המנוע התלת פאזי שתקנה הוא מקסימום סביבות ה 2900 סל״ד.
סל״ד מנוע=gpm, גם בכח אפס.
כח סוס = לחץ בסל״ד
עכשיו תעשה חישוב של פולים בכדי להעלות כח ומנגד ירידת הסל״ד / מהירות הבוכנה.
Printable View
המנוע התלת פאזי שתקנה הוא מקסימום סביבות ה 2900 סל״ד.
סל״ד מנוע=gpm, גם בכח אפס.
כח סוס = לחץ בסל״ד
עכשיו תעשה חישוב של פולים בכדי להעלות כח ומנגד ירידת הסל״ד / מהירות הבוכנה.
אבל כמה כ"ס אני צריך? 6?
אם אתה צריך את שיא הכח של המשאבה אז כן ,תלוי מה קוטר הבוכנה שלך , כמה טון אתה רוצה ללחוץ, וכמובן ...באיזו מהירות.
אז אם אני מחבר את המנוע ישירות למשאבה ללא פולים אני צריך מנוע של 6 כ"ס עם 4000 RPM כדי לקבל את המקסימום מהמשאבה?
אבל אני יכול להשתמש במנוע 3 כ"ס עם פולי קטן בחצי מהפולי במשאבה ולקבל 6 כ"ס אבל חצי סל"ד?
הבנתי נכון?
הספק = ספיקה x לחץ.
מכאן אתה יכול להבין מה בא על חשבון מה.
אסף.
או להשתמש בבוכנה עם פי 2 שטח בכדי לקבל את אותה תוצאה בדיוק - כח לחיצה על חשבון מהירות מילוי הצילינדר.
אני רוצה שתבין את העיקרון, לאחר מכן יהיה לך הרבה יותר קל לבנות הכל.
יש לך שלושה נתונים עובדתיים, - משאבה שקנית ,מנוע 2900 סל"ד וכח סופי של 30 טון שאתה צריך.
תתחיל לשחק עם המספרים.
בתרשים שצרפת יש משאבה 5.5gpm דו שלבית ומנוע 2 כ"ס. הסל"ד פחות או יותר זהה, 1800 rpm.
זהו בסיס טוב לצאת ממנו לשאר החישובים (או ההערכות)
ואם תגיד לאן אתה רוצה להגיע, זה יעזור לנו לכוון אותך.(תביא נתונים תקבל מספרים)
אם אתה מתכוון להשתמש במשנה תדר למנוע, אתה יכול להעלות התדר אפילו עד 300 Hz .- פי 6 מתדר הרשת וכך
להשיג הספק גדול - ממנוע קטן. וזאת מפני שהגדלת הסל"ד אינה פוגעת בטורק המנוע. זהו אחד היתרונות הגדולים של משנה התדר,
וזה גם מייתר את עניין הפולים והתמסורות למינהן.
לפני שנים היה לי בעבודה משנה תדר על טרולי, כבלים עם שקע תקע , והיינו מניידים אותו ממכונה למכונה לפי הצורך.
יש אילוצים ובראשם כסף.
בוכנה חדשה כמו שאני רוצה עולה, מבלי להתחיל לחפש דילים בכל הארץ ומדובר על בוכנה חדשה, 3500-4000 שח. בוכנה בקוטר ש 200 ממ שתתן בערך, עם לחץ מקסימלי והספק מקסימאלי שהמשאבה מסוגלת לספק, בסביבות 50 טון לחיצה. זה המועדף והרצוי ויספיק לי לכל פרוייקט שאני יכול לחשוב עליו.
אבל זה יקר.
אז אני יכול להסתפק בבוכנה בקוטר של 125 ממ שתתן רק 25 טון לחיצה ובעתיד לשנות אם ממש יהיה צורך ויותר חשוב, הכנסות. עדיין בכונה כזו עולה 2800 שח בערך.
אבל מה, כמו שאתם כותבים לי פה, אני צריך גם מנוע 6 כ"ס עם סל"ד של 4000 RPM. לא בלתי אפשרי אבל גם לא זול. אז עכשיו אני צריך להחיל לבדוק מחירים. אולי באמת יהיה עדיף לקנות בוכנה גדולה אבל מנוע קטן או בוכנה קטנה אבל מנוע גדול. כנראה למצב של 50 טון לחיצה אני לא אגיע אלא אם אמצא מנוע ממש בזול (יש כמובן גם את האלמנט של החשמל, אני יכול לספק מקסימום 32 אמפר תלת פאזי אבל מעדיף 16)
אם כבר מדברים על בוכנות, בוכנה תלת שלבית של משאית בקוטר שאני רוצה אבל רק SINGLE ACTION יכולה להתאים? כמובן לסדר לה קפיץ חיצוני להחזרה. אני יכול להשיג כזו ב800 שח. לא צריך את התלת שלבי כי השלב הראשון הוא כבר מספק כרגע מבחינת אורך.
תודה
הרבה שנים עברו מאז שנגעתי בדברים הללו, בכל זאת ,ממיר תדר יכול להעלות את הספיקה ולשמור על הספק מקסימלי של המנוע, מצד שני זה מחייב שככל שיעלה התדר מעל תדר העבודה/רשת של המנוע, המומנט יקטן בהתאם (כי עד כמה שאני זוכר ,המתח לא גדל בהתאם לתדר מעל מתח הרשת ) ,כי אין יש מאין .
אחרת היו משתמשים במנועים קטנים במקום מנועים גדולים עבור אותה עבודה X .
תקן אותי אם אני טועה.
הבנתי, נתמודד עם זה.
אני רוצה להבין מה אופיין העבודה שלך. האם אתה סוגר מהלך סרק, לוחץ, משחרר מעט, משנה מיקום החומר, לוחץ שוב..... וכו?
או שאתה סוגר מהלך סרק, לוחץ, ומשחרר עד למעלה?
אם זה הראשון, מהלך סרק לא צריך להטריד. אם השני, יש משמעות לזמן.
קנית משאבה אובר-קיל, ואתה רוצה להוציא ממנה את המכסימום. לא חייבים. לחץ המשאבה הוא 200 בר- זהו נתון בלתי מתפשר
שייתן לך את כוח הלחיצה. המשתנה היחיד הנשלט הוא קוטר הבוכנה- לקבלת הכוח הרצוי- התשלום, מהירות נמוכה בסרק.
אני אחזור מאוחר יותר לגבי כוח המנוע.
רק רציתי לתקן שבוכנה תלת שלבית צריכה לסגור 2 מהלכי סרק ולא 3 כפי שרשמתי קודם.
טל,
טורק המנוע נשמר בתדר גבוה יותר, סל"ד עולה, ולכן ההספק עולה. אתה משלם בצריכת זרם גבוהה יותר מהרשת- אין יש מאין.
לא משתלם כלכלית, לכן משתדלים ליישם מנוע בהספק קרוב לדרישות המע'. מחיר משנה תדר גבוה ממחיר מנוע גדול יותר.
ישנן הגבלות נוספות. יכולת פיזור החום הנוצר במנוע, עמידות המיסבים לעומסים גבוהים יותר- לכן לא מקובל להעלות מנוע 2 כ"ס לדוגמא
ל-200%, אלא במקרה של אין ברירה(אין מקום למנוע גדול), או שהמנוע כמעט לא מועמס ואתה צריך סל"ד גבוה.
מקווה שעניתי.
זוהר העבודה תהיה כמו שכתבת. מביאים את הסדן(שמחובר לבוכנה) לגובה מבויים. לוחצים קלות כדי לעשות סימון, מרימים קצת לראות שהסימון נכון ולוחצים. זה במקרה של לחיצה רציפה. כל מהלך לחיצה רציפה הוא אולי 10 סמ וזו כנראה הגזמה פראית ביותר ( פטיש שצריך לעשות לו חור בעומק 10סמ זה מפלצת שלא בטוח שבכלל אפשר לתפעל). עבודה נוספת זה הרבה לחיצות קטנות כדי לעצב את הפלדה. אחרי שהפלדה מתקררת מרימים את הבוכנה מעט כדי שיהיה אפשר להוציא בבטחה את החלק. בגדול רוב מהלך העבודה הוא סמ בודדים.
לא מדויק.
תקבל כוח גדול יותר (יותר לחץ) תמורת ירידה בסל"ד (פחות ספיקה)- ההספק יישאר עדיין 3 כ"ס.
ראיתי את נתוני המשאבה. כן , כדי להגיע לתפוקה מליאה של המשאבה צריך 6 כ"ס. 4000 סל"ד מכס'.
ראיתי גם שבדרגת הלחץ הנמוך במשאבה, (מהלך סרק) התפוקה הנפחית שלה גדולה פי 2.4 מאשר דרגת הלחץ הגבוה, מה שלכאורה משפר
את בעיית מהלך הסרק.
כפיי שקראתי אתה הולך להשתמש בווסת מהירות. קח מנוע 4 כ"ס, העלה אותו ל150% וקבלת סל"ד והספק גבוהים יותר.
רווח מכל הכיוונים.
אפשר לחבר לווסת המהירות פוטנציאומטר חיצוני ויש לך שליטה על הכל.
תודה. אני אלך עם המשאבה לחנות מנועים למצוא משהו מתאים.
זה טוב. מהלכי עבודה קצרים.
אני לא חסיד שיטת הפולים. ההספקים גבוהים וצריך 2 או 3 רצועות מסוג B.
אבל אם החלטת שכן, ובלי ווסת מהירות, בהנחה שלא קיימת בעיה במהירות מהלך סרק כי נתון זה זניח לאור מה שהבנתי ממך,
אתה יכול ללכת על מנוע 3 כ"ס עם יחס העברה 1 ל-2, כדי לקבל לחץ, או מנוע 4 כ"ס עם העברה 1 ל-1.5.
מנוע 4 כ"ס יאפשר לך בעתיד, אם תחליט להשתמש במשנה תדר, להעלות הספק כפי שרשמתי קודם, בעלייה של 150% בלבד,
לעומתו מנוע 3 כ"ס תצטרך עליה של 200%, לכן לא מומלץ.
אני לא הולך לקנות כל כך מהר. יש פרוייקטים לפני זה שמקבלים עדיפות.
אני מנסה למצוא מנוע משומש. נראה מה אשיג
lizard, אתה מאתגר אותי.
יש פתרון גם לבוכנה תלת שלבית אם זה מעניין אותך, אבל... כנראה(לא חשבתי עד הסוף) תצטרך להחליף את השסתום הידני. יש מצב?