בגלל שתי סיבות-
1- פותח השירשור שאל, בגלל (אני מניח) רגשי אשם \ יחסים עם החבר. האם יכול להיות שציוד שלו הזיק לרכב?
2- דיון חצי תאורטי \ פלספני שלנו.
מה רע? האתר שלך מקבל תנועה :-)
Printable View
+1
זה בדיוק גם מה שאני כתבתי לחנן.
גם עם המטען היה יכול לעשות נזק (ואני לא מאמין שזה המקרה), אני לא מבין איך התופעה הראשונה תופיע שעה אחרי שהפיוז נשרף.
ואין מצב שנזק מהסוג הזה (מתח חזק מדי), יופיע ויעלם לסירוגין.
מסכים גם לגבי ההערה על המצבר (buffer), במחשבה שניה, שיגיד תודה שלא התפוצץ לא המצבר (בגלל הזרם החוזר :-) ).
כשאתם סוגרים סוויץ', אתם מנתקים את המצבר מהמעגל.
אם הרכב היה באחריות היתה שאלה מעניינת. אבל הוא לא, וברור שבעל הרכב צריך לשלם על התיקון, במוסך זה או מוסך אחר, אבחון א' או אבחנה ב'. הדיון הטכני על סלילים וקבלים מעניין, אני בטח לא מבין בו.
אבל על הקטע של האם החבר, שהתארח ברכב, צריך לקחת אחריות??
בעיני, אין מצב! גם אם הייתי נותן לחבר לנהוג והוא היה גורם בטעות לנזק, אין מצב שהייתי מסכים לקחת ממנו שקל. על אחת כמה וכמה פעולה תמימה לגמרי כמו חיבור מטען כזה או אחר.
אם הדיון הזה התחיל - זה סימן שחברות אין פה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד, דיון על חברות זה סיפור אחר ואני בכלל לא בטוח שאני מסכים איתך אבל בוא נעזוב את זה.
יש בין לבין סוגיה לא פחות מעניינת שנפתחה והיא האם אכן נשרף המחשב ולמה הוחלפה גם המשאבה.
מתחבא מאחורי שני אלו אלפי שקלים ותועלת הדיון לבאי הפורום גדולה לאין שיעור מדיון וחלוקת ציונים לחברים
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לפי דעתי - קשקוש בלבוש... אני לא רואה שום קשר בין הדברים.
לא הגיונית לי העמדה של חנן כאן...זה נראה לי קצת לא סביר שיצרני הרכב לא מכירים בפוטנציאל לנזק משימוש סביר בהחלט בשקעי החשמל שהם בעצמם מרכיבים ברכב לשימוש הנהג, ואם הם כן מכירים, זה עוד סביר פחות שהיו לוקחים על עצמם את הסיכון שתופעות קטסטרופליות כגון אלו יונחו לפתחם. וככל שזה נשמע ממך, בהתקיים אפשרות טכנית סדורה וברורה לכך, הרי שסביר שהיה מדובר במקרים רבים מאוד כגון אלו.
לכל הפחות היצרנים היו מסייגים את השימוש בשקעים בכתובים שחור על גבי לבן, בספרות הרכב, ולו רק כדי להימנע מתביעות במסגרת האחריות. לא שמעתי על הגבלות מסוג אלה.
הנזק היחיד שגרם המטען הנ"ל הוא הנתיך שנשרף, וזה בדיוק הפיצוי הכספי שהייתי מציע לחברי במקרה כזה. הא ותו לא.
התקלה שנגרמה ל ABS לאחר מכן אין לה שום קשר למטען האומלל הזה.
עד כמה שאני מבין, גם בדיקת היחידה האלקטרונית של ה ABS במעבדה תוכל לגלות ספציפית מה ניזוק בה ברמת הרכיב, (מה שאני גם בספק רב...), אבל לא תוכל לקבוע באופן ודאי מה גרם לכשל של אותו הרכיב.
בקיצור עם טענות מהסוג הזה לך תוכיח שאין לך אחות...זאת פחות או יותר רמת הטענה.
עוד נקודה מעניינת שחנן כבר התייחס אליה היא מה לעזאזל היה האינטרס של המוסך להעלות טענה שכזאת?
אולי בכלל זאת הייתה ההשערה של החבר, בעל הרכב, שהעלה אותה בפני המוסכניק וזה האחרון הפטיר משהו בסגנון של "כן...יכול להיות...זרם חוזר...בטח...נראה לי...בטוח זה!..."???
נראה לי אני צריך למצוא חברים עם רחפנים להצטרף אלי לטיולים...אין טיול שלא מתקלקל משהו....
טל.
מציע לקרוא את כל השרשור ואח"כ להגיב.
באופן כללי, כנראה שחלק מההבדלים בין הדעה שלי לאחרות, הוא, שלמדתי לאורך שנים של תמיכה במאבחנים כמה אני לא יודע.
כנראה שרק אחרי שאתה חוטף כמה סטירות אנליטיות, אתה לומד צניעות מהי, וכדי לפתור את החידות הבאמת מסובכות, נדרשת צניעות. לשים בצד את מה שנדמה לך שאתה יודע, להקשיב למשתמש ולמאבחן, ולפתוח את הראש לכיוונים אחרים, לעתים מוזרים, לעתים הזויים.