כן אבל בסוף המאבק באנשים עם עקרונות הוא זה שהפך אותך לאיש עם עקרונות בעצמך.
הילדים שלי הם בדיוק מאלו שמטפסים על עצים ונופלים.
אבל טרקטורון לא יהיה להם. לפחות לא עד שהם יממנו לעצמם אחד (כולל רשיון וביטוח).
Printable View
כן אבל בסוף המאבק באנשים עם עקרונות הוא זה שהפך אותך לאיש עם עקרונות בעצמך.
הילדים שלי הם בדיוק מאלו שמטפסים על עצים ונופלים.
אבל טרקטורון לא יהיה להם. לפחות לא עד שהם יממנו לעצמם אחד (כולל רשיון וביטוח).
זה אגב הסיכום עם הגדולה שאמורה לגשת בימים הקרובים לטסט שני (הטובים עוברים בשני, כן?): רכב עבודה מבוטח לנהג צעיר ע"ח הליסינג.ציטוט:
(כולל רשיון וביטוח).
רוצה לנהוג גם ברכב השני או בטרופר - שלמי את ההפרש בביטוחים.
והיא נערה סופר רצינית וסופר אחראית וזה חלק מהבנת המושג "אחריות" - לפחות לדעתי
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
מתניע מחדש השירשור, אם כי יותר בנושא המקורי עבור צאצא מספר 2 בבית
איזה סוגי מנועים יש לריינג'ר, יש כנראה ריינג'ר דיזל למכירה מבית טוב ונראה טוב, אני לא סגור על המודל של הכלי הספציפי, אבל נרכש ב40000 שקל לפני כשנתיים, אני מעריך 2013??
האם כמנוע דיזל, נושא שעות המנוע זניח בהשוואה לsbs בנזין שנמדדים בשעות מנוע?
מה סדרי גודל של ביטוח לנהג חדש? ושל עלויות רכישה?
השימוש יהיה בתוך ובין המושבים בישובי גדרות ולברנר, בכבישים צדדים ובשטח לייט.
לחילופין, אשמח למשוב על תום קאר מבחינת ההתאמה וטווח מחירים לכלי משומש ראוי.
רייזרים וכו' גם מחוץ לתקציב וגם לתחושתי כלי מרוץ מפתה מדי לנער צעיר, ולמרות שיחסית ממוגנים.
האם ריינג'ר סחיר למדי כך שעוד שנתיים בקלות ימכר לטובת רכב לצאצא 1 שישתחרר + צאצא 2?
התקציב עד 20000 שקלים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לעניות דעתי הטומקאר לוקח בכל הפרמטרים.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
אשמח לפירוט על תום קאר, דגמים, טווח עלויות של כלים משומשים, סחירות, והיכן מותר ואסור לנסוע בהם.
כולם 2 על 4?
יש כמה סוגי מנוע היותר נפוצים הם 750 (tm25) ויש מנוע 1050 (tm27(
בגדול איך אומרים?הזאב הקשיש של הsbs אבל האמין ביניהם
בגדול רובם ניתן לנסוע בכביש כמו רכב
עדיפות למנוע 1050 מנוע דייהטסו
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
תאסוף קצת מידע ברשת ותחזור לפה יותר ממוקד.
יש המון מידע בנושא איזה מנועים וכולי.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
זה רק לא מסתמן , זה זועק מהתגובה שלך שהיא חסרת עיגון במציאות, כל ילד שיהיה הכי ערכי שיש שיודע שההורים שלו יכולים להרשות לעצמם יקבל את החופש התחבורתי הזה בלי שום בעיה בלי טיפה של נקיפת מצפון.
מהצד השני, של ההורה, הבנות שלי עברו מסלול רגיל של שימוש ברכבים שבבית, בקרוב השלישית (17), לא יודע מה הייתי עושה במקום פותח השרשור כי גם הילד הכי חנון ואחראי עושה שטויות, אך אין לי ספק שהילדה שלי עם כל הערכיות שבה ( מדריכה בצופים לילדים חלשים שאותם ליקטה ביוזמתה תוך פגישות רבות עם מנהלי בתי ספר לחינוך מיוחד והורים מודאגים) היתה שמחה לקבל רכב לשימושה הפרטי כל עוד לא זה היה פוגע בהתנהלות הכלכלית בבית.
כמובן שלא אכנס לשיטות חינוך
לגבי הקאן אם , כמובן שמומלץ ה1000 ולא בגלל המנוע , השינוי האמיתי בבולמים , ה1000 מגיע עם בולמים איכותיים של פוקס , ובעקבות זה הוא בכמה רמות יותר יציב .
הקאן אם יותר איכותיים מפולריס , בדגם הספציפי הזה דיברו על ארגז עבודה האחורי , להבדיל מרוב הSBS שנמכרים הוא באמת מתאים לעבודה והוא נפתח , תבדוק שזה תקין ולא בעייתי, כמובן תבדוק מנוע , שלדה , חגורת הנעה , תבדוק מתי בוצע טיפול גדול כולל חגורת הנעה .
השלדה בדגם הזה קשיחה , זה בעצם הכלאה בין רכב עבודה לSBS , זו גם הסיבה שהדגם עם בולמי הפוקס (1000) עדיף.
קח בחשבון שלדגם הזה אין ממש ביקוש והוא נמכר הרבה מתחת למחירון
בהצלחה
הקומנדר לא נחשב לעיפרון הכי מחודד בקלמר של קאן-אם. זה באנדרסטייטמנט. לא בכדי הכלי לא מבוקש.
לתומקאר TM25 היה מנוע 725 סמ"ק מתוצרת קוהלר. מנוע מבאס לחלוטין, חלש ורועש.
לתומקאר TM27 יש מנוע 1,050 סמ"ק סיני, לא זוכר מאיזה יצרן, אבל גם הוא לא חזק וכן רועש.
רבים משדרגים אותו למנוע דייהטסו סיריון 1,300 סמ"ק. הרבה יותר חזק וטוב ובישראל כמו בישראל - כל דבר טוב הוא גם כמובן לא חוקי.
אם המטרה היא לנהוג בשטח עם ההורים, אז למה לא?
אם המטרה היא ליישר קו עם ילדי השמנת שמתייחסים לכל דבר כמובן מאליו, אז שיילך ברגל.
מעיר את השרשור, גם במקרה שלי עבור מתבגר ואחיו שעומד להשתחרר מהצבא.
אקדים ואומר שביצעתי חיפושים הן בגיפולוג והן ברשת עבור השאלה ורק התבלבלתי, נראה שהחוקים והמגבלות השתנו בשנים האחרונות ולכן קשה להבין רלוונטיות התשובות מתוצאות החיפושים.
שאלה:
אשמח להבין היכן מותר והיכן אסור לנהוג בריינג'ר או מיול ( טרקטורון עבודה) וב sbs כגון rzr (כלי פאן), ואם תוםקאר זו קטגוריה שלישית אז גם עבורו אותה השאלה.
הכוונה לכלים משומשים עד 35000₪ בערך, ואם יש רלוונטיות משנת דגם מסויימת (כך נראה?) אז אשמח להבהרה.
השימוש יהיה בתוך ובין מושבי גדרות, כתחבורה גם בכבישים צדדיים, כולל נסיעה בשבילים לכיוון ברנר, אישור רק לחציית כבישים מבחינתי מהווה סיבה מספקת לרדת מהכלי.
אני מודע להבדלים המהותיים שבין כלי הפאן לבין כלי העבודה, אבל חושש שכלי פאן שאמנם מגן יותר מצד אחד ומפתה יותר להשתולל מצד שני לא יהיה שימושי ככלי תחבורה מבחינה חוקית.
תוסיף עוד כלי לרשימות האפשרויות:
קלאב קאר- להבנתי זה כלי שהמערכת לא כ"כ יודעת לאכול אותו כרגע, זה נופל בהגדרה של כלי תפעולי, אבל לא מסומן ככלי רכב רשמי.
תחום אפור.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כיוון מעניין, יש קלאב קאר שהביצועים שלהם בסדרי גודל של פולריס ריינג'ר? ולא איטיים בהרבה? מתאימים גם לשבילים?
קצת מזכיר קלנועית...לא משהו שיעבור בקלות בבית.
ראיתי כבר מוגבהים, עם צמיגי שטח.
במבט ראשון מבלבלים
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
יש המלצה על דגמים?
אלו למשל?
https://greenextreme.co.il/product-c...7%D7%90%D7%A8/
האמת לא הייתי סומך על תשובות כאן בפורום , גש ליבואן פולריס בתל אביב כדי להבין בדיוק מה קורא עם הרישוי של ריינגר וRZR , המידע שם יהיה יותר רציני.
ממה שידועי לי וכמובן קח את מה שאני רושם כאן בערבון מוגבל :
כל הSBS היום (רכבי פנאי) לא מורשים לנוע בכביש אלא לחצות בלבד , עד לאחרונה פולריס רייזר 800S ו 900XP משנת ייצור 2009-2014 יכלו לנוע בכביש לא מהיר עד ינואר 2019 , אבל אף אחד לא יודע לתת תשובה וודאית אם ברשיון החדש (2019) בוטל הרשיון כביש והם בדיוק כמו הSBS החדשים, גם אם מנסים למכור לך כלי כזה עם רשיון כביש ומוכיחים לך ברשיון שמותר , תבדוק את זה טוב מול משרד התחבורה , כי אתה עלול למצוא את עצמך תקוע עם כלי ללא רשיון כביש בטסט הבא.
לפי מה שהבנתי הריינגר והגנרל של פולריס מורשים לנוע בכבישים לא מהירים (הם מוגדרים ככלי עבודה), והמצב ישאר כך גם בעתיד.
חוץ מהיכולת החוקית לנוע בכביש יש עוד משהו טכני שצריך להבין , כל הכלים שמורשים לנוע בכביש או שיכלו לנוע בעבר : יש להם מערכת דיפרנצייל פתוח + נעילות למקרה הצורך בשטח , הכלים החדשים שלא מורשים לנוע בכביש הציבורים מגיעים עם דיפרנצייל סגור קבוע , ההבדל מהותי בנסיעה בכביש.
בהצלחה
בעניין רישוי כדאי לקרוא: http://www.hahamisha.co.il/%D7%97%D7...5%D7%A0%D7%99/