זו פונקציה של עלות השדרוג מול התחזוקה של רכב ישן. גם במקרה שלי אין לי ספק שכרגע עדיין יוצא לי יותר זול לתחזק רכב ישן מאשר להשכיב עוד כסף על שדרוג לרכב חדש ברמה שתתן שקט .
Printable View
פות"ש - תגיד תודה. שילמת שכר לימוד, כמו שכולם משלמים.
הדבר החשוב הוא לזכור את השיעור, כדי ששכר הלימוד הזה לא יהיה לשווא.
איזה שיעורים למדת? למשל -
לא נוגעים ברכב עם חצי מליון קילומטר. גם אם כתוב על הארגז טויוטה.
לא נוגעים ברכב - גם לא טויוטה - שעבר החלפת מכלול משמעותי, כמו מנוע או גיר אוטומטי. כי את האוטו הזה הרכיבו ישראלים בישראל, לא רובוטים ביפן.
לגבי המוסכים - נסח את הלקח שלך.
הוא אומר שהוא לא היה נוגע ברכב כזה מפני שאך המנוע החליפו בישראל.. צר לי אבל לרוב בישראל האיכות של העבודה היא זבל.
ביפן זה משהו אחר
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
זה נכון דורון אבל כאשר אתה רוכש רכב שעבר החלפה ואתה לא יודע אצל מי ומה זה הבעיה. תמיד יש אלו שמנסים לחסוך
בשביל זה עושים שיעורי בית לפני הרכישה.
הטובים משרותינו נפלו.
אני אישית ממליץ להיזהר.
מדגיש להיזהר ולא להימנע מרכישה
להגיד לעשות שיעורי בית לפני רכישה זה יופי. איך קונים רכב שטח ישן בפועל?
באופן אישי, יש לי כללי אצבע - שילמתי שכר לימוד יקר עבורם.
אני לא קונה רכב עם קילומטראז' גבוה אני קונה רכב עם קילומטראז' מתחת לממוצע, וכמה שיותר. אני לא קונה רכב שהחליפו בו מנוע או גיר אוטומטי. נקודה. אני לא קונה רכב שהיסטורית הטיפולים שלו לא ברורה, או שיש בה דברים שמעידים על התחממות המנוע.
שיהיה ברור דורון - אם אני הייתי מחפש טויוטה היילקס ישנה והרכב שלך עם 600K היה מופיע במודעה ביד2 - מצטער, אני לא הייתי מתקשר אליך אפילו.
ובכל זאת, הסתייגות - דיברתי על קניית רכב שנועד לשמש כרכב יומיומי, ראשי או משני בבית. על 95% מהרכבים שאנחנו קונים ומוכרים.
יוצא דופן מי שמחפש רכב ישן/מיוחד עבור פרויקט שיפוץ. זה סיפור אחר לגמרי.
אני הייתי חושד אוטומטית בכל היילקס ישן מהשנתונים האלו שאין לו לפחות 600k קמ על השעון.
הרבה שדרגו למנוע 2LT מזמן, ולא בגלל בעיה אלא כשדרוג.
הרכב שלי סה״כ יד שנייה וגם הראשונה מפרטי (מכיר את הרכב מהיום שנקנה), ולא עבד כרכב עבודה אפילו יום אחד בחייו, ועדיין חצה מזמן את קו ה-600k קמ.
התייחסתי לאמירה הגורפת שלך לגבי רכבים שהחליפו בהם מכלול משמעותי.
נכון, זה תמרור אזהרה שמחייב בחינה, אבל היום, וכאן, אפשר לקבל חו״ד לגבי מקום ההחלפה.
שלום לכולם,
אז קיבלתי את הרכב בחזרה(שבוע לאחר התאריך שהוצהר), הוא נוסע וחזר למצבו הרגיל (העליות שהקשו עליו עדיין מקשות והתנועה אותה תנועה), אך עם שריקה מהמנוע בהאצה כמו שאמרתי למוסכניק מדובר בחיבור של צינור שקשור לטורבו(מכיר את השריקה כי הצינורית תמיד היתה משתחררת והייתי מחזיר אותה ופותר את הבעיה) והוא דוחף לכיוון שמדובר בטורבו ישן(כרגיל - לא נפתור את הבעיה פשוט נחליף לחדש), לאחר התעקשות שלי שיבדוק את העבודה גילינו כמה צינוריות חשופות וכשאני לידו הוא התקשה למצוא את המקומות הנכונים לחיבורן.
כרגע אני בהרצה של 1000 ק"מ שבסיומה אחזור למוסך לבדיקת טיב המנוע(בדיקה שאשלם עליה - דרישה שנראת לי מוגזמת לאור העובדה שהוא החליף לי מנוע ועליו לבדוק את המוצר) והבטחה שלו שישיג תרשימים ויבצע את החיבורים כמו במקור בתקווה שיפתור את בעיית השריקה.
העלות כרגע היא 15500 ש"ח.
נמרוד - למדתי את הלקח שלי בדיוק כמו שכתבת ובנוסף מבין שכנראה באיזור שלי אין אנשי מקצוע שמכבדים את עבודתם מספיק ואולי סתם הכלכלה הקשה שדוחפת אותם לבצע עבודה חפיפניקית והעיקר כסף כסף כסף ולכן המסקנה היא לרכוש רכב יגרום לי להמנע ממפגש איתם או לפחות יצמצם אותו משמעותית.
אתם כל הזמן מזכירים את הק"מ שעבר האוטו אך כאחד שלא מבין חשבתי שהרכב שלי שעבר כבר את החלפת רוב המכלולים ברכב יהיה טוב יותר מרכב עם 300-400 ק"מ לפני תחילת הבלאי... - מבין שטעיתי אך לא בגלל שהתאוריה שגויה אלא בשל הנעלם שלא לקחתי בחשבון והוא אנשי המקצוע הנחותים בארצנו(שוב הסתייגויות מעלה). אם פגעתי במישהו סליחה מראש.
* הרכב הכי אמין שאני הכרתי הוא פורד פיאסטה שנתונים 97-96, יש לי אחת כזאת בחניה (הרכב הראשון שקניתי) מעולם לא נתקעה ומעולם לא החלפתי לה דבר פרט לבלאי טבעי(צמיגים וכו), היא שמורה אצלי בחניה ומחכה ליום שיהיה לי זמן להקדיש לשיפוצה(עדיין נוסעת).
האם למישהו יש את התרשימים של חיבורי בוואקום לעזור למוסכניק שלי?
האם מישהו מכיר את הבעיה של השריקה וחושב שיש כיוון נוסף שיכול לגרום לשריקה שכזאת?(אשמח לא להוציא כסף על ניחוש)
האם עדיין נשמע לכם סכום סביר לכזה טיפול(15500++ש"ח)?
מה תוצאה משביעת רצון של הבדיקה של המנוע(אמרתי לו שמתחת ל70% אני מעוניין שיחזיר את המנוע לשיפוץ)?
מה עלות סבירה של כזאת בדיקה (מדובר על שתי בדיקות שיחד יתנו תוצאה אמינה, הוא טוען שהבדיקות של מכוני הבדיקה לא אמינות מספיק)?
תודה
עושה רושם שאתה מתעסק עם רמאי ומכונאי ברמה ירודה מאוד.
עלייך לבדוק את אמינותו לפני אמינות מכוני הרישוי
יש בראש פורום טויוטה הודעה דביקה עם קישורים לספרי רכב מלאים של הרכב והמנוע.
אם לא מצאת קישור שעדיין פעיל, שלח לי מייל בפרטי ואשלח לך את הספר רכב מפעל של המנוע הזה.
מקווה שהגרסא שיש לך מופיעה שם.
מהיכן אתה? אני בטוח שהחברים כאן מכירים לפחות מכונאי אחד ראוי בכל אזור בארץ.
אסף.
טוב, נראה לי שאתה כבר הפנמת שהתעסקת עם בעלי מקצוע בינוניים...
אם אתה גילית צינוריות ואקום חופשיות אז בטח יש שם גם דברים חמורים בהרבה.
יש גם מכונאים טובים בארץ.
הם אולי עולים יותר ביציאה מהמוסך אבל בטווח הארוך הם בדרך כלל משתלמים יותר.
תגיד מהיכן אתה ויכוונו אותך לאחד כזה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
יש לך אחריות של 3 חודשים עפ״י חוק, ולא כג׳סטה של המוסך.
אני הייתי אומר לו שבמסגרת האחריות החוקית, הבדיקה הזו עליו, אלא אם הוא מוותר עליה ואז עדיין האחריות עליו.
נשמע חתיכת טיפוס המוסך הזה.
זה די נכון בהנחה שזה אכן קרה, ולפי הסיפור שלך כנראה שלא.
וגם אז, יש מסביב מכלולי מרכב שלא מוחלפים ולאט לאט אתה פוגש את הבלאי שלהם.
פלסטיקים וחוטי חשמל שהתייבשו, ברגים שהתרופפו, ככה זה ברכב של 20 שנה.
כל דגם והקצב שלו.
לא מזמן התנתק לי החוט + של משאבת ההזרקה בדיוק בקונקטור, וכמובן בשטח.
תקלה פשוטה לאיתור ופתרון, ומבחינה של החוט הקרוע זה פשוט בלאי של חוט דק שחי בסביבה קשה (תא המנוע), ואחרי 20 שנה אין לי תלונות אליו שהוא התפגר.
ויהיו עוד כאלו בעתיד.
* הייתה לי כזו כמה שנים, קיבלה את הכינוי היילקס פרייבט.
ברגע של חולשה נמכרה ואני בהחלט מצטער.
שלום למי שעוקב,
קצת על מה שקרה עד כה...
הרכב חזר למוסך לשבוע נוסף בעקבות איבוד מים שהחמיר בימים שהיה אצלי הוחלף לו ראש מנוע וכרגע נראה שהכל בסדר...
בעקבות החלפת המנוע נוצרו כמה בעיות עם החשמל באוטו ואני מחכה למוסכניק שימצא תרשימים ובעיקר מנסה להמנע מלהכניס את הרכב למוסך שוב. האם יש זמן סביר לביצוע תיקון ברכב? האם יש מקום לשקול תביעה בשל איבוד כל כך הרבה ימי עבודה?(סתם מחשב לא באמת מתכוון לתבוע אף אחד).
שיקולים כלכלים (מספרים נטו) מובילים אותי למסקנה שעדיף לרכוש רכב חדש.
בעקבות המלצות ללא הסבר של כל מי ששאלתי בחרתי בהיילקס חדשה והסיבה שלא קניתי עד כה היא שאני לא שלם עם ההחלטה...
כמה שאלות:
1. אני מעוניין ברכב ידני ומשום מה בטויוטה היילקס ידנית האיבזור הוא מינימלי, יש מקום להתמקחות?
2. אני מתכנן שהרכב ישמש אותי לעשור הקרוב, האם כדאי לחכות לינואר 18 לרכישה או שבכזה פער שנים לא יהיה הפרש משמעותי?
3. המלצה על חברת ביטוח שנותנת שירות סביר וטנדר חלופי, מישהו מכיר?
4. על מה לא כדאי לוותר במעמד ברכישה? (מערכת מקורית, צמיגי 17", מדרגות, וו גרירה ...)
5. בכל מקרה אני מחפש לרכוש ארגז לטנדר החדש וקיבלתי מספר הצעות מחיר עם פערים לא קטנים,
האם יש לכם המלצות בנושא?
תודה ושבת שלום,
ליעד.