תגובה: עשיתי טיפול לג'ימני בקבלה רשום שהוחלף פילטר שמן, האומנם? (מצורפת תמונה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
בגלל הלקוח הממוצע שיחפש את המחיר הזול ביותר גם בדברים שאין לו מושג בהם כמו למשל טיפולים לרכב, אבל ברגע שהמדינה הפכה למדינת ליסינג זה האיץ את עניין הטיפולים ב5 שקלים כולל הכל.
זהו, שנותרו עוד אחד או שניים או מאה או מאה-אלף שהאוטו פרטי שלהם ולא מהעבודה.
והטיפול לא בחמישה שקלים ולא בחמישים שקלים וגם לא בחמש-מאות - אלא ביוקר מלא. כולל האלמנט והתאריך. מכניסים להם ומסובבים עד סוף ההברגה.
כמה זה עולה אולי ראוי לדיון נפרד ואני גם לא רוצה ללכלך על כלל ענף המוסכים שברור שיש בו גם צדיקים ולא רק נוכלים, אבל ביותר מדי מקרים ששמעתי וראיתי מדובר בטיפול חפפני, בחלקים שלא בטוח מה מקורם והאם מתאימים. אם בכלל בוצע הטיפול.
ככה זה כשהלקוח לא מבין, לא יודע.... הכל מתחיל בעובדה הפשוטה - הוא לא רוצה לדעת. אח''כ הוא בוכה ומיילל על הכסף.
בהקשר של הטקסט של דרור. יכול להעיד מנסיון אישי על בעל מוסך ומכונאי בעל שם מוכר מאד בעולם הפרייבטים שהכנסתי אליו רכב לטיפול תקופתי וכשהגעתי לחשבון, שאלתי אודות פילטר ספציפי מדוע הוחלף (כי רשום בקבלה), אותו בעל מוסך ניגש לבדוק עם הפועל שלו שהודה שכנראה שכח להחליף ומייד בוטל החיוב + התנצלות.
חד משמעית אם לא הייתי בודק אז כנראה שהייתי משלם עוד 150+ שח אבל מדובר בשגגה ולא ביד מכוונת.
כמה כאלה יש לו ביום? תמשיכו מכאן.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא יודע על שגגות או לא. אבל את סעיף מצליח הם מכירים טוב מאוד.
את הסיפור עם נוזל השמשות מלפני הרבה שנים סיפרתי פעם. טיפול תקופתי לפרייבט יפני פופולרי. אשתי דאז הכניסה אותו למוסך מורשה.
ככל הנראה השלמת סבון למיכל המתזים זה חלק ממה שהוא מחויב ע''י היצרן בטיפול תקופתי רגיל.
אממה, אני מאלה שמשתמשים במתזים בתדירות גבוהה ומקפידים למלא את המיכל בנדיבות בנוזל שמשות כחלחל אחת לשבוע.
אז מילאו שם כמות של כמה פקקים לכל היותר (כי זה מה שהיה חסר) וחייבו כמובן על גלון שלם. אלמלא בדקתי את החשבון ודרשתי שיתנו לי את הגלון ששילמתי עליו - הגלון הזה היה משול לדירות שבנתה ענבל אור - הוא היה מוכר את אותו גלון לאיזה עשרים פראיירים אחרים באותו יום. וככה כל יום. שישה ימים בשבוע, ארבעה שבועות בחודש, 12 חודשים בשנה. מי יודע כמה אלפי שקלים הוא הרוויח מכל גלון שכזה שהיה מחייב עליו ב-35 שקלים במחירי שנת 2000.
סיפרתי פעם גם על הנאבה של CJ שנשברו בה הברגים של נועל טבור.
אחד ממוסכי הג'יפים הידועים במרכז בתקופה ההיא (לפני 25 שנה) טען שאין מה לעשות. צריך להחליף נאבה. רצה הרבה כסף גם במונחים של אז.
אני לא אכלתי את הדיאגנוזה שלו. משהו הסריח לי. אז הלכתי למקום אחר, פחות מפורסם אבל צדיק ומקצועי יותר, חלץ את הגדמים השבורים תוך כמה דקות תמורת כמעט עשירית מהסכום שדרש אותו גורו חמדן.
גם את סיפור מיכל העיבוי של הפוקוס נדמה לי שסיפרתי כבר. האוטו היה חדש כמעט לחלוטין. אולי בן שנה. נכנס לטיפול במורשה של פורד (כי בעלה של אמא שלי היה איש תמים שהאמין ''שרק במוסך מורשה של החברה יטפלו באוטו החדש שלו הכי טוב שאפשר'').
אז החליפו לו חצי אוטו - ארבעה ברקסים קומפלט, תפוח הגה אחד (אוטו בן שנה כן? 15K ק''מ בלבד בידיו של נהג מאוד רגוע) והרבה מאוד גומיות וצינוריות ואומים ושטויות וחייבו על כל סמ''ק של גריז ועל כל אום ושייבה כמשקלם בזהב ובמסגרת הסיבוב שעשו לו על כרטיס הויזה החליטו להחליף לו גם מיכל עיבוי. למה? ככה. הוא לא ידע למה, אבל זה מבחינתי היה קו אדום. חרה לי שהם דופקים אותו כי הוא כזה איש תמים שלא מתווכח. אז אני הלכתי עם החשבונית למוסך. אמרו לי שהחליפו כי המיכל היה סדוק. איך מיכל סדוק באוטו כמעט חדש שנסע בקושי 15K ק''מ ונכנס לטיפול הראשון בחייו?... דרשתי לראות את המיכל הישן ולקבל אותו ועל הדרך לראות גם את רפידות הבלמים שהחליפו ''כי הן היו שחוקות''. התחילו לגמגם ולהתחמק. אמרו שזרקו את החלקים הבלויים ורוקנו את האשפה. שקרנים. הפחים במוסך היו מלאים. שאלתי באיזה ליפט האוטו טופל ובלי להתבייש חיטטתי בפח. לא היה בו שום מיכל עיבוי (שבוודאי נוקה היטב והועבר למחסן).
מאז עברו 14 שנים. בעל האוטו נפטר לפני 9 שנים. האוטו הזה עבר מאז כמה ידיים אצלנו במשפחה והוא שלי היום. מיותר לציין שמאז אותו אינצידנט במוסך מעולם לא נסדק שוב מיכל העיבוי באוטו הזה. בירור שערכתי פעם עם מוסכים אחרים שמכירים פוקוס העלה שמיכלי העיבוי הללו לא נסדקים סתם כך, בטח לא כשהם רק בני שנה, ואין איתם שום בעיה. זו לא סאגת המיכל השחור/מיכל הלבן של לנדרוברים ישנים....
ואלה רק שלוש דוגמאות. כך זה ממשיך בענף הרקוב הזה, עם אלפי לקוחות רבים שנדפקים מדי יום. אנשים תמימים שאין להם מושג ירוק במכוניות, בוודא יהיום עם כלי הרכב המשוכללים שרובנו לא מבינים מה קורה בהם מתחת לכמוסות הפלסטיק השחור שעוטפות את מכלולי המכניקה (על מנת להקשות את הגישה שלנו אליהם) ושלא מודעים לשיטות הנוכלות הללו. במקרה הטוב עובדים עליהם בעיניים וגונבים מהם כסף. במקרה הרע גורמים להם לנזקים במכוניות ובמקרה הרע באמת פוגעים להם בבטיחות.
אין לי שום יומרה לחשוב שכולם צריכים לטפל ברכב שלהם בעצמם, לדעת היכן להשיג חלפים מקוריים במחירי רצפה וכו'. גם לא לכל אחד יש חוש-ריח שיעלה על נסיונות הרמאות. אבל להכיר את האוטו קצת יותר טוב זה משהו שיכול לחסוך אלפי שקלים רבים כשנכנסים למוסך. לא יזיק לאף אחד. באמת.
אז שלא יעבדו עליכם הא?.....
אני מסמן את כל החלפים לפני הפקדת הרכב במוסך לצורך טיפול (רכב באחריות) ובודק עוד ביציאה מהמוסך אם שכחו משהו (פעם פשוט שכחו למלא שמן).
לפני שנה הכנסתי את הקיה לטיפול 30 במוסך היבואן בראשל״צ, קיבלו אותי מאד יפה, הסבירו לי מה יחליפו ואיזו רשימת בדיקות יבצעו, אפילו קיבלתי כובע מצחיה.
קראו לי לחזור אחרי בערך חצי שעה - כבר היה לי ברור שלא ביצעו את כל הבדיקות שאמורים, בדקתי וראיתי שכן החליפו שמן ופילטר אבל לא ביצעו החלפת נוזל בלמים למרות שחייבו אותי בעלות שלה.
הנוזל נשאר בדיוק באותו מפלס שסימנתי (הרבה מתחת למקסימום) , מחומצן כשהיה, שום סימנים שאי פעם נפתחו הניפלים של משאבות הגלגלים...
נתתי להם סולם לרדת מהעץ ולא ירדו, טענו שכן החליפו, זה הכי גרוע מבחינתי ... העיקר שהתקשרו פעמיים אח״כ לבצע סקר שביעות רצון לקוח...
גם כאן מדובר בחומר שעולה למוסך 10 ₪ ולי 30 ₪, טיפול לא זול ובכל זאת מעדיפים לחפף ולרמות.
השנה אני אבצע את הטיפול במוסך מורשה שאמין עלי, לא של היבואן ... כשאבקש למכור את הרכב הקונה בטח ישאל אם כל הטיפולים בוצעו אצל היבואן ...
אני אגב, בכלל לא מתפלא, הרי כבר לפני 20 שנה הקמנו את הפורום הזה בדיוק בגלל עניינים כאלו,
יש לי מוסכניק ישר ואמין, עם ידיים טובות, עובד לבד בד״כ במוסך קטן באת״ע של נס ציונה. כבר הציל לי הרבה פעמים את התחת ...
שמעתי שהוא סוגר בסוף שנה כי הוא לא מצליח להתפרנס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
השנה אני אבצע את הטיפול במוסך מורשה שאמין עלי, לא של היבואן ... כשאבקש למכור את הרכב הקונה בטח ישאל אם כל הטיפולים בוצעו אצל היבואן ...
קונה חכם לא יעניין אותו מוסך יבואן, כן יעניין אותו שהרכב טופל בזמן ויש "היסטוריה" או תיעוד על כך, וגם הפוך-אפשר בקלות לזהות מוכר אמין, ולא אחד נוכל שקנה רכב כדי לעשות מסחרה ותיקן אותו ב 2 גרוש וחצי כדי להרוויח עליו.
עובד מוסך , איש מקצוע, ששוכח להחליף פילטר שמן דינו פיטורים מידיים.
זהו אינו איש מקצוע.
לא נכנס כרגע להאם באמת הוחלף או לא.
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
לא ראיתי כאן את פותח השרשור מאז ההודעה הראשונה וכרגיל חופרים כאן באוויר (שרשור בהצלבה ?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
komdan
בקבלה רשום שהוחלף פילטר שמן מקורי.
לי זה נראה כאילו העבירו מטלית על רוב הפילטר , כי באיזור של החיבור האבק ממש נראה אחיד ומתאים לגוף :).
הטיפול נעשה לפני ימים בודדים.
כמו שכתבתי קודם, הדרך היחידה לדעת באמת היא בתחושה ולא בתמונה, האם האבק חדש או ישן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הדרך לדעת היא לזחול מתחת לאוטו ולהעביר אצבע על האזור המאובק.
אם האבק יורד בקלות עם מרקם שומני, אז ייתכן והוחלף פילטר והאבק התיישב עליו אח"כ. (ועדיין אין וודאות, אבל גם אין סיבה לחשד...)
אם האבק מקובע היטב למקומו - לא הוחלף בוודאות.
ספר לנו ...
אז לפותח השרשור - נשמח לדעת האם בדקת את טריות האבק ... ספר לנו כדי שנוכל להמשיך לחפור עם קצת יותר מידע רלוונטי :)
חברה, אבדוק עוד מעט אם אכן האבק הזה הוא יבש או מעורבב עם שמן, הטיפול בוצע יום לפני פרסום ההודעה, ככה שהצילום הוא של כ 24 שעות ממועד ההחלפה, ונסעתי רק על הכביש.
בנוסף, מילאו לי כ1-1.5 ליטר עודף שמן סינטטי מלא(שכבר ניקזתי עם מעט בועות..) , כ-2 ס"מ עודף מעל סימון המקס' במדיד לצערי. ( ככה שלא רק טעות אחת)
בחוברת היצרן מצויין בפירוש שעודף שמן אינו רצוי בדיוק כמו חוסר שמן.
מאוד הצטערתי כיוון שלמוסך(לא יבואן) יש שם טוב מאוד ובהתחלה באמת עשה רושם טוב, פשוט אין לי לב לפרסם, אז ככה שאוותר, אבל כנראה שאטפל בהמשך במוסך אחר.
לא מעוניין להוציא שם רע, אני רוצה להאמין שהטעויות נעשו באמת בטעות וכולנו בני אדם .
אבל לעזאזל, אני לא סומך יותר על אף אחד, נצטרך להתחיל ללמוד על הרכב לבד...
בואו נרגיע קצת את הרוחות,
קורה שבלחץ העבודה, תו"כ עבודה על עוד דברים שוכחים. אולי העובד ניסה לפרק תחילה ביד (עם מגבת) וכשלא הצליח הלך להביא מפתח פילטרים? בדיוק בר רפאלי נכנסה למוסך לטיפול (או כל תרחיש אחר שגזל את תשומת ליבו), וכשהוא חזר לרכב של פות"ש הוא שכח?
כולם כאן מכירים סיפורי זוועה על רכבים שיוצאים ממוסך בלי שמן במנוע, בגלל חוסר תשומת לב.
עד שהבחור לא מדבר עם המכונאי ומקבל תשובות אין טעם להתנפח.
(ולעניות דעתי, בתמונה, זה ממש לא נראה כמו אבק על שמן, אלא לכלוך יבש שהצטבר לאורך זמן - משמע פילטר לא הוחלף).
עריכה:
משום מה רק עכשיו ראיתי את התגובה האחרונה שלך.
בלי קשר לאם תמשיך לטפל שם או לא, תגש לקבל תשובות ואת הפילטר שמגיע לך.
לגבי עודף שמן + בועות,
יכול להיות שבדקת עם רכב חם שעדיין יורד שמן על המדיד ויש טעות במדידה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לגבי עודף שמן + בועות,
יכול להיות שבדקת עם רכב חם שעדיין יורד שמן על המדיד ויש טעות במדידה?
עודף שמן נבדק כשמנוע היה חם וקר, ניקזתי 1+ ליטר שמן עד שהמדיד הראה בדיוק במקס'.
עשיתי יותר ממדידה אחת בכל פעם ובדקתי את שני הצדדים של המדיד, צד אחד גבוה יותר ולא אחיד וצד נמוך שהיה אחיד והגיע למקס' אחרי הניקוז.
קראתי ממקורות שונים באינטרנט שעודף שמן גורם ללחץ שמן גבוה, ליעילות נמוכה ולמאמץ יתר של המנוע, שיכול להסתכם בפיצוץ מחזירי שמן או נזק חמור יותר לאורך זמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עריכה:
בלי קשר לאם תמשיך לטפל שם או לא, תגש לקבל תשובות ואת הפילטר שמגיע לך.
אני מעדיף לא לגשת, יש את עלויות הדלק והזמן. אקנה פילטר מקורי ואתקין לבדי.
עכשיו לשאלה:
אם אני מחליף רק את הפילטר שמן אין צורך לנקז את כל השמן שוב, פשוט להחליף רק את הפילטר ?
עשיתי טיפול לג'ימני בקבלה רשום שהוחלף פילטר שמן, האומנם? (מצורפת תמונה)
אתה צריך לנקז את השמן לכלי נקי ולוודא ששום דבר לא מגיע אליו מלבד שמן (בוץ ואבק מהקרטר
לדוגמא..)
רק לאחר מכן תפתח את הפילטר שמן וגם אז ינזל לך איזה חצי ליטר שיושב בפילטר..
תרכיב פילטר חדש (תשמן אותו מעט)
סגור בורג ניקוז (לא לשכוח את השייבה)
ואז תמלא שמן (חדש או מהכלי הנקי אליו ניקזת)
אם אתה לא מתכוון להחליף את השמן אין צורך לנקז אותו.
פשוט שחרר את הישן והחלף בחדש.
בדוק גובה שמן, וסע לשלום