תגובה: לחץ אוויר בצמיגים - דוקטורט
המדחס הסיני נטול המותג של ל.כ. מאוד עמיד.
עבד שנים בסופה הירוקה עד שנגנבה יחד איתו.
בסופה הנוכחית הוא עובד כבר 8 שנים ללא תקלות. כשאני מנפח - זה לא רק לי אלא לעוד כלי רכב. לפעמים שיירה שלמה. ללא הפסקות. עובד ועובד ולא נכנע.
אני אישית ממליץ.
לגבי כל מיני מכשירים וכלים מפחידים לניקוז אוויר עם הנעה גרעינית, מחוונים דיגיטליים, מותגים נוצצים ומחירים נוצצים עוד יותר - מי שזה מרגיש לו הייטק ועושה לו רטט נעים, וואלה - שייהנה.
אני מוותר על התענוג - מעדיף את הפשטות של מפתח ונטילים קטן ושעון לחץ הכי פשוט ב-30 שקלים. סוד קטן? כל מדי הלחץ - ב-30 שקל וב-300 שקל, מזייפים אותו דבר ובסופו של דבר מה שחשוב זה לא ערך מדוייק על עשירית ה-PSI אלא שבשני הגלגלים שעל אותו סרן יהיה לחץ שווה פחות או יותר..
לטעמי הכלים/מכשירים היקרים לא מפגינים עליונות חד משמעית על פתרונות פשוטים וזולים בהרבה. אלה גם פריטים שאנחנו משאילים לחברים והם הולכים לאיבוד מתישהו ואז באמת חבל על ההוצאה.
אבל זו רק דעתי.
סרטון השוואה בין צמיגים ועמידות בלחצים , קצת ממחיש על עמידות הצמיגים לפאנצר בלחצים שונים.
https://www.youtube.com/watch?v=9Kz8mmLkeks
לגבי סט דיפלייטורים זה ממש סיוט , לוקח להם הרבה זמן להוריד אוויר ויש להם מגבלה של PSI אצלי זה 15PSI מתחת לזה הם מתפרקים , אני הפסקתי להשתמש בהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
לגבי סט דיפלייטורים זה ממש סיוט , לוקח להם הרבה זמן להוריד אוויר ויש להם מגבלה של PSI אצלי זה 15PSI מתחת לזה הם מתפרקים , אני הפסקתי להשתמש בהם.
לא יודע איזה סוג ניסית.
אני משתמש בגנרי הזול כמו בקישור של בועז.
קדמי מכוון קבוע ל-18 ואחורי ל-24, עובדים יופי.
לכל דפלטור יש טווח, ואם קנית אחד שלא עובד בלחץ 15, אז על מה התלונה?..
גם אני מכוון ל 18 ומוריד מ 32 בצמיג 245/75/16.
עד ששמתי את כולם הראשון כבר מוכן לפירוק ומיד הבאים אחריו.
זה מהיר לפחות כמו פירוק ונטיל אם סוכמים אז הזמן הכולל לכל האוטו
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ככל שהצמיג גדול יותר, לוקח יותר זמן להפחית, וזה משמעותי בדיפלטורים.
בויטארה השתמשתי בהם באופן שוטף, בצירוקי אין לי סבלנות לחכות ועברתי לשיטה של דרור.
אגב, אני מכיר כמה אמיצים שמוציאים את השסתום בגלגל אחד, עוברים ומוציאים שסתום בגלגל שני, מחזירים לראשון ואז לשני, חוסכים עוד יותר זמן ...
איזה עניין עשיתם.
במילא עושים הפסקה.
אז אם בזמן שהדיפלייטור מוריד אוויר (או נהג המשנה) אני מתפנה לעשות קפה ראשון שלא על אספלט, הרי שגם אם ייקח חמש, עשר דקות זה לא משנה.
טיול שבו אין זמן לזה הוא מראש לא טיול מוצלח, אלא תחרות.
צמיג: 265/65 R17
מד לחץ אויר עיפרון בכ- 10 ש"ח, נבדק מול מד הלחץ בתחנת הדלק, משמש גם לריקון אויר בעזרת הבליטה המובנית בו.
30 שניות בכל צמיג מוריד ל-25 PSI
40 שניות בכל צמיג מוריד ל-20 PSI
ניפוח: מדחס Viair 400P כ- 15 עד 20 שניות לצמיג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא יודע איזה סוג ניסית.
אני משתמש בגנרי הזול כמו בקישור של בועז.
קדמי מכוון קבוע ל-18 ואחורי ל-24, עובדים יופי.
לכל דפלטור יש טווח, ואם קנית אחד שלא עובד בלחץ 15, אז על מה התלונה?..
עוד סיבה לא לקנות באלי אקספרס
את אלו הזמנתי 6-30 PSI , שימו לב שכל מה שמופיע באלי עם אותם נתונים :-)
https://he.aliexpress.com/item/5x-4W...302.4.6.Bokbku
לגבי הניפוח , אם הורדתי מ34PSI ל 24 כמה אני פוגע בצמיג אם ביציאה מהשטח אני נוסע מספר קילומטרים בודדים לתחנת דלק על אספלט?
עזרתם לי מאוד להתגבש מה אני צריך ומה אני רוצה עבור הגימני ברכב:
- נרכש - Craftsman Programmable Digital Tire Gauge - 170 ש"ח ב - AMAZON עם הובלה של BUY2USA בעלות 170 ש"ח.
- נרכש ערכה של 4 מפחיתי לחץ אוויר - עודף מ - 40 ש"ח
- השבוע ארכוש קומפרסור ב - ל.כ, כנראה 450 ש"ח (מתחבר למצבר)
- ארכוש גם מפתח ונטילים, כולל כמה ונטילים ופקקים ספייר שיהיו ברכב
לגבי מפחיתי לחץ האוויר הכוונה הינה לכוון ל - 16PSI (עד כמה שניתן) , כברירת מחדל לעזיבת הכביש.
ואז יש את המודד הדיגיטלי שגם יודע לשחרר אוויר, בכדי לוודא שמפחיתי האוויר לא מזייפים לגמרי וכמובן שגם להפחתת לחץ אוויר מדוייק יותר ולכל לחץ רצוי
המון תודה על כל התגובות,
תודה,
בריאן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
לגבי הניפוח , אם הורדתי מ34PSI ל 24 כמה אני פוגע בצמיג אם ביציאה מהשטח אני נוסע מספר קילומטרים בודדים לתחנת דלק על אספלט?
סע לאט.
ובאמת אם זה רק קמ בודדים.