תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לכל דבר יימצא פיתרון.
אבל מי שחושב שזה מה שירפא את כל חוליי העולם וינקה לגמרי את האוויר - חי בסרט הזוי.
מה אכפת לך מהקידמה והשיפורים?
כל עוד לא יאסרו את בחוק, אתה תמשיך לנסוע ברכב עם קרבורטור ובלי חלון, ותמשיך לשכנע את כולם שזה הרכב האולטימטיבי :rolleyes:
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
כל עוד לא יאסרו את בחוק, אתה תמשיך לנסוע ברכב עם קרבורטור ובלי חלון, ותמשיך לשכנע את כולם שזה הרכב האולטימטיבי [emoji57].
זה מה שאני הולך לעשות.. כל עוד מחיר הליטר יהיה הגיוני ולא יאסרו את זה בחוק.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ואני אומר כוסאומו חיסכון בדלק. צריך לתת גז וליהנות כל עוד אפשר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
כל עוד לא יאסרו את בחוק, אתה תמשיך לנסוע ברכב עם קרבורטור ובלי חלון, ותמשיך לשכנע את כולם שזה הרכב האולטימטיבי :rolleyes:
להזכירך אני מוזרק רב-נקודתי.
קרבורטור ברכב שטח זה חרא.
על החלון המתקפל אני לא אוותר אף פעם. גם עם מנוע חשמלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
להזכירך אני מוזרק רב-נקודתי.
קרבורטור ברכב שטח זה חרא.
על החלון המתקפל אני לא אוותר אף פעם. גם עם מנוע חשמלי.
דרור, סוף סוף הקשיבו לך, האופציה לקיפול חלון קידמי
ברנגלר jl חזרה להיות רלוונטית [emoji6]
Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
קטעים פה חבר'ס...
אין לי הרבה חכמה להוסיף על מה שנאמר פה על ידי גדולי התודה.
אני רואה וקורא כמו הג'יפולוג הממוצע - וולוו מפסיקים לפתח ICE (שימו לב - "לפתח", לא אמרו שמפסיקים לייצר! וגם זה יכול לנבוע מכל מיני שיקולים עיסקיים שבינם לבין חשמל אין כלום והם רק תופסים טרמפ על הטרנד הירקרק. בכתבה ב-YNET נטען שעל כל דגם ICE הם ישווקו מולו גם חשמלי, אבל כל זה לא חודל את הבעירה הפנימית), לעומת זאת מזדה ממשיכים לפתח במרץ מנועי HCCI הסקייאקטיב X.
והאמת, אני לא בטוח שהמשך או הפסקת פיתוח מנועי ICE זה בכלל אינדיקטור לעתיד החשמלי.
לאחרונה ביקרתי במפעל ישראלי שמייצר חלקי פלסטיק לתעשייה האוטומוטיבית העולמית, בליין של שסתומים למיכלי דלק. בתור להעמסת מגש הארוח"צ הוורדרד תהיתי מה יהיה עתיד המפעל עם פרוץ המהפכה החשמלית, ומארחי ענה מייד, בלי שהמגש שלו חווה אפילו מכה קלילה בכנף, שיש למפעל הזמנות עוד חמש שנים קדימה מאחת היצרניות הגרמניות שבחזית הטכנולוגיה.
כיום עולים על הכביש בישראל יותר מ-200,000 מכוניות חדשות בשנה, לפעמים נושק ל-300,000. מדובר במספרים בלתי נתפסים בעיניי בשטעטל המקומי שלנו, וכולן כמובן בעלות מנועי בעירה פנימית.
אבל האמת שמשהו הרבה יותר מדאיג בעיניי - חנן, אתה בעניין להרים שרשור "אל מלאן רחמים על חייהם הקצרצרים ומותם בטרם עת של רכבי השטח"?
בינתיים אומרים באמריקה קדיש, ולא על מנוע שריפה פנימית מזהם אלא על ההרוגה השנייה ברשימת נפגעי הטכנולוגיה האוטונומית, שבסה"כ רק רצתה לחצות את הכביש, אבל רכב אוטונומי חכם של UBER פגע בה והרג אותה.
אני לא מתנגד להנעה חשמלית כפי שאני חרד מפני רכב אוטונומי, אבל באמת לא אתפלא אם גם הטענות של מאזדה על רכב חשמלי שמייצר זיהום עקיף לא פחות מרכב בעל מנוע שריפה פנימית, יתגלו כנכונות.
אז זהו. פרקתי. ברוך דיין אמת. אפשר לחזור לנושא השרשור.
מזדה כמצפן עסקי?
החברה הנ"ל נחשבת אצל האנליסטים של הענף כממשיכת דרכן האובדנית של קודאק ונוקיה ז"ל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בינתיים אומרים באמריקה קדיש, ולא על מנוע שריפה פנימית מזהם אלא על ההרוגה השנייה ברשימת נפגעי הטכנולוגיה האוטונומית, שבסה"כ רק רצתה לחצות את הכביש, אבל רכב אוטונומי חכם של UBER פגע בה והרג אותה.
אני לא מתנגד להנעה חשמלית כפי שאני חרד מפני רכב אוטונומי, אבל באמת לא אתפלא אם גם הטענות של מאזדה על רכב חשמלי שמייצר זיהום עקיף לא פחות מרכב בעל מנוע שריפה פנימית, יתגלו כנכונות.
אז זהו. פרקתי. ברוך דיין אמת. אפשר לחזור לנושא השרשור.
הדריסה הנ"ל קרתה באריזונה, שיאנית דריסות בזמן האחרון בארה"ב.
הבוקר נפצעו 25 בני אדם תוך שעה וחצי בתאונות שבהן לא היה מעורב אף לא רכב אוטונומי אחד. (אם כי אני לא בטוח שכולם ממש ננהגו על ידי בן אנוש) .
בקיצור, זה חדשות רק בגלל שהיא הראשונה, אף אחד לא יעלה אייטם על הנדרס המאה או האלף....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מזדה כמצפן עסקי?
החברה הנ"ל נחשבת אצל האנליסטים של הענף כממשיכת דרכן האובדנית של קודאק ונוקיה ז"ל.
זה עדיין לא אומר שמאזדה בהכרח טועה במה שהיא מצהירה.
זה בעיקר אומר שאין להם פתרון היברידי / חשמלי לטווח הקרוב ולכן דורש מהם יצירתיות פירסומית.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
דווקא יש להם פתרון מוכן לשימוש. הם קונים מערכות היברידיות מושלמות מטויוטה ומפתחים מערכת משלהם.
כפי שטויוטה השתמשו במשך שנים במנועי דיזל של פיז'ו וסוזוקי משתמשים היום במנועים של רנו.
[QUOTE=אומי5;785086]הדריסה הנ"ל קרתה באריזונה, שיאנית דריסות בזמן האחרון בארה"ב.
אז מה, הרכב האוטונומי שתה לפני הנסיעה מה ששותים הנהגים שם...???
יש לי הרגשה שבהתייחס לרוב העולם שאין לו תשתית לרכב שאינו בעירה פנימית, האמירה הזו היא כמו התחזיות שבשנת 2000 נהיה עם מכוניות מעופפות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן, בטח...
כנראה ישיקו אותו בתחנת הרכבת באילת
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
https://youtu.be/ns_0UTOc6X4
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ytk
כבר מדמיין בעלי רכבים חשמליים גוררים גנרטורים(בעלי מנוע בעירה פנימית) כדי להגדיל את טווח הנסיעה או בשוק החשמליות המשומשות שמחיר סוללה יעלה יותר מגנרטור ונגרר.
לייק
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואני אומר כוסאומו חיסכון בדלק. צריך לתת גז וליהנות כל עוד אפשר.
אסף.
הסילברדו 2018 שלי אוכל 1 ל5 ק"מ אני לוחץ מספיק או שיש עוד דרך לשרוף יותר סולר?
שבת שלום
Sent from my SM-A520F using Tapatalk