חרטא ברטה..
אנחנו עכשיו משפצים בפעם הראשונה את הפוקסים של הרנגלר אחריי 130 אלף קילומטר ואפשר עוד לסחוב איתם. לא נעשה שום דבר "תחזוקתי". לפחות אפשר לשפץ - כל בולם אחר היית צריך לזרוק ולקנות חדש.
Printable View
מה קפצת? רשמתי לטוב ולרע.
כמה עולה התחזוקה?
סתם שאלת תם....
אם הותקנה הגבהה של 2" .... והבאמפסטופ הונמך ב2" והגביל את מהלך הסגירה ....
אז איזה מהלך מתלה משופר מקבלים?!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
שלום
קח בחשבון שההצעה של איתי לקיט רוביקון מצוינת 2.5 " יהיה עוד 5 חודשים אם אתה אם פגוש וכננת 2 " בלבד כול הקפיצים שוקעים קצת
לידיעתך וקיט ניתוק מייצב קדמי אתה חייב !!!
יוסי
אין משמעות לשם של הקיט. רק לשאלה אם איתי מספק איתו את האישור
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
הבולמים החדשים משמעותית בעלי מהלך ארוך יותר, כך שהפתיחה שנוצרת היא מרשימה.
2.5" עם ספייסרים וקפיצים מקוריים נראה ככה:קובץ מצורף 113838
מספרים בבקשה.
בקיט הגבהה של 2" ... מגיעה הנמכה לבאמפסטופ של 2" ... הבולם בקיט ארוך בכמה מהמקור?
תמונות פוטוגניות לא עושות עלינו רושם...
אורי זה נושא לדיון אחר. אבל אין בעייה לוגית. בולם עם מהלך stroke ארוך יותר, כמעט בהכרח הוא בעל אורך סגור גדול יותר, ולכן צריך להנמיך את הבאמפ סטופ. ומכיוון אחר - מגביהים בשביל להכניס גלגל גדול יותר. אם לא מנמיכים את הבאמפ-סטופ הוא יפגע בכנף. ואם הוא לא פוגע בכנף, אז בשביל מה מגביהים?
נמרוד,
סליחה אם אני מסיט את נושא הדיון לרגע.
באמת, אני מנסה להבין את התועלת למהלך המתלה בקיטים הללו...לא אישית זה נראה סוג של בלוף... ויותר חסרונות מיתרונות.
כל מה שאמרת ברור לי, בשרשור אחר אמרת.. למה להתעסק במספרים אם יש תיאורים מפוצצים או משהו כזה... אז בבקשה.
כמה הבולם בקיט הגבהה 2" יותר ארוך מבולם מקורי? מישהו בדק?
יתכן שהשיפור במהלך מתלה מינורי... עד לא קיים.
כדי להכניס גלגל גדול יותר יש עוד דרכים בלי להעלות את מרכז הכובד משמעותית ומבלי לפגוע במהלך הסגירה.
במיוחד לjk יש כנפונים שמאפשרים שימוש בגלגלים גדולים.
לי אישית לא נראה מובן מאליו שיפור מהלך המתלה... כולם אומרים בצורה חותכת ולא משתמעת לשתי פנים שהקיטיפ הללו משפרים את מהלך המתלה לי זה נראה תמוהה, ואם כן... אז בכמה??
אורי,
מבנה הבולם עצמו יכול לשנות את המהלך באותו אורך בולם נתון כשהוא סגור.
בהיילקס נכנס בין התושבות המקוריות בולמים שמאפשרים כמעט 50% יותר מהלך מהבדיחה המקורית שמגיעה עם הרכב, בלי לשנות כלום בעיגון המתלה.
אם אתה מנמיך קצת את הבאמפסטופ, אתה יכול להכניס בולם שנותן בפתיחה עוד יותר גם אחרי קיזוז ההנמכה.
לסרן חי גובל הפתיחה הוא הבולם. הרחקת את גובל הפתיחה ב4״ והנמכת את בולם הסגירה ב2״. מה קיבלנו?
אסף.
כל מה שאתם אומרים ברור ומוכר לי.
דורון... אתה לא מדבר על קיט מדף.
אסף...
הבולם בקיט ב10סמ יותר ארוך כשהו פתוח? זה נמדד?
אותי מעניין מה השיפור באורך הבולם המקורי לזה שמגיע בקיט מסחרי?
על מנת לקבל תנועה גדולה למעלה ולמטה של סרן חי חייב להיות ברכב קפיצים ארוכים יותר מהמקור וכמובן גם בולמים בכדי לא להגביל את מהלך הסרן הבמסטופים משמשים שהגלגל שהוא קצת יותר גדול מהמקור לא יגע בכנף והקפיץ לא יסגר עד הסוף לגמרי וגם הבולם וזה הסטופר שלו הבמסטופ אי אפשר להשיג מהלך מיתלה טוב ללא בולם ארוך וקפיץ ארוך במיקרים שרוצים מהלך באמת רציני יש צורך בעוד שינויים זרועות וכדומה
יוסי
מספרים... חברים. בולם מקיט מול בולם סטנדרט. וכמה הבאמפסטופ מגביל.
ככה יהיה ניתן לקבוע מה השיפור במהלך מתלה בקיט נתון... כל התיאורים והמספרים ברורים....
לדעתי ומנסיוני ברוב הקיטים שנמכרים השיפור למהלך מינורי ביותר.
בעיקר מקבלים קפיץ קשה יותר. פחות מהלך סגירה. ובעיקר רכב גבוה ופחות נוח.
ברור לי שהמון יחלקו עליי...וזה באמת משתנה מקיט לקיט (ואל תביאו את ה long arms הקיצוניים הייעודיים) אבל בבקשה תדברו במספרים.
בשרשור הנל דובר רבות ונעשה מחקר מעמיק..ומדובר ברכב נפוץ ומבחר גדול..
לא כדאי לבדוק בכמה כל קיט משפר את מהלך המתלה?
e-Pit@m
לא מהרנגלים, מXJ.
בולם מקורי- 21 אינץ בפתיחה.
בולם של קיט 3.5' - 28 אינץ בפתיחה.
באמפ סטופ של הקיט - 2'.
ברור לך שיש פה רווח.
אבל הבולם הוא לא החלק העיקרי.
בזרועות הרדיוס המקוריות הבושינגים קשיחים ומונעים פתיחת מהלך.
בזרועות של קיט ההגבהה יש מפרקים(תפוחים) המאפשרים תזוזה גדולה.
מספיק לראות XJ ללא הגבהה(עם מוט מייצב מפורק) אל מול XJ עם הגבהה כדי להבין עד כמה ההבדל תהומי במהלך מקסימלי.
אריאל