תגובה: שאלה בנוגע להגבהה באמצעות קינג ספרינגס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
בדקתי ונראה של-KING אין בכלל אפשרות של קפיצים קדמיים מוגבהים לרקסטון 2006-2012, רק אחוריים :(
King ממליצים על הקפיצים הסטנדרטיים שלהם לחלק הקדמי (שאני משער שהם אומנם יהיו באותו הגובה כמו הקפיצים המקוריים אבל קשיחים יותר) והמק"ט הוא KSRS-61 והאחוריים המוגבהים KSRR-61.
אני לא מכיר דרך לתקן גיאומטריית מתלים ברכבים עם עצמות עצה כפולות. סידור מתלים כזה טוב להתנהגות כביש ויציבות, גרוע לביצועי שטח. הגבהת החלק האחורי ו"פילוס" של הרכב לא יפתרו את בעיית הזוויות.
כמו שבוזי רשם לך אם הרכב שלך הוא 4X4 קבוע זה מתכון בטוח לשבירת ציריות, אם הרכב שלך הוא 4X4 PART TIME זו חצי נחמה. כמה מצבי 4X4 יש לך בבורר?
4H 4L
שני מצבים.
בLOW זה 4X4 קבוע עם חלוקה שווה של הכוח לפנים ולאחור, במצב השני, הגבוה, זה TOD.
דרך אגב, בכל הSUV שאני מכיר, המתלים הקדמיים הינם עצמאיים. לנד קרוזר, טרופר, טראנו ועוד.
בפג'רו בכלל גם המתלה האחורי הוא כזה, ללא סרן חי. ועדיין, ראיתי שכולם מגביהים ולא מעט פעמים הגבהה גם קיצונית יותר מ 5 ס"מ. איך זה ייתכן? האם כולם שוברים ציריות?
ברוב רכבי השטח ה"קשוחים" הינע הגלגלים הקדמיים מתבצע ע"י שילוב מכני / חשמלי / פנאומטי בעת נסיעת שטח, כך שביום-יום ההנעה אחורית בלבד ואין בעייה לציריות הקדמיות לעבוד בזוויות גדולות מדי. הבלאי העיקרי שלהן נוצר בנהיגת שטח.
הפג'רו הוא אכן בעל גיאומטריית מתלים ייחודית לרכב שטח "קשוח" ולמען האמת אני לא יודע איך מתבצעת שם ההגבהה ובכמה, אם בכלל, ישנה תוספת בלאי לציריות (ואני גם לא זוכר שראיתי אי פעם פג'רו מוגבה מעבר ל 3-4-5 ס"מ שזו בערך ההגבהה המקסימלית המומלצת לרכבים עם מתלים נפרדים קדמיים).
הנה מגיע פרוייקט רקסטון עם סרן קדמי חי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
הנה מגיע פרוייקט רקסטון עם סרן קדמי חי....
:rolleyes:
ראיתי כבר קורנדו כזה, השאלה מה החוקיות של העניין...
בלתי חוקי בעליל.
מצד שני, זה רכב די נדיר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Mushu
ברוב רכבי השטח ה"קשוחים" הינע הגלגלים הקדמיים מתבצע ע"י שילוב מכני / חשמלי / פנאומטי בעת נסיעת שטח, כך שביום-יום ההנעה אחורית בלבד ואין בעייה לציריות הקדמיות לעבוד בזוויות גדולות מדי. הבלאי העיקרי שלהן נוצר בנהיגת שטח.
הפג'רו הוא אכן בעל גיאומטריית מתלים ייחודית לרכב שטח "קשוח" ולמען האמת אני לא יודע איך מתבצעת שם ההגבהה ובכמה, אם בכלל, ישנה תוספת בלאי לציריות (ואני גם לא זוכר שראיתי אי פעם פג'רו מוגבה מעבר ל 3-4-5 ס"מ שזו בערך ההגבהה המקסימלית המומלצת לרכבים עם מתלים נפרדים קדמיים).
אני ראיתי פג'רו BK מוגבה הרבה מעבר ל5 ס"מ.
אני מכיר את הבעלים גם.
אצלם ואעלה תמונות שלו לאחר שיאשר.