-
תגובה: Article: חומר קריאה לחג: ג'יפאים, מי אתם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
חחחחח
חזק!
אכן כך בדיוק.
דרור, אני מכיר אחד או שניים כאלה שעשו קורס כזה שעולה כמה אלפים, בעדינות אני אומר לך שלא הייתי הולך אחריהם גם בשביל שליד המושב, אין שום קשר ביניהם לבין הובלת טיול, ניווט, תיכנון, (כנראה שבטח גם לא חילוץ) או כל דבר אחר שום כלום.
ואני יכול לספר לך על שניים, שעברו אצלי הדרכה בסיסית אחרי שרכשו רכב שטח ראשון בחייהם.
אחרי זה באו לכמה טיולים מודרכים.
אחר כך הלכו לאחד הקורסים האלה. לא משנה שמות.
הנה לך. "מוסמכים". לא עובדים בזה, אבל אם הם ירצו, לכאורה הם יכולים.
אני באמת מפרגן להם, הם מתלהבים, נהנים. אבל בחיאת.
אחד כזה יכול להתחיל להדריך?... מה עם קצת נסיון?... רק קצת?.....
-
ואני חשבתי שאם לא יודעים לא כותבים....
ואני מתכוון לאותן שיטות "מיון" של חברה מהעמק.
אז נכון, שחבר הביא חבר, אבל המיון היה מקצועי.
ומה לעשות, שבשבוע שיש לך לבחון חניכים, ועוד שלושה חודשים להכשיר אותם, אתה תבחר את זה שמפגין יכולת יותר גבוהה? ומה לעשות שהילד מהעמק שנוהג בטרקטור ובטנדר כבר מגיל 13 יודע לקרוא שטח, ולתפעל גיר, ולחבר רצועה?
גם בקורס טיס אומרים שאם היה את כל הזמן שבעולם להכשיר, כל אחד יכל להיות טייס. מכיוון שאין, לוקחים את המתאימים בשלב המיון.
ובכן,
עם השנים,
המושבניקים והקיבוצניקים הפסיקו לבלות את הילדות בשדה, ואת המגמה הזאת ראו יפה מאוד בשטח.
ולכן, ברבות השנים הרכב האנשים שזכו לקבל הכשרה הפך אט אט (בעצם, מהר מהר, והשינוי נראה היטב לעין). מטובי בנינו של ההתיישבות העובדת, לטובי בנינו שבעיר ורחמנא ליצלן גם בהתיישבות הדתית לאומית. בסוף שנות ה-90 ותחילת ה-2000 ראו את זה יפה יפה.
-
"זה שתקעת לעצמך 3 נוצות בתחת לא הופך אותך לטווס"
-
דרור,
אתה זה שפשוט מת מפחד מכל הטייה של המילה "פורמלי", ומספיק שהריח שלה עולה ואתה מתחיל עם נבואות זעם על היום שיכריחו אנשים לעבור "הסמכה" כדי לטייל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מביא לך בשלוף, מהמותן, תוך חמש שניות, לפחות עשרה שמות מהאזרחות שכל אחד מהם שם בכיס הקטן של הקונדום כל נהג מבצעי של כל סיירת מסווגת.
אתה מפתיע אותי, לא קראת מה כתבתי לך מקודם על זה?
או שאתה נהנה להמשיך ויכוח על מה שמוסכם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
רוב נהגי השטח המובילים בעולם לא היו בצבא, בעצם אולי יוטה קליינשמיט הייתה בורמאכט..
אבל ההבדל הוא שהם למדו על בשרם את הניסוי, תהייה ו״טעייה״, שהכשרה חוסכת לך בזמן, תקלות וכסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
"להתקבל" לקורס הזה? אתה רציני? אין שום קריטריון מיוחד. כמובן חוץ מלשלם את עלותו הלא קטנה. זה עסק דורון. רק עסק.[/COLOR]
להתקבל לעבודה יא ליצן..
וכן,
גם אצל המדריכים יש אמ-אימא של קליקה ואתה בטוח מכיר את זה, אז החבר שלי, אחד שהוא אחלה נהג ומדריך ואיש לוגיסטיקת שטח מדהים, אבל לא היה במסגרות הנחשבות, ולא היה אחד מהברנז'ה של עולם השטח בקבוצות המובילות בארץ, אחד כזה צריך משהו שנראה פורמלי כדי לפרוץ פנימה איכשהו כדי להוביל מטיילים בתשלום בשטח (לא מסעות עבירות ולא הכשרות לנהגים חסרי נסיון).
אחד שהמדבקה הזו היא הפורמליסטיקה שהיה צריך כדי להתחיל להוביל קבוצות בתשלום בצורה מסודרת.
-
ואם אני מעצב לך מדבקה ואתה מדביק אותה על ההיילקס?... זה מה שאתה צריך כדי להיות מוסמך?...
ובלי זה אין לך ידע? אתה לא מוסמך?...
שוב פעם, בשלוף, אני בוחר לך כאן מפורום ג'יפולוג, בכמה שניות, הרבה מאוד שמות שבתכל'ס בעלי ידע ונסיון עדיפים משמעותית, והם יובילו קבוצה באופן הרבה יותר מקצועי מכל "מוסמך" כזה או אחר עם תעודה ומדבקה מההשתלמות ההיא או הקורס ההוא.
רוצה פורמליות? בבקשה. מי קבע לקורסים האלה את הקריטריונים?... איזה שהוא גוף רשמי מכתיב להם תוכנית לימודים?...
הקורסים האלה הם פרטיים. הם עסק. בשורה התחתונה הם צריכים להרוויח כסף.
ולכן הקריטריונים בקורסים האלה הם מה זה גמישים. כל מי שרוצה (ויכול לשלם) מוזמן.
להבדיל מההכשרות באותן יחידות בצבא שבוחרות את האנשים שלהן בפינצטה וממיינות אותם כי להן יש קריטריונים ברורים וגם לא מתביישות להדיח אותם אם הם לא מתאימים או מפשלים.
אז כן. בסוף יש תעודה ומדבקה.
אתה יכול לפנות עם זה לאחת מהחברות שעוסקות בהדרכות נהיגה וטיולים ולנסות להתקבל לעבודה. זה בהחלט טוב לרזומה, ללא ספק.
אבל "רשמי" זה לא. מעבר לעובדה שוותק ונסיון בשטח בכל זאת שווים יותר, כנראה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
אתה זה שפשוט מת מפחד מכל הטייה של המילה "פורמלי", ומספיק שהריח שלה עולה ואתה מתחיל עם נבואות זעם על היום שיכריחו אנשים לעבור "הסמכה" כדי לטייל.
כדאי שגם אתה תפחד. ברצינות.
כי מספיק שיש תאונה עם נפגעים בשטח, ומיד מתעוררים כל הצדקנים שיצווחו "מי הסמיך" ו"מי הרשה" ו"איך זה שלא נדרש רשיון ספציפי לנהיגה בשטח" ושאר שטויות. אני לא מזלזל בצווחנים האלה כי לפעמים מישהו למעלה שומע את היבבות שלהם ועלול לעולל משהו שכולנו נבכה עליו אחר כך. אתה באמת חושב שבשביל לטייל בשטח צריך רשיון או הסמכה מיוחדים?....
כבר היום כשקורה משהו, כל מי שמוביל קבוצה חשוף לתביעות. מדריכים/מובילים שעובדים במקום מסודר מבוטחים בביטוח אחריות מקצועית. אבל הבעיה הזו קיימת ואמיתית גם אם זו סתם קבוצת חברים ואחד החבר'ה מוביל ולא בשכר (ומישהו צריך להוביל, לנסוע ראשון, לא?...) יש כאן סוכני ביטוח שיכולים להרחיב ולהסביר.
-
Article: חומר קריאה לחג: ג'יפאים, מי אתם?
דרור,
מדבקה שלך אני תמיד ארצה, תשאיר את הציור בלי המילה ״מדריך״.
אני לא צריך את הקורס הזה.
יש אנשים שכן,
חלק בשביל להבין בצורה בסיסית מה עושים עם הרכב החדש/ישן שקנו.
בשבילם, קורס פורמלי זה אומר מדריך ששיך לגוף רשמי שמסביר, ולא חבר שעושה טובה ולא בטוח בכלל שהוא יודע בעצמו, אם בכלל יש להם חבר נוסף עם רכב שטח.
חלק בשביל הניראות הנדרשת כדי להתפרנס.
-
מה שמעניין אותי באמת זה " לנד רובר" שעל פי הסקר השיג את הפיסגה.
בפורום אני קורא ים של דאחקות עליהם מנזילות בלי סוף , אין סוף תקלות ואפילו היתה המלצה של אחד החברים להסתובב קבוע עם 2000 ש"ח בכיס לגרר .
אז או שמודבר במכוערת שעושה סקס מדהים (אף על פי שאני חושב שהם יצרני רכבי השטח היפים ביותר) , או בקבוצת סדיסטים ;) .
מה הפסיכולוגיה מאחרי זה ... מעניין?
אולי גם אני אחליף את היפני באיזה דיסקברי מפנק או ריינג רובר :D
-
אחרי שקניתי את הג.ו. אישתי היקרה קנתה לי קורס נהיגת שטח אצל יואב קווה.
היה לי טוב ללמוד להכיר את הרכב ולהבין לאן אפשר להביא אותו, מה היכולות ומה המגבלות.
אני לא חושב שצריך לחייב בקורס כזה. אני כן חושב שזה מועיל למי שקונה רכב ורוצה להכנס איתו לשטח. יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש, אי אילו זוזים וגם נזקים - לברזלים ולגוף
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
אחרי שקניתי את הג.ו. אישתי היקרה קנתה לי קורס נהיגת שטח אצל יואב קווה.
היה לי טוב ללמוד להכיר את הרכב ולהבין לאן אפשר להביא אותו, מה היכולות ומה המגבלות.
אני לא חושב שצריך לחייב בקורס כזה. אני כן חושב שזה מועיל למי שקונה רכב ורוצה להכנס איתו לשטח. יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש, אי אילו זוזים וגם נזקים - לברזלים ולגוף
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
בדיוק!
זו המטרה וגם התועלת שבקורסים/הדרכות כאלה.
העלות שלהם זניחה ביחס לסכומים שתחסכו בהימנעות מנזקים. שלא לדבר על עוגמת נפש והכי חשוב - על בטיחות.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
מה שמעניין אותי באמת זה " לנד רובר" שעל פי הסקר השיג את הפיסגה.
בפורום אני קורא ים של דאחקות עליהם מנזילות בלי סוף , אין סוף תקלות ואפילו היתה המלצה של אחד החברים להסתובב קבוע עם 2000 ש"ח בכיס לגרר .
אז או שמודבר במכוערת שעושה סקס מדהים (אף על פי שאני חושב שהם יצרני רכבי השטח היפים ביותר) , או בקבוצת סדיסטים ;) .
מה הפסיכולוגיה מאחרי זה ... מעניין?
אולי גם אני אחליף את היפני באיזה דיסקברי מפנק או ריינג רובר :D
כל מה שזה אומר זה:
1. שיותר בעלי לנדרובר טרחו לענות לסקר.
2. המכוערות באמת משתדלות יותר....
-
מספר תגובות ותובנות:
1. הסקר ממשיך לרוץ ברשת, הגענו ל 387 עונים . לנדרובר מוביל, אחריו טיוטה,שלישי סוזוקי ורביעי- ג'יפ.
תחברו את הנתון הזה עם העובדה שהרבה בעלי ג'יפ מחליפים את רכביהם בדיסקו (פורומים שונים בפייס), תקבלו מציאות שונה ממה שהרוב נוטה לראות.
2. מהי הדרכה פורמאלית? לפי דעתי, המדינה צריכה לאפיין ולמסד, אבל לא להכריח. זו הדרכה שתקנה הנחה בביטוח הרכב. המוטיבציה להשתתף בקורס המסובסד תבוא בחיסכון בחידוש הביטוח והנחות לכניסה לשמורות הטבע וכדומה. כולם מרוויחים. פחות תאונות, פחות תביעות. פחות פגיעה ברכב, בנפש ובטבע, פחות שבילים שנסגרים לטובת שיקום.
זה רעיון אופורי ונאיבי אבל לא ישים לצערי. נתחיל בזה שקורס נהיגה רגיל לא ממש מלמד נהיגה אלא מלמד לשמור על רכב המורה. לא נלמדים בלימת חירום במהירויות שונות או ירידה לשוליים והשתלבות חזרה.
סביר להניח שאם הרעיון היה תופס, המדינה הייתה מפריטה את הקורסים ומכעארים היו משתלטים על הביצוע.
3. הקורס בוינגייט נמשך על פני שנה אקדמית ואת רובו אפשר לצמצם לשבוע או שבע פגישות בודדות. כל השאר זה דיבורי סרק לצורך הצדקת העלות הגבוהה. הייתי מוסיף אבל אני חושש מתביעת דיבה.
4. כל העניין של צורך בהכוונה או הדרכה הוא כדי למנוע או לצמצם מצב של מספר תפוחים רקובים (ע"ע ערסים) הפוגעים בקהילה שלמה של שומרי חוק וטבע.
תארו לכם מצב שבו פקח צופה בסרטון ב יוטיוב או ב live, שולף את מספר הרכב הסורר ושולח שלילת רישיון בדואר לנהג. כדי לחדש את הרישיון , הנהג מחוייב לעבור הדרכת שטח + קנס.
נהדר, לא?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
מספר תגובות ותובנות:
1. הסקר ממשיך לרוץ ברשת, הגענו ל 387 עונים . לנדרובר מוביל, אחריו טיוטה,שלישי סוזוקי ורביעי- ג'יפ.
תחברו את הנתון הזה עם העובדה שהרבה בעלי ג'יפ מחליפים את רכביהם בדיסקו (פורומים שונים בפייס), תקבלו מציאות שונה ממה שהרוב נוטה לראות.
לא הבנתי , תוכל להסביר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
2. מהי הדרכה פורמאלית? לפי דעתי, המדינה צריכה לאפיין ולמסד, אבל לא להכריח. זו הדרכה שתקנה הנחה בביטוח הרכב. המוטיבציה להשתתף בקורס המסובסד תבוא בחיסכון בחידוש הביטוח והנחות לכניסה לשמורות הטבע וכדומה. כולם מרוויחים. פחות תאונות, פחות תביעות. פחות פגיעה ברכב, בנפש ובטבע, פחות שבילים שנסגרים לטובת שיקום.
זה רעיון אופורי ונאיבי אבל לא ישים לצערי. נתחיל בזה שקורס נהיגה רגיל לא ממש מלמד נהיגה אלא מלמד לשמור על רכב המורה. לא נלמדים בלימת חירום במהירויות שונות או ירידה לשוליים והשתלבות חזרה.
סביר להניח שאם הרעיון היה תופס, המדינה הייתה מפריטה את הקורסים ומכעארים היו משתלטים על הביצוע.
תארו לכם מצב שבו פקח צופה בסרטון ב יוטיוב או ב live, שולף את מספר הרכב הסורר ושולח שלילת רישיון בדואר לנהג. כדי לחדש את הרישיון , הנהג מחוייב לעבור הדרכת שטח + קנס.
נהדר, לא?
לא. לא. לא.
לא נהדר ולא נעליים.
אל תתנדב לתת רעיונות למנוולי המדינה.
כמו שלצורך קבלת רשיון נהיגה לא עוברים השתלמות בנהיגה מתקדמת בשום מקום בעולם - כי זה לא ישים. למרות שחלק מהנהגים הצעירים/טירונים עוברים מהקורולה/אוקטביה/גולף/יונדאי של מורה הנהיגה ישירות למזראטי/פורשה עם 400-500 כ"ס וללא שמץ מושג איך להשתלט על המפלצת, כך גם עם נהיגת שטח.
רשיון נהיגה הוא הבסיס ועכשיו תשמור על החוקים.
אחר כך כל אחד יכול להשקיע בהתמקצעות והעשרת הידע שלו עצמאית, על פי רצונו/יכולתו ומומלץ בחום לעשות זאת כמובן, אבל אסור למסד את זה ואוי לכולנו אם זה יקרה.
כי כל התערבות של המדינה רק מזיקה. ראה חוק הספורט המוטורי. ראה אישורי ההגבהות.
אם המדינה תתערב, ברור שזה יהיה הכרח וחובה ובשורה התחתונה הרוב רק יידפקו מזה והכל יתכנס שוב ושוב ליותר רגולציה ויותר פיקוח ויותר איסורים והרבה יותר התעמרות של המדינה באזרחים... וכמובן עוד ועוד הוצאות כספיות שיושתו על האזרחים - כי רק ככה זה עובד כשהמדינה מתערבת.
ולא נתחיל להתדיין על זה שוב כי כולנו יודעים שזה נכון ושזה בדיוק מה שיקרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
4. כל העניין של צורך בהכוונה או הדרכה הוא כדי למנוע או לצמצם מצב של מספר תפוחים רקובים (ע"ע ערסים) הפוגעים בקהילה שלמה של שומרי חוק וטבע.
זה משהו הרבה יותר גדול שמין הסתם מתחיל בחינוך. לכל מי שהולך למחות על השימוש במושג הזה אני מזכיר ש"ערסים" זה לא אפיון של מוצא אלא של התנהגות. תשקיע בחינוך ומספר הערסים יצטמצם מאוד. נכון להיום, תופעת הערסים היא איום קיומי ממשי על כולנו כחברה בכל פרמטר, כאשר עניין הערסים בשטח הוא אולי הקטן והשולי ביותר לעומת הנזקים שהם גורמים בכל התחומים אחרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כמו שלצורך קבלת רשיון נהיגה לא עוברים השתלמות בנהיגה מתקדמת בשום מקום בעולם - כי זה לא ישים.
אתה בטוח בדבריך??
כמעט בטוח שראיתי סרטון על לימודי נהיגה בשוודיה... נראה ישים לאללה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
[QUOTE=אבנר ברוך;789406]מספר תגובות ותובנות:
תחברו את הנתון הזה עם העובדה שהרבה בעלי ג'יפ מחליפים את רכביהם בדיסקו (פורומים שונים בפייס), תקבלו מציאות שונה ממה שהרוב נוטה לראות. [QUOTE=אבנר ברוך;789406]
מניסיוני, זה לא מה שרואים בשטח.
[QUOTE=אבנר ברוך;789406]
[QUOTE=אבנר ברוך;789406]
אם כך, לאף אחד אין הדרכה פורמאלית וטוב שכך!
כמו דרור גם אני נחרד מהיום שנהיגה בשטח תצריך רגולציה. זה יעלה (הרבה) כסף וחוץ מפיסת נייר לא יתרום במאומה.
[QUOTE=אבנר ברוך;789406]
3. הקורס בוינגייט נמשך על פני שנה אקדמית ואת רובו אפשר לצמצם לשבוע או שבע פגישות בודדות. כל השאר זה דיבורי סרק לצורך הצדקת העלות הגבוהה. הייתי מוסיף אבל אני חושש מתביעת דיבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
לא עשיתי ולכן אין דיעה.
יודע להמליץ בחום על ״מוסמך שטח״ של ״שבילים״. קורס של כ- 20 מפגשים פרקטיים מאוד.
גילוי מאות - בסיום הקורס הצטרפתי לצוות המדריכים של ״שבילים״ ומוציא טיולים מטעמם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אופס, יצא גיבריש.
מנהלים אפשר למחוק (לא מצליח לערוך)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אם המטרה של הסקר הזה היא בסוף להגיש הצעה ליישום הדרכות פורמליות והסמכות ופקחים עם מצלמות וזכות שלילנ, שעלול לחזור אלינו כמו בומרנג - תמחקו את השרשור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אתה בטוח בדבריך??
כמעט בטוח שראיתי סרטון על לימודי נהיגה בשוודיה... נראה ישים לאללה.
שנינו לא קוראים שוודית ואנחנו לא באמת יודעים איך זה מתנהל שם.
מגרשים וקורסים ומדריכים טובים לנהיגה מתקדמת יש גם כאן.
מומלץ בחום רב מאוד לכל אחד ואחת לעבור השתלמות כזאת.
במציאות אוטופית הייתי יותר מאשר שמח לראות את זה קורה - אבל בתכל'ס ובמציאות שלנו, להכניס את זה לתוכנית לימודי הנהיגה הרשמית זה אפעס.... קשה, יקר, לא בדיוק ישים. כבר היום בשל המציאות שלנו ויוקר המחיה כאן, לימודי נהיגה עולים כאן סכומים לא הגיוניים ונמשכים פרק זמן ומספר שיעורים בלתי סביר בעליל (המינימום הוא 28 שיעורים אבל הרוב נאלצים לעשות יותר. הרבה יותר. אתה מזהה שיפור ברמת הנהיגה בעקבות זה?.... אני מנחש שהשיפור הוא רק במצבם הכלכלי של מורי הנהיגה...) לקבל תאריך לטסט זה אתגר שמעבר להרי החושך ולא רואים שום שיפור או שינוי לטובה פשוט כי למישהו יש אינטרס מובהק שזה ימשיך להתנהל כך...
שוודיה מצאה דרך אחרת להילחם בתאונות דרכים - הם הגדירו מטרה - 0 הרוגים בתאונות דרכים. אז הם משקיעים בתשתיות בטיחותיות ומספר הנפגעים בתאונות אצלם במגמת ירידה חדה מאוד. עוד לא 0 אבל הכיוון ברור והם מתקדמים אליו בהתמדה.
וכמובן יש כאן עניין של חינוך ומנטליות. השוודים גם לא משליכים אשפה בשטח ולא מרוקנים מאפרות מהחלון... צריך להוסיף?
במדינה שבה "תרבות" זה יאללה-כפיים, שמערכת החינוך שלה עוסקת בעיקר בהדתה והמנטליות הים-תיכונית הכללית מזכירה את המדינות השכנות שמסביב - אל תצפה שדברים ישתפרו. זה מה יש. ושכ לאחד ייקח אחריות על עצמו ושלא יצפה או יבקש מהמדינה לעשות זאת עבורו, כי יש לזה משמעויות ומחירים שאני משוכנע שלא נרצה לקבל על עצמנו.
מצד שני זה באמת נחמד להסתכל בדשא של מישהו אחר ולקטר שהוא ירוק יותר. אבל מין הסתם גם להם יש כל מיני חוקים ומנהגים שלא מוצאים חן בעיניהם ובטח לא ימצאו חן גם בעינינו וממש לא בטוח שהיינו רוצים לחיות שם.
-
https://youtu.be/fjupGB2dwnA
:)
פשוט דרור אתה כותב בכזו נחרצות..
מי שלא מכיר אותך יקח את הכל כעובדה משמיים.
בשוודיה חובה לעבור נהיגה מתקדמת כדי להוציא רישיון נהיגה.. ומתוך זה אני מניח שיש עוד מדינות בהן נדרשים לכך.
-
אל תניח. תבדוק.
גם אני הנחתי.... ואני עדיין מניח שהם יוצאי הדופן.
הם גם קולטים הגירה במספרים מטורפים מהעולם השלישי בשנים האחרונות וזה אחד מהדברים שהתושבים החדשים צריכים להתיישר לפיהם.
-
אז עכשיו עברנו להגירה?