תגובה: צלילות במים שהסתיימו בכמעט אסונות
האמת שבחרתי לא לצאת מהבית מחשש להקלע להרפתקאה מיותרת כזו.
כן, לפעמים השכל בא עם הגיל אבל לעיתים הגיל בא לבד...
אני חייב להודות שיש סיכוי די גבוה שהייתי מנסה לחצות במקום שהדיפנדר כשל.
אם אני לא מכיר את המקום היטב המעבר בתמונה לא נראה עמוק או גועש במיוחד
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
לגבי הנחל שלא נראה גועש...
הטעות הזו יכולה להיות מסוכנת.
בנחל שטפוני, שמאופיין בצבע חום עז של סחף (כמו בתמונה), עצמת הזרימה היא משמעותית יותר גדולה מנחל שהמים בו נקיים.
המים מכילים המון חומר והמסה שלהם גדלה.
נחל כזה יזיז מכונית הרבה יותר מהר מנחל שהמים בו נקיים.
ובלי קשר, אתה חושב משום מה שניתן לחצות וזה לא עמוק? תתקדם לאט לאט לאט, אם תראה שכל הגלגל הקדמי כבר במים ועוד לא עברת 1/4 מהדרך כנראה שאם תמשיך תסיים כמו הדיפנדר.
וכמובן שעדיף בכלל לא לנסות!
במעברי מים אין ניסיון שני... ברגע שנכנסת זה הכל או כלום.
אם עצרת ביטלת את ה"גל" שיוצרת התנועה והרכב עמוק יותר במים. ברוורס במים עמוקים אתה "מכניס" מים לאגזוז והם יכולים לגרום לכיבוי של הרכב. ברגע שזה קרה אתה בברוך ממשי כי להניע מחדש לא תצליח ואתה דג במים.
תעבור רק אם אתה מכיר את המעבר ו/או יודע בוודאות שהוא עביר ואם אתה לא בטוח חכה לאידיוט התורן שינסה, ואם אין אידיוט כזה, תוריד תמכנסים וכנס למים.. עדיף תחתונים רטובים מרכב טבוע.
לכל אנשי השנורקל - נזק שמים יכולים לגרום לרכב ממש לא נגמרים בנעילה הידרוסטטית.. קודם כל, רכב שטבע יהיה מסריח מבפנים, לתמיד. תקלות חשמל וקורוזיה שונות ומשונות ברמה שברכבים החדישים יותר יכולה לגרום לאובדן להלכה, קורוזיות וחלודות ממים שנכנסים בתוך הבודי או בין קורות השלדה ולך תוציא אותם. סרנים, גירים וטרנספרים שנכנס להם מים לשמן ואלו גומרים את כל מה שמסתובב שם... ונעילה הידרוסטטית, כמובן.
מים ורכבים לא הולכים ביחד!
יוני, במעברים אירים עם בטון מהסוג הזה לרוב אפשר לטבול באיטיות רבה את הגלגלים הקדמיים ולסגץ ברוורס במידת הצורך, כפי שתיארתי למעלה (או לפחות לעמוד אם הגלגלים מחליקים).
עשיתי את זה אין ספור פעמים במעברי מים ושלוליות (לא בנחלים שטפוניים) ולא מעט פעמים חיזלשתי לאחור.
מעבר מים שמחייב נהיגה כפי שתיארת הוא מעבר בעומק שלא אכנס אליו והוא יהיה מעל גובה גלגל. הרבה מעל...
לרוב הרכבים לא צריכה להיות בעיה לעצור ואף לנסוע לאחור בעומק של עד גלגלג גם אם זה לא הדבר האידאלי.
וגם זה כבר בוצע לא מעט פעמים מכל מיני סיבות.
המעבר הזה בצילום שצרפתי זה נפילה של 2 מטר מיד עם הכניסה למים. לא היה לו שום סיכוי בחיים. אני אחפש לכם צילום עדכני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
צלילות במים שהסתיימו בכמעט אסונות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ארז,
דוגמה לרכב קרוסאובר שטבע ..
הנה.. ונראה לי שיהיה מוסכם שמשהו בשיקול דעת היה לא אפוי.
נמנעתי מהעלאת הסרטון המלא עקב פרטים מזהים.
שנייה קדימה והוא נכבה באופן מפתיע..
הרכב נגרר החוצה ע״י רכב אחר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2ab8aab33f.jpg
אני לא יכנס פה לפרשנויות וכו', רק אזכיר לכולם ששנורקל לא נועד לצלול עם הרכב, במעברים איריים מה שיורד ראשון לתוך המים הוא החרטום של הרכב, וגם אם המים יהיו בגובה גלגל ולא צריך יותר מזה עדיין יש סכנה למנוע במצב כזה, אני לא מקנא בראשון שיירד לחצות מעבר אירי כזה או חציית נחל כזה שהמים לא עמוקים אבל הירידה היא בזווית לתוך המים(אחרי שירדת הרכב מתיישר והמים אםילו לא עוברים את הגלגל), ראיתי כבר לא מעט כאלה שגמרו מנועים וכאלה שיצאו בשן ועין.
מי שלא מטייל בנחלים זורמים או חוצה מעברים איריים באמת לא צריך שנורקל, אבל בשביל הפעם האחת הזאת קחו בחשבון שחסכתם 1000 שח אבל גמרתם מנוע.
נדב,
לא צריך נחל שוצף בשביל שנורקל.
מספיק שלולית עומדת עם בור חבוי.
איציק העלה כאן רק לפני שבועיים איך תרחיש סביר בהחלט של שביל בוצי מאד עם שלוליות הפך לבעיה קשה.
בלי להתפרע ובלי להתחרע, ובנסיעה רגילה.
1 קבצים מצורפים
ככה זה נראה היום בבוקר
אני ויתרתי
קובץ מצורף 118101
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
וואוו!
אוקי, זה לגמרי לא התרחיש שהתכוונתי אליו.
איו ספק שזה מהמקרים ששום דבר לא היה עוזר חוץ מ... לא לחצות.
הכוונה שלי התייחסה למעבר אירי מבוטן, סלול, כזה שהסיכוי שייסחף הוא אפסי.
וגם שם כאמור יש סיכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
לא צריך נחל שוצף בשביל שנורקל.
מספיק שלולית עומדת עם בור חבוי.
איציק העלה כאן רק לפני שבועיים איך תרחיש סביר בהחלט של שביל בוצי מאד עם שלוליות הפך לבעיה קשה.
בלי להתפרע ובלי להתחרע, ובנסיעה רגילה.
נכון, וזה מה שציינתי לכל מתנגדי השנורקל ואלה שחושבים שזה לפוזה ולא מועיל, זה מה שאני חשבתי לפני שנים, ציינתי כבר שאני בעצמי חוויתי את זה פעם אחת בחיי לפני הרבה שנים ומאז בכל רכב שבבעלותי מתקין בלי לחשוב פעמיים.
עם יד על הלב,
כמה מכם יורדים מהאוטו לבדוק ברגל מה יש בקצה עליה?
כמה מכם יורדים ברגל לבדוק עומק של נחל?
אני מודה,
אני לא מוריד תחתונים ונכנס למים, מצד שני אני גם לא נכנס עם הרכב אלא מסתובב והולך סביב.
אני מניח שבמקרים שבהם אהיה חייב לחצות מסיבה כלשהי, כן אכנס ברגל קודם.
ואם יש זרם שנראה שלא לעניין להכנס אליו ברגל, זה די ברור שגם עם הרכב אין מה לחפש שם.
(תכלס, אם המים בצבע חום, וגם זזים, ורוחב הנחל עולה על חצי רכב, כמו שאני מכיר את עצמי, כנראה שאעשה אחורה פנה)
פעם דיי מזמן כשהייתי יותר יצירתי יצאתי לצוד שטפונות כשבתא המטען חכת בוס 6 מטר - אליה קשור 3 מטר חוט כשבקצה יש משקולת כבדה יחסית וסימון על החוט לכל מטר עומק. השתמשתי בזה בדיוק לשני טיולים כשבשני נתפסה המשקולת במשהו ונאלצתי לחתוך החוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עם יד על הלב,
אני מודה,
אני לא מוריד תחתונים ונכנס למים, מצד שני אני גם לא נכנס עם הרכב אלא מסתובב והולך סביב.
אני מניח שבמקרים שבהם אהיה חייב לחצות מסיבה כלשהי, כן אכנס ברגל קודם.
ואם יש זרם שנראה שלא לעניין להכנס אליו ברגל, זה די ברור שגם עם הרכב אין מה לחפש שם.
(תכלס, אם המים בצבע חום, וגם זזים, ורוחב הנחל עולה על חצי רכב, כמו שאני מכיר את עצמי, כנראה שאעשה אחורה פנה)
עליות/מעלות? יורד גם יורד ובודק גם בודק, גם מקומות כאלה שאני מכיר, לצורך הדוגמה גם ירידות, במפגש ג׳יפולוג ירדנו במעלה אברהם ירדתי מהרכב והיסתכלתי בעין איפה לשים את הגלגל, לא רואה בזה שום בושה אפילו אחרי הרבה שנים בשטח.
נחלים? אם מקומות שאני מכיר טוב ובטוח לגביהם אין לי בעיה לחצות, אם מישהו נסע/נוסע לפני אז הינה האינדיקציה, ואם לא וזה מקום שאני לא מכיר אז כן אבדוק אותו בדרך כזו או אחרת או אחפש מקום אחר לעבור, אני לא חוצה נחלים שוצפים וזורמים שלא ידוע מה נמצא יש שם ולא מחפש הרפתקאות, עברנו את זה.
אתה יודע שהגזימו באמת השנה כשאתה מעל גיל 40 ואימא שלך מתחילה לשלוח סרטונים של רכבים במים..
[emoji41]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
עליות/מעלות? יורד גם יורד ובודק גם בודק, גם מקומות כאלה שאני מכיר, לצורך הדוגמה גם ירידות, במפגש ג׳יפולוג ירדנו במעלה אברהם ירדתי מהרכב והיסתכלתי בעין איפה לשים את הגלגל, לא רואה בזה שום בושה אפילו אחרי הרבה שנים בשטח.
נחלים? אם מקומות שאני מכיר טוב ובטוח לגביהם אין לי בעיה לחצות, אם מישהו נסע/נוסע לפני אז הינה האינדיקציה, ואם לא וזה מקום שאני לא מכיר אז כן אבדוק אותו בדרך כזו או אחרת או אחפש מקום אחר לעבור, אני לא חוצה נחלים שוצפים וזורמים שלא ידוע מה נמצא יש שם ולא מחפש הרפתקאות, עברנו את זה.
בכוונה כתבתי עליה ולא מעלה.
(אגב, גםאני יורד לבדוק, ואפילו בעליות, אבל זה לא חוכמה, לא נרטבים...)
וואלה איל לא מפחד לא ממים ולא מבוץ, אתה יכול לשאול את מי שמטייל איתי, יש באוטו באופן קבוע בגדי החלפה ומקלחת. :-)
מגפיים.
כאלו שמגיעות לברך.
בודק רגלית. אם אני נאלץ לחזור ועברתי רק חלק קטן מהמעבר אז כנראה שזה לא בשבילי.
אם הגעתי לאזור האמצע, מקל ארוך נותן אינדיקציה טובה.
[QUOTE=נדב ש.;777148]עליות/מעלות? יורד גם יורד ובודק גם בודק, גם מקומות כאלה שאני מכיר, לצורך הדוגמה גם ירידות, במפגש ג׳יפולוג ירדנו במעלה אברהם ירדתי מהרכב והיסתכלתי בעין איפה לשים את הגלגל, לא רואה בזה שום בושה אפילו אחרי הרבה שנים בשטח.
נחלים? אם מקומות שאני מכיר טוב ובטוח לגביהם אין לי בעיה לחצות, אם מישהו נסע/נוסע לפני אז הינה האינדיקציה, ואם לא וזה מקום שאני לא מכיר אז כן אבדוק אותו בדרך כזו או אחרת או אחפש מקום אחר לעבור, אני לא חוצה נחלים שוצפים וזורמים שלא ידוע מה נמצא יש שם ולא מחפש הרפתקאות, עברנו את זה.[/QUOTE +1
++1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עם יד על הלב,
בלי להתבלבל בכלל.