גם היום השיטה לא השתנתה
קובץ מצורף 117489
Printable View
גם היום השיטה לא השתנתה
קובץ מצורף 117489
בדיוק מה שהתחלתי לדמיין :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ad933d16d9.jpg
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
תודה לכל המגיבים.
החלטתי על הכיוון-
יותקן מיכל מים מתחת לרכב בצד הנהג לאורך הדרייב שאפט לאחר שמיכל הקניסטר הממוקם שם כרגע יועבר לזנב הרכב. משהו כמו בתמונה.
צינור האגזוז שרץ שם ינוצל לחימום המים במיכל באמצעות מחליף חום - צינור נחושת שילופף סביב האגזוז.
קובץ מצורף 117515
עכשיו לשאלות:
מניח שהמיכל יכיל כ- 60 ליטר תלוי במידה המדויקת הסופית.
אם הבנתי נכון מהתגובות עד כה המחליף חום המתוכנן זהו בעצם צינור נחושת דק שיצא מהמיכל מים מלתלפף סביב האגזוז ונכנס חזרה למיכל מים? בהקשר הזה משנה מיקום פתחי הכניסה והיציאה?
יש למי שהוא תמונות כיצד זה בנוי אצלו? יוכל להעלות כאן?
מעוניין שתהיה לי אפשרות ל"חבר ולנתק" את מחליף החום. כיצד לדעתכם ניתן למקם ברז / פתחי היציאה למחליף החום כך שיהיה נגיש בקלות יחסית?
חשבתי על זה גם קצת, וירדתי מהמחשבות על חימום במעבר אחד מסיבה פשוטה: גם אם אצליח להעביר מספיק חום, זה יחייב השארה של מנוע דולק, וזה יקלקל לי את כל הכיף של השקט במדבר ...
אז שלמה, אני מצטרף לכיוון שלך, כנראה עם מיכל קטן יותר איפשהו מתחת למרכב וחימום בסיוע האגזוז, אבל זה ייקח לי זמן, יותר מדי פרוייקטים במקביל כרגע ...
בפורום בחול נאמר לי שעצם הקירבה לאגזוז די בה ואין צורך במיתקון של מחליף חום.
הנה המיקום המדוייק יותר:
קובץ מצורף 117516
שלמה , ערב טוב .
אני משתמש בצינור גז ביתי ( * מ"מ כמדומני ) , את יציאות המים לצינור יש למקם - אחת למעלה והשניה למטה .
זה עובד על עיקרון טרמוסיפוני - המים החמים עולים למעלה ואת מקומם תופשים מים קרים וחוזר חלילה .
שים לב - אצלי בסיקס ( דוד אגזוז בודד ) הצינור מלופף אחרי הדוד סביב 9 ליפופים , בסוף יום אני מקבל מים חמים מאוד ( לא רותחים ) למקלחת .
בהתחלה התקנתי ברז גז על הצינור - תוך חשש שהמים ירתחו ולא אוכל לשלוט בזה , אולם מסתבר שמה שבניתי עובד יפה מאוד ללא כל התערבות מצידי ( חוץ ממילוי המים מחדש .) .
אם תתקין את המיכל צמוד לאגזוז ללא צינור לחימום - תקבל מים חמימים מינוס ולא מים חמים .
אילן
היי אילן
אכן זה בדיוק החשש שלי של חימום יתר מבלי יכולת לשלוט על משך החימום אם לא יותקן איזה ברז לניתוק מחליף החום.
חוץ מזה שהייתי מעדיף מים לא חמים במיכל במשך ונניח רק שעתיים שלוש לפני ההגעה לחניון הלילה להפעיל את עניין החימום.
ניקח את זה צעד קדימה:
יש לי כבר מיכל מים קרים, וכנראה שהשגתי צינור גבריט עם בידוד עבה כבר מותקן עליו.
אם אני שם ברז מסוט על הקו בין המיכלים למשאבה, אני יכול להחליט מאיפה המשאבה מושכת מים ועם אותו ראש התזה לקבל חם או קר.
אם שמים את המסוט על חצי, המשאבה מושכת משני המיכלים בו״ז.
זה יכול להיות ווסת חום לטמפ המים.
?
לאחר כל השירשור הזה עולה לי רעיון
יש ברדיאטור של הדיסקו (ודיפנדר) סגמנט מחליף חום לשמן מנוע
היות ובכל מקרה אני רוצה להפריד רשויות ולהשתמש ברדיאטור של הגיר האוטומטי עליו השלום לקירור השמן מנוע
אני משתעשע ברעיון של להשתמש במחליף חום לחימום מים למקלחת
בועז
קניתי heater core שעשוי מנחושת. 17 דולר באיביי. מחר ננסה לחבר ונדווח
קובץ מצורף 117520
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא עדיף כבר שסתום מייצב טמפרטורה כמו של האוסטרלי על ברז נפרד ?
(שמתי קישור אי שם למעלה, לא מי יודע מה יקר, ואם תמקם אותו נגיש אז תוכל לבחור לך טמפרטורה יציבה ...)
אין עם זה שום בעייה.
מיציאת המשאבה פצל 3 צינורות:
1. לכניסה למיכל החימום
2. לכניסת המים הקרים בשסתום שמווסת את הטמפ'
3. לברז מים קרים נפרד
פתיחה של כל אחד מהברזים תפעיל את המשאבה (בהנחה שמצויידת בחיישן לחץ)
משאבה עם פרשוסטט, פותחים את הברז והיא עובדת.
נראה לי שהתכוונת מהכניסה למשאבה, לא מהיציאה- אחרת איך היא תמשוך את המים לכיוון הברז?
כרגע הרעיון הוא מסוט כיור/בידה, עם 2 כניסות ויציאה אחת לכיוון המשאבה.
המסוט בורר מאיזו כניסה המים מגיעים למשאבה.
מהמשאבה יש יציאה אחת לברז.
התכוונתי כמו שכתבתי, אנסה לארגן שרטוט כדי להיות יותר ברור ...
השיקולים:
1. להזרים במשאבה רק מים קרים כי לא בטוח שהיא בנוייה למים חמים
2. לקצר ככל שניתן את צנרת המים החמים כדי למנוע בזבוז - אספקת המים הרי מוגבלת
3. פשטות בשימוש - אין צורך לכוון כל פעם את טמפרטורת המים תוך כדי ניסוי ותהייה ובזבוז מים ...
הנה ... מעט סכמתי כי אין לי כלי עריכה טכניים, אבל מקווה שזה יספיק כדי להבהיר את כוונתי
קובץ מצורף 117524
חלקים לדוגמא כבר רשמתי מוקדם יותר:
שסתום חד כיווני מיועד לכניסת המים הקרים למיכל החימום, כדי שאם ייווצר שם לחץ גבוה הוא לא יפגע במשאבה
פורק לחץ - כדי למנוע פיצוצים אם בטעות המים ירתחו או סתם ייתרחבו מספיק מהחום ...
את ווסת הטמפרטורה אתה יכול למקם במקום נגיש אם אתה רוצה לשלוט בטמפרטורה כל פעם מחדש, או במקום נסתר אם אתה רוצה פשוט וטיפש לשימוש ...
מקווה שעכשיו הייתי מספיק ברור ...