2 קבצים מצורפים
תגובה: ג'יפ 7 מקומות מה ההיצע? יתרונות חסרונות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
כבונוס מיוחד על כל הצרות שיש למנוע הזה...
בבדיקה במוסך - המותחן בן פחות משנה. חלק עולה 1700 ש"ח לפני מעמ ועבודה. וכן, זו מחלה ידועה של פטרולים.
רק שכנראה אף אחד לא מדבר על זה...
איזה קשקוש, (סלח לי כן?)
אתה מכיר מיסב של שלא כושל? היתרון של כל מיסב, שהוא מודיע שהוא עומד לכשול מספיק זמן לפני שזה קורה.
והעלות של תחזוקה מונעת במקרה הזה בדיוק היא באזור ה 50 שקל, ואני מגזים. אין אני יודע? כי בדיוק אתמול שיפצתי חלק כזה בדיוק אחרי שהמיסב טרח להודיע לי שמתחיל להיות קשה לו בחיים, לא נהיה אתו קטנונים אחרי 16 שנים של שרות.
החלפת מיסב 30 שקל וחמש דקות עבודה, ואני עוד הגזמתי וייצרתי בעצמי 4 בוקסות חדשות לקפיץ מאוקולון ואלומניום, עוד שעה עבודה ואפס עלות.
אל תבין לא נכון, יש עוד הרבה בעיות לפטרול: משאבת הזרקה VP44 הידועה לשימצה (גם לזה יש פתרון), נרות חימום שנישברים וגומרים בוכנות... מותחן רצועה היא בטח לא אחת מהן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
איזה קשקוש, (סלח לי כן?)
אתה מכיר מיסב של שלא כושל? היתרון של כל מיסב, שהוא מודיע שהוא עומד לכשול מספיק זמן לפני שזה קורה.
והעלות של תחזוקה מונעת במקרה הזה בדיוק היא באזור ה 50 שקל, ואני מגזים. אין אני יודע? כי בדיוק אתמול שיפצתי חלק כזה בדיוק אחרי שהמיסב טרח להודיע לי שמתחיל להיות קשה לו בחיים, לא נהיה אתו קטנונים אחרי 16 שנים של שרות.
החלפת מיסב 30 שקל וחמש דקות עבודה, ואני עוד הגזמתי וייצרתי בעצמי 4 בוקסות חדשות לקפיץ מאוקולון ואלומניום, עוד שעה עבודה ואפס עלות.
אל תבין לא נכון, יש עוד הרבה בעיות לפטרול: משאבת הזרקה VP44 הידועה לשימצה (גם לזה יש פתרון), נרות חימום שנישברים וגומרים בוכנות... מותחן רצועה היא בטח לא אחת מהן
לא מנומס להגיד על מה שאחרים כותבים קשקוש... גם אם לך זה נראה קל וטריוויאלי.
לא כל אחד מסוגל ליצר בוקסות מאוקולון ואלומיניום בשעה עבודה ואפס עלות. (בהזדמנות זו - אם אכן זה המצב אצלך - אולי יש לך איך לעזור לי עם קונוסים לדרופ קיט של הטרופר?)
ועובדתית, זה מה שחבר שלי שילם וזה מה שהמוסך אמר לו - שזו מחלה של פטרולים.
אין לי פטרול. גם לא יהיה.
ולא - זה לא מוסך של חאפרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
לא מנומס להגיד על מה שאחרים כותבים קשקוש... גם אם לך זה נראה קל וטריוויאלי.
לא כל אחד מסוגל ליצר בוקסות מאוקולון ואלומיניום בשעה עבודה ואפס עלות. (בהזדמנות זו - אם אכן זה המצב אצלך - אולי יש לך איך לעזור לי עם קונוסים לדרופ קיט של הטרופר?)
ועובדתית, זה מה שחבר שלי שילם וזה מה שהמוסך אמר לו - שזו מחלה של פטרולים.
אין לי פטרול. גם לא יהיה.
ולא - זה לא מוסך של חאפרים.
אתה לא רוצה לדעת כמה שטויות\שקרים\חוסר מקצועיות קיבלתי ממוסכי יבואן בתי מרקחת ידועים ומכובדים.
אגב,
מעולם לא הושאמתי בכך שאני מנומס. ולגבי השאלה שלך, בשמחה, צור קשר בה"פ
יפה מאוד אמיר, אני מכיר את עופר דרך חבר משותף ולפני שביצע את האוברהול היה לו רגע של שבירה וכמעט רצה למכור ככה, אני כמעט קניתי... :-)
liontamer84 אל תגיד אף פעם לא יהיה... טרופר זה פטרול רק בטיפה קטן יותר :-), לו רק היה לו סרן חי קידמי.....לא שהמצב רע עם ה ifs אבל בכל זאת...אחרי הטרופר אין הרבה מה לקנות...
שלום חברים, ראיתי שהשם שלי והנבלה הזקנה שלי עלו פה אז ברשותכם כמה הבהרות ומסקנות מהנסיון שלי לפחות.
אז ככה, שנת 2001 600k בשעון. 508k הלך מנוע עקב איגקטור תקול לפי החרט.
אוברול מלא בניסאן למיטב זכרוני 19000 כולל מעמ תושבות מנוע חדשות.
המנוע הזה מצוין וקיים בלא מעט רכבים ללא כל בעיות (גם אני הייתי מעדיף 4200 מקורי של ניסאן) בפטרול הבעיה העיקרית הייתה בניהול מנוע שגרמה לטמפ שריפה גבוהה מאד וזה בעיקר מה שהתיך את הבוכנות. לאוסטרלים יש לזה פיתרון פשוט במאות בודדות אבל בארץ בודדים התקינו אותו. Egt ירד מ 800 מעלות במאמץ ובערך 550 בשיוט ל 500 במאמץ 350 בשיוט וזה ההבדל.
מעבר לזה הרכב מקורי לחלוטין מבחינת מכלולים. גיר סרנים מרכב אפילו צלבים מקוריים. זה האכב הכי אמין שהיה לי. (לא היה לי טויוטה מצטער)
כן היה לי נק שבירה שנבעה מתסכול מבעלי המקצוע בארץ אבל הסתדרנו בסוף.
לסיכום, לטעמי רכב שטח הכי טוב שקיים בארץ לדעתי. בטח למשפחות. יכולת מופלאה בשטח גדול מרווח נוח וכו. אני נשאר איתו וכשיתקלקל נתקן ונמשיך.
אחלה יום לכולם
Sent from my SM-G531H using Tapatalk
מה עם תושבות קפיצים בשלדה זו לא מחלה בפטרול?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מה עם תושבות קפיצים בשלדה זו לא מחלה בפטרול?
כשתימצאו רכב(שטח) שאין לו מחלות תגידו לי....
מצחיק שנושא התושבת עלה. בדיוק בשבת האחרונה תיקנתי אחת. שעתיים עבודה עצמית. שוב 600k. אני לא מגדיר את זה כמחלה. כמות הצלבים תושבות מנוע גיר קפיצים ועוד כל מיני שטויות שהיו לי בסופות סיקסים ודיפנדר מקולל במיוחד לא נגמרת
עופר לגיטימי שתגן על הפטרול...
אבל בדיפנדר התושבות קפיצים לא נפרדות מהשלדה.
חיזקת אגב על הדרך או רק תקנת? 2 צדדים?
בכמה עוד פטרולים קרה לידיעתך?
אני לא מגן על הפטרול בכלל. אני אומר שאין רכב בלי נקודות תורפה. הילקס ישן הרכב הכי אמין שיש אבל בטלן וקשה כמו בטון. טז מה עושים? מחליפים קפיצים ומנוע נכון? לנדקוזר, טרופר סופה סמוראי וכו לכולם יש נקודות תורפה שדורשות התיחסות. מבחינתי הבעיה היום של אנשים כמונו שחוץ מרנגלר אין היום רכב שטח ראוי ורנגלר שגם לו יש חולשות לא בתקציב של צווארון כחול כמו שלי
רנגלר גם לא בגודל הנכון :-)
לגבי הרנגלר צודק לגמרי.
אני הגבתי לגבי הפטרול כי עלו שאלות,בסופו של דבר זה לא הרכב היחידי ולכל אחד מהרכבים שמתאימים כלומר רכב שטח עם 7 מקומות יש יתרונות וחסרונות.אני באופן אישי מעדיף לנסוע ולתחזק את הרכבים הישנים שלי ואני עדיין מסוגל להבין ולתקן אותם ברמה המכנית.
אבל מי שרגיל לרכב כמו הילקס משופר יחפש רכב עם יכולות דומות. מה שאומר לדעתי פטרול,דיפנדר או סופה ארוכה
או סברבן עם הסבה לסרן חי... (:
1 קבצים מצורפים
או סמוראי טנדר :O
קובץ מצורף 117526
האמת ששקלתי בזמנו סאברבן וכמו שכתבת להרכיב לו סרן חי. לדעתי לא מסובך מידי. רכב זול לקניה ואחזקה חוץ מהדלק כמובן, מקום שלא נגמר ואיכות נסיעה מעולה לגילו. תשימו לב שאנחנו כל הזמן מחפשים את הסרן חי הזה
גם הדלק פתיר בהסבה לגז... גם לא חסר מקום למיכל גדול.
ובסוף גם מנוע אמין, צפוי, זמין וחזק משמעותית מהפטרול גם במצב המקורי.
כשעשיתי סיבוב על יוקון של חבר חשבתי לעצמי... איזה תחליף נהדר לפטרול בארץ. לא רק באמינות ובחוסן אלא גם בנוחות ובמקום לציוד... כשרואים את התא מטען של היוקון הפטרול נראה כמו פיאסטה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e96fda984b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9477de4def.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d6355548a5.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a7d7c9fd8d.jpg
אורי צודק לגמרי, לעצמאים שבנינו הייתי הולך על סאברבן. הוא מוכר מלא במס חוץ מהבלו
כמה עולה פטרול היום? המחירים נעים באיזור ה90?
יוקון נגיד .. עולה 30-40... בנוסף בגלל שהם שתיינים... יש פרטים שמורים יחסית שעשו מעט קמ וידיים... אפשר לומר את זה גם על שוק הפטרולים?
זה כבר באמת עניין של ביקוש והצע שאין לו קשר למציאות. בגדול אם תסתכל בגדול כל מה שנדיר או עם סרן חי קדמי או סתם מותג כמו לנד קרוזר מחירים שלא קשורים למציאות. תסתכל כמה עולה דיפנדר ממוצע שחוט שלא לדבר על פומה או סופה במצב הגיוני וכו וכו. לעומת זאת אתה מביא f350 בחצי מחיר אז איפה ההגיון? ההגיון הוא השוק. יש או אין קונים. פטרול 2001 ב 100000? לא הגיוני אבל יש בערך 200 חתיכות בארץ אז אם אתה רוצה בבקשה תשלם. שוב, הבעיה היא שאנחנו חיים בארץ הקודש, האופציות מוגבלות ורכבי השטח הטובים הולכים ומתמעטים.