תגובה: בולמי זעזועים לדאסטר
גיא, אתה מפספס את המשוואה.
עם בולמים רכים האוטו יקפוץ לך בשטח ולא ההפך.
קשה בכביש מגהץ בשטח.
רך בכביש מתרסק בשטח...
ישנה בורות מסויימת לגבי בולמים וסוגים השונים שלהם. קוני מונוטיוב יהיה שונה לחלוטין מקוני דואל טיוב, אותו הסיפור בבילשטיין, אני אוהב בולמי מונוטיוב גז, הם הכי טובים לטעמי לנסיעת שטח מהירה.
אבל.. פאק.. אתה בכלל על דאסטר עם 4 מתלים נפרדים, זה מקפרסון אצלך? אם כן אז קוני האדומים סבבה לגמרי.
אמרתי שאני לא מבין כלום ;)
מי זה מקפרסון ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אממ המעיז מנצח... תעיז ולא תתאכזב.
עם כל הכבוד... היילקס וסופה שני רכבים שהתנהגות דינמית מהם והלאה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
שניהם מתנהגים על הכביש כמו למבורגיני הוראקאן פרפורמנטה בהשוואה לסמוראי....
והבולמים אצלי מלפנים הם קוני אדומים שמיועדים לרכב שטח. מכוונים למצב הקשיח ובכל זאת סמרטוטים.
מאחורה יש מונרו צהובים עתיקים שלמרבה הצער עושים עבודה הרבה יותר טובה בהרבה פחות כסף. עובדה.
כל הארבעה צריכים ללכת לפח בדחיפות אבל אני ממתין לראות מה יהיה עם כל התקנות הדביליות האלה שהרסו לנו את החיים ואת התחביב.
או שניקח צ'אנס - נרכוש משהו איכותי ונצבע בשחור עם לכלוך וחול. שייראה ישן ו''חוקי''.
אני מסכים עם דרור ודורון וכמו שכתבתי, בגראנד ויטרה היו קוני והיו רכים מדי גם על המקסימום, שהאחוריים החלו לנזול עברתי למונרו והרגיש לי בדיוק אותו דבר.
מונרו איט איז !
תודה למיעצים!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש כזה באאוטבק במעבדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תחפש ״אל מקפרסון״ בגוגל, הרבה חומר פשוט להבנה.
עדיין לא הבנתי לחלוטין איך זה עובד אבל אני ממשיך להיסתכל בתמונות...
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יש כזה באאוטבק במעבדה.
יש בהרבה מקומות, זה ועוד מתקנים דומים.
כתבו לך כבר. לא זוכר מי.
הכל עניין מהתחת.
מה שמתאים לתחת של דרור לא מתאים לתחת של טל וכו...
אני על דיסקו עם בולמים איכותיים של פוקס. לכאורה אמור להיות מבסוט. רק מה... הם בולמים שמיועדים לעבוד בתנאים קשים, ואני, מה לעשות, כבר מזמן מעבר לתקופה של לתפור את כל ציר המעיינות בשעה וחצי. קצבי הנסיעה שלי איטיים מאוד, ובמהירויות איטיות הבולמים פשוט קשים מדי. הם מתחילים לחיות רק ב50-60 קמ"ש. כנ"ל לגבי התלונות של הרבה גולשים כאן על ההתנדנדות הרופסת של לנדקרוזר. נסעתי על כזה והייתי מבסוט רצח מרכות הנסיעה.
היום אני ממתין שייפרץ לי בולם כדי שיהיה לי תירוץ לשסתם מחדש את הפוקסים לעבודה רכה יותר.
שורה תחתונה, תחליט קודם מה אתה רוצה, ומה אופי הנסיעה, אח"כ חפש חבר עם דאסטר שיש לו בולמים מסוג x או y או zb ועשה סיבוב התרשמות.
נ. ב.
ייאמר לזכות הפוקסים, שאם אני מקצר דרך השטח כי יש פקק ואני מאחר, ומחט הספידומטר מטפסת לתחומים שלא מביישים נסיעת כביש מהירה, הם נכנסים לעבודה ומתפקדים בצורה בת-#ונה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כתבו לך כבר. לא זוכר מי.
הכל עניין מהתחת.
מה שמתאים לתחת של דרור לא מתאים לתחת של טל וכו...
אני על דיסקו עם בולמים איכותיים של פוקס. לכאורה אמור להיות מבסוט. רק מה... הם בולמים שמיועדים לעבוד בתנאים קשים, ואני, מה לעשות, כבר מזמן מעבר לתקופה של לתפור את כל ציר המעיינות בשעה וחצי. קצבי הנסיעה שלי איטיים מאוד, ובמהירויות איטיות הבולמים פשוט קשים מדי. הם מתחילים לחיות רק ב50-60 קמ"ש. כנ"ל לגבי התלונות של הרבה גולשים כאן על ההתנדנדות הרופסת של לנדקרוזר. נסעתי על כזה והייתי מבסוט רצח מרכות הנסיעה.
היום אני ממתין שייפרץ לי בולם כדי שיהיה לי תירוץ לשסתם מחדש את הפוקסים לעבודה רכה יותר.
שורה תחתונה, תחליט קודם מה אתה רוצה, ומה אופי הנסיעה, אח"כ חפש חבר עם דאסטר שיש לו בולמים מסוג x או y או zb ועשה סיבוב התרשמות.
נ. ב.
ייאמר לזכות הפוקסים, שאם אני מקצר דרך השטח כי יש פקק ואני מאחר, ומחט הספידומטר מטפסת לתחומים שלא מביישים נסיעת כביש מהירה, הם נכנסים לעבודה ומתפקדים בצורה בת-#ונה....
אז זהו. שאני לא נוהג מהר מדי בשטח.
אבל קצב נסיעה סביר - לא מהר ולא לאט. 40-50 קמ''ש בשביל כמו ציר המעיינות זה סבבה מבחינתי. אבל זה לא נעים כשהחרטום מתנודד מעלה מטה כמו... כמו... לנדקרוזר?.... :rolleyes: (אם כבר לנדקרוזר. החלפת בולמים עושה קסמים באוטו הזה. לא פחות).
צירי דיונות למשל. כמו בחולות עגור, שמלאים גלים אבל לא בא לי לנסוע ממש-ממש לאט רק כדי לא לסגור מהלך. הקפיצים שלי ארוכים ורכים והחרטום שלי קצת כבד עם הג'ריקנים. אז צריך בולם שמרסן יותר טוב. הרבה יותר טוב.
והקוני איכזב משום שמדובר במותג ובבולמים לא זולים. מצד שני היום הם כבר באמת ישנים ועייפים.
יש לי נסיון נהדר עם ארבעה בולמי AC-DELCO אחוריים המקוריים של סוואנה דור ראשון. היו לי ארבעה כאלה על הסופה הקודמת ואולי זה הפתרון.
אגב בולמי עילית: מי שרוצה בולם מדהים ומוכן לשלם - שינסה את EVCO - בולמי מירוץ מונוטיוב קאסטום תוצרת ישראל - מייצר אותם אביתר כהן מנתניה - איש יקר, פדנט חולני ומוכשר בטירוף. אני מזהיר מראש - הבולמים האלה זה מוצר פרימיום. יקרים אש אבל איזו איכות!...