החזקת פעם מוסך, אילן? היית יבואן רכב בעל מחסן חלפים ומרכז לוגיסטי?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Printable View
החזקת פעם מוסך, אילן? היית יבואן רכב בעל מחסן חלפים ומרכז לוגיסטי?
זה משנה כי הוא מאשים את המוסכים והיבואנים בהפקעת מחירים.
גם אני מאשים את היבואנים בהפקעת מחירים.
רכשתי לא מעט חלקים מחו"ל. קניתי אותם במחיר מלא כלקוח הסופי, שלחתי אותם לארץ במשלוחים פרטניים(עלות משלוח לכל פריט). שילמתי מיסים מלאים כחוק, ועדיין הגעתי למחירים נמוכים יותר מאשר בארץ.
אז נכון שליבואן יש עובדים, מרכז לוגיסטי והוא צריך להרוויח. אבל מצד שני הוא מביא מכולה ובכך עלות המשלוח לכל פריט היא קטנה משמעותית. והוא לא קונה במחיר מלא את המוצר הוא קונה בכמויות ישירות מהיצרן/דילר.
דברים שרואים משם, לא רואים מכאן...
מעניין לעניין באותו עניין. אני צריך בית מנורה לנורת ברקס, החלק מוגדר כ socket bulb
האם זה מוגדר כחלק בשיחרור מהיר?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
חברים, לא מבין למה אתם מתקשקשים עם כל הבירוקרטיה הזו - לשיפיטו פנית, במכס תקוע לא היית.
אני לא מאשים, אני קובע!
לא יתכן שחלק שעולה בחו"ל 200 דולר יעלה בארץ מעל 4,000 ש"ח, או גומיה לפגוש שעולה בחו"ל 90 ש"ח תעלה בארץ 700 ש"ח.
הדוגמאות רבות וארוכות.
אני כל חיי מנהל עסקים בישראל, אני יודע כמה זה קשה, אני מודע לעלויות, אבל יש לעשות רווח ויש חזירות על חשבון הלקוח. יבואני חלקי החילוף והרכב בישראל עשו סיבוב על חשבונונו שנים רבות, עדיין עושים וכל עוד הממשלה תמשיך עם תקנות מושחתות העניין ימשך.
העולם משתנה, המסחר האינטרנטי משנה את העולם, זה יקרה גם כאן, זה יקח יותר זמן, עסקים יעלמו וישתנו, כמו שכבר קורה היום בארה"ב ובאירופה.
בארה"ב הליכה למוסך עולה הרבה כסף, כיוון ששעת עבודה יקרה מאוד ובצדק, כי החלקים זולים מאוד. ג'ו האמריקאי יחליף בלמים בבית, אם צריך ילך למוסך, יקלל וישלם בהבנה. אנחנו תחת החוק לא יכולים להחליף בלמים בבית, ככה זה נותן לעושקים את האפשרות להרוויח עלינו.
- - - Updated - - -
פשוט שלח את זה כ socket bulb תדאג שלא יהיה שום איזכור שזה של רכב והכל יהיה בסדר.
זה נשלח מ amayama כחלק רכב, הם לא שולחים אחרת.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
חבר החליף במוסך מורשה ג'יפ רפידות. האוטו ציפצף כאילו אין מחר.
שאלנו ובמוסך ענו ששמו תחליפי "כי מקורי יקר". החבר שאל כמה יקר אמרו לו מחיר כפול - עדיין לא משהו שהיה גורם לו לפשיטת רגל אבל "אין במלאי כי כולם לוקחים תחליפי". הזמנו באינטרנט, מקורי מארה"ב, עלה פחות מהתחליפי בארץ, רשיון הייבוא האישי לחלקים בטיחותיים הוא בדיוק כמו וחלקים לא בטיחותיים ובתוספת הצהרה של המוסך ודרישה שהחלק יהיה חדש.
הטופס מולא, החלק הגיע לאחר 5 ימים ושוחרר, והמוסך החליף את הרפידות למקוריות.
מסקנות
אפשר להביא חלק בטיחותי (מי שאמר שאסור לא קרא את הנוהל).
בדרך כלל באמת יותר זול לקנות בחו"ל.
ומשזה נאמר, כמו שכתבתי קודם - תעברו הלאה. יקר לעתכם באופן לא מקובל לקנות ממחסן החלפים של המוסך? או של היבואן? תקנו בחו"ל. למה לעשות מזה עניין? מי שמתמחר גבוה מדי לא יקנו אצלו. פשוט וקל.
אבל לפני שמאשימים מישהו בשחיתות או בחזירות רק תבדקו כמה עולה כל בדיקה של מכון התקנים שנדרשת היום כמעט לכל משלוח של מוצרי תעבורה מסוגים רבים. תבדקו כמה עולה לסמן בחו"ל בעברית על כל האריזות את מה שנדרש לפי חוק הגנת הצרכן. בדיו שלא יורדת באלכוהול. על מדבקה עמידה לבדיקה האקראית של הבודק ממכון התקנים. תבדקו כמה עולה לסמן את כל המוצרים (כלומר לא את החבילה אלא כל חלק וחלק), בחו"ל, בסימון ארץ המקור (היה לי איטלקי שלקח רק על הסימונים 10 יורו לפריט, גם על פריטים שעולים חצי יורו). תבדקו מה העלויות מסביב לייבוא עצמו - ליבואן מסחרי של מוצרי תעבורה. הייתי שם כמה שנים, לא תאמינו כמה זה יקר רק להכניס משלוח לארץ - המונופול האמיתי הוא מכון התקנים (גוף פרטי) - והעלויות מתגלגלות לצרכן, אין דרך אחרת לעשות עסקים.
ומשגם זה נאמר, יצויין שבהחלט יש יבואנים שמגזימים לגמרי בתמחור החלפים - דוגמה לא מתחום הג'יפים - חלק מסויים מתוצרת אירופית, אותו חלק בדיוק שמצד אחד יש עליו מק"ט פז'ו ומצד שני מק"ט רנו, עולה בארץ כחלק מקורי של פז'ו בדיוק כמו שהוא עולה באיביי לפני משלוח, וכחלק מקורי של רנו - פי 5 כמעט. התחליפי הסיני ברנו עולה כמו המקורי בפז'ו. למה? ככה.
אסף.
יש אמת בגרעין הטענה.
הרגולציה המוגזמת מגינה על היבואנים.
אני רק לא בטוח שהם חזירים כמתואר וגם לא צדיקים.
העובדה שאילן או מישהו אחר לא מנצל את העניין ליבוא חלפים פרללי...
נשמע אילן שיש פה מכרה זהב, לא?
אגב, המלאי שנרכש ממכשירי תנועה בסוף דרכם עם קרייזלר לא משקף שום הגיון כלכלי לטוב או לרע...
דוגמא מהשבוע האחרון
שברתי חלון מטען ברנגלר כולל מסגרת תחתונה
להביא מאמריקה במישלוח אוירי כולל מיסים הובלה וכמובן החלון 4100 שקל ומכיוון שזה מקורי עם תקן הוא מסווג כשיחרור מהיר.
ביבואן בארץ 5700 כולל מע"מ.
תוכל להראות לי היכן בהוראת תקן 20 של משרד התחבורה הפריט מסווג בשיחרור מהיר?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
https://www.google.co.il/url?sa=t&so...6LzrViqbBqybPg
צודק. המוצר האחרון ברשימה 🤔
רשימת מוצרי תעבורה חדשים לכ"ר המסומנים בסימוני תקינה לשחרור מהיר- דודי עמם- פנסי חזית- פנסי איתות- כיסויים לפנסים אחוריים ופנסי צד- פנסי בלימה- פנסי ערפל קדמיים2אחוריים- פנס נסיעה לאחור- צופר )לא צופר אוויר(- מראות תשקיף- שמשות
לדעתי נוהל 20 לא בתוקף.
מה שהולך היום זה הדבר הבא:
http://he.mot.gov.il/index.php?optio...r-c&Itemid=158
צריך לשבת ולקרוא וללמוד אותו היטב.
לפני כמה חודשים עברתי עליו והתרשמתי לחיוב אבל אני עדיין לא בקיא בו
לפי מה שרשום פה. הקאמשאפט וכל חלקי המנוע הפנימיים שלי לא צריך לעמוד בשום תקינה ואף אחד לא אמור לעכב אותו בכלל. איפה אני מתלונן ודורש את כספי בחזרה.
אצל מי ששילמת את הכסף!
אם יש פה כמה כאלו אולי כדאי לחשוב על תביעה משותפת.
אולי אחד מעורכי הדין ירצה את זה פרו בונו בשביל הפרסום.
זה מסוגל לתפוס כותרות במדורי הצרכנות וגם לטעמי יש סבירות שיש פה הרבה כסף שאזרחים שילמו לשוא
בועז. כפי שכתבתי בעבר כשהצגת את מסמך המדיניות הזה - אני מכיר את העבודה ומסמך המדיניות כבר שנים רבות. הצהרות לחוד ויישום לחוד. כשתראה הוראת נוהל חדשה זה יהיה בתוקף. עד אז זה שום כלום.
אסף.