אני עדיין רואה את הטנדר הזה מידי פעם ועדיין כתוב עליו את כל הזבל שהיה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
דורון, האפשרות השניה שהעליתי הייתה שהיבואן חזיר ושם פס על הלקוחות.
עזוב את העובדה שהוא יכול להרשות לעצמו להפסיד פה ושם לקוח אם המותג ממשיך לעמוד ביעד המכירות - זה לא כלכלי נקודתית אפילו לסוכנות שמטפלת בי, כי הם יפסידו יותר כבר בטיפול הקרוב שלא אבצע אצלם בגלל שאכזבו.
באמת שלא הייתי מתפלא, אם הם לא היו עסוקים בלייצר אווירה של שירות בליגה אחרת ומשקיעים בכך המון משאבים. מהדיבורים בינהם אגב, נראה שכן יש להם סמכות לקצר תהליכים, עד עלות מסויימת.
מה שיקרה השבוע זה שנציג שירות מרכזי יצור איתי קשר, ישמע את הסיפור וכנראה שיאשר להם להזמין את החלק ולהחליף לי אותו בביקור אחד. אחרי הכל זה לא גיר ... זה מנעול לדלת והבקשה שלי הגיונית. לסוכנות בנס ציונה אני לא אחזור כי אני מאוכזב ממנה וטויוטה כבר לא אקנה כי איבדתי את האמון במותג (לא רק בגלל המנעול) וביבואן.
90% מהטויוטות על הכביש ב 20 שנה -
יש לנו עד היום קורולה 03 שהחליפו לה מנוע כמו לכולן, אבל חוץ מזה היא מהודקת ואמינה מאד.
מכרנו קורולה 06 אחרי 10 שנים ללא בעיות רציניות בכלל ב 150 אלף ק״מ (הלך אלטרנטור ומנועי נעילת דלתות וזהו ) .
כך שמנסיון אישי, לפני 10 שנים הם ייצרו מכוניות אמינות, את התקלה הסדרתית במנועים ב 03 הם לקחו עליהם.
אם תסתכל על המכוניות הבאות בתור, גם שם המספרים לא רחוקים, ההבדל הוא שטויוטה ישנה עולה פי 3 מגרוטאה ישנה אחרת ואפשר לגלגל אותה הלאה.
רק אצלנו ברחוב יש כ 6 מכוניות נטושות, שנסעו עד שהבעלים רכשו חדשות ולא הצליחו למכור אותן - סובארו ליאונה, פיז׳ו 407 , מרצדס ויטו, סוזוקי כלשהי ועוד.
תגיד לי ניר. אם אתה היית מרויח 100% על כל מה שאתה מוכר.
ואתה מוכר כמויות מטורפות ...
היה אכפת לך אם ניר ל. כועס עליך ?? אז במקום מליון מליונים אתה מרויח רק 9999999 אלף מליונים ..... ואוו ...
ניר,
אתה רק מחזק את הכיוון שהצעתי.
מעניין מה היה קורה אם זה היה מגיע לבית משפט
והם היו טוענים שם שזה לא נעשה אצלהם אז אין אחריות מה בשופט היה אומר..
אילו היה לי שקל על כל פעם שחזרתי למותג שעצבן אותי ונשבעתי לא לחזור אליו בחיים!
(למשל חברות התקשורת למינהן)
אתה כועס וזה יעבור לך.
תעשה להם קצת פרסום שלילי והם ילכו לקראתך עוד קצת.
הם פשוט לא במצב שבו הם מחפשים לרצות את כל הלקוחות כמו שמועדון לא מכניס בשעריו את כל המבקשים להיכנס.
הלחץ בכניסה עובד על המוח האנושי יותר טוב :-)
רק דבר קטן אחד, תישמר במילותיך ואל תפרסם דברים ספציפיים, חבר שעשה זאת פעם קיבל הודעה בדבר תביעה נגדו שאם הפוסט לא יוסר או יתוקן.
אז כנראה שזה כן מזיז למישהו שם למעלה.
אם יש עודף ביקוש מול היצע, למה להתאמץ? יש דגמים ומותגים בארץ, ונושא השרשור רק אחד מהם, שבהם הביקוש עולה על ההקצבה שהיבואן מקבל מהיצרן, וזהו. אם אתה לא תקנה, הבא בתור כן, וזה סוף הסיפור. לך ליבואן אחר ויש מכוניות שמחכות כבר עכשיו בנמל ותקבל אותן תוך עשרה ימים עם הנחה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד אתה כנראה צודק,
אבל מאותה סיבה הם יכולים גם לצפצף עליך במוסכים ולא להשקיע עשרות אלפי ₪ בחודש בכל מוסך על 5 יועצי שירות , מכונות שתייה , מאפים ועיתונים. אני טועה ?
לא מאז שאפשר לטפל בכל מוסך מורשה בזמן האחריות.
מרכז השרות עדיין מתאמץ כדי שהלקוח הממוצע יכנס אליו ולא למוסך הותיק, זה עם שני הליפטים והמוסכניק שמושיט לך את המרפק לשלום.
בוזי, זו גם דעתי, מחכה שגם נמרוד יסכים.
הרווח ממכירת שירותים וחלפים לאורך חיי הרכב גבוה מהרווח על מכירת רכב חדש עשרות מונים.
אני לא חייב לטפל במוסך היבואן ע"מ לממש אחריות, אבל הייתה לי אשלייה שטיפולים אצל היבואן יקלו עלי לממש אותה/ למכור את הרכב או לקבל אחריות של רצון טוב גם אם לא מחוייבת עפ"י חוק.
זה רק אני - רוב האחרים סבורים שהטיפול אצל היבואן איכותי יותר, לגבי זה לא היו לי אשליות .
עם ניר אני מסכים, תמיד ומראש.
אז על מה הסכמתי הפעם?
+1
הן על הכביש כי הן עדיין משהו סחיר. עדיין יש להן ערך כספי שמצדיק להשקיע בהן בתחזוקה מסודרת.
מכוניות ממותגים אחרים, שאין צל של ספק שהן טובות משמעותית, במצב מכני דומה עד זהה ואולי לעתים אפילו טוב יותר, אבל כבר ללא ערך כספי ממשי ולא ניכנס לסיבות למה זה כך, אבל עובדה.
כל תקלה שעלות תיקונה כמה אלפי שקלים תגרום להשבתת האוטו לתמיד ושליחתו לפירוק. לעתים זו יכולה להיות תקלה שטותית למדי אבל מספיק שעלות החלקים והעבודה גבוהה יותר מחצי ערכו האמיתי של האוטו, אין טעם להשקיע בו וזהו. זה סופו.
אני מסתכל על מכוניות ישנות באמת כמו הפוקוס שלי. 2002, שווה בפועל אולי 4000 שקלים.
קורולה מאותה שנת ייצור מתומחרת פי 2 או פי 2 וחצי, למרות שהפוקוס טובה ממנה מאות מונים בכל פרמטר, כולל בסעיף האמינות.
על תקלה של 3000 שקלים אני משבית את הפוקוס. בקורולה עדיין "שווה להשקיע" ולתקן אותה. היא נשארת על הכביש ומפארת את הסטטיסטיקות של דורון. זה כל הסיפור.
החישוב הזה לא נכון.
רכב עולה ככה וככה עלויות קבועות: ביטוח, טסט, ירידת ערך, עלות מימון אם יש, חנייה נגיד. נקרא לזה א.
וככה וככה עלויות משתנות: דלק, טיפולים, תיקונים, פינוקים, שטיפה (במקרה שלנו גם שיפורים. אצל אחרים - פרווה בדשבורד וסאבוופר). נקרא לזה ב.
אין קשר בין הסעיפים! מר ישראלי חושב שאם סעיף ב' גבוה ממחיר השוק של הרכב הוא מפסיד כסף. זו שטות כמובן, שני הסעיפים לעולם יתקיימו, בכל רכב. זה אולי אולי נכון לרכב מוזנח למוות - במקרה של תקלה גדולה זורקים אותו בחצר וקונים אחד אחר. את התקול משאירים לחלקים. אבל זו כלכלה של תלמיד י"ב תפרן,
זה לא נכון לרכב מטופל שמחזיקים לאורך שנים.
אם כבר, לרכב שערך השוק שלו נמוך, יש פחות הוצאות בסעיף א': פחות ירידת ערך, פחות ביטוח, פחות עלות מימון אם בכלל.
מכאן שהרבה יותר זול להחזיק את הפוקוס של ברלי מאשר טויוטה מקבילה.
בדיוק נכנס אלי השכן ממול... "אתה מבין בג׳יפים, תגיד לי, זה הגיוני שהכשילו אותי על בוקסות של משולשים בטסט, והמוסך מבקש ממני 4000 ש"ח ? "
(טויוטה 150 מודל 2010)
מתנצל שאני שוב שובר לך את המילה..
לא סטטיסטיקה שלי.
יש לי קורולה 2008 רובוטית יד שנייה שאני מרוצה ממנה אבל ברור לי שהיא לא סחירה בעליל כי אנשים בארץ ככ מפונקים ומקובעים שהגיר הזה שמצריך ככ מעט הסתגלות, לא תפס כאן.
אחלה אוטו כרכב משפחתי חסכוני בסיסי שנותן מה שצריך כדי להתנייד בתנועה הסמיכה של המרכז, סמל טויוטה בחזית, ועדיין לא סחיר.
להורים של אישתי יש גם 2008 רובוטית שעברה מאז לבן, פעמיים הוחלף גיר על חשבונם... נסעתי ברכב הזה לאילת ועוד כמה נסיעות ארוכות. זוועה, ואני נהג רגוע. קיבלתי מחלת ים. שלא לדבר על המושב הסופר צר.
אלירן,
עדכון תוכנה לגיר זמן קצר לאחר הרכישה ב-2010 שינה מהותית את החלפת ההילוכים לחלקה בהרבה, תבדוק אם בוצע.
הקלאצ החזיק מעל 200k קמ, וכל השאר עדיין עובד.
1:15 אמיתיים בנסיעות בינעירוניות.
רכב יומיומי של רעייתי, עושה מה שהיא רוצה שהוא יעשה, ולא מטריד אותי עם בעיות מוסך, מה עוד צריך?
ניסע עם הרכב עד שייעצר..
כלום, נבדוק. תודה.