תגובה: מה מצב המעיינות הבאים?
אמוץ, אם הבבון הצעיר יעיר לאבא שלו - הוא יחטוף ממנו כאפה.
אם המורה תעיר לאבא שהילד בבון - גם היא תחטוף כאפה.
אם אתה תעיר לבבון בשטח - גם אתה תחטוף כאפה. ואולי גם דקירה.
וכבר יש גם כאן, גם בשרשור הזה - מישהו שחטף מבבון בשטח. לא דקירה חלילה, ''רק'' קסדה....
אני לא איש שמאל ולא ממעריצי מפא''י ובן-אהרון - אבל הוא לא בהכרח טעה כשאמר מה שאמר. כנראה הוא ראה רחוק קדימה.
תגובה: מה מצב המעיינות הבאים?
גם ה"בבון" וגם ה"חזיר" הם אנשים. אני לא מאמין שיש הבדל תורשתי מהותי ביננו. זה רק עניין של חינוך.
אני גם לא מאמין שיש איזה גרם פוטנציאל לאלטרואיזם בערימת הגנים הזאת. זה רק עניין של כמה רחב וכמה רחוק כל אחד מחשב את האינטרסים שלו.
הטבע הוא שלי ליהנות ממנו.
גם לשתות וגם לנשום חמצן זה ליהנות ממנו. כמובן שלא כל דאגתי היא לרביצה במים. אבל אם הצרה הייתה חמצן, מים ומזיקים, היינו סוגרים את החלונות יותר חזק ומוצאים דרך לסנתז מה שצריך. יש לנו גם צורך לחוות את הטבע שאי אפשר להתעלם ממנו.
הוויכוח שלי הוא לא על הצורך שלנו בשמירת הטבע. רק על הדרך והמינון. כמובן שצריך גם שטחים סגורים, אבל איפה וכמה?
נוצר מצב במדינה הקטנה שלנו בו כבר קשה מאוד למצוא פינה ליהנות מהטבע. בטח אם אין לך כסף לשלם על זה בכל פעם (מעבר למיסים שאתה משלם ממילא). תוסיף על זה הרגשה חוצת מעמדות כלכליים וסוציאליים שרט"ג מתנהגים בצורה שרירותית ולא מוסברת.
אין סיכוי שמצב כזה יכול לתרום לשמירה על הטבע בתווך הארוך.
עיקר הביקורת שלי היא לא על רט"ג, בטח לא על אנשי השטח. אני חושב שהתנהלות המדינה היא כזאת בכל התחומים. זה ברמת מדיניות הממשלה.
אבל,
1. אני משוכנע, שאפילו רק עם דברור והסברה יותר מתחשבים אפשר לשנות המון. ואני כבר לא מדבר על לבוא אל הציבור, אפילו כשאנשים כאן פנו למערכת הם לא הצליחו לקבל יותר מחצאי תשובות תמוהות.
2. יש שיתופי פעולה של רט"ג עם גופים סטטוטוריים ופרטיים מקומיים שלא באמת שומרים על הטבע ומאוד פוגעים בקשר עם האזרח. בראשם יצירת מונופול על המים למועצות בעמק בית שאן ומקורות הירדן. למפעלי הכסף האלו אין שום קשר לחמצן או מגוון ביולוגי.
3. מצד שני, יש גופים שרוצים להירתם להסדרה ושימור ומקבלים כתף קרה. למשל קיבוץ אילון בשמירה והנגשה של נחל בצת. שמה דלבים ענקיים מתים לבלי שוב וסביבת חיים שלמה נעלמת בימים אלו, גם בגלל סחבת תמוהה של רט"ג.