תגובה: Article: פרויקט: מערכת מים חמים לאיסוזו טרופר
שאתה אומר "כמו אטמור", אני מניח שאתה מתכוון לחמם מים תוך כדי זרימה (ולא חימום של מיכל)-
ההספק של מחמם אטמור ביתי הוא בסביבות 5-5.5KW, גם נניח שאתה מוכן להתפשר על הביצועים, ולרדת ל 4KW, ב 12V זה 333A.
זה לא זרמים שאתה רוצה להתעסק, יתרה מזאת, בהנחה שאלטרנטור "שפוי" נותן בסביבות 100A, זה אומר שבמקלחת אחת אתה יכול לרוקן מצבר (אפילו שהמנוע עובד).
בקיצור הכיוון הזה לא מעשי.
כיוון של חימום חשמלי (כמו דוד מים), היא אופציה בהחלט מעניינת.
ישנם גופי חימום של 200-300W (זה עד 25A, ואלו זרמים שפויים), אבל לכיוון הזה יש שתי בעיות (שאני רואה) -
1- הגופים האלו לא סטנדרטים. אתה תבנה את המיכל, ועוד כמה שנים שתהיה לך בעיה בגוף (ישרף?), תגלה שאתה לא יכול לקנות תחליפי (נניח שעל זה אפשר להתגבר ע"י קניה של 2-3 גופים מההתחלה).
2- איך אתה מגן שהגוף חימום לא ישרף במקרה שהמיכל לא מלא? ברגע שהמיכל לא מלא עד הסוף, צריך לקחת בחשבון שבשיפועים, חלק מהגוף חימום לא יהיה טבול במים. מספיק שחלק מהגוף לא טבול, והגוף חימום ישרף. הדרך היחידה שנראת לי אמינה, זה מיכל עם שטח בסיס כמה שיותר קטן, וגובה כמה שיותר גבוהה (והגוף חימום מותקן בתחתית). מיכל כזה, והגנה נגיד על גובה מים 50% , יכול להיות פתרון מעשי. הבעיה שבגלל הניצול מקום ברכב, הרבה מיכלים הם שטוחים, ואז הפתרון הזה לא עובד.
במקרה נתקלתי בעוד רעיון למקלחת חמה בשטח.
המוצר בקישור יחסית יקר כחדש, אבל כמו בכל דבר באיביי, מתישהו יש הזדמנות/משומש וכו', ועם הראשים שיש כאן אפשר למנף לפרויקט בנייה.
Zodi Outback Gear Extreme SC Hot Shower
בת'כלס,
אפשר להשיג אפקט דומה עם מרסס גב קטן ששופכים לתוכו מים חמים..
ואם לא מספיק חם, הפמפום בידית תו"כ מקחלחת יחמם אותך..
פשש תותח על !! עבודה יפה מאוד
החימום שופר ממערכת מבוססת על האגזוז, למחליף חום מבוסס על המים של המנוע.
בסוף הכתבה, הוספתי תאור של השינוי.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...95%D7%A4%D7%A8
זו קפיצת מדרגה ביכולת החימום.
לא הייתי נוגע בחיבורים העבים בין המנוע לרדיאטור, אבל מי שיש לו סחרור מים קבוע במערכת חימום של התא נוסעים, זה פתרון פשוט ועדיף (על חימום מהאגזוז).
בכללי נראה לי שהכי קליל ברכבים ידניים שמתאפשר בהם להתקין רדיאטור של דגם אוטומט ולהשתמש בקולר גיר לצורך חימום המים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
זו אפשרות בהחלט סבירה.
דרך אגב, יש כאלו עם גיר אוטמטי ששמים רדיאטור שמן יעודי, ומנתקים את החליל (לדעתי זו טעות, אבל יש כאלו..), אז זה נכון גם עבורם.