לא משנה אם זה מופעל במנוע חשמלי, הידראולי, מכני, או וואקום, יש סיכוי מצוין שהוא מופעל בpwm, וניתן למדידה במד מתח dc.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
לא משנה אם זה מופעל במנוע חשמלי, הידראולי, מכני, או וואקום, יש סיכוי מצוין שהוא מופעל בpwm, וניתן למדידה במד מתח dc.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
טוב, צודקים, במובן הטכני והמכני אין ככל הנראה דיפרנציאל בדאסטר, אבל לפי מה שהבנתי ממקורות שונים ובין השאר בתקציר כאן- http://www.awdwiki.com/en/all+wheel+...ll_wheel_drive במצב אוטומטי המערכת מזהה החלקת גלגלים ובעקבותיה מעבירה חלק מהכח לציר האחוריה (מזכיר פעולת דיפרנציאל מרכזי אלא שמדובר בפרקי זמן קצרים) ובמצב 4x4 locked קבלים תמיד התנהגות דומה ל-4X4 ללא דיפרנציאל מרכזי או דיפרנציאל מרכזי נעול. המגרעת בשטח כפי שבעלי דאסטר רבים חוו שבמצבים קשים של דרדרת ופודרה מערכת הקלצ'ים והדיסקיות מתחממת ועלולה לעבור למצב 2WD.
הדיון הזה עורר בי שאלה איך בדיוק ממומש מצב auto בניסן פאת'פיינדר שלי.
יש כאן הסבר מפורט למי שמתעניין:
http://www.thenissanpath.com/viewtopic.php?t=6907
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
הייתי חושש מנסיעה קבועה במצב אוטומט. לעניות דעתי, אפשרו את המצב הזה כי זה משפר שליטה על הרכב במצבים מסוימים.
איך שאני מבין, זה מצב כוננות 4X4, וככזה, הייתי משלב לאוטומט רק בקטעי דרך שהם גבוליים, שמצדיקים את העלאת רמת הכוננות..
למה הייתי חושש להיות על המצב הזה קבוע...? כי כשזה מצמיד את המצמד, אתה הופך בעצם ל part time לכל דבר, ו part time וכביש, לא הולך טוב ביחד, בטח לא כשזה לא לפי החלטה שלי.
my two cents
טל.
זה בהחלט ככה ... אבל. לשביבי שניות.
Sent from my Pixel using Tapatalk
קודם כל אם שמתם לב בסירטון על הטרנספר tod יש שרשרת גם, בשילוב low הקלצ׳ים מנוטרלים ועובדת רק השרשרת.
אני מניח שבדסטר זה דומה.
בטרופר שהיה לי היה TOD , היה נעול קדימה באוטומטית, בניסיונות שעשיתי בשילוב של TOD גם בכביש גם בשטח כאשר עובר מינימום כוח עד מצב של חצי לשילוב קדימה הנעילה כמעט ולא מורגשת(למען הסר ספק היו גם לוקרים ידניים על כל מקרה), כאשר משולב low זה 4x4 קבוע עם כל הכוח של הילוך נמוך, וב- tod ה low ביחס יותר נמוך מטרנספר רגיל של טרופר.
לדעתי אין שרשרת ...
לא צריך להזיז את הגל הנע הקדמי הצידה
צודק, מקצת חפירות שבדקתי אין שרשרת, מצב ה lock נועל באופן חשמלי את הקלאצ׳ים(או משהו כזה) ומחלק את הכוח שווה בין ההנעה הקידמית לאחורית עד למהירות מסויימת שברגע שעברת אותה ה lock מתנתק וחוזר "עצמאי" למצב אוטומטי בחזרה, לא ברור אם כאשר אתה מאט מהמהירות המוגדרת ה lock ינעל בחזרה.
הוא לא. נשאר באוטומט.
בדוק :)
בדקתי עכשיו עם המוסך .. השילוב הוא חשמלי .. אז אולי אפשר באמת להתחבר לשם .. ולפי האדם ששאלתי, לא נשמר במחשב איזה נתון של זמני שילוב או אחוזי נסיעה משולבת.
טוב תיקון ..
המערכת היא העתק מושלם של המערכת בטראנו החדש שלא עשה עליה ושל איקסטרייל .. ושם יש רישום לזמן /אחוז נסיעה משולבת .. אז כנראה שיש גם פה. זה נשמר במחשב שילוב עצמו.
ולסיום נלקח מרחבי הרשת:
Duster:
Dacia Duster has transversal engines;
4WD system is taken from Nissan Quashqai, and it is a front-wheel-drive vehicle in normal conditions and you can select from a button 2WD-AUTO-LOCK if you need 4-wheel-drive; in 2WD mode the vehicle is a normal FWD; in AUTO mode the vehicle is normally FWD but if slipping occures, rear wheels will engage to gain traction; in LOCK mode the central differential splits 50/50 torque front/rear and is used in off-road conditions up to 60km/h, at a highest speed the system automatically change from LOCK to AUTO. Vehicle has ABS, ASR and EDL( electronic differential lock) which helps in wheel slipping conditions to gain traction by breaing the wheels which are slipping; Vehicle can pass easy diagonal tests by breaking, independently, the diagonal wheels that are slipping, but the system is a little bit slow.
Independent suspension with multilink arms rear & front. This care have 6 gears. First gear is very reducer to compensate reduction gear (transfer box).
ראיתי את זה .. איזה WIKI משהו ...
וכבר שם בתגובה הראשונה תיקנו אותו.
אתרי ויקיפדיה למינהם הם לא מידע מוסמך לטעמי.
כל אחד יכול לכתוב שם מה שהוא רוצה.
http://www.awdwiki.com/en/dacia/
לא מוסמך אבל לפחות מידע כלשהו.
אכן יש שם תיקון על LSD , עם זאת לא ראיתי שבתגובה המקורית הוא התייחס לאיזה משהו מהסוג הזה.
בכל מקרה אין lsd .. יש רק בקרת משיכה על חשבון הבלמים.
כמה שאני חושב על זה יותר .. והמילים של אסף תקועות לי חזק בראש .. אני מתאפק לא להרכיב נעילה אוטו' .. אני לא נוסע באוטומט .. אני מתיחס לזה כאוטו רגיל על הכביש .. בשטח זה רכב טיול לא עבירות וקבלתי תזכורת במשל'ט 21. שם הגעתי למקום שבו האוטו נעצר. והיה לי שכל לא להתעקש.
צריך לשמור על הרמה של האוטו ולא לדחוק אותו לפינה ... שלא ינשוך.