העם דורש תמונות.
לאיזה קפיצים החלפת והאם אין רעידות בנסיעה? כמה הגבהה קיבלת מקדימה ומאחורה?
Printable View
העם דורש תמונות.
לאיזה קפיצים החלפת והאם אין רעידות בנסיעה? כמה הגבהה קיבלת מקדימה ומאחורה?
שלום לכולם, אני ממשיך את הדיון פה לאחר קצת מחשבה - צמצמתי את האפשרויות שלי לרכבים פשוטים יותר מכאנית - ז"א דיזל ללא מסילה משותפת או בנזין ורצוי גם שילוב הנעה כפולה עם ידית ולא כפתור חשמלי. אני מתכנן לעבוד הרבה על הרכב לבד.
גם abs ירד קצת מהפרק כמשהו הכרחי..
מה גם שעל הרכב להיות מעל שנת 2000 כי אני לא רוצה להכנס לשני טסטים בשנה (מפאת חוסר זמן) בתקופה הקרובה.
חשבתי אם כך על (כולם ארוכים):
פג׳רו Q. ידני או אוטומט 2.5 או 2.8
פג׳רו ספורט בנזין או דיזל ידני או אוטומט
יונדאי גאלופר ידני או אוטומט
איסוזו רודאו משנת 2003
ניסאן טראנו
סאנגיונג מוסו
סאנגיונג רקסטון עד 2004 (שילוב הנעה מכאני או חשמלי?)
מה דעתכם?
רודאו לדעתי הוא בחירה מעולה יש לחבר כבר 10 שנים מרומה ממנו ללא. ספק
Sent from my iPhone using Tapatalk
קח בחשבון ש:
א. מודל 2000 עוד פחות משנתיים נכנס לטסט כפול. קח בחשבון.
ב. אמינותם המפורסמת של היפניים/קוריאניים בני 16-20 כבר מזמן מאחוריהם.
כי אין מה לבנות על "אמינות" של אוטו עם 400,000 ק"מ ומעלה. ותזכורת: אוטו זה לא רק מנוע. וגם לא רק מנוע+גיר.
יש כל כך הרבה מכלולים ודברים עם פוטנציאל לעשות צרות. פשוט כי זה כבר ישן ועייף.
זו "נבלה".
גם אם ינסו למכור לך את זה תחת הקומפלימנט הבנאלי "כחדש"....
דעתנו שאלו נבלות. אמנם פשוטות לטיפול ותיקון באופן יחסי, אבל החלקים יקרים לעיתים.
אם אתה מתכוון לטפל לבד כחלק מהתחביב, ויכול ומוכן להשבית את הרכב עד להגעת חלק כזה או אחר מחו"ל - חפש את הכי חדש ושמור שהכסף שלך יכול לקנות, ובהצלחה.
לשאלתך, וזו דוגמה טובה, לרקסטון הנ"ל ואפילו למוסו, שילוב טרנספר חשמלי, שלא היה סמל האמינות בשנים ההן.
לא שאי אפשר במקרה של תקלה, לשכב מתחת לאוטו, לפרק את מנוע הטרנספר ולהעביר מצבים ידנית. אפשר. אבל זה לא מתאים לכל אחד.
אתה בנוי לתקלות כאלה ופתרונות כאלה?
שילוב טרנספר חשמלי איננו סמל האמינות, וזה באנדרסטייטמנט... עוד באולם התצוגה. גם במותגים יפניים. קל וחומר בכלי בן 20.... צרעת לשמה.
בלי להגיד שמות, גם בהדרכות של כלים חדשים מהניילון, אני נתקל כל הזמן בשילובי טרנספר חשמליים שעושים צרות צרורות. שוב - בלי שמות ובלי הורים....
וזו רק אחת התקלות הפוטנציאליות. יש עוד המון שמקורן פשוט בגיל ובקילומטרים ובאופן כללי בהתעייפות החומר.
מי שמפחד מתקלות יקרות שלא יקנה רכב שטח. אי אפשר לדעת מה יקרה ומתי.
ללכת על רכב כמה שיותר "מכני" אומר בהכרח גם לרדת חזק בשנתונים, ואם גם ככה 25-30 הוא התקציב המינימלי לרכב שטח אז במקרה הנ"ל יהיה קשה מאוד למצוא רכב אמין או מתוחזק כמו שצריך.
למי שיש חוש טכני וראש טכני טובים (שבדרך כלל מגיעים גם עם ארגז כלים מדוגם) ויודע לקרוא מילה או שתיים באנגלית לא צריכה להיות בעיה לטפל לבד ברוב הדברים. לא הייתי מוטרד ממערכות דיזל הזרקה ישירה או ממערכות מפוקדות ואקום למיניהן, בסה"כ אלו מערכות די פרימיטיביות, טיפשות ופשוטות לתחזוקה ויגלו אמינות מצויינת עם תחזוקה נאותה.
אני מנסה למצוא נקודת איזון ל"נבלה" עם פשטות מכאנית ומחיר מצד אחד ושנתון סביר מצד שני שלא יכניס אותי לטסט כפול כ"כ מהר, לכן נקבתי בשנתון 2000.
השבתה לשם המתנה זו לא בעיה כי זה רכב שלישי לשעשוע בלבד.
אכן אני מסכים עם הטרנספר החשמלי אבל לא הייתי בטוח לגבי הסאנגיונגים - מעדיף כמובן ידית.
ברור גם שיש אלף ואחד דברים שיכולים להתקלקל אבל מנוע וגיר על גרורותיהם (ומתלים, היגוי, מזגן, זרועות למיניהן ועוד ועוד) אלה לרוב חלקים שעולים יותר כשנופחים את נשמתם ממתג חשמלי או מנוע לחלון.
יחד עם זאת לא ניתן להכחיש שיש יצרנים שמפגינים אמינות גבוהה הרבה יותר מאחרים בפצ'יפקעס הקטנים יותר גם בשנתונים זקנים אלה - מערכות חשמל ושות'.. הלא כך?
אתה מנסה לגרור אותנו לעדתיות.
יש רכבים שיוצאים מקולקלים מהסוכנות.
ויש כאלה שמחזיקים יותר, בטיפול נכון.
גם מערכת השילוב בטרנספר של הרקסטונים הישנים החזיקה 100 אלף קילומטר בין החלפות.... יחסית לחדשים יותר, זה מעט.
אבל כשאתה רכב ישן, פחות רלוונטי לך שמכלול מסויים סחב 400000 ק"מ, אם הוא כושל במשמרת שלך, ואחריו עוד אחד, ועוד אחד.
הרי לא תיסע 400000 נוספים.
אז אתה משלם הון תועפות על חלק חדש או משופץ, או מרכיב משומש והרולטה מסתובבת שוב.
מישהו אחר נהנה מהאמינות ואתה משלם את התיקונים של כל מה שהוא שחק וקילקל ו/או התקמצן בתחזוקה.
ואז כל יום תהיה הפתעה אחרת. היום זה מנוע. מחר גיר. מחרתיים טרנספר. מסרקי הגה, בוקסות במתלים, סדקים בשילדות ובקורות מרכב. בעיות חשמל והרשימה עוד ארוכה...
אוטו ישן הוא ישן. הוא עייף. הוא סיים מחזור חיים או לקראת סיום.
אז כלים פשוטים כמו סיקסים וסופות, אפשר להיכנס להרפתקאה כפרוייקט לשיפוץ.
קל (יחסית) לפרק אותם לרמת הבורג ולבנות מחדש.
החלקים זולים יחסית (יחסית) ועבודת השיפוץ/שחזור והבנייה מחדש היא חלק מהכיף.
אבל זה לא אוטו שמתאים לכל אחד. ספרטני וגס. וגם הסכומים שתשקיע, ברכישה ובטח בשיפוץ, יהיו גבוהים משמעותית מהתקציב שהגדרת.
וכן. יש כאלה שמחזיקים מעמד טוב יותר. דגמי טויוטה לדוגמא. אבל הם גם עולים בהתאם וגם הם כבר עייפים ברובם ויש סיכוי שמשהו יתקלקל ויעלה ביוקר. אני רואה אצל חברים עם פראדו. רכב טוב באמת, יקר, אבל הגיל והקילומטרים עושים את שלהם.
הייתי אומר לך לבדוק ניסאן טראנו. אוטו לא מוערך, במחיר זול יחסית.
היותר חדשים נכנסים לך לתקציב. הכי חדש עם הכי פחות ק"מ שתמצא. הוא אולי לא מצטיין בכלום, אבל זה מספיק והפשטות שלו עומדת לטובתו.
מערכת ההנעה פשוטה, שילוב טרנספר ידני-מכני. יש הרבה חלקים.
אל תגביה ואל תשתגע איתו בגלגלים גדולים ובשיפורים יקרים. בולמי זעזועים טובים, צמיגי שטח ואם אתה חזק בקטע אז גם נעילה אחורית - זה מספיק והותר לרכב טיולים. אם אתה נוהג בו בשכל, הוא יפתיע אותך לטובה.
אני בדיוק מוכר גרנד ויטרה שנת 2001 אשר שייך לאחי, אני עצמי מחזיק גרנד ויטרה שנת 2000, זה היה חלום שלי הרבה שנים וחיפשתי משהו מתאים לכיס בקניה ובאחזקה וכמובן שאוכל לחרוש את השטח ללא חשש. מצאתי בדיוק מה שחיפשתי ואני מתכוון להשאר איתו כמה שרק אוכל. ממליץ לך בחום לבדוק את הכוון הזה.
אם זו נבלה, היא נבלה גם אם פעם זה היה רכב פשוט מכנית.
ורכב ״של פעם״ פשוט מכנית, ובמצב מכני טוב, יעלה לך לפחות כמו רכב מודרני יותר במצב מקביל, אם לא יותר.
למה?
כי יש פחות ופחות מהם, ואלו שנשמרים במצב טוב אינם נבלות.
זו מסמן אקסיומה שלקנות נבלה ולשקם אותה יהיה יקר יותר מאשר להשקיע ברכב מיושן ושמור.
דרור כתב על טויוטה ׳אוטו טוב׳ והעולם שותק ?!
אני ממליץ גם על טראנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עמוס ק.
מכיוון שזה רכב שלישי, למה לא לקחת רכב ישן ואולי אספנות, כך תחסוך עליות , גם ככה זה רק לטיולים
ובחיסכון הזה אתה יכול להעלות קצת את התקציב.