תגובה: אז איזה מקרר מומלץ לרכב ? (איבדתי את עצמי)
אכן דיון מהנה.... אבל ממש פשוט.
דורון אומר לך שהוא מכיר את ה EZ , הוא אלומיניום ולא פלסטיק, יש לו מדחס דנפוס, והוא מתאים לחלום של פריזר לארטיקים.
יאללה סע לשלום :-)
דנפוס כבר מזמן לא שונה ממדחס אחר, זה מזמן מיוצר בסין כמו כל מדחס אחר - יתקלקל, תחליף.
עשוי מתכת? בידוד סביר? מה עוד?
מקרר זה מוצר פשוט, אם המפרט הראשוני מתאים לך, רב הסיכויים שאתה מסודר.
הבטיחו לך שנתיים אחריות, מה עוד חסר?
לגבי השאלות האחרות -
אין בעיה לתקן כל מקרר, יש הרבה טכנאים. תהיה לך בעיה רק במקרה של חלקי פלסטיק שבורים.
לא, אני לא אוהב 220V ברכב, אבל אתה אמרת שאתה מתקין בכל מקרה.
למה זה מסוכן בלילה (שאתה באוהל) ולא במשך היום שאתה ברכב?
אני לא אוהב 220V בשטח, אבל, בין התקנה טובה, קבועה! ומיועדת למקרר בלבד, לבין עבודה עם 220V, לחבר ולנתק, ולפרוס תאורה וכו'.... מקרר הרבה יותר בטוח.
לגבי מקרר משרדי והשרידות שלו, יש פה באתר אנשים שנוסעים עם אותו מקרר משרדי כבר 5-10 שנים.
אם אין בעיית מקום, ועולה 500 ש"ח, שיהיה מפלסטיק וימות כל 5 שנים.
דרך אגב, לא הייתי פוסל לקנות משרדי ולהחליף רק את המדחס ל 12V.
ב 1500-1700 ש"ח אפשר לקבל מקרר 60 ליטר מושלם. מי שצריך (ויכול להרשות לעצמו) מקרר כזה גדול, זו אופציה מעניינת.
אז איזה מקרר מומלץ לרכב ? (איבדתי את עצמי)
זיו,
זה בהנחה שאתה מדבר על מקרר פתח עליון.
מקרר משרדי פתח צד יהיה פשוט גרוע בשטח ביחס למקרר רכב עם פתח עליון.
כל פתיחה=כל האויר הקר זורם החוצה.
זה אם החלטת בכל זאת לעבוד עם 220 ברכב.
אני לא אוהב את הרעיון של 220 ברכב.
וגם אז, אני עדיין חושב שזה לא תחליף למקרר 12V שמיועד לעבודה ברכב שטח.
יש לי את ה 30 ליטר של איזי, החברה נחמדים מאוד והשירות מצויין, הרבה מעבר למה שאני מכיר הארץ.
המקרר מרגיש קצת חלש ובקושי מצליח להקפיא, בסה"כ עושה את העבודה.
לא מכיר את ה 60 ליטר שלהם
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
zivo קודם כל אני שמח שאתה נהנה , זו חלק מהמטרה .
בנוגע לממיר אני לא אהיה שקט בנסיעה כאשר יש לי מתח 220v , אולי דעה זו תשתנה בהמשך.
היום דיברתי עם אחד מהבעלים של ez , עושה רושם מאוד טוב עם תודעת שרות גבוהה והבטחה לעזרה ופתרון בכל בעיה בדרך.
מחר ככל הנראה אגיע למחסנים הראשיים של ez בכדי למשש ,לראות, ואולי אולי אפילו לקנות.
אביא רשמי לכאן ברגע שיהיו כאלה .
בנתיים תודה לכולם על הדיון הפורה והענייני, נהנה מאוד ואתם בהחלט עוזרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
יש לי את ה 30 ליטר של איזי, החברה נחמדים מאוד והשירות מצויין, הרבה מעבר למה שאני מכיר הארץ.
המקרר מרגיש קצת חלש ובקושי מצליח להקפיא, בסה"כ עושה את העבודה.
לא מכיר את ה 60 ליטר שלהם
בדקת אוורור סביב למקרר?
שיש לו לאן לשחרר את החום.
אתה עם שקע מצית?
(זה נכון לכל מקרר ברכב)
החבר עם ה-60 מרוצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בדקת אוורור סביב למקרר?
שיש לו לאן לשחרר את החום.
אתה עם שקע מצית?
(זה נכון לכל מקרר ברכב)
החבר עם ה-60 מרוצה.
בדקתי, זאת לא בעיה של איוורור או חשמל, גם כשהוא בבית הוא לא מאוד חזק אבל יושה את העבודה.
כתבתי שאני לא מכיר את ה 60 ליטר ונראה לי שהוא מתוצרת אחרת, שני השותפים מאוד הוגנים ושירותיים ואם המקרר טוב אני לא הייתי מהסס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
השערה:
אולי חסר קצת גז?
היה אצלם בבדיקה וקיבלתי חליפי, אותו דבר. ההספק שלו נמוך ביחס לאחרים, הוא צורך פחות מ 3 אמפר ואחרים צורכים כ 3.5 אמפר, הפרש של 6 או 7 וואט.
אבל שוב, הוא עושה את העבודה גם בימים החמים שהוא סגור באוטו.
חברים , המקרר של קינן גם כן עם מדחס דנפוס !
במקרר בנפח 45 ליטר + 10 ליטר בתא המשני , נכנסים בעמידה 13 !!! בקבוקי קנקל ליטר וחצי , ולמקרר לוקח בערך שעתיים ממש להגיע למצב של "ברד" בבקבוקים .
משיחה מקצועית עם מאיר מ-גלים מסתבר שגם במקררי הרכב השונים המדחס הוא 220V ! ואליו מחובר ממיר מתח , אם היו מתקינים מדחס 12V גודלו הפיזי לא היה מאפשר לבנות מקרר קומפקטי .
ניסיתי בעבר גם את הפתרון של מיני בר עם ממיר מתח , המסקנות : פלטת הקירור קטנה מאוד ולכן האפקטיביות שלה ירודה , צריכת הזרם גבוהה משמעותית ממקרר רכב ייעודי , לא נוח לשימוש בשטח עקב דלת חזיתית , מכיוון שמיועד לשימוש ביתי אין לו משככי זעזועים למדחס ולכן הוא מקרקש כל הזמן , גם הצנרת שלו קשיחה ונוטה להישבר עקב הזעזועים הרבים , לאור צריכת הזרם הגדולה לרוב בבוקר הייתי זקוק להתנעה עם כבלים , הרכב הוא סיקס פתוח .
לדעתי חבל להשקיע במיני בר , פשוט לאחר מספר טיולים תגיע לאותה המסקנה ותעבור לדבר האמיתי .
בעבר בדקתי במשך לילה את המקרר האיטלקי שמייבא היבואן של זינגר ( מכונות תפירה וסריגה ) , המסקנה - לאחר לילה שלם מחובר למצבר + מטען ובתוך המקרר שלושה ( לא הצלחתי להכניס עוד ) בקבוקי ליטר וחצי , המקרר היה מכוון על 18- אולם הבקבוקים היו קרים מאוד אך לא קפואים , כמו כן כל המעטפת החיצונית הזיעה בגדול .
ההמלצה שלי ( לאחר 10 שנים עם מקררים בשטח עצבני ) המקרר שמייבא קינן , גם הבידוד שלו עדיף על כל המתחרים , יכולת קירור ( והקפאה ) מעולים , צריכת זרם נמוכה ( יש מעגל הגנה אולם לרוב מחזיק כל הלילה ללא ניתוק ) .
אילן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
חברים , המקרר של קינן גם כן עם מדחס דנפוס !
במקרר בנפח 45 ליטר + 10 ליטר בתא המשני , נכנסים בעמידה 13 !!! בקבוקי קנקל ליטר וחצי , ולמקרר לוקח בערך שעתיים ממש להגיע למצב של "ברד" בבקבוקים .
משיחה מקצועית עם מאיר מ-גלים מסתבר שגם במקררי הרכב השונים המדחס הוא 220V ! ואליו מחובר ממיר מתח , אם היו מתקינים מדחס 12V גודלו הפיזי לא היה מאפשר לבנות מקרר קומפקטי .
ניסיתי בעבר גם את הפתרון של מיני בר עם ממיר מתח , המסקנות : פלטת הקירור קטנה מאוד ולכן האפקטיביות שלה ירודה , צריכת הזרם גבוהה משמעותית ממקרר רכב ייעודי , לא נוח לשימוש בשטח עקב דלת חזיתית , מכיוון שמיועד לשימוש ביתי אין לו משככי זעזועים למדחס ולכן הוא מקרקש כל הזמן , גם הצנרת שלו קשיחה ונוטה להישבר עקב הזעזועים הרבים , לאור צריכת הזרם הגדולה לרוב בבוקר הייתי זקוק להתנעה עם כבלים , הרכב הוא סיקס פתוח .
לדעתי חבל להשקיע במיני בר , פשוט לאחר מספר טיולים תגיע לאותה המסקנה ותעבור לדבר האמיתי .
בעבר בדקתי במשך לילה את המקרר האיטלקי שמייבא היבואן של זינגר ( מכונות תפירה וסריגה ) , המסקנה - לאחר לילה שלם מחובר למצבר + מטען ובתוך המקרר שלושה ( לא הצלחתי להכניס עוד ) בקבוקי ליטר וחצי , המקרר היה מכוון על 18- אולם הבקבוקים היו קרים מאוד אך לא קפואים , כמו כן כל המעטפת החיצונית הזיעה בגדול .
ההמלצה שלי ( לאחר 10 שנים עם מקררים בשטח עצבני ) המקרר שמייבא קינן , גם הבידוד שלו עדיף על כל המתחרים , יכולת קירור ( והקפאה ) מעולים , צריכת זרם נמוכה ( יש מעגל הגנה אולם לרוב מחזיק כל הלילה ללא ניתוק ) .
אילן
המקרר של קינן ושל ez (45+60 ליטר) כפי הנראה נולדו על אותו פס.
אחריות של שנתיים אצל ez לעומת שנה בקינן.
ולמען גילוי נאות לא מכיר את אנשי ez
אך ביצעתי פרוייקט עבור קינן
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
כבר שנה וחצי עם המקרר 60 ליטר של איזי מחובר קבוע ברכב
באופן כללי מרוצה מאד במיוחד מהאופציה של שני תאים נפרדים ומרובוסטיות של המבנה
גם האופציה של השליטה מרחוק נחמדה אך לא קריטית בעיניי
היתה בעיה של מתח מתנתק מידי פעם
ממליץ למי שקונה להחליף את החיבור 12v לחיבור טוב יותר
אני החלפתי לחיבור xt60 ומאז אין ניתוקים
עברתי קצת על נתוני המקרר EZ 60
הוא ממש מזכיר את הנשיונל לונה ( המאוד מוערך בעולם).
לפי הנתונים הם מבוססים טכנית על אותו המדחס וגם ההנדסה דומה.
לא מוסבר מספיק ברור אם לכל תא שליטה נפרדת לחלוטין על הטמפרטורה או שתא אחד בהגדרה תמיד חם מהשני בעשר מעלות ( ככה זה בנשיונל המקביל בנפח).
זה פחות מדואל זון מלא אבל עדיין נהדר.
מה שנסתר זה איכות הבניה-
איך הארגז
צירים ונעילה
חוזק הידיות
נקודות עיגון לרכב
אביזרים כמו קופסאות אכסון לתאים
רשתות הגנה על גוף הקירור
אפשרות לשנות כיוון פתיחת דלת
חור ניקוז לשטיפת המקרר.
מנגנון השארת דלת מעט פתוחה בזמן אחסנה.
כל פיצר כזה שווה נקודות זכות
קח בקבוקים שאתה משתמש בהם וודא שהם נכנסים למקרר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונימוג אדום
....
משיחה מקצועית עם מאיר מ-גלים מסתבר שגם במקררי הרכב השונים המדחס הוא 220V ! ואליו מחובר ממיר מתח , אם היו מתקינים מדחס 12V גודלו הפיזי לא היה מאפשר לבנות מקרר קומפקטי ....
אילן
אילן דבר איתו עוד פעם, לא הבנת אותו.
המדחס אכן עובד על 3 פאזות AC אבל זה בערך 30V ולא 220V (דרך אגב, אם זה היה 220V אז מה הועילו חכמים בתקנתם בנושא הבטיחות).
ארז (וכל מי שיש לו דנפוס),
בגלל שהדנפוס מקבל 12V DC והמדחס עובד למעשה על AC 30V, הבקר של דנפוס הוא חובה והוא שעושה את כל הקסם (כולל הניתוק שהמתח יורד).
ניתן, בקלות יחסית, ע"י שינוי נגד, לשנות את המהירות של המדחס (לצרוך יותר זרם) ולעלות את ההספק (ונגד אחר לשנות את מתח הניתוק).
אצלי, יש למדחס שתי מהירויות, אחת "טורבו" ואז המדחס צורך כמעט 5A, והשניה, עבודה רגילה, בסביבות 3A.
בקיצור, בהנחה שיש לך בקר סטנדרטי, זה ממש סיפור פשוט להוסיף לו קצת כח.
גם אם אין לך בדיוק את הבקר הזה (יש איזה 6-8 דגמים דומים), העיקרון נשאר אותו הדבר -
http://files.danfoss.com/technicalin....034.A1.02.pdf
עוקב אחרי השרשור..
קראתי הרבה ביקורות, לא מצאתי מישהו עם מקרר של קינן שאינו מרוצה. משהו אחד לקחת בחשבון, נפח ברוטו של מקרר קינן 45 ליטר גדול בהרבה מנפח הברוטו של מקררים אחרים דוגמת weaco. אולי איכות בידוד שונה גורמת להבדל. הגימור החיצוני של קינן גס יותר, עשוי מתכת, ונראה פשוט יותר לטוב ולרע.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מעבר לכך ..חשוב לבדוק איכות צירים, נקודות עיגון, נוחות תפעול וניקוי וכו׳.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ברק לוי1
עוקב אחרי השרשור..
קראתי הרבה ביקורות, לא מצאתי מישהו עם מקרר של קינן שאינו מרוצה. משהו אחד לקחת בחשבון, נפח ברוטו של מקרר קינן 45 ליטר גדול בהרבה מנפח הברוטו של מקררים אחרים דוגמת weaco. אולי איכות בידוד שונה גורמת להבדל. הגימור החיצוני של קינן גס יותר, עשוי מתכת, ונראה פשוט יותר לטוב ולרע.
נפח ברוטו = המידות החיצוניות?
Sent from my LG-K430 using Tapatalk
כן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ברק לוי1
מעבר לכך ..חשוב לבדוק איכות צירים, נקודות עיגון, נוחות תפעול וניקוי וכו׳.
אצלי המקרר של קינן 45ל עובד די הרבה, כבר 4 שנים בארגז טנדר.
עיגון למגירה דרך הידיות המקוריות.
תפסי סגירה מתכתיים ניתנים לכוונון.
מנגנון דלת עליונה מאפשר שליפה בקלות, ומצד שני ננעלת חזק במקום.
אין פתח ניקוז תחתי אבל המשטחים הפנימיים ניתנים לניקוי בקלות.
יש סלסילת מתכת, אז קל להעמיס בבית וללכת למקרר בלי לסחוב מקרר עמוס או למטייל כמה פעמים למקרר.
לפי מה שראיתי, המקרר של EZ די זהה חיצונית עם מס שיפורים כמו תאורה פנימית ואפשרות לשלט חיצוני.
שיניתי את תקע המתח ממצת לאנדרסן בגלל החסרון המובנה בתקע מצית בשטח, אבל זה נכון לכל מקרר עם תקע מצית.
גם ב ARB זה היה בעיה בסדרות הראשונות עם תקע המצית והם פתרו את זה נהדר.
הם בנו שקע יעודי לשתי לשוניות והכבל של המקרר הוא תקע מצית שניתן בשליפה להסיר את המצית ולהישאר עם תקע שני פינים יעודי לשקע ( שהוא גם מוגן מים) שלהם.
בנוי יוצא מהכלל יפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
matan.y
יש מוסך סטרט שמוכר מקררים למשאיות
אני קניתי VITIFRIGO
http://www.vitrifrigo.com/ww/en/c47_2
נפתח מהצד כמו מיני בר-
בניתי ארגז עץ שיגן עליו, ואפשר להעמיס מעליו ולא צריך לפרוק כדי לפתוח את המקרר
מדחס DANFOSS
נעילה לדלת
עם מגירה בפנים וגישה נוחה לכל מה שבמקרר
אפילו יכול להיות כולו מקפיא לגלידות....
אני משתמש באותו מקרר, מאוד נוח לי הפתח מקדימה כי המקרר יושב מעל מגירה.
אתה באמת מצליח להקפיא איתו גלידות? מהניסיון שלי דברים מגיעים לקפיאה אבל זה לוקח לא מעט זמן.