תגובה: רכב לטיולים בלבד (דיסקו בנזין 96) עם מקרר פועל-שמירה על מצבר ומתח הנעה?
במשך 3 שנים בהם רכב דיזל טיפש, אבל עם אזעקה בסיסית, שהונע רק בסופש, במקרה הטוב, החזיק מצבר בלי עזרים חיצוניים.
זאת בניגוד לתחזיות אפוקליפטיות של מוות מוקדם של המצבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
במשך 3 שנים בהם רכב דיזל טיפש, אבל עם אזעקה בסיסית, שהונע רק בסופש, במקרה הטוב, החזיק מצבר בלי עזרים חיצוניים.
זאת בניגוד לתחזיות אפוקליפטיות של מוות מוקדם של המצבר.
זה בדיוק המצב עם האופנוע שלי ( כן יש לי גם אופנוע )
את האופנוע אני מניע אחת לשבועיים במקרה הטוב ואכן המצבר מחזיק מעמד יפה כבר כמה שנים
בג'יפ חשבתי לנצל את אנרגיית השמש ולזכות בטעינה קלה למצבר
לא יודע אם זה יעזור, השאלה היא האם זה יכול להזיק ?
להזיק בוודאי שלא , 4W כפול 8 שעות (ממוצע) ואפילו 6 לימי החורף, צריך בלי בעיות לכסות זליגה פנימית של מצבר (אחרי שניתקת מינוס, אין זליגה חיצונית).
השאלה (הפחות מעניינת, כי גם חצי יספיק לך), איך אתה יודע שאתה מקבל 4-5W ? :-)
מונח על הגג == שוכב אופקית? מה הגודל של הפנל?
בקיצור, כל עוד זוכרים לפרק לפני שמתחילים לנסוע :-) להזיק זה לא יזיק.
מה זה עוזר, ועוד בחורף, לא יודע.
בהחלט מקבל את דעתך והשתכנעתי שלהזיק זה לא יכול
את הערך שהפאנל מוציא העתקתי מדף המכירה של הפריט באיביי
עכשיו רק נותר להמתין לסופ"ש ולהניע את החמוד
תודה
קצת מספרים אחרי התנחלות חג שני בפארן:
3 פאנלים של 40W תיאורטיים + בקר MPPT מהזולים יותר + מודד ייעודי שמחובר בין הבקר למצבר.
יום שמשי, לא חם מדי, מקרר IndelB מגירה 40 ליטר, הרכב פתוח רוב היום.
הרכב חונה עם הפנים לכיוון דרום, פנלים מונחים על השמשה הקדמית בלי התעסקות במשך היום
הספק מקסימלי שהושג: 70W
כמות אנרגיה שהושגה במשך יום שלם: קצת מעל 30AH
מצב המצבר בערב: פרוק (אבל - ייתכן שיש בעיית חשמל ברכב, ייבדק השבוע)
כאמור, אני לא מסיק עדיין מסקנות בגלל התקלה החשמלית ברכב - בעיית טעינה חוזרת, בעיית מגעים, או זליגה ממש גדולה...
לפי אחד הקישורים שצורפו כאן, מקרר אמור לקחת בין 30AH ל- 50AH למשך 24 שעות ביום חם. תיאורטית להתנחלות של יום זה היה אמור לסחוב, ייבדק שוב אחרי תיקון התקלה ברכב ...
למה אני קובע שיש תקלה ברכב, תשאלו ? בדרך חזרה שמתי לב שמתח הטעינה נמוך מהרגיל, ובעצירות בדרך חזרה נאלצתי להניע עם בוסטר או שההתנעה היתה גבולית ... אולי מצבר, אולי אלטרנטור (שוב), ייבדק ...
בדקת מתח מצבר במצב כבוי/מנותק?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נראה לי שיש לך בעיית טעינה כלשהי.
אצלי בחג, פאנל 60w, חובר למצבר בית בכניסה לחנייה בשעה 16:00, עם מקרר מכוון לאפס.
המטרה היא להמשיך טעינה ע״י הפאנל גם כשהמנוע כבוי, ולקצר את זמן עבודת המצבר ללא טעינה.
בקר הטעינה הציג 2.3אמפ בתנאי אחהצ, שירדו לכדי בקושי אמפר בודד לפני השקיעה.
עד לשקיעת השמש, המתח מצבר עמד על 12.8 למרות פעילות המקרר.
לילה, מקרר+תאורת מחנה של שלושה זרקורי 8w, במשך כ-3 שעות עד סביבות 23:00, ומקרר מחובר כל הלילה.
בבוקר המצבר עמד על 12.3v
הפאנל הושאר מחובר בלילה מכוון מזרחה, כדי שבבוקר עד שנצא, תהיה השלמת טעינה.
עד ליציאה בשעה 09:30, המצבר עמד 12.8v.
דורון, מצבר יעודי או שני מצברי הרכב?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
עדכון, אחרי ביקור אצל מקס מצברים:
המצבר תקול, הוחלף בחדש 10 ימים לפני תום האחריות :)
איזה כיף לעבוד עם בעלי מקצוע ראויים - בלי שום ויכוח הוחלף לחדש (אבל של START, לא וורטא כחול כמו שהיה - זו מדיניות היבואן)
על הדרך:
בדיקת זליגות: נאדה, פחות ממיליאמפר אחד.
בדיקת טעינה: תקינה.
בדיקת צריכה של הסטארטר: 180 אמפר, תקין לרכב עם מנוע גדול (בויטארה 100 אמפר, לצורך ההשוואה)
עכשיו אין ברירה, וצריך לבדוק מחדש ... מי פנוי בנחל חצבה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון, מצבר יעודי או שני מצברי הרכב?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חובר למצבר בית
מצבר צרכנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נראה לי שיש לך בעיית טעינה כלשהי.
אצלי בחג, פאנל 60w, חובר למצבר בית בכניסה לחנייה בשעה 16:00, עם מקרר מכוון לאפס.
המטרה היא להמשיך טעינה ע״י הפאנל גם כשהמנוע כבוי, ולקצר את זמן עבודת המצבר ללא טעינה.
בקר הטעינה הציג 2.3אמפ בתנאי אחהצ, שירדו לכדי בקושי אמפר בודד לפני השקיעה.
עד לשקיעת השמש, המתח מצבר עמד על 12.8 למרות פעילות המקרר.
לילה, מקרר+תאורת מחנה של שלושה זרקורי 8w, במשך כ-3 שעות עד סביבות 23:00, ומקרר מחובר כל הלילה.
בבוקר המצבר עמד על 12.3v
הפאנל הושאר מחובר בלילה מכוון מזרחה, כדי שבבוקר עד שנצא, תהיה השלמת טעינה.
עד ליציאה בשעה 09:30, המצבר עמד 12.8v.
דורון,
משהו לא מסתדר במספרים שלך.
1- שאתה מציין מתח, אתה חייב לציין מה התנאים של המדדיה - ריקם (ללא עומס וללא מטען), טעינה (מטען מחובר), פריקה (מחובר צרכן אחד או יותר, איזה זרם). דרך אגב, תחת טעינה, ע"מ שהמצבר יהיה מלא, המתח צריך לעבור את ה 14V.
2- בהנחה שאלו מתחי ריקם, 12.8V מייצג מצבר מלא ו12.3V מייצג מצבר 60-65% טעון.
3- שלושה פנסי 8W במשך 3 שעות => 6AH.
4- נניח שבשעה 18:00 נגמרת הטעינה, וסיום החישוב הוא ב 9:30 בבוקר למחרת => 15:30 שעות (משך הניסוי).
5- בהנחה שלא עשית כל מני משחקים של להקפיא את המקרר ביום ולעלות את הטמפ' שלו בלילה, אני מניח שמקרר שפותחים וסוגרים (בישולים וכו') ולעומת זאת במשך הלילה גם יותר קריר וגם לא נוגעים, אני מניח שהמקרר יעבוד בערך שליש מהזמן (משהו כמו 8-10 דקות עבודה, 16-20 דקות הפסקה). מקרר לוקח בסביבות 40W (בערך 3.3A), ובממוצע 1AH.
6- 15:30 שעות כפול 1AH זה בערך 15AH, נוסיף את הפנסים (6AH) והגענו ל 21AH.
7- עד לפה, המספרים מסתדרים - בהנחה שיש לך מצבר 70AH , ופרקת ממנו 21AH זה מסתדר טוב עם ה 12.3V שאתה מדווח בבוקר (65%).
8- ועכשיו אני זורם אתך :-) , נגיד שהפאנלים מתחילים לעבוד בשעה 6:30, עד 9:30 אתה מדווח חזרה ל 12.8V!
כלומר, בשלוש שעות הראשונות של הבוקר (שלפחות שעה וחצי ראשונות, דומות לדעות האחרונות של השקיעה, ערב קודם), אתה מדווח שהפאנל הפיק 21AH (בשלוש השעות הראשונות של הבוקר!), או במילם אחרות 7AH שעה ממוצע, מה שאומר זרם של למעלה מ 10A בחצי שעה האחרונה ! ב12V, 10A זה 120W זה פעמיים הערך הנקוב של הפאנל, ובערך פי 4-6 ממה שהוא שהפאנל מסוגל לתת באמת.
גם בצהרי היום הפאנל לא מסוגל להוציא הספק כזה.
מה אני לוקח מכל הדיווחים, מהניסויים שאני עשיתי, וממה שראיתי אצל נדב -
1- אני מציע שנתחיל לדבר על הספק מעשי, ושטח של פאנל (ולא על הספק נקוב של 60W או 40W.......). זה יתן מושג טוב יותר על גודל הפרוייקט.
2- המספרים של נדב מסתדרים לי עם מה שאני יודע, יש לו שלושה! פאנלים שמכסים את כל השימשה הקידמית והוא הצליח ביום אופטימלי (ללא עננים אבל לא חם מדי), להפיק 30AH ביום.
3 - עבור מחנה, זה נראה לי פתרון טוב, זה מבטיח לך שקט נפשי (שהמצבר לא מתרוקן), ושקט באוזן (לא צריך להניע יותר מפעם אחת ביום ל 10-20 דקות להשלמות. אני מעדיף בלילה לפני השינה).
4- מעבר לשימוש במחנה, אני לא רואה לזה שימוש. לא עושה לי שכל להסחב עם כל הגודל הזה, בשביל "לגנוב" טעינה שעה לפני השקיעה ושעתיים בבוקר.
4- לגבי המצבר - פריקה של 20-30AH בלילה (ונדב עם התאורה שלו צורך יותר), היא מאתגרת למצבר עופרת יחיד. אין לי שום ספק שמצבר כזה לא ישרוד לאורך זמן.
5- אני מתלבט בין השלוש אפשרויות הבאות -
A- שימוש בשני המצברים במקביל, ואז אני לפחות עם 140AH. זה אומר שאני פורק עד 21% בלילה (30AH מתוך 140AH).
B- להגדיל מצבר אחד (יש לי מקום במקור, לא צריך שינויים) ל 90-100AH, זה יגדיל את ההספק ל 160-170AH כלומר פריקה של 18% (לא יודע כמה זה משמעותי?)
C - להוסיף מצבר פריקה עמוקה של 20-30AH. זה כראה הפתרון הכי טוב (והכי יקר), שמגדיל גם את השרידות (תמיד אפשר להעזר במצבר פריקה גם להתנעה). זה פרוייקט מסובך ויקר, מצבר פריקה עמוקה טוב! צריך מטען יעודי שלו (ולא יכול להיות מחובר ישירות לאלטרנטור).
אני מניח שאפשר היה להוציא מהפאנלים עוד 10-20 אמפר-שעה במשך היום אם הייתי מארגן סטנד מתכוונן ומסובב אותם 3-4 פעמים במשך היום לזווית אופטימלית, אבל אני מחפש פתרון שישרת אותי ולא להיפך ולכן בחנתי בתצורה העצלנית - הרכב חונה עם הפנים דרומה ולא זז. וגם הפאנלים לא זזים ומשמשים סך שמש שמצמצם את התחממות הרכב עצמו.
יש כמה נקודות לשיפור במיתקון, אבל לא אתחיל להשקיע בזה עד שלא אראה במו עיני, בפועל, שהעסק עובד...
נושאים כמו:
- תמיכה לפאנלים שלא יקבלו "בטן" - הם אמנם גמישים אבל אני בטוח שהם יחיו טוב יותר במצב שטוח ...
- מתקון שיאפשר שליטה בזווית האנכית, וכן שיאפשר מיקום מעל למצחייה של הצ'רוקי, שמצלה על חלקים מהפאנל בשעות הבוקר והערב
- אם ממש תבוא לי הג'ננה, מתקון מתכוונן מלא שאינו תלוי במיקום הג'יפ ולא תופס מקום משמעותי באחסון (הפאנלים עצמם ממש דקים ואני משנע אותם בתוך המזרנים המתקפלים ...)
- חיבור שקע טעינה חיצוני
- שפצור הבקר ויחידת המדידה למתקון הפאנלים
ובנוסף, להערה של זיו עוד מהפארן, כנראה שאפריד את פיקוד התאורה הפנימית של הבגאז' מזו שעל הדלת האחורית שמיועדת למטבח, זה בהחלט יכול לחסוך חשמל בלילה ...
רכב לטיולים בלבד (דיסקו בנזין 96) עם מקרר פועל-שמירה על מצבר ומתח הנעה?
מדידות המתח בוצעו כשאין צרכנים עובדים מול המצבר, כלומר המקרר בהשהיה.
המצבר המשני אכן 70אמפר.
אני קורא את מדידת הטעינה דרך צג הבקר, שמראה גם כמה טעינה בכל רגע נתון.
רואים יפה איך זה משתנה עם השינוי בדרישה.
כלומר, שמש חזקה ומצבר מלא, הטעינה היא מינימלית עד לא קיימת רק בשביל לשמר מצב, וכשיש צריכה הוא נותן כל מה שאפשר.
2.3אמפר הפאנל נתן בזמן עומס, כשהמקרר עבד, ואחרי עצירת המדחס ירד.
גם לפי החישוב שלך, בהנחה שבכניסה לחניון המצבר היה מלא מהטעינה במהלך הנסיעה, אז בחנייה הפאנל ידע לתת כל מה שהמקרר צריך בשעות האור, ולא הייתה צריכה מהמצבר בפועל, למעט התנעת המדחס לשבריר שנייה.
בדיקה במקביל עם רב-מודד מדידת בקר הטעינה מדויקת בסטייה של עד 0.1 ביחס לרב-מודד, ולדעתי אפשר להתייחס לזה כמדידה זהה.
הטעינה לא הסתיימה ב-18:09.. יותר בכיוון של 19:00.
ולחילופין התחילה כבר בסביבות 06:00 בבוקר.
דבר נוסף,
ראיתי בנסיונות שיש הבדל משמעותי בביצועים בין פאנל מונוקריסטל לבין סינגלקריסטל, וגם הבדל גדול בין בקרים שונים מול אותו הפאנל, עד כדי אמפר שלם ש״נזלל״ בדרך ע״י הבקר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
4- מעבר לשימוש במחנה, אני לא רואה לזה שימוש. לא עושה לי שכל להסחב עם כל הגודל הזה, בשביל "לגנוב" טעינה שעה לפני השקיעה ושעתיים בבוקר..
בסוף הגודל של 3 פאנלים עם צירים בינהם ובקר טעינה מסתכם בחבילה בגדול 30x40x10סמ סה״כ.
לא נראה לי משהו גדול.
כדי לדעת את מצב המצבר כפונקציה של המתח צריך לתת לו "לנוח" לפחות 4 שעות (במצבר עופרת חומצה). מתח של 12.8 וולט מיד לאחר טעינה לא נותן אינדיקציה נכונה.
http://batteryuniversity.com/learn/a...tate_of_charge
החישוב המקובל בקיץ בארץ הוא שתא סולארי נותן כ 70 הספק במשך כ 6 שעות, לכן, תאים של 120 וואט יספקו כ 40 אמפר שעה.
נצילות התא תלויה בטמפרטורה ואם התא נמצא בתוך רכב חם ומאחורי זכוכית שחוסמת חלק מהקרינה של השמש אז ההספק שלו יורד.
מהבחינה הזאת המיספרים כן מיסתדרים לי.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ארז,
הסיבה העיקרית שהצעתי לדבר בסמ"ר ולא W (לגבי הגודל של הפאנל), זה בגלל שאי אפשר לסמוך על הסינים האלו.
ברגע שאני יודע את הגודל והסוג (מונו, סינגל...) יש בתעשיה מספרים מקובלים.
שים לב שדורון מדבר על 60W נקוב, ונדב מדבר על 3X40W , כלומר פי שניים, ולדעתי, ישל להם בערך אותו גודל (ולדעתי גם סוג דומה) של פאנל.
המספרים לא מסתדרים, קודם כל בגלל שדורון מדבר על שעות הקצה (תחילה וסוף היום), ולכן זה לא מסתדר עם נתונים תאורטים של יום שלם (שכולל את שעות השיא).
דורון,
גם אתה בעצמך מציין שלפני השקיעה זה ירד ל1A, אז גם אם אתה רוצה לשכנע אותי שזה הטעין עד 19:00 ולא 18:00 (ואני מוכן להתערב שבשבע ההספק היה זניח) אז תוסיף עוד 1AH ואתה צריך להשלים רק 20AH (ולא 21), זה שולי וזניח, ולא מסביר את ההספק "הפנטסטי" שאתה מתאר בבוקר שלמחרת.
ועדיין, לדעתי הבעייה העיקרית היא הפריקה של המצבר, איך שלא נשחק עם המספרים, אתה פורק למעלה מ 20AH בלילה, זה לא מוסיף בריאות למצבר 70AH.
נכון להיום, בלילה לפני השינה, שאני נוסע הצידה להתרחץ, אני מניע ומשאיר את המנוע עובד כל זמן המקלחת + עוד איזה 10 דקות, 20 דקות עם אלטרנטור של 90A עושות את העבודה (גם עם בגלל הסל"ד הנמוך זה משלים רק 10-15AH).
זיו,
אני נוטה להניח שאתה לא רומז שאני ממציא.
אלו המספרים שנקראו מהמכשור בפועל.
תסכים שלפחות בשעות האור, המקרר השתמש במה שהפאנל נותן ולא העמיס כמעט כלום על המצבר למעט הנעת המדחס.
זה אומר שעד 18:00 לפחות לא הייתה צריכה.
כנל בבוקר מרגע שהשמש עלתה במלואה.
אז הוסיפו לניתוח חידוד נכון ש-12.8v בסיום הטעינה זה קצת פחות אחרי ייצוב.
תנסה להסביר, או לקבל.
אגב,
בהזדמנות אחרת, כדי לבדוק אפשרות של לקיחת המקרר לחוף רחוק מהרכב, חיברתי אותו למצבר12v קטן של 3אמפר, וחיבור לפאנל להזנת המערכת במקביל.
הקומבינציה הזו עבדה יפה מאד בשעות הצהריים בלי בעיה בכלל מעל שעה, בעבודה רציפה של המקרר, למרות שלכאורה זה לא אמור לעבוד.
כלומר הפאנל (3x20), נתן מה שהמקרר לקח.
דורון,
אני לא רומז כלום, תקרא טוב מה אני אומר.
התחלתי בלהגיד שעבור מחנה, 3 פאנלים של ~30X40 ס"מ כנראה עושים את העבודה.
1- אין לי שום ספק, שבצהרי היום הפאנל שלך מחזיק את המקרר בלי בעיה (אני מסכים עם ה 70W של נדב, ומקרר לוקח, גם בים, פחות מ 30W).
2- לא מסתדרים לי המספרים שאתה מדווח מהבוקר (21AH עד 9:30, בזמן שנדב מדווח על 30AH ליום שלם).
3- הבעיה העיקרית שמדאיגה אותי היא בכלל לא הפאנל אלא הפריקה של המצבר בלילה. כתב
ציינתי שבדקתי את המתח מצבר לפני ההנעה, וארז ציין בצדק ש-12.8v, ברגע ניתוק הפאנל הם בפועל פחות לאחר ייצוב.
אם נניח שזה היה יורד ל-12.6 אחרי ייצוב זה כבר הבדל לא קטן מספרית.
ההקשה שבין מתח המצבר (בריקם או בכלל) לבין כמות האנרגיה שבו מאוד לא מדוייקת ולא נכון להתבסס עליה לצורך חישובים. זה שימושי כמו מחוג דלק ברכב ישן - אינדיקציה גסה ותו לא ...
למצברים שונים יש עקומות מתח שונות, ואפילו לאותו המצבר בשלבי חיים שונים שלו.
אתם רוצים למדוד ולחשב ? אז קודם כל תמדדו כמו שצריך, שווה $8 לדעתי, למשל זה:
https://www.ebay.com/itm/Digital-DC-combo-Meter-LCD-Watt-Power-Volt-Amp-RC-Battery-dis-charging-Analyzer-/401235847663?hash=item5d6b8529ef