תביעה בעקבות הסתרת מידע על קרינה ברכב חשמלי
רק הערה לנמרוד- לא כל תדרי RF חודרים את היונוספרה.
אתה בטח מכיר מהצבא את החד פס / גלי רקיע?
הרעיון שהגל מוחזרים מהיונוספירה חזרה לקרקע וככה בזיגזג מקיפים את הגלובוס.
בתדרים היותר גבוהים הם כבר עוברים לחלל.
אגב, אם אני מבין נכון הסכנה מ״קרינה״ חשמלית היא לא בגלל אורכי הגל ( בתדרים של הרשת אורך הגל הוא כמה קילומטרים טובים).
אני מניח שהחשש הוא משדות מגנטיים...
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תגובה: תביעה בעקבות הסתרת מידע על קרינה ברכב חשמלי
אדרבה. אם זה מה שאתה מבין אנא העמק חקור והסבר לכולנו.
לבקשתך מצאתי את ההסבר הבא.
אני מבין בנושא מעט מאוד. אינני מהנדס ואפילו לא מבין הרבה בחשמל ואלקטרוניקה ולכן באופן אישי היכולת שלי לתת הסברים בלי להסתכן בלדבר שטויות מוגבלת.
בכל מקרה נראה לי שההסבר תומך במה שכתבתי קודם לכן.
החשש מסכנה הוא משדה מגנטי ולא מקרינה אלקטרומגנטית שעליה היה הדיון עד כה.
אלו שני נושאים שונים בעיקרון.
מכאן ימשיכו המומחים
https://davidson.weizmann.ac.il/onli...מסוכנת-לבריאות
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
נמרוד, בתור מנהל הבוטות שלך עצובה.
ואם לא הבנת את כוונתי ( או שהשתדלת לא להבין) אז אנסח שוב.
הסכנה מקרינה מסוכנת כלשהי תלויה מאוד במינון ( כמו שגם אתה כתבת). המינון תלוי בזמן ובמרחק וכמובן בתווך שבינך לבין מקור הקרינה (המסוכנת).
להגיד שתרנגולת תמות מהחום ולא מהקרינה מתעלם לחלוטין מהעניין שהחשש מקרינה כזו הוא סרטן ולא מוות מיידי.
בשום מקום לא כתבתי שהסכנה היא מקרני מיקרוגל כתבתי שהוא הוציא את המכשיר מהבית.
האם הוא מדד שדה מגנטי חריג שהפחיד אותו? כנראה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לבקשתך מצאתי את ההסבר הבא.
אני מבין בנושא מעט מאוד. אינני מהנדס ואפילו לא מבין הרבה בחשמל ואלקטרוניקה ולכן באופן אישי היכולת שלי לתת הסברים בלי להסתכן בלדבר שטויות מוגבלת.
בכל מקרה נראה לי שההסבר תומך במה שכתבתי קודם לכן.
החשש מסכנה הוא משדה מגנטי ולא מקרינה אלקטרומגנטית שעליה היה הדיון עד כה.
אלו שני נושאים שונים בעיקרון.
מכאן ימשיכו המומחים
https://davidson.weizmann.ac.il/onli...מסוכנת-לבריאות
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בועז .. ההפניה שלך לחור השחור ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e4f8771c9b.jpg
אם תכתוב מה ומי אולי נוכל למצוא גם. מעניין אותי מה אתה מצאת
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא, אצלי הקישור של בועז עובד גם בטלפון וגם במחשב, אם כי מרפרוף קל הוא לא ממש מצביע על סכנה מוחשית מוכחת (אלא אם כן פספסתי, לא היתה לי סבלנות לקרוא את הכל)
אגב, אני כבר מזמן העפתי את הטלוויזיה מהבית.
אני לא צריך מחקרים מדעיים כדי לדעת שזה גורם נזק בלתי הפיך למוח האנושי וגם גורם לחורים שחורים בזמן, כאלו שאפילו איינשטיין לא היה מסוגל לחזות ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ואם לא הבנת את כוונתי ( או שהשתדלת לא להבין) אז אנסח שוב.
הסכנה מקרינה מסוכנת כלשהי תלויה מאוד במינון ( כמו שגם אתה כתבת). המינון תלוי בזמן ובמרחק וכמובן בתווך שבינך לבין מקור הקרינה (המסוכנת).
להגיד שתרנגולת תמות מהחום ולא מהקרינה מתעלם לחלוטין מהעניין שהחשש מקרינה כזו הוא סרטן ולא מוות מיידי.
קרינה מסוכנת = קרינה מייננת. קרינת באורכי גל של מילימטרים וסנטימטרים כמו מיקרוגל אינה מייננת. היא לא מסרטנת. היא לא מסוכנת.
אין שום קשר בינה לבין קרינת מייננות למעט השימוש האנושי במילה "קרינה". אלו תופעות פיזיקליות שונות לחלוטין!
אני יכול לתת דוגמא מופרכת באותה מידה: שמעתי שציאניד הוא מולקולה. מים הם גם מולקולה. ידוע שציאניד רעיל, לכן מים מסוכנים כמו ציאניד, כי גם זה וגם זה הם מולקולה - ההבדל הוא רק במינון.
אני לא מגזים בכלל! הטיעון חסר שחר באותה מידה כמו טיעון "זה רק מינון" לגבי קרינה לא מייננת.
אני אחזור על הנקודה בשביל אלו שם מאחורה:
להשוות בין קרינת מיקרוגל או RF לבין קרינה X במעבדת רנטגן (השוואה שהופיעה כאן בדיון) זה כמו להשוות מים לציאניד על סמך זה שמדובר על "חומר כימי" וכל "חומר כימי" יכול להיות מסוכן, זה רק עניין של מינון. ואז יבוא החוכמולוג שיגיד שרק לפני שבועיים מתו עשרה בני נוער משטפון של מים, והנה הוכחה למסוכנות של מים במינון גבוה מדי.
לגבי האפקט הבריאותי של שדה מגנטי, בועז הבאת קישור מצויין, אני חותם על המהימנות שלו ב100%. עכשיו רק תקרא את הקישור שהפנית אליו, ואת הקישורים שעליהם הוא מסתמך, ובוא תסביר במילים פשוטות מה עלול להיות מסוכן בשדה מגנטי, באלו עוצמות, לאילו אוכלוסיות.
ושוב. לא היה טיעון שזה רק מינון. היה טיעון שמינון הוא משמעותי ולכן להגיד שתרנגולת תמות מחום ולא מקרינה לא אומר כלום.
לגבי ההשוואה למים היא מצוינת ואתה תהייה עצוב לגלות שמישהו כבר החתים עצומה נגד מים.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93...A6%D7%A0%D7%99
עם כל הצחוק, שים לב שכל הטיעונים נכונים. ומים במינון גבוה באופן קיצוני גורמים למוות (נער אוטיסט מת לפני כמה שנים משתית מים בכמויות הזויות).
עכשיו השאלה היא מה המינון המזיק בשדה מגנטי של מיקרוגל.
האם צריך להצמיד את הראש במשך שנים כדי שהשדה המגנטי יזיק לי? האם מספיק שעה ביום? חמש דקות ביום?
אני לא יודע, ואני לא בטוח שאתה יודע.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
נמרוד, זה אמנם מרגש, אבל אתה משקיע לחינם. זה כמו לנסות לשכנע דתי שאין אלוהים.
העולם לא יצא, וכנראה לא יצא מעולם מטראומת קרטל הטבק , וככזה ימשיך לא להאמין למדענים ולעובדות אלא לתחושות ,להשערות ולדעות של אנשים חשובים, ולעקרון הזהירות המונעת. { שזה כמו "חומרה" בעולם ההילכתי } .
אומי - אם מיקרוגל { התופעה הפיזיקלית, לא רק המכשיר } היה מסרטן - היית רואה פה אנשים נופלים כמו זבובים.
אתם בדף הלא נכון.
אתם מנהלים דיון על קרינה אלקטרומגנטית שלא קשורה לנושא השרשור כאמור.
גם המדידות שחנן ציין בתחילה מתיחסות לשדות מגנטים.
אבל עכשיו כשיש נעלבים ומעליבים השמים הם הגבול
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתם בדף הלא נכון.
אתם מנהלים דיון על קרינה אלקטרומגנטית שלא קשורה לנושא השרשור כאמור.
תפנה אותנו שוב לדף שאליו התכוונת. אני נכנסתי מהקישור שלך.
מיקרוגל ביתי מחמם אוכל ע"י הרעדת מולקולות המים שבו על ידי 'שידור' גלים אלקטרומגנטיים. במרחק של כמה סנטימטרים, עוצמה של 1000 וואט גורמת לחימום מהיר של מים. WiFi ו Bluetooth פועלים בתדרים זהים לאלו של מיקרוגל ביתי אבל בעוצמות נמוכות פי 10,000 עד פי 1,000,000 ולכן הם יכולים לחמם מים (או רקמות ביולוגיות) במידה אפסית/זניחה.
קופסת המתכת של המיקרו הביתי והדלת שלו בנויים בצורה כזאת שרוב הקרינה 'מקפצת' בתוך התיבה הפנימית. למרות זאת חלק קטן מהקרינה (בערך וואט) דולף החוצה.
אני רוצה להציע ניסוי פשוט שיוכיח שמיקרוגל ביתי הוא תיבה שממש (אבל ממש) לא אטומה לקרינה אלקטרומגנטית.
שלב 1 - (רצוי אבל לא חובה) - נתקו את המיקרו מהחשמל
שלב 2 - הכניסו לתוכו את הטלפון הסלולרי (אייפון, אנדרואיד מה שבא לכם :rolleyes:)
שלב 3 - חייגו לטלפון שנמצא בתוך המיקרו - הוא יצלצל !!! מה שמוכיח שיש קליטה סלולרית בתוך המיקרו והסינון שלו לגלים אלקטרומגנטיים אינו מלא
זה השלב שהמהנדסים יגידו שהתדרים של הרשתות הסלולריות אינם זהים לאלו של המיקרו ולכן החורים הקטנים בדלת לא מסננים את אורכי הגל האלה. סבבה, זורם איתכם....
הוציאו את הטלפון מהמיקרו, הפעילו את הWiFi , כנסו ליוטיוב ובחרו את השיר האהוב עליכם, הכניסו את הטלפון בחזרה למיקרוגל. יוטיוב ממשיך לעבוד ב WiFi גם שהטלפון במיקרו.
מה למדנו: הקרינה כנראה כן דולפת מהמיקרו. מצד שני, האם יש מחקרים שמראים מובהקות סטטיסטית של מקרי סרטן אצל אנשים שמשתמשים במיקרוגל. לא ! האם יש עלייה במקרי סרטן המוח מאז שהתחלנו בשימוש מסיבי בטלפון סלולריים - גם לא.
בשיעור הבא: למה אנחנו מפחדים מאוכל שהונדס גנטית - GMO
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ושוב. לא היה טיעון שזה רק מינון. היה טיעון שמינון הוא משמעותי ולכן להגיד שתרנגולת תמות מחום ולא מקרינה לא אומר כלום.
...
האם צריך להצמיד את הראש במשך שנים כדי שהשדה המגנטי יזיק לי? האם מספיק שעה ביום? חמש דקות ביום?
אני לא יודע, ואני לא בטוח שאתה יודע.
לא תרנגולת ולא אתה תקבלו סרטן מתנור מיקרוגל. העוצמה שבתוך התנור תחמם ותגרום כוויה, אבל זו לא שונה מהכוויה שתקבל ממים שרותכים בקומקום על הכיריים.
ואתה יכול להחזיק את הראש במשך שנים צמוד לתנור מיקרוגל, וכנראה יהיו לכך השלכות שליליות, הן לחוליות הצוואר והן למצב כלכלי מתדרדר בגלל שבמקום לעבוד אתה מחזיק את הראש צמוד במשך שנים לתנור מיקרוגל.
אני לא צוחק, אני עונה ברצינות גמורה לטיעונים שלך מתוך הנחה שאתה רציני. הקישור האחרון שהבאת מוויקפידיה אומי גורם לי לחשוב שאולי אתה מסתלבט עלי, אם כן אז כל הכבוד, ולא יפה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תפנה אותנו שוב לדף שאליו התכוונת. אני נכנסתי מהקישור שלך.
הקישור שלי נפתח ממחשב או דרך טאפאטוק לעבור לתצוגת דפדפן רגילה ואז לפתוח.
ושוב, גם בתגובה האחרונה שלך אתה עושה סלט מקרינה אלקטרומגנטית לבין שדה מגנטי.
בשניהם מופיעה המילה מגנטי אבל ככול שהבנתי מגעת מדובר בשני דברים שונים ממש כמו ש MRI ( מגנטי) שונה מרנטגן שזה גלים אלקטרומגנטים
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...876ea16f96.jpg
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אם התבלבלתי בין הנושאים אני מתנצל. אני מרגיש קצת כמו מישהו שצריך להוכיח שאין לו כמה אחיות שונות :rolleyes:
אני קראתי את הקישור שלך, https://davidson.weizmann.ac.il/onli...90%D7%95%D7%AA
זה מאמר מדויק ומצויין. האם אני צריך לסכם את המסקנות, או שאתה מסוגל לעשות את זה בועז, ולסגור מעגל על הנושא שבפתיחת הדיון, והוא הסכנה לכאורה שבשדה המגנטי ממכונית היברידית? שים לב - אנא התייחס ליחידות מדידה, לזמני חשיפה, למנגנון הנזק הפוטנציאלי ולאוכלוסיות שזה רלוונטי לגביהן. בהצלחה בועז.
בועז אם אתה מתכוון אלי בנושא הסלט .. אז אני נחשב טבח לא רע בכלל פלוס פלוס .. אבל מדען אני לא.
מה ההבדל בין קרינה אלקטרו מגנטית ושדה מגנטי ?
מהחוסר הבנה שלי אני מבין שתורת המיתרים או איך שקוראים לזה אומרת שהכל זה גם חלקיקים וגם גלים וגם חורים שחורים ואפשר להיות גם פה וגם בכל מקום בו זמנית וגם נימרוד מהנדס ואתה לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בועז אם אתה מתכוון אלי בנושא הסלט .. אז אני נחשב טבח לא רע בכלל פלוס פלוס .. אבל מדען אני לא.
אם אין לך מה לתרום לדיון, למה אתה מפריע? וזה נכון למתחכמים האחרים. חבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לזמני חשיפה
שימו לב בתהליך החישוב למשך ומהירות הנסיעה בפועל. הזרם, ואתו השדה המגנטי, הם פונקציה של הפרמטרים הנ"ל. כשאתם זוחלים בפקק זה לא נחשב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם התבלבלתי בין הנושאים אני מתנצל. אני מרגיש קצת כמו מישהו שצריך להוכיח שאין לו כמה אחיות שונות [emoji57]
אני קראתי את הקישור שלך,
https://davidson.weizmann.ac.il/onli...90%D7%95%D7%AA
זה מאמר מדויק ומצויין. האם אני צריך לסכם את המסקנות, או שאתה מסוגל לעשות את זה בועז, ולסגור מעגל על הנושא שבפתיחת הדיון, והוא הסכנה לכאורה שבשדה המגנטי ממכונית היברידית? שים לב - אנא התייחס ליחידות מדידה, לזמני חשיפה, למנגנון הנזק הפוטנציאלי ולאוכלוסיות שזה רלוונטי לגביהן. בהצלחה בועז.
ציינתי יותר מפעם אחת שאין לי את ההבנה המספקת לצלול לעומק הנושא ובטח לא לסכם אותו לאחרים כבעל הבנה כלשהי.
ברמה הפשטנית לא נראית סכנה כפי שהמאמר משקף.
היתה לי רק הערה שנראתה לי נכונה בהתחשב בחומר שקראתי והיא ההבדל בין קרינה אלקטרומגנטית לבין השפעת שדה מגנטי על הגוף.
ברמה האישית אני לא מתרגש יתר על המידה משניהם.
אני חושב שתוחלת החיים הגבוהה שהאנושות מגיעה אליה זה דבר רע.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תפסיקו לחבק מיקרוגלים במצב עבודה.
ממתי מישהו נצמד ככ קרוב במשך שעות למיקרו?