אתה לא חולק, אתה אומר מה שרובנו אמרנו. פותש אמר בתגובה שטנדר לא עושה לו את זה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
אני כן חולק.
הבנתי שפות"ש לא אוהב טנדרים. אז מה? הוא גם רוצה לנדרובר, ישן, אמין וללא עלויות נסתרות.
הוא רוצה רכב ישן ב 30,000 ש"ח שייתן תמורה של רכב חדש ב 200,000.
בקיצור הוא רוצה את הגביע הקדוש.
אני חולק על קיומם של חדי הקרן הללו ואומר שלדעתי הצנועה הדבר היחיד שמתאים לו הוא טנדר - ושים לב, לא מעניין אותי מה הוא רוצה ומה הוא חושב. אני מביע את דעתי על מה שמתאים לו, עפ"י הנתונים שהוא אמר.
אם כבר מתעסקים בללה לנד, אז יאללה, בואו נגדיר את האישה האידיאלית. גם זו לא קיימת, אבל הדיון הרבה יותר מעניין.
בברכה,
יוני5
יוני, אני הפותש. הצעיר. שמחפש את חדי הקרן הללו, ונרשם לפורום הזה בדיוק, אבל בדיוק בגלל השיח האקלקטי כאן, ותגובה כמו שלך היא ממש מה שאני צריך (אבל לא רוצה). אז מתאים לי טנדר? יאללה. אני לגמרי מוכן לבדוק את זה. טיפולים בשטחים? לגמרי כוס התה שלי. אז לחד הקרן שלי תהיינה חמש רגליים? בסדר.
קפצתי לבריכה.
איזה טנדר, לדעתך, יהיה מספיק גדול למשפחה ויהיה זול באחזקה השוטפת שלו (בעיקר בדלק)? קח בחשבון שהוא צריך להיות חתיך כי בכל זאת אשתי היא אידאליסטית שלא תכנס למשהו שלא נראה לכל הפחות קול.
- - - Updated - - -
בתור קלולס מלה לה לנד, אני חושב שזה בדיוק מה שאני צריך.
- - - Updated - - -
וזו היתה הזמנה להציע הצעות, לא איזה סרסור קולוסאלי של הרעיון.
זה עניין של מזל, אתה יכול ליפול על רכב שתקנה, תעשה טיפול, ותיסע בו בשקט יחסי שנים רבות - או על נבלה שתעלה לך בשנה הראשונה את סכום הקנייה שלה ויותר. וזה לא תלוי בשם היצרן.
ואם נפלת, אז עלות החלקים ומורכבות העבודה משמעותיים ...
טנדר.. ובכן. קודם כל רצית למזער הוצאות? ידני בלבד.
מחיר קניה של כל מה שמצוייר לו על הגריל סמל טויוטה יקר משמעותית ממה שלא.
מעשית הזול והטוב הוא מזדה. אבל אין נעילה אחורית והוא לא נפוץ.
איסוזו לדורותיהם יהיה הזול לתחזוקה בעיקר בגלל שהוא הכי נפוץ. אבל הוא נמוך ולא נוח וכל מה שנכון לטרופר דיזל נכון גם לטנדר ואני לא הייתי קונה כזה.
ניסאן נבארה יהיה יקר מדי מה שלוקח אותך במנהרת הזמן לווינר שגם כשהיה חדש היה מיושן. ומכוער. אבל סוס עבודה פשוט ואמין.
מיצובישי מתומחר יקר יותר בזכות נעילה אחורית ומנוע שפעם נחשב חזק. עם החוזק הגיעו בעיות התחממות בעיקר בדגם האוטומטי.
מה שמחזיר אותנו לטויוטה. ידני עם נעילה אחורית מתחילת שנות ה2000.
אסף.
ואם הוא יקנה רכב יקר ב- 10K, מי ערב לו שלא יצטרך לשים גם עליו עוד 10K ?
מה שכן, רכב שידוע מראש שזקוק להשקעה של 10K, כנראה יזדקק בפועל להרבה יותר ...
ווינר מכוער?
יש שסבורים שמבין הטנדרים בשנים האלו, ואלי גם מאוחר יותר הוא הטנדר הכי יפה...
בטח יותר מהמאזדה והאיסוזו.
הוא באמת סוס עבודה שבנוי טוב.
המינוסים העיקריים שלו בשטח הם הילוך ראשון מעט מהיר מדי וזווית גישה לא מיטבית.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
דורון, ראה את הציטוט שהבאת... נראה לי שאנחנו מסכימים לחלוטין :)
אגב, עוד אפשרות שלא עלתה פה משום מה - אם כי ספרטני ובהחלט לא לכל אחד - סמוראי ארוך, שיכול להיות גם רכב אספנות.
אין מזגן (אלא אם כן קימבנו), אין הגה כוח (כנ"ל), אין חלונות חשמל (אם בכלל יש חלונות), נו הבנתם...
פות"ש כתב שיש לו 2 אופנועי אספנות, אולי זה אומר משהו על הטיפוס, ואולי זה דווקא יתחבר טוב :)
לדעתי אין קשר בין מחיר הקנייה לבין גובה ההוצאות.
לרכב חדש יותר תהיה ירידת ערך ועלויות ביטוחים. וגם הוא לא חסין מתקלה פתאומית במכלול יקר (ע"ע אינג׳קטורים, מתלים דיפרנציאלים קדמיים וטרנספרים במכוניות לא ממש ישנות של מותג שנחשב אמין).
אני גם לא מסכים עם הקביעה שב-30 אפשר למצוא רק נבלות.
מצב השוק הוא כזה, שנבלות נמכרות בכלום עד 15, ומכוניות תקינות ומטופלות נמכרות ב30 ואף פחות.
לדוגמה, מוצע כרגע למכירה טרופר דיזל קצר, מלוקק ויפה, אחרי יישור קו ב 25.
אין לי כל קשר למוכר ואל תראו את זה כהמלצה, אבל לדעתי אחלה קנייה לרכב טיולים שמיועד לזוג.
אתה לא מסכים שלרכב מדגם נתון, בהכרח יבקשו יותר כסף על רכב מתוחזק?
שים בצד רמאים וכו׳.
מתחיל להיות מעניין הדיון הזה
פות"ש, אתה צודק בגישה.
כולנו מנסים למקסם את התמורה ולצמצם את ההשקעה.
התפקיד שלנו כאן, גם החכמים בעלי הנסיון, וגם כאלה כמוני שיש להם נסיון אבל הם לא חכמים, הוא להוריד אותך ושכמוך מהעצים הגבוהים והחלומות המסוכנים.
ראינו כל כך הרבה כאלה שניסו למצוא את הגביע הקדוש, והדבר היחיד שהשתנה זה מתי הם נשברו והכירו בפרצופה האכזרי של המציאות - או בעברית צחה, כמה כסף ירד לטמיון על גרוטאות ללא תוחלת, רק בשביל להבין שאתה לא הולך להכות את הקזינו, אלא יותר בכיוון של להצטרף לסטטיסטיקה הכואבת.
רכבים ישנים הם גרוטאות בהגדרה. יש כאלה שסביר להחזיק ותחזק, כל עוד לא דורשים מהם יותר מדי ויש כאלה, שהאדמו"ר איציק מרקדו נוהג לכות "מפלצת מוצצת" שיונקת לך כל שקל קיים ועתידי בכיס.
רוב הרכבים שהוזכרו בשרשור, כשהם בני 20 פחות או יותר, עונים להגדרה של המפלצת.
מי שלא מבין את זה - אני מקווה שנעים לו במרחב ההכחשה.
מי יוצא מהכלל? לעיתים טנדרים, או רכבים מאוד מסויימים שהם גם חסונים בבסיסם, גם יש להם חלקי חילוף זמינים וזולים יחסית וגם שבעליהם עונים להגדרה של בעלי ידע ויכולת שיודעים ויכולים לתחזק לבד.
בברכה,
יוני5
תודה יוני - ולכן, אין לי בעיה לחכות, ללמוד, להקשיב, להמתין לרכב נכון, להיסגר על מה אני בכלל רוצה לעשות, וכו'. בינתיים אני לומד כל יום בעזרת הפורום הזה באופן כזה שהרכב שאני רוצה משתנה בכל יום - והשונות הזו היא הבסיס וההוכחה לכך שאין לי מושג מהתחת הירוק שלי.
עם זאת, בתור הבעלים הגאה של וספה ספרינט 1968 ובמוו K100 שנת 1986 אני יכול לומר בוודאות ומנסיוני שיש מעט מאוד דברים שעולים הון תועפות בכלים האלה, וש-6,000 ש"ח שווה באופן כללי וספה חדשה כמעט שתחזיק שנים רבות ממש ושבערך 20,000 ש"ח יהפכו את האופנוע הכבד שלך לכל מה שרצית מכנית וויזואלית ויהיה אמין לזמן רב ממש - כל עוד תטפל בו בזמן וכראוי. והעלויות המצוינות מדברות על מעבר מכלי שחוט, גמור, ישן, חלוד ולא מניע - למצב נוצץ וחדש.
האם הדבר כך ברכבי שטח? כנראה שלא. כנראה שההתעללות והקשיחות של הטחה בסלעים מלמטה עושה משהו בלתי הפיך לרכב והשנים מרככות את המרכבים, או משהו. מבין. מבין שאני לא מבין. גם בוספה שלי וגם בבמוו אני מטפל במסירות כדי למנוע מצבים כאלה, אבל הם לא מגיעים לרמת ההתעללות של טיול שטח אחד ללא מיגון תחתון וללא הגבהות. מקבל.
נכנסתי לפורום הזה מתוך מטרה למצוא רכב טיולים (כמעט בניגוד מוחלט לשטח) כי ההונדה ג'אז פשוט קטנה מדי (אבל חסכונית וואו) לאוהל עם פתיחה מיידית ונשבר לי להסתכל על השביל הפאטתי שם בגלבוע ולהגיד "יום אחד". רוצה משהו עם עבירות סבירה. רוצה משהו קצת מעבר לזה. אולי זה טנדר. אולי זה פג'רו. אולי זו גרנד ויטרה מאממת. ואולי זה משהו שנאמר כאן אבל בכלל לא הסתכלתי עליו עדיין. נראה שבגדול עם יתרונות וחסרונות כולנו נחיה בכל רכב, והעצה הכי טובה שקיבלתי כאן זה "לקנות מהלב". את הכסף אשפוך. עם הבעיות אתמודד. נלמד, נישאר עם אותו רכב או שנעבור הלאה לאחד אחר יותר נוצץ אחרי הבונוס הבא, או שבכלל נחליט שכל הבום בום בום בשטח לא בשבילנו ונחפש ציוד צלילה. הכל ניסוי וטעייה במיקום הנוכחי שלי בפירמידה של מאסלו, ועל כך יש רק להודות.
לא אמרו פה ובטח מצפים שאני אקפוץ כמו חמור .. אז דאסטר מהישנים יותר 4על4 ידני יכול להתחיל להתקרב לתקציב שלך .. אני לא יודע כמה אבל לי הציעו 35000 על האוטו .. ( סכום שאני לא ממש הייתי מכן אפילו לשקול )
אם הבנתי מה אתה מחפש, זה יכול לעבוד .. אצלי זה עובד כמה שנים כבר והעלויות בנתיים טפו טפו טפו .. קטנות מאד.
רגע, אל תתייאש כל כך מהר... המצב עם רכבי השטח, לדעתי, די דומה למה שאתה מתאר עם אופנועי האספנות הוותיקים שלך (אולי העלויות קצת אחרות). החוכמה שלך תהיה לנסות למצוא את הרכבים שטופלו באהבה, בזמן וכראוי ע"י הבעלים הקודמים (בדיוק כפי שמי שיקנה ממך את האופנוע הישן שטופל כראוי, באהבה ובזמן, יהנה ממנו והעלויות שלו כנראה תהיינה נמוכות משמעותית ממי שיקנה את אחיו התאום של אותו אופנוע שעבר חווייות קשות בכל אותן שנים, עם טיפולי שבר (כלומר מאוחר מדי, אם בכלל, חלפים לא איכותיים, שמנים זולים וכו').
הבעיה היא לא בהכרח "ההתעללות בברכב בנושא בחירת המסלול בשטח וההטחה בסלעים מלמטה", אלא תחזוקה נכונה ובזמן בשילוב עם רכבים שהם אמינים יחסית או לכל הפחות שאת ה"מחלות" הידועות שלהם כבר מכירים ויודעים כיצד לטפל בהן נכון (*), שתוחזקו נכון יתנו תמורה טובה גם בסכומים שאתה מדבר עליהם. הבעייה שעומדת בפניך הינה לדעת לאתר את הפריט הנכון (וכן - יש כאן גם הרבה מזל, ייתכן ועשית הכל נכון ודווקא במשמרת שלך תיפול הוצאת תחזוקה גדולה).
(*) טרופר דיזל הוא דוגמא מצויינת לכך - כאשר כולם חשבו שהוא עם מחלה כרונית ואין מה לעשות, המנוע ילך במוקדם או במאוחר, אף מוסך לא העז לגעת בהם כי בלי הגב של UMI (מדובר בין השאר במחווה של רצון טוב מצד היבואן שהחליף מנועים לרכב זה גם 10 שנים לאחר מועד הקניה כאשר התגלתה בו בעיה) לא היה טעם בכלל להציע שירות לרכב, מחיר הרכב ירד פלאים ואף אחד לא רצה לרכוש אותו והרבה ניסו להיפטר ממנו.
אבל התברר לאט לאט שקיים ידע בעולם, אנשים מטפלים ברכב גם לאחר שהגיעו מיים לסולר ואין צורך לרוץ להחליף מנוע. UMI הפסיקה את מדיניות המחווה-של-רצון-טוב. פתאום הרכב הזה שמחירו ירד לתחתית הפך למבוקש יחסית עבור רכב שטח בין 14-20 שנה. הוא מגלה אמינות יחסית, חסון מאד מבחינת המכלולים, הפלסטיקה, פנים הרכב, חשמל וכו' ויש היום רבים שמטפלים ומתחזקים אותו לבד או בעזרת מוסכים טובים וזולים תוך הקפדה על מספר כללים בסיסיים פשוטים.
ואני אוסיף סובארו פורסטר מהשנתונים שיכנסו בתקציב. סביר להניח שזה יהיה דור 2 אבל אני לא ממש מעודכן במחירונים.
כנראה יספיק לאותו שביל בגילבוע שאתה מדבר עליו.
אם מתאים לך הגודל, גם דיהטסו טריוס יכול לבוא בחשבון.
כל אלה לפי התובנה שאתה מחפש רכב לטיולי שטח קלים יחסית ולא אתגריים.
הם כבר יותר מתקרבים לעלויות של פרייוטים (עדיין יותר חקרים) ויהיה יותר סיכוי למצוא פחות שחוטים.