לא אתפלא אם מנוע המיקרה והקליאו (והדאציה סנדרו האטמוספרית) זהים, אותו בעל בית לא מעט שנים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
לא אתפלא אם מנוע המיקרה והקליאו (והדאציה סנדרו האטמוספרית) זהים, אותו בעל בית לא מעט שנים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
האטראז הצבאי אוטומטי, עדיין חסכוני?
הוא אוטומטי רובוטי, מהסוג הבועט, זה שהוציא לקורולות הרובוטיות שם רע, אבל יותר גרוע. אבל הוא חסכוני.
לא יודע מה היו ההצעות האחרות.
ממה שאני יודע, במכרז הזה צה''ל שם דגש על צריכת דלק.
האטראז' הוא חרא של אוטו. חרא כמו שכל משפחתית קטנה היא חרא - ביצועים, התנהגות, בטיחות, איכות. הכל באטראז' הרבה מתחת לממוצע. אפילו מתחת לממוצע הבאמת מאוד לא מרשים של מכוניות קטנות מהמזרח הרחוק. וכאן תוסיפו גם מראה, מוצא וייעוד שאינם יפניים אלא דרום-מזרח-אסיאתיים. זה באמת דרעק אמיתי. לא לחינם נמרוד הגדיר אותו כ''עונש לקצינים''...
אבל האטראז' הוא גם כלי תחבורה בסיסי יעיל למדי. מה הלקוח של משפחתית קטנה רוצה בסך הכל?.... שהאוטו יהיה חסכוני ואמין ויחסית מרווח מאחורה ושהבגאז' יספיק למשפחה צעירה עם תינוק ועגלה וקניות, שיהיה אוטומטי עם הגה קליל ומנותק ושהמזגן יהיה חזק ושהסחיבה תהיה סבירה. את כל זה האטראז' מספקת. בשביל לכלות את החיים בפקק באמצע אוגוסט זה מספיק ובשורה התחתונה זה אוטו שמספק את הסחורה שלו.
חבר היה מעורב בתאונת חזית-דופן כשהוא ישוב באטרג.
נכנסו בו מהצד במהירות של מעל 70קמש.
נגמר במכות יבשות.
.
הם לא.
למיקרה מנוע 1.2 ליטר 3 צילינדרים עם 80 כ'ס. היא מכונית מאוד מיושנת ומאוד בסיסית ומאוד לא מרשימה אבל אמינה וחסכונית. אפשר להשוות אותה למיצובישי ספייסטאר (האחות ההצ'בקית של האטראז'). הגודל, המפרט, התכונות והייעוד (לעמוד בפקק שעות עם מזגן שטוחן בפול ווליום) מאוד דומים.
בחו''ל יש כבר דגם חדש לחלוטין שחיצונית דומה קצת לג'וק (ניסאן ג'וק, לא לא המקק/תיקן) ומצויד במנוע הרנו קליאו 0.9 ליטר טורבו עם 4 צילינדרים ו-90 כ''ס. הדגם הזה עדיין לא מיובא לישראל.
לקליאו 1.2 הישנה מנוע 4 צילינדרים עם 75 כ''ס.
בסנדרו הבסיסית יש את אותו מנוע 1.2 ליטר 4 צילינדרים מהקליאו הישנה עם 75 כ''ס
בסנדרו סטפוויי, בקליאו Tce החדשה הידנית ובקפצ'ור הידני יש מנוע 0.9 ליטר טורבו 4 צילינדרים עם 90 כ''ס.
בדאסטר ובקליאו Tce הרובוטית כפולת מצמד יש מנוע 1.2 ליטר טורבו עם 4 צילינדרים ו-120 כ''ס
את המנוע הזה עם גיר רציף תפגשו גם בניסאן קשקאי ועם גיר כפול מצמדים ברנו קדג'אר, מגאן וקפצ'ור
תודה לכולכם על הייעוץ
נרכשה קליאו 2012, 1.2 ידנית, יד ראשונה ועם 71000 קמ.
מקווה שהוא יעשה את עבודתו נאמנה סביב ה-5 שנים ואז ימכר בעלות אפסית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תתחדש
Sent from my iPhone using Tapatalk
האטראז" הזו, כל פעם שאני רואה אותה נראית כמו אוטו שעשוי מסגסוגת של קרטון ביצים ונייר כסף. באמת עונש לקצינים.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
יש לי אטרארז' ונראה לי שמגזימים פה קצת עם הביקורת.
זו למעשה האטראז' השנייה. את הראשונה קנינו חדשה דרך מבצע חבר. ולדעתי נתנה הכי הרבה רכב במחיר הזה.
הרכב נוח מאוד. הגיע מאובזר מאוד (יחסית לרכבים בסדר גודל שלו) . יצא לנסוע גם עם מבוגרים מאחורה ויש הרבה מרחב.
לדעתי הוא נראה סבבה. אבל זה בשום שלב לא היה שיקול.
הגיר רציף כמו שמישהו הזכיר פה.
צריכת הדלק הגיע ל16-17 בנסיעות בכביש שש בעירוני משמעותית פחות. אבל זה הרכב של אשתי והיא נוהגת קצת באגרסיביות על הגז והברקס אז כנראה אפשר להשיג ממנו יותר.
דווקא התא מטען לא מוצלח לטעמי. עגלת תינוק סותמת אותו לגמרי. הפתח שלו קצת קטן והכי מפריע לי שהמושבים האחוריים לא מתקפלים.
הסיבה היחידה שהחלפנו רכב היא שהאטראז' לא עמידה למים והראשונה טבעה בגשמים לפני שנתיים. החלפנו לאחת כמעט זהה. גם כי אהבנו את הרכב וגם כי הביטוח החזיר את המחיר המלא אם קונים את אותו רכב.
דרך אגב בשנייה המערכת שמע לדעתי פחות מוצלחת ולא כוללת מערכת ניווט שהייתה לנו בראשונה.
לגבי עמידות ובטיחות . אז בשנייה הספיקו להכנס ברכב מאחורה. אומנם במהירות יחסית נמוכה בפקק. אבל לא ראיתי דבר ברכב שלא עשה את שלו. הפגוש הוחלף כמובן ומכסה התא מטען. אבל הכל נגמר ללא פגע.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
אם לסטות שניה מהדיון,
דיווחים אקראיים על תאונות שקרו לכם או לחבריכם לא נותנים שום אינדיקציה לכלום. את הנתונים הללו אפשר לאסוף או מסטטיסטיקות של תאונות (שאין לי מושג אם קיים בכלל דבר כזה, ואם כן איפה זה נמצא), או להסתמך על מבחני הריסוק וציוני הבטיחות למיניהם.
לשם הדוגמה, מכיר מישהי שנכנסה בקיר עם סוזוקי אלטו (מלכודת מוות על גלגלים) ויצאה מזה עם פגיעות באגו בלבד....
סטטיסטיקה היא אוסף של דיווחים.