יש מכונים שיש להם במלאי אבל המילים רכב אספנות זה מדבקה ולא הטבעה.
בקומפיוטסט בראשון לציון יש את זה.
Printable View
מבדיקה שערכתי בזה הרגע, אכן תקנה 281א(ד) נמחקה.
הנוסח הישן היה "רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו.", ובתיקון מס' 8 בשנת 2018 נמחק הסעיף.
גם סעיף 281א(ז) נמחק ב-2018, ולכן נגמר גם העניין של "לא יוביל אדם מטען ברכב מסחרי שצוין ברשיון הרכב כרכב אספנות"
לכן לכאורה, רכב אספנות יכול לשמש לצרכי עיסוקו של בעלו!
טוב לדעת וזו כבר לא שמועה, זו אמת.
אהבתי!!!!
לגבי השאלה האם מס הכנסה יכיר בהוצאות - זה שאל את רואה החשבון, לא יודע, אם כי הוא אמור להכיר.
הערת אזהרה - ייתכן שכל הספור הזה הוא זמני, כך טוענים במשרד התחבורה!!!
האותיות הגדולות בכוונה. כדי שיתפוס את העין.
מדינה פאשיסטית
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לפי התיקון החדש, לא ניתן לנפק לוחית רישוי עם מדבקה אלא רק עם כיתוב מוטבע.
קובץ מצורף 118639קובץ מצורף 118640קובץ מצורף 118641קובץ מצורף 118642קובץ מצורף 118644קובץ מצורף 118643
בטח היו כאלה שכבר תכננו איך לעשות קצת כסף בהסעת כלות וחתנים וכו'...
אז תרגיעו. נכתב במפורש שכל זה זמני.
סתם מדינה מטומטמת. לא פשיסטית. לפחות לא לגמרי. עדיין. (למרות שרבים וטובים יאמרו שאנחנו בדרך לשם מבחינות אחרות אבל זה עניין לדיונים אחרים). ואני אסביר.
האמת שכשקראתי את הכותרת גם לי נראה קצת מוזר ואחרי שקראתי עד הסוף אני יכול להבין את החשדנות של אנשי מועדון החמש.
קבלו עובדה מוגמרת - מדינת ישראל לא מחלקת מתנות בחינם לאף אחד. כלומר לפוליטיקאים בוודאי. גם לחרדים וכו', זה ברור...
אבל לא לאזרחים רגילים שעובדים ומשלמים מיסים ועושים מילואים ובטח לא לסתם אזרחים שהם גם חובבי רכב.
אם מבטלים הגבלה/תקנה, מוכרח להיות לזה מחיר - אל תשכחו שרכב אספנות נהנה מצ'ופרים משמעותיים (מאוד!) בדמות טסט אחד בשנה + ביטוח ואגרת רישוי במחיר מגוחך. אני חותם לכם שבמסדרונות משרדים ממשלתיים מסויימים מסתובבים לא מעט פקידונים שההקלות הללו עושות להם פריחה, טורדות את מנוחתם ומציקות להם מהרגע הראשון בו נכנסו לתוקף.
אז במועדון החמש חושדים מי שחושדים ומבחינתם בצדק גמור, שהחרב מתהפכת מעל לראשם ושתמורת ביטול שתי ההגבלות (שמבחינת רובם הן שוליות למדי) יצטרכו לשלם שוב אגרת רישוי מלאה וביטוח יקר ואולי גם לחזור לטרור של שני טסטים בשנה...
בא משרד התחבורה ומרגיע. ''זה רק זמני. התקנות יחזרו לתוקף''... אז אולי באמת אפשר להירגע.
זה בטח עוד קצר בתקשורת, אחד מני רבים, בין משרדי התחבורה, האוצר והמשפטים.
לנוכח מה שקורה לאחרונה במדינת ישראל שום דבר לא יכול כבר להפתיע.
רגע אחד. אם זה רק זמני, אז בעצם מה הטעם בביטול ואחר כך בביטול הביטול?... מה הועילו בתקנתם כל אותם גאונים בעלי ביצועים מרשימים?... למה לשגע את הציבור?...
מה זאת אומרת למה לשגע?... כי אפשר וכי הם יכולים.
פורים שמח.
אני מנחש שאני יודע מה הרקע. גם רכב בייבוא אישי ״לא ישמש צרכי עיסוקו של בעליו״. יש לובי לייבוא מקביל (סוג של ייבוא אישי מסחרי) של מכוניות שבהגדרה ייועדו לעבודה (הדיבור הוא בעיקר על מוניות משני קצוות קשת המחירים). אז אם הלובי הצליח נראה עוד מעט חקיקה חדשה ש״מסדירה״ את השימוש לצורך עיסוקו של... ברכבים בייבוא אישי ועל הדרך גם בדבר המוזר השני - רכבי אספנות.
אני מאוד מקווה שבאמת לא יהיה מאחורי זה ביטול של ההטבות למי שלא יוכיח שלא עושה שימוש כזה ברכב.
(״הסדרה״ - סידור הטבות למקורבים, לוביסטים וחברים של מישהו, באופן שנראה חוקי ומסודר, על ידי חקיקה).
אסף.
מה לגבי האיסור על נסיעה בשעות הבוקר לאספנות?
יש סיכוי שנראה שינוי?
אני מקווה שלא. כל עוד רכב אספנות נהנה מהטבות, אם המחיר הוא שיהיו גם איסורים - אני מוכן לחיות עם זה. כי אחרת ברגע שהאיסורים יבוטלו זה ייקח קצת זמן אבל גם ההטבות יוסרו, ואת זה אנחנו לא רוצים. נכון?
אסף.
הסיבה שהביטוח זול היא בגלל האיסור לא לנסוע בבוקר.
אם אי אפשר לנסוע בבוקר קטנים הסיכוים שתסע בכלל.
רוב הנסעות שלנו לעבודה וחזרה. אם אי אפשר לנסוע בבוקר, קשה לנסוע לעבודה.
מה שאומר שחלק גדול מהנסיעות בוטלו, והסיכוי לתאונה יפחת משמעותית.
כנ"ל לגבי אגרת הטסט..
אם יבטלו את איסור הנסיעה בבוקר אין סיכוי שחברות הביטוח לא יעלו את מחיר הביטוח.
יתר על כן, יש סיכוי סביר שכבר עכשיו הם יעלו את מחיר הביטוח, כי יש סיכוי שאיזה מטומטם באמת ישתמש ברכב לעבודה.
וכך כמות התאונות תגדל.
קיבלנו הטבות, באו ונשמור עליהם, לא משתנים מהמקפצה ולא עושים שטויות.
מספיקה מעידה אחת של איזה טמבל (תאונה עם נפגעים ברכב אספנות בשעות הבוקר לדוגמא)
וכל ההטבות הללו עלולות להיות מבוטלות.
אותי אישית מדאיגה העובדה שהם סתם כך ביטלו את האיסורים הללו (ואני לא היחידי כנראה)
בתוך כל זה מסתתר סעיף נוסף שבוטל והוא האיסור על הובלת מטען ברכב אספנות מסחרי.
איסור מוזר בניסוחו, אם יש לי רכב אספנות רגיל, מותר לי לגרור עגלה ועליה כל טוב הארץ.
אבל עם טנדר "אסורה הובלת מטען", מה הוא מטען?
כולי תקווה ששני הסעיפים יחזרו בניסוח חכם יותר: "אסורה הובלת מטען בתשלום" למשל.
אגב יש ויכוח גדול מה זה "לעיסוקו של בעליו", נניח שיש לי רכב אספנות יפה (כל מי שמכיר אותי ואת רכביי יודע שזה היפותטי להחריד) ומישהו רוצה לנסוע בו ליום חתונתו. כמה זה תשלום סימלי? מתי זה הופך לעיסוקי?
אומי, אל תכנס לזה, חבל על הביטים בשרת, ואני מבטיח לא להשתתף.
תרצה - תרים טלפון. יש פרשנויות מכאן עד הונולולו וממש לא נכון שהאח הגדול יידע אותן מראש.
הביטול יבוטל...
אגב שמתי לב שכל פעם שיש דיון כזה יש מיד כתבה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...54bf7cf0d6.jpg
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לא נכון בעליל !
ביטוח החובה לרכב אספנות נהנה מהנחה ש 75 %בזכות אותם דיונים בנושא חקיקה לרכב אספנות אי שם בתחילת שנות התשעים. משרד התחבורה רצה אז הגבלת נסיעה גם אחרי הצהריים, ונציגי מועדון החדש באותם ימים הצליחו לשכנע את הרשויות שלא זה מה שיעשה את ההבדל. יתרה מזו, ביטוח צד שלישי הוא מוצר תחרותי ולא מפוקח. במסגרת התחרות כל אחד יכול לדרוש את המחיר המבוקש, ואין כאן הנחה במסגרת תקנות.
פשוט לא נכון, ראה לעיל.
אני אתקשה לקבל את דברי קודמי(גם אם הם נכונים) ולו בשל אחת הפרשות המלוכלכות בתולדות מועדון ה-5.
אותה פרשיה שאתה מתכוון אליה נולדה מתוך רצון להרע.
התביעה שהם הגישו בשעתו לבית דין חברים של המועדון המהווה אסמכתא שיפוטית מוכרת במדינת ישראל נדחה על הסף. בית הדין קבע כי המעשים להם התכוונו מגישי התביעה כלל לא נעשו !
חבל שאנשים נתפסים לדברים שאינם אמת.
יש שם אלפי הודעות ללא תוכן.
מה זה הפרשה המלוכלכת ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
בית דין משמעתי של מועדון חברים מחייב לכל היותר את חברי המועדון. לא כפי שכתב אורן קיפניס.
אני מציע לשמור את הפרשיות האפלות של מועדוני רכב אחרים מחוץ לג'יפולוג.
מי שירצה - שיפנה לקישורים ששמו המגיבים הקודמים וימשיך דיונים שם.
ולגופו של עניין, לעניין עלויות הביטוח - ניתן לדון בעניין.
למיטב ידיעתי והבנתי, אין חברת ביטוח פילנטרופית במדינת ישראל.
ביטול מגבלת השעות (ההגיונית כשלעצמה), תוביל כמעט בודאות להעלאת מחירי הביטוח.