסיעות כמובן שהוא עושה גם 1 ל6.
נסעתי ממודיעין להר כרכום על כביש 10 בחול המועד, וחזרה, צריכה של 1 ל8.2.
3. עבירות - נסעתי לבדוק מעט את החצר האחורית של הבית - רמת המדבר. ירדנו לשבילים ממעלה עמוס, עברנו במעלה ראס-א-חממה ובמעלה עוזי. שניהם בעליה. היה קצת קשה אבל הצלחנו. בלי לשבור כלום ובזהירות המתבקשת. פייר - הופתעתי.
4. הילוך כח וHDC - ההילוך כח מצוין. הרכב לא מתאמץ כמעט. הHDC - בקרת ירידה במדרון, בולם את הרכב מצויין, זה פשוט תענוג. רק לכוון את הגלגלים, גם במדרון תלול במיוחד. באמת כיף.
5. בגאז' - כן כן, נראה קטן מאד. אבל האמת שבקצת השקעה בסידור שלו, נכנסו הדברים הבאים: פקל קפה, קומפרסור, שניהם באריזות מרובעות, צידנית מקרר, שקית רמי לוי עם שישיית בקבוקי מים, תיק גב, ארגז לחם מפלסטיק שבו מפות ציוד חילוץ, כבלים וכו', מזוודה (לא יודע מה הגודל באינצ'ים. מהאלה שאני נוסע לשבועיים בחו"ל ושולח אותה לבטן המטוס), עגלת תינוק (בלי אמבטיה, עם מתאמים לסלקל), טיולון של הילדה הגדולה, אופני בימבה ג'וק של הילדה הגדולה.
כל זה - בבגאז' הבאמת קטן ולא שימושי. כמובן שהתקנתי רשת וניצלתי את הגובה (מה שיש...).
בקיצור - אפשר להסתדר.
מה גם שכשחזרתי למרכז, כל ג'יפאי ישראל ירדו לדרום, ולכולם כמעט היה קשור לגג ציוד, או צ'מיגג.
לעניות דעתי - זו מגבלה שאפשר להתגבר עליה לחוששים.
שדה הראייה לאחור - מחפיר. אין מילה אחרת.
לגבי אמינות - כמובן שאין לי מושג. נחיה ונראה. בכל מקרה לקחתי בחשבון בכך שרכשתי רכב בחצי מהתקציב שהועמד.
בטוחני שיש חסרונות לרוב, שעדיין לא גיליתי, כי אני באמצע ליהנות כרגע מהרכב, מבטיח לעדכן לטובת המתלבטים.
מקוה שסייעתי למישהו.
תודה לכל המשיבים שהכוינו ונתנו דעתם, ערןCJ - תודה על שרשור השיפור שלך של המוסו. סייע לי מאד בהחלטה ובתדמית של סנגיונג.
יוסי