בהנחה שאני מייצר מיכל נירוסטה יעודי ( ניצולת מקסימלית של המקום הטרופר), ובהנחה שכל ההרכבה והאביזרים עלי, מה לדעתכם יהיה מחיר הגיוני למיכל עצמו?
Printable View
בהנחה שאני מייצר מיכל נירוסטה יעודי ( ניצולת מקסימלית של המקום הטרופר), ובהנחה שכל ההרכבה והאביזרים עלי, מה לדעתכם יהיה מחיר הגיוני למיכל עצמו?
סד"ג 2000 ש"ח (כללי מאד, בהעדר פרטים).
חומר+חיתוך+כיפוף+ריתוך. לא כולל תכן שאני מניח שהוא עליך.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני שילמתי כ-4K למיכל של כ- 40 ליטר, אבל בצורה משוגעת לחלוטין עם חומר עבה מדי לדעת המומחים (3 מ"מ), בתקן מזון, ריתוכים עם הגנת גז. מקווה שזה "לכל החיים" ...
אני שילמתי בברטר אבל בערך של כ 1000 שקל. לא יודע איך אנשים מסוגלים לשלם יותר מ 2000 שקל למיכל.
תלוי כמה הצורה שלו מטורללת ...
http://www.jeepolog.com/forums/attac...7&d=1486237836
סגרת לי פינה..
התלבטתי איך לבודד את הצינור נחושת.
שכחתי מהחומר הזה.
בהחלט עושה שכל.
חבר שם גיבוי אלומיניום (2 חצאי צינור) סביב הצינור נחושת, אבל הבד בידוד לדעתי יעשה עבודה טובה יותר.
הוא מבודד ברמה שאתה יכול לגעת בצינור אגזוז שעטוף בו, ישר אחרי נסיעה ממושכת.
זה יותר יקר מהברז וויסות טמפ' :-(
https://www.ebay.com/itm/Hot-Cold-Wa...wAAOSw7EJZg9-3
קישור?
וזה לא סותר את הבידוד, זה מייעל את המערכת.
יש גלילים קצרים יותר וזולים יותר.
מתקדמים, המיכל הגיע.
משקל ריק - 15 ק"ג, מלא 45 ק"ג (כלומר בדיוק 30 ליטר).
נבדק שאין נזילות (בלחץ 3ATM), נבדק שהמחיצות בפנים לא סוגרות מעבר מוחלט של מים בין "האגפים". נבדקו כל ההברגות, הכל תקין.
הספקתי להרים את המיכל לעבר המקום המיועד ולוודא שהמיקומיים של הפתחים מגיעים למקומות הנכונים (ויש מספיק מקום ליציאה של הצינורות). בהזדמנות הזו, הזזתי את הכבל של המעצור יד למקום שלא יפריע למיכל.
השלב הבא, הדבקת בידוד, ומיקום המיכל בתחתית הרכב (אח"כ נתחיל את כל "החיווט" של הצנרת, אני עדיין מחכה לאביזרים מאיבי).
קובץ מצורף 117750קובץ מצורף 117751
אם זה רק 30 ליטר לא היית צריך את כל הצורות האלה.. מלבן פשוט היה מספיק.
אבל יפה שיש התקדמות.
אני הכנסתי משאבה סינית 5 ליטר/שעה לבית הגלגל האחורי ופתח היציאה של המים ליד פתח מילוי הדלק עם מחבר מהיר
הדבר היחיד שלא סגרתי עד היום הוא פתח מילוי המים - אצלי יושב סתם צינור מעל השאסי ליד הגלגל.
מה שמחזיק אצלי את המיכל זה פלאח דק ורחב יושב אלכסונית מהחלק הקדמי לאחורי, נתפס עם בורג בלחץ קצת במיקום שבו היה החיבור של כבל מעצור היד בחלק האחורי ויש שם גם מקום מתאים לחיבור בחלק הקדמי. חסר לי בעיקרון גם משהו שיקבע לשאסי - לפעמים בשטח קשה המיכל זז מעט ואז גל ההינע נוגע בו..
איפה הייתה עד עכשיו? את כל המידע הזה חיפשתי קודם :-)
לעניין,
1- למידות של המיכל, מתווסף 1ס"מ מכל צד לבידוד. התלבטתי די הרבה והגעתי למסקנה ש 30 ליטר מספיק לי, ועדיף לא להילחץ ולא להצטופף יותר מדי (שאני אסיים אני מבטיח להעלות פה את כל השיקולים והבררות).
2- אני מכיר (לא זוכר מאיפה) את החיבור המהיר שלך (עם ברז ארוך?) בפתח של הדלק. אני בחרתי לצאת אחורה לפינה של הפגוש. המחבר המהיר צריך להיות ביום יום עם ברז, אותו ניתן לנתק בקלות ולהחליף לצינור טוש.
3- אני מתכוון לבנות "עריסה" קצת יותר מסודרת (ממה שאתה מתאר), אין מצב שזה יזוז. בנוסף, אני מתכוון להוסיף פלטת אלומיניום (מתחת לבידוד שבתחתית).
4- כל הצנרת היא 10מ"מ, אבל המילוי 12 מ"מ, וגם עבורו יהיה מחבר מהיר מאחור (ואני אחזיק מתאם בין המחבר לסתם צינור).
5- אני מתלבט לגבי המיקום של המשאבה. מצד אחד, מקום פתוח חושף אותה לליכלוך, זה מתכון לצרות. מצד שני, יש מקום ממש מתאים מאחורי הפנס האחורי (בתוך הגוף), זה ממש מקום קלאסי, אבל עם חשש אחד, אם תהיה נזילה, עד שאני אגלה, תהיה שם כבר חלודה :-) אני מתלבט (ואפילו שוקל לבנות אמבטיה קטנה עם צינור ניקוז).
6- עדיין לא החלטתי לאן למשוך את הנשם. מצד אחד הוא צריך להיות מספיק גבוה ע"מ שלא יברחו מים שהרכב בשיפוע. מצד שני, מים שיוצאים מהנשם זה הדרך היחידה שיש לי לדעת שהמיכל מלא. אז צריך מקום מספיק גבוה שעדיים אפשר להרטיב.
7- עדיין לא סגור לגבי החימום של המים. אני מתכוון לאלתר משהו עם האגזוז ולהתחיל להתחיל לראות איך זה עובד.
אצלי יצא בלי כוונה שהנשם יורד כמה ס"מ למטה לפני שהוא עולה למעלה, אז מצטברים בחלק הנמוך שלו קצת מים, שמבעבעים ברעש בזמן המילוי, ולפי שינוי צליל הבעבוע ניתן להבחין בקלות רבה שהמיכל מלא.
הייתי בסביבה, אני חושב שהצעתי עזרה לא?
בכל מקרה;
1. לא יודע למה אתה צריך בידוד - אבל זורם..
2. יש לי גם צינור שטיפה וגם צינור עם דוש, מקום הרבה יותר מוגן ולא בולט מאשר על הפגוש לטעמי. גם יותר נקי למראה.
3. מיקוםהמשאבה בתוך בית הגלגל הגיע לאחר שכבר היתה במיקום שציינת והיתה לי בעיה גם בגישה לטיפול/חיבור בלי לקפל את הצנרת וגם חשש לנזילה אז הוצאתי משם.
4. הנשם אצלי סגור קבוע מלבד הפעמים שאני צריך חמלא את המיכל. מכיוון שצינור המילוי פתוח אין לי בעיה עם זה. נזילה החוצה מצינור המילוי יש רק בזויות רציניות..לא מפריע לי.
5. לגבי חימום גם אני חשבתי ללפף צינור מסביב לאגזוז אבל בקיץ לפחות לא מצאתי סיבה - בסוף המסלול בערב המים חמים ונעימים בדרך כלל מספיק להתקלח וכו
אצלי המשאבה מותקנת מתחת לרכב, בתיבת פיקוד כיבוי אש שמצאתי.
לדעתי לעל הפחות, תבנה לה קופסא שתגן עליה מלכלוך/בוץ/השפרצות ישירות.
התקדמתי קצת,
המיכל מצופה בחומר בידוד (אלעד, בהנחה שאני מחמם את המים במשך היום תוך כדי נסיעה, אני רוצה לשמור על מים חמים כמה שיותר מאוחר).
כרגע נראה שהכבל של המעצור יד יותר בעייתי ממה שחשבתי. קיוותי שאפשר יהיה רק לשחרר מהעיגון לבודי וזה יספיק.
אני חושש שבמקרה של פתיחה של המתלה עד הסוף, הכבל קצר מדי ויכול להנזק.
מחר אני אנסה להרים בזהירות את האוטו ולהתרשם מה קורה לכבל של המעצור יד.
דורון,
בנוסף למשאבה, צריך גם מקום לווסת טמפ' של המים. גם אני חשבתי אל איזה קופסה, אבל זה מתחיל להיות גדול ואני עם טרופר לא עם טנדר...
אין לך אף חתיכת פח פנויה מתחת לרכב?
אפשר גם לפצל את הרכיבים.
כנף הגלגל רואה בוץ, מים, ואבנים במהירות גבוהה שעפות מהצמיג.