תגובה: שינוי מיקום חיישן גל ארכובה
הורדתי את נסיונות החישוב שלי לקובץ טקסט. מתנצל ואומר מראש שזה גס ומכוער ויש הרבה מקום לצמצם ולייפות את החישוב. יש גם קירובים לא מזיקים שעשיתי.
"
קצב עליית סל"ד מקסימלי 5000 סל"ד בשנייה. בכל מילי שנייה המנוע צובר 5 סל"ד נוספים.
ב3000 סל"ד, משך סיבוב אורך דקה חלקי 3000, שזה 60000 מילי שניות חלקי 3000 שזה 20 מילי שניות.
כלומר, בתחילת סיבוב המנוע יהיה ב3000 סל"ד ובסוף הסיבוב הוא יהיה ב3100 סל"ד.
ב3100 סל"ד המנוע מתקדם בקצב של 3100 לחלק ל60 שזה 51.6 סיבובים בשנייה. בכל מילי שנייה המנוע מתקדם 0.05166 סיבובים. שזה 18.6 מעלות. כפול 20 מילי שנייה זה 371.995 מעלות.
אם המנוע בזמן הזה היה נשאר ב3000 סל"ד הוא היה מתקדם 360 מעלות ב20 מילי שניות.
כלומר, ההפרש הוא 12 מעלות בסיבוב מנוע אחד.
מכיוון שיש לנו שינוי במתח חיישן קאמשאפט כל חצי סיבוב, שמאפשר לנו כיול מחדש של התזמון, ההפרש המקסימלי שנפספס הוא 6 מעלות.
"
6 מעלות, מהתצפיות שלי בנתוני קידום הם עמוק בתוך הטווח של המשחק הנורמלי של הקידום, שמגיע לעשרות מעלות.
בנוסף, מדובר על חישוב קיצון למצב קיצון: האצה בניוטרל. כמובן שבחיים האמיתיים וכשהמנוע רתום לגלגלים אנחנו בסדר גודל פחות, ואני מרגיש בנוח להישאר עם ההשערה שלי, שהעסק יעבוד ללא שום תופעה מורגשת.
אשמח לתיקונים, אם טעיתי.
- - - Updated - - -
בנוסף, ניתן לחשב את קצב ההאצה ולהכניס אותו לחישוב של הקידום של הסיבוב הבא , וכך לשפר בסדר גודל את הדיוק, עד כדי קרבה משמעותית לאפס מעלות סטייה. כל זה צריך להיכנס לפרופורציות ביחס לטכנולוגיות של פעם, של קידום בעזרת וואקום ומשקולות, שגם איתן מנועים עבדו מצוין.
טוב חברים, אני הוא המסתורי שסיים אתמול את פרוייקט ההסבה המדובר.
לפני שעה יצאתי לנסיעת מבחן ראשונה בחוץ, ואז חשבתי לעצמי למה לא לקפוץ לחנן שגר מטר ממני, להגיד שבת שלום ולהשלים את הסיבוב הביתה...
סיפר לי חנן שדרור פתח חתיכת שרשור פה, ואתם התפלספתם בזמן שאני עבדתי שני לילות ארוכים (בנחת, אל תדאגו :p) ולא היה לי שמץ ממה שהולך כאן בלעדיי.
השורה התחתונה היא שהג'יפ נוסע מצויין - עגול וחזק.
כמובן תגיע בקרוב כתבה מלאה, עם התיעוד המלא וכל השיקולים בכל העניינים הקשורים בהסבה כזאת, ויש כמה עניינים שעוד לא העליתם על דעתכם מטבע הדברים.
חוצמזה בהמשך הערב אתייחס פה לכמה פוסטים שעלו.
לישי - אשמח אם תשלח אלי לווטאספ את התמונות של התושבת המדוברת.
חנן - אני לגמרי איתך בארדואינו, קבל פלטפורמת ניסויים לשירותך ואפילו במרחק 5 דקות ממך...
כל אלה יצורפו לכתבה שתיגע גם בהקשר היותר רחב של החיישנים המדוברים, כולל קרדיטים לכולכם בוודאי
מכיוון שאני צריך יעד כדי לצעוד בדרך, מישהו צריך להנות מזה בסוף, ולהיות מחויב לדרך. נראה על פניו שאתה כבר אחרי זה.
הוכחת מוטיבציה תתחיל בהעלאת צילומסך אוסילוסקופ של החיישנים ברכב מקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
6 מעלות, מהתצפיות שלי בנתוני קידום הם עמוק בתוך הטווח של המשחק הנורמלי של הקידום, שמגיע לעשרות מעלות.
בנוסף, מדובר על חישוב קיצון למצב קיצון: האצה בניוטרל. כמובן שבחיים האמיתיים וכשהמנוע רתום לגלגלים אנחנו בסדר גודל פחות, ואני מרגיש בנוח להישאר עם ההשערה שלי, שהעסק יעבוד ללא שום תופעה מורגשת.
אשמח לתיקונים, אם טעיתי.
א. בזמן תאוצה אתה גורם לאיחור בהצתה, לא לקידום
ב. בסל"ד גבוה יותר הסטייה גדולה יותר
ג. אתה משפיע כאן לא רק על ההצתה אלא גם על תזמון ההזרקה, ואני לא יודע כמה זה משמעותי - אני לא חושב שהתחום הזה נבדק ונוסה כמו שינוי תזמוני ההצתה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שאני צריך יעד כדי לצעוד בדרך, מישהו צריך להנות מזה בסוף, ולהיות מחויב לדרך. נראה על פניו שאתה כבר אחרי זה.
אני גם לפני החלפת גיר כזו, אבל אין מצב שאני מיישם פתרון כזה, גם משיקולי דיוק וגם משיקולי אמינות
אבל זה כן מעניין אקדמית :)
אם יש למישהו גישה לאוסצילוסקופ, אני מוכן לנדב את הרכב לבדיקה (ויש לי ממיר 220V קבוע ברכב)
מעניין במיוחד אח"כ יהיה להציב את האותות אחד מעל השני בסקופ ולבדוק את הסטייה בזמנים בין האות של חיישן הקראנק לאות המסונתז :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני לא נעלב מהטלת ספק ברצינות שלי ;)
בזמנו רכשתי סקופ טאץ' דו-ערוצי קטן ומגניב באיביי ועוד לא הספקתי ללמוד את ההפעלה שלו. נתחיל בזה ותקבל סנאפשוטים.
אני מניח שהארדואינו יקבל את הסיגנל מהפיק-אפ וישדר סיגנל מתאים במקום חיישן קרנק, זה הכיוון שלך?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
א. בזמן תאוצה אתה גורם לאיחור בהצתה, לא לקידום
לקידום, לא לאיחור
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל לקראת ההסבה לגיר מעניין יותר (ידני, 6 מהירויות), שמגיע מ-TJ עם חיישן קראנק שיושב במיקום שונה, יש לנו שלוש אפשרויות:
1. להישאר עם החיישן שמגיע עם הגיר. מחייב הסבה לגלגל תנופה של TJ. אולי יש לי גלגל תנופה כזה. אבל משום מה אני לא מתלהב מזה.
2. להישאר עם חיישן וגלגל תנופה מקוריים של סופה. מחייב עבודת כרסום וריתוך ארגון + הברזות בהאוזינג האלומיניום של הגיר החדש. כאן הדיוק במיקום הוא ממש קריטי. אחרת המנוע לא יעבוד טוב. אם בכלל יניע.
3. העברת חיישן הקראנק המקורי לפולי המנוע הקדמי. זו עצה שאני שומע מיותר ויותר בעלי סופות משופרות (בלי קשר לסיפור הגיר) ומאנשים שדעתם נחשבת בעיני. יש לזה הרבה יתרונות כמו מיקום קל ונוח לחיישן והפיכת כל פרוייקט הסבת הגיר למשחק ילדים (טוב נו, משחק לילדים גדולים).
אפשרות מס' 1 לא ישימה. הסבר יבוא בכתבה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eliv1
האמת שלהסב האוזינג של סיקס לקבל חיישן של סופה זה דיי פשוט ואם יש האוזינג סופה לרפרנס וגם ביצעתי זאת כמה פעמין. אולי להכין חלון לחיישן החדש על ההאוזינג של ה tj לא כ"כ מסובך כמו שזה נשמע. סה"כ אפשר לקחת נק ייחוס ביחס לברגי האאוזינג ולהכין תושבת חדשה. יש לך תמונות של ההאוזינג החדש?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נדמה לי שהאוזינג של TJ יותר קשה להכין לחיישן מאשר האוזינג של סיקס. אין שם הרבה בשר, דורש חיתוך, מילוי בארגון והברזות. אם כי קיבלתי תמונות של מישהו שיצר ללא כל אלה, אני מתכוון ללמוד אותן.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
עוד שאלת תם: אם אני מבין נכון, חיישן הקראנק מעביר אות כל 120 מעלות של סיבוב המנוע. אם כבר מייצרים פתח חדש, למה לא לעשות אותו בהיסט של 120 מעלות לאחד הצדדים לטובת נגישות להחלפת החיישן ?
כי 120 מעלות ימינה לא יתנו לך יתרון על הקיים, ועוד 120 למטה יתנו לך חיישן בנקודה הכי פגיעה שיכולת למצוא. כמו חיישן לחץ שמן באוקטביה שלנו, למשל.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אפשר גם לעשות חלון בהאוזינג, אבל ת הקיבוע לעשות למנוע, שאז ניתן לשנות בלי להוריד גיר. שמתי בעבר תמונה בפורום.
אשמח אם תוכל להרחיב בנושא, וגם לשלוח את התמונה המדוברת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
עושה שכל.
יש לזה יתרון נוסף שאפשר לעשות את שינוי החיישן לפני שבכלל נוגעים בגיר (משאירים את החיישן המקורי במקום) ולהתנסות בתצורה החדשה.
אם הכל בסדר ומרגישים בטחון עם החיישן החדש, ממשיכים להחלפת הגיר.
אם יש בעייה - אפשר להתחבר בחזרה לחיישן המקורי ולחשב מסלול מחדש ...
לא רואה פה יתרון כלשהו, אתה מכין תושבת על הגיר החדש ומרכיב.
הולך? סבבה
לא הולך? תחזיר את הגיר המקורי ותעביר אליו בחזרה את החיישן.
אלא אם פספסתי אותך.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
חנן אני לא רואה סיבה לסבך.
יש חיישן מגנטי מקורי. יש אפשרות להשתמש בו אז למה לא?
זה לא יהיה המנוע הראשון ולא האחרון שעבורו מרכיבים זר שיניים על הברגים של הפולי. מניסיוני עם מנועים שונים (גם מנועי אופנועים וגם מנועי מכוניות... קירור אויר ואמריקאיים) זו שיטה נוחה ובעיקר קלה לאיתור תקלות.
מה אם הכל טוב אבל מי שביצע את ההסבה עם מילוי רק פיספס בקצת את הגובה חיישן והאות חלש מדי או שהחיישן נטחן? מתי תגלה את זה וכמה צריך לפרק וכמה זמן לבזבז כדי לתקן?
אסף.
בלי להכנס לארדואינו-כן-לא, פספוס בגובה החיישן ניתן לתיקון בקלות ע"י הגדלה אובלית של קדחי החיישן ומשחק לגובה (מבחינתי - כפתרון זמני עד להורדת גיר ותיקון מיקום התבריגים, אבל עובד מצויין לכשעצמו ואינו מחייב תיקון כנ"ל). גם חיישן קרנק (=הול) שירד ממנו שטח, לא קורה לו כלום עד רמה מסויימת כמובן.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני אברר כמה עולה גלגל תנופה כזה ומה המשמעויות של שימוש בחיישן של TJ.
לא זוכר ממי שמעתי, אבל כן זוכר ששמעתי שזה שילוב לא מוצלח.
שמעת כשהסברתי לך בגראז' על השוני במבנה שני גלגלי התנופה ודפוס הסיגנל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
לקידום, לא לאיחור
למה ? המנוע כבר מסתובב מהר יותר ואילו החבר ארדואינו עוד לא מודע לזה ולכן האות שהוא מוציא יגיע באיחור לעומת האות המקורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
לא רואה פה יתרון כלשהו, אתה מכין תושבת על הגיר החדש ומרכיב.
הולך? סבבה
לא הולך? תחזיר את הגיר המקורי ותעביר אליו בחזרה את החיישן.
אלא אם פספסתי אותך.
אולי פספסת את העובדה המזעזעת (והמצערת) שאין לי ליפט בבית והחלפת גיר אינה פעולה שבשגרה עבורי וגם אינה בחינם...
אשמח לשמוע את דעתך לגבי המשמעות של שינוי תזמון הזרקת הדלק - כמה (אם בכלל) זה משמעותי ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
למה ? המנוע כבר מסתובב מהר יותר ואילו החבר ארדואינו עוד לא מודע לזה ולכן האות שהוא מוציא יגיע באיחור לעומת האות המקורי
אולי פספסת את העובדה המזעזעת (והמצערת) שאין לי ליפט בבית והחלפת גיר אינה פעולה שבשגרה עבורי וגם אינה בחינם...
אשמח לשמוע את דעתך לגבי המשמעות של שינוי תזמון הזרקת הדלק - כמה (אם בכלל) זה משמעותי ...
קידום\איחור - אני הבנתי שהתכוונת לומר שבסל"ד גבוה אמור להתבצע איחור ולא קידום. עכשיו אני מבין שדיברת על הארדואינו. קבל ביטול.
לא פספסתי את ההתכלבות שצפויה לך עם הגיר (אגב הרבה פחות נורא ממה שנדמה לך, חפש את הכתבה שלי על החלפת גיר וקלאץ' מ-2007 שבוצעה על האדמה בתוך מוצב צה"ל בזמן מילואים). ועדיין לא מצליח להבין איפה פה היתרון שבלהתקין את החיישן במקום שאינו על ההאוזינג.
תזמון הזרקה - מקד אותי, מה בדיוק השאלה?
חנן התייחס רק למשמעות של הסטייה בתזמון ההצתה, אבל צריך לזכור שכאן מדובר גם על שינוי בתזמון ההזרקה - האם זה משמעותי ?
כתבתי.
תזמון ההזרקה במנוע mpi הוא כל כך לא רגיש עד כדי כך שאתה יכול להצליב בין הצמות השונות למזרקים והמנוע יעבוד רגיל. יוצא לי לנצל את העובדה הזו לפעמים, לצרכי אבחון.
אנחנו מדברים כאן על פערים של 180 360 ו540 מעלות בתזמון.
השימוש במילה קידום כנראה מבלבל. הכוונה היא שמכיוון שתזמון הצתה רגיל משתנה ברמות של עשרות מעלות, פספוס של מעלות בודדות הוא לא משמעותי.
וגם הפספוס הלא משמעותי הזה לא יתרחש בעזרת הכנסת מקדם ההאצה לחישוב, כפי שהסברתי. הדיון על הדקויות האלה באמת תלוש מהמציאות בכמה מישורים כשחושבים על מערכות מכניות של משקולות וואקום, על החופשים המכניים המובנים והמתפתחים בהן, על שינוי תכונות הקפיצים לאורך השנים, על החיכוכים ועל חוסר היכולת המוחלט שלהן לזהות תאוצה ולהגיב לה.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
אשמח אם תוכל להרחיב בנושא, וגם לשלוח את התמונה המדוברת.
-
בבקשה
קובץ מצורף 119434קובץ מצורף 119435
זה נראה כמו חלקים שהייתי שמח להעתיק. ☺
זה של וויליס, לא יתאים לך [emoji41]
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
נראה מקצועי.
מה היתרון פה? כתבת שניתן לשנות את מיקום החיישן בלי להוריד גיר, אז כדי לחדד:
- האם כוונתך לשינוי המיקום רק במהלך הפרוייקט, כלומר מציאת המיקום הנכון בשלב הראשוני?
- איך ניתן לשנות את המיקום בלי להוריד גיר, הרי הבעיה שם היא גישה (בסופה לפחות, לא מכיר וויליס)?
- כאשר כן יש צורך להוריד גיר, על פניו נראה שהסט-אפ הזה מוסיף טיפה סיבוכיות, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כתבתי.
תזמון ההזרקה במנוע mpi הוא כל כך לא רגיש עד כדי כך שאתה יכול להצליב בין הצמות השונות למזרקים והמנוע יעבוד רגיל. יוצא לי לנצל את העובדה הזו לפעמים, לצרכי אבחון.
אנחנו מדברים כאן על פערים של 180 360 ו540 מעלות בתזמון.
נראה לי שהתלהבת קצת ... הקדמה של 180 מעלות תזריק את הדלק בפעימת הפליטה, לא נשמע לי יעיל במיוחד ...
אין כאן תחושות. רק עובדות. גם כשהוא מוזרק בפעימת הפליטה, הוא ממתין בסבלנות בסעפת היניקה, עד להגיע תורו להיכנס.
חנן, אם אתה כל כך רוצה לעשות משהו עם ארדואינו, הנה הצעה (ואשמח להשתתף בפרוייקט וללמוד ממנו):
כאשר משנים יחסי העברה, חיווי המהירות והקילומטראז' משתבש. אם אפשר היה לייצר יחידה שניתנת לכיול (למשל: לחיצה על מתג בהפרשים של קילומטר ע"פ אבני דרך בכביש) אשר תקבל את הפולסים מחיישן המהירות ותסנתז פולסים מותאמים, זה יכול להיות נהדר :)
(ואם זה משתבש, זה לא משבית ומקסימום אפשר לחבר בחזרה את החיישן ישירות)...
לפני 30 שנה עסקתי בבנייה ותכנות של בקרים (אסמבלר על מוטורולה 60HC11), יכול להיות נחמד לחזור לזה קצת :)
אני לא מחכה לג'יפולוג כדי לשחק ולפעמים גם לייצר מארדואינו מוצרים פרקטיים, חלקם משמשים במכוניות של חלק מהגולשים כאן, ללא ידיעתם.
לעניין עצמו, צרף צילום אוסילוסקופ והגדר במדויק את הסיגנל הרצוי עם הקלטים שאתה מדבר עליהם. אנסה לכתוב תוכנית מתאימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
עד כאן זה נשמע פשוט.
ובסופה יש חיישן כזה על המפלג. אז אני מסכים שגם עבור דרור זו הסבה לא מסובכת בתנאי שיימצא מי שיכין ויבדוק את הבקר.
העלות ללא ספק תהיה נמוכה יותר אבל אני עדיין לא מרגיש בנוח עם הסבה כזו... זה אמור לתפקד בשטח ולהיות אמין אחרי הכל.
אסף.
למה אתה חושב שזה פחות אמין?
למה זה בסדר לשמור ברכב כל מני חלפים מכנים ולא בקר (מתוכנת ומוכן לשימוש, ואפילו בלי החיבור נגד גניבות לאנדרויד)?
צמות ושני ברגי תושבת של הבקר (שיותקן במקום נוח), נראה לי פתרון לא פחות אמין וקל לתחזוקה.