יש לך לקוח, שהתחייב לקנות ממך כל קוט"ש שאתה מייצר במחיר קבוע (צמוד למדד אגב) למשך 20 שנה. והלקוח הזה הוא דה-פקטו מדינת ישראל.
אתה יכול לדמיין כזה דיל לעסק המסגרות שלך? או משהו שאפילו מתקרב מבחינת הבטחון?
Printable View
יש לך לקוח, שהתחייב לקנות ממך כל קוט"ש שאתה מייצר במחיר קבוע (צמוד למדד אגב) למשך 20 שנה. והלקוח הזה הוא דה-פקטו מדינת ישראל.
אתה יכול לדמיין כזה דיל לעסק המסגרות שלך? או משהו שאפילו מתקרב מבחינת הבטחון?
מהי תכנית המימון המוצעת לפרוייקט כזה ?
100% מימון על ידי הבנק, התשלום הולך אליהם במקרה הקיצוני בשנים הראשונות עד החזר ההלוואה. הריבית מינימלית. אם בשנים הראשונות חולקים את ההכנסה עם הבנק הריבית עולה כמובן.
כאמור השבוע השתנו התנאים וירדו ההגבלות כי המדינה לחוצה להגיע מ3% ל10% מסך כל משק החשמל תוך שנתיים או משהו, לכן גם תנאי המימון היום טובים משהיו עד כה.
אסף.
אם מדובר ב 100% מימון כנגד שיעבוד המערכת בלבד ( נון ריקורס) אז אין כאן בכלל שאלה, אלא אם יש בעיית קא״מ או משהו כזה שמסכן את הבריאות.
זה לא השקעה - כי לא מביאים כסף מהבית, גם אין מה לדבר במונחי תשואה להון.
אם אתה בסה״כ תורם את השטח ומקבל כעבור 7-10 שנים נכס מניב, כשבינתיים נדרש ממך רק לנקות אותו מדי פעם ולשלוח חשבונית כל חדשיים...
אם היה צריך לרכוש את המערכת מהון עצמי הייתי מסתכל על זה אחרת - כי מוציאים היום כסף שיתחיל להניב רק עוד 7-10 שנים. בינתיים כל ההכנסות רק מחזירות את ההוצאה. והמערכת היא לא נכס שאפשר להנזיל, זה לא שקול לרכישת נדל״ן או השקעה אחרת שבה הקרן נשארת.
עבור מערכת ביתית בסכומים של 60-100K יש לך כל מיני מקורות הלוואה, אני בזמנו לקחתי את רוב הסכום בהלוואה שמגיעה בגלל מקום העבודה של אשתי, ריבית נמוכה ללא שעבוד או ערבים. מאז גם מיחזרתי להלוואה משתלמת יותר.
אין סיכון בצד של ההחזר, חברת חשמל זה חברת חשמל. מה שצריך לבדוק זה את המחיר ואת האיכות של המוצרים, התכנון וההתקנה, אני מניח שפה אפשר ליפול, הן בתשלום יקר מדי, הן בבעיות אחרות שקשורות להתקנה כמו פגיעה באיטום של הגג.