-
מי משתמש בתדרים MURS,WX וכו'?
אם הוא יעבוד לפי הספר הוא רק יודיע בטלפון לגופי הביטחון.
וגם אם פתחת את הממסר הדרומי, לא תגיע כנראה לחובב מהמרכז שלא מאזין לו.
יותר סביר שתמצא ברדיוס שלך ג׳יפאים שמאזינים לתדרים של הג׳יפאים.
אל תיגררו אחרי השטויות שרצות פה. שום טוב לא יצמח מהנסיון להפריע לסטטוס קוו הקיים היום.
אני בבסיס ג׳יפאי ולא חובב רדיו.
אמנם יש לי רשיון להחזיק מכשירי קשר ואני רוצה שתהיה לי יכולת דבר ראשון לתקשר עם הגיפאים.
אני רואה בדאגה את ההצעות המטופשות האלו שאין בהם שום תועלת לגיפאים למעט סקרנות ילדותית לדרוך על ערוגת הפרחים של השכן ולעצבן את השכן.
אחרי הגאון התורן שלנו יזלגו עוד חוליגנים לשם וברורה התוצאה.
דווקא מכאן - המקום היותר איכותי, ציפיתי ליותר
-
תגובה: מי משתמש בתדרים MURS,WX וכו'?
בועז,
יש לי הרבה ביקורת על התרבות הישראלית (לעומת ארה"ב ואירופה), אבל דבר אחד אי אפשר לקחת (מרוב) הישראלים - הערבות הדדית.
זה נכון בעזרה בטיולים בחו"ל וזה נכון גם בארץ (בהרבה מקרים).
אני באמת רוצה להאמין, שמי שיעלה על תדר של ממסר, ויקרא לעזרה (התייבשות, תקיעה.....) יהיו חובבים שלא יתעסקו עם האות קריאה שלהם.
אני לא מציע להשתולל ולהפריע, ואני הראשון שימליץ פה להסתפק במכשירים של 5-8W ולא להרעיש את העולם עם 25-40W, אבל שנתקעים....
פעם, פעם.... שמכשירי קשר היו נדירים וטלפון נייד לא היה אפילו בחלום, היינו לוקחים (בסתר) את "הרינה" (המכשיר קשר של החילוץ של הטיסים), לטיולים.
היה פעם אחת שזה הציל חיים, אפילו המרובעים של ח"א לא התעסקו עם העברת משמעת וכולם בירכו על היוזמה.
אני יודע שיש פורומים בוואטסאפ שלא עובדים כך, ושם, מי שלא לפי התקנון לא עוזרים לו, אבל זה חריג ולא מייצג :p
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בועז,
יש לי הרבה ביקורת על התרבות הישראלית (לעומת ארה"ב ואירופה), אבל דבר אחד אי אפשר לקחת (מרוב) הישראלים - הערבות הדדית.
זה נכון בעזרה בטיולים בחו"ל וזה נכון גם בארץ (בהרבה מקרים).
אני באמת רוצה להאמין, שמי שיעלה על תדר של ממסר, ויקרא לעזרה (התייבשות, תקיעה.....) יהיו חובבים שלא יתעסקו עם האות קריאה שלהם.
אני לא מציע להשתולל ולהפריע, ואני הראשון שימליץ פה להסתפק במכשירים של 5-8W ולא להרעיש את העולם עם 25-40W, אבל שנתקעים....
פעם, פעם.... שמכשירי קשר היו נדירים וטלפון נייד לא היה אפילו בחלום, היינו לוקחים (בסתר) את "הרינה" (המכשיר קשר של החילוץ של הטיסים), לטיולים.
היה פעם אחת שזה הציל חיים, אפילו המרובעים של ח"א לא התעסקו עם העברת משמעת וכולם בירכו על היוזמה.
אני יודע שיש פורומים בוואטסאפ שלא עובדים כך, ושם, מי שלא לפי התקנון לא עוזרים לו, אבל זה חריג ולא מייצג :p
לדעתי אתה צודק אבל הבעיה היא הסחף שבועז מדבר עליו.
אתה מדבר כאן על שעת חירום, אחרים לאט לאט גם ילמדו ועם הזמן יהיו שיירות שהתדר שלהם לכל הטיול יהיה ממסר של חובבים, בלי להבין בכלל שהם מפריעים למישהו או עוברים על החוק, כי 'ככה כולם עושים' וכשנגיע למצב הזה אז בהחלט הקשרקליפסה בדרך.
רק עניין של זמן.
אז אם בתדרים שלך יש גם ממסרי חובבים לשעת חירום, עדיף לא לדון על כך בראש חוצות.
-
זיו, הבעיה היא בדיוק הסחף.
מה שאתה עושה וחושב שאתה מבין, יעשו מחר אחריך עוד אנשים ששמעו באיזה פורום באינטרנט שכדאי לעשות ומשם אתה יודע לאן זה ימשיך.
ישראלים לא מעטים מרגישים שזה בסדר לקחת מנגל ולהתישב למישהו בגינה...
מעבר לכל, בהיבט הטכני אני חושב שאין לג׳יפאים בזה תועלת.
הממסרים האנלוגיים לא מחוברים בעיקרון אחד לשני ולכן די משוכנע שהסיכוי למצוא מאזין על אחד מהתדרים שכיום הגיפאים משתמשים בהם גבוה לאי שיעור.
כל שצריך זה למקסם את יכולות האנטנה.
אגב, גם רינה לא ממש מועילה להקפצה אלא רק לאיתור וקשר קרוב ( או שזו מירה. כבר לא זוכר).
בכל מקרה, ככול שהשרשור הזה מתפתח אני משוכנע יותר למה נכון חוקים קשוחים.
2-3 סטירות בהתחלה וכולם מבינים איפה הגבול בלי התחכמויות וויכוחים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כל שצריך זה למקסם את יכולות האנטנה.
אז בוא ניתן טוויסט לשירשור הזה ונדבר על יכולות האנטנה:
קניתי עם המכשיר את האנטנה שהיצרן ממליץ עליה.
מה אני יכול לשפר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
אז בוא ניתן טוויסט לשירשור הזה ונדבר על יכולות האנטנה:
קניתי עם המכשיר את האנטנה שהיצרן ממליץ עליה.
מה אני יכול לשפר?
אנטנות אומני כלליות בדרך כלל תופסות טווח רחב של תדרים ולכן פחות יעילות ..
אם אתה 'חי' בתחום תדרים מסויים .. בחירת אנטנה שמתואמת ונבדקה עם יג'ע תשפר פלאות את היכולת בעיקר של הקליטה.
גם הבסיס חשוב. . אגב.
Sent from my Pixel using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אנטנות אומני כלליות בדרך כלל תופסות טווח רחב של תדרים ולכן פחות יעילות ..
אם אתה 'חי' בתחום תדרים מסויים .. בחירת אנטנה שמתואמת ונבדקה עם יג'ע תשפר פלאות את היכולת בעיקר של הקליטה.
גם הבסיס חשוב. . אגב.
לא הבנתי מה הקטע של מד יג"ע. נניח שמדדתי וקיבלתי תוצאה כלשהי, אז מה? מה אני יכול לעשות בנוגע לזה מלבד להחליף אנטנה?
מה זה 'אנטנה מתואמת'?
קניתי מכשיר שהוא גם UHF וגם VHF ואני עדיין רוצה להיות מסוגל לעבוד תמיד עם כל התדרים....
הבסיס הוא פח מכסה המנוע. הבנתי שרצוי שיהיה מתחת לאנטנה משטח של לפחות 40X40 ס"מ פח.
בקיצור, האם ומה אני יכול לשפר?
-
ישנה נוסחה שאני לא זוכר בע'פ (פעם בניתי אנטנות לתחביב אחר שלי) שבעזרתה אפשר למצוא מה האורך המיטבי החשמלי/מכני של אנטנה לתדר מסויים.
בדיוק הבעיה של הרצון לתפוס גם 150 מג'צ וגם 460 מג'צ היא הבעיה של חוסר תאימות.
את האנטנה צריך להתאים על המ'מ .. לתדר שבו השימוש על מנת להגיע לתוצאה המיטבית (1.2) למיטב זיכרוני ..
אם אתה רוצה להיות הכי טוב גם וגם אז צריך שתי אנטנות ולהחליף .. זאת טרחה .. וחוסר נוחות .. אז יש אנטנה 'רחבה' והמחיר הוא שזה פחות מתאים.
-
המטרה להגיע ליג"ע של 1:1, לרוב זה לא מושג במכשירים ניידים כי אנחנו לא משדרים על תדר בודד (למשל ב-HF אפשר להתאים את האנטנה עם טיונר לתדר המדוייק שבו אתה משדר ולקבל תוצאה מושלמת כמעט). גם יחס של 1:1.3 יענה על הצרכים שלנו יפה מאוד ואפילו יותר גרוע.
אם אין אפשרות לגעת באנטנה, אפשר לשפר את הביצועים שלה על ידי העברתה כמה שיותר גבוה בג'יפ.
אם רוצים לשדר על UHF בלבד ובעיקר על תדרי ג'יפאים, אפשר למצוא אנטנה שתיתן תוצאות מעולות וגם לא תזדקק למשטח מתכתי גדול.
עבור אנטנה שהיא dual-band כן נזדקק למשטח מתכתי ודי גדול (רדיוס של 50 ס"מ), אפשר להחליף אותו במוטות רדיאלים של 50 ס"מ דקים יותר, אבל זה מורכב קצת לג'יפ.
-
תודה!
בקיצור, נשאר עם האנטנה על המכסה מנוע. :cool:
-
חברים, רק ליישר קו. כמובן שהשאלה שלי הייתה תיאורטית לגמרי ובאמת מתוך סקרנות כדי לא לגרום נזק לאף אחד בשום צורה, אפילו אם זה רק בצורת מטרד ולא יותר. כמובן שאני לא מתכוון לחרוג עכשיו מטווח התדרים מעבר למה שג'יפאים משתמשים בהם.
עכשיו, אני לא רוצה לזרוק גיצים לשום מקום. אבל אני חייב לשאול לאור מה שרשמו פה:
נניח מדובר במקרה חירום אמיתי. מאלה של חיים ומוות באמצע המדבר (בצפון אתה כמעט תמיד יכול למצוא קליטה בפלאפון או כביש קרוב).
על איזה תדר אפשר לעלות ולבקש עזרה ויהיה באמת סיכוי שמישהו יקלוט אותך?
שוב, באמת שאני מדבר על הקיצון שבקיצון.
קיים משהו כזה?
עריכה: מצאתי http://www.iarc.org/iarc/#Repeaters
לפי מה שרשמו פה. למרות שכמו שאמרו, לא יודע מה מפה באמת עדיין פעיל.
אשאיר פה את ההודעה שלי, אולי זה יעזור למישהו בעתיד (מקווה שלא)..
-
ושוב, התועלת ברורה, אבל האם אתה מודע לנזק?
אתה משתמש רק לשעת חירום, אבל לא רק אתה קורא כאן וסוף התהליך הוא שכל עמך ישראל מקשקש שם.
פעם תהליך כזה היה לוקח שנים, היום עם האינטרנט וגוגל ואיביי, תוך חמש דקות אנחנו שם ובסופו של דבר לא יהיה אפילו זה ולא תעזור לא לעצמך ולא לאחרים.
-
מול אנשים בלי שכל שבאים להרוס לכולם, אין מה לעשות. עם המידע הזה או בלעדיו, מי שלא מפעיל שיקול דעת נכון תמיד ימצא דרך להרוס. וזה תופס לא רק על הנושא של הקשר אלא על כל תחום הג'יפאות. זה כמו שמישהו יפרסם פה מקום יפה שהוא גילה. תמיד יבוא זה שינסה לעלות אותו עם הג'יפ ולהרוס.
בגדול, אם מדובר במשהו מציל חיים, אני לא חושב שזה מידע שצריך להסתיר רק בגלל הסיכוי שאיזה אידיוט יחליט לקשקש שם.
בסופו של דבר תדר חירום שאף אחד לא מודע אליו יהיה יעיל כמו לחייג 100 מפלאפון ללא קליטה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
תודה!
בקיצור, נשאר עם האנטנה על המכסה מנוע. :cool:
רוצה לדבר על זה? :-)
אני יודע שזה פתרון נפוץ, אבל ...
אתה לא יכול באמצע, כי זה מסתיר ומעצבן בנהיגה, אז זה חייב להיות קרוב לצד של המיכסה מנוע.
ואז...
זה נמוך.
זה מועד לפגיעה של עצים ושיחים.
זה משדר לא סימטרי, לכיוון מסויים יהיה הגוף של הרכב שיסתיר...ולכיוון אחר, יש מצב שאין משטח גוף מספיק רחוק (לכיוון הכנף, החיצון של הרכב).
לדעתי , עבור UHF (בהנחה שאנחנו מדברים על אנטנות של בערך 3DB, לעלות ל 5-6DB יחייב אנטנה של בערך מטר!), אנטנה קצרה על הגג, במרכז, תהיה טובה יותר גם לשידור וקליטה וגם מבחינת שרידות מכנית.
-
מישהו כאן מדמיין שיש חמ"ל חירום מאוייש 24/7 עם כיסוי ארצי(!), בתחומי הVHF/UHF הספציפיים של המכשירים הנדונים? למה שיהיה כזה דבר בעידן הטלפון הסלולארי?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מישהו כאן מדמיין שיש חמ"ל חירום מאוייש 24/7 עם כיסוי ארצי(!), בתחומי הVHF/UHF הספציפיים של המכשירים הנדונים? למה שיהיה כזה דבר בעידן הטלפון הסלולארי?
האמת היא. .. שאני יכול לדמיין שיש. .. סוג של לפחות.
יש מלא אנשים שנוסעים עם הקשר פתוח כל הזמן באוטו בשביל השיעמום .. להקשיב לשיחות .. לקשקש עם חבר שגם מסתובב עם האוטו ... יש. לא חסר.
ולמכשירים החזקים באמת יש כוח לא רע בכלל.
יש דיווחים על קשר בין ירושליים ורמה'ג, לי יצא לקשקש בזמן אחת המלחמות הקודמות .. בימי מד'א העליזים מהאוטו שלי עם המקסטראק מד'א עם אמבולנסים בשטחי הכינוס בעוטף .. כשאני באזור יקנעם.
אני מאמין שיש סיכוי ואני בכל מקרה הייתי מנסה הכל בשעת הדחק.
חוצמיזה, יש לנו את בועז. הוא מוסמך ומדופלם. אולי בעז יכול לארגן ממסר ג'יפאים ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מניח שמכשירי הקשר מתחילים איפה שהקליטה הסלולרית מסתיימת
-
מי משתמש בתדרים MURS,WX וכו'?
ראשית כדאי להבין שתחום תדרי ה UHF מכסה מה שמוגדר כקו ראיה.
שנית, למיטב ידיעתי ממסר מצפה רמון לא פעיל.
אם רוצים לקבל יכולות שידור וקליטה מעבר לקו ראיה ( נניח מתוך נקיק) צריך מכשירים שעובדים בתדרי HF שהם תדרים יותר נמוכים עם אנטנות ממש גדולות ואופן פעולה שמכונה גלי רקיע.
זאת אומרת שהגלים מוחזרים מהיונוספרה כמו ראי.
אני לא רואה ג׳יפאים שיגיעו להשתמש בזה גם בגלל שזה תחום יותר מורכב טכנולוגית וגם בגלל שמדובר במכשירים יותר יקרים ופחות נפוצים.
בנוסף התדרים האלו בשימוש חובבים צבא וכלים אזרחיים שנדרשים לקיים קשר ארוך טווח.
האלטרנטיבה הזמינה למי שרוצה בטחון של קשר קל פשוט וזול מכל מכום היא טלפון או מכשירי מצוקה לוויניים.
בימים אלו לא מדובר בהוצאה בלתי סבירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
חוצמיזה, יש לנו את בועז. הוא מוסמך ומדופלם. אולי בעז יכול לארגן ממסר ג'יפאים ?
אחלה רעיון!
ממסר ג'יפאים במצפה רמון (וגם באילת?)!
שלוש בעיות:
1. החוק.
2. מי יעשה את העבודה והתחזוקה.
3. מי יממן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רוצה לדבר על זה? :-)
אני יודע שזה פתרון נפוץ, אבל ...
אתה לא יכול באמצע, כי זה מסתיר ומעצבן בנהיגה, אז זה חייב להיות קרוב לצד של המיכסה מנוע.
ואז...
זה נמוך. נכון, אבל זה 70 ס"מ הפרש. כמה זה משמעותי?
זה מועד לפגיעה של עצים ושיחים. גם על הגג. ככה לפחות זה מול העיניים שלי ואני יכול לשלוט בזה, לא כמו על הגג.
זה משדר לא סימטרי, לכיוון מסויים יהיה הגוף של הרכב שיסתיר...ולכיוון אחר, יש מצב שאין משטח גוף מספיק רחוק (לכיוון הכנף, החיצון של הרכב). זו אנטנה מגנטית, אם אני ממש חייב תנאי אופטימום, אני מזיז אותה לאמצע מכסה המנוע.
לדעתי , עבור UHF (בהנחה שאנחנו מדברים על אנטנות של בערך 3DB, לעלות ל 5-6DB יחייב אנטנה של בערך מטר!), אנטנה קצרה על הגג, במרכז, תהיה טובה יותר גם לשידור וקליטה וגם מבחינת שרידות מכנית. שרידות מכנית? אני אשכח על קיומה כי היא לא מול העיניים והיא תחטוף ואני אפילו לא אדע, ואני משתמש גם ב VHF.
ולך עכשיו תעביר כבל לגג.
הנה דיברנו... :cool: